Najmladji kuhar na svijetuKikibombona wrote:Joj, ja zaboravio sa sam bio kuhar U cetnicima!arzuhal wrote:
Vidio ih je ko ih je trebao vidjeti, i vako i nako
IRAN
- salik79
#11226 Re: IRAN
- Kikibombona
#11227 Re: IRAN
U Partizanima je bilo i mladjih koji su na Svabu udarili!salik79 wrote:
Najmladji kuhar na svijetu
Vidi se da je Iranu vazniji kvalitetet nego kvantitet. Finu su ekipicu skupili... obrazovanu, pametnu, dobrocudnu... a ne ko Saudi, gomila bivsih narkomana i alkosa!
Ne mozes se sa njima ni nasaliti, omdah prst usmjere ka Alahu i krenu nabrajati nesto. Nimalo parlamentarnosti, smisla za humor... nista...
Sije
-
zvizdan
#11228 Re: IRAN
@pirpa,@hillbill,@Salik, nema na cemu
U ovom dijelu emisije, negdje od 4:40, imate snimak za koji se kaze da prikazuje predaju oruzja borcima koji su po njega stigli iz Gorazda. Na snimku covjek objasnjava kako im preko Grepka valja krenuti za Gorazde. Buduci da voditelj prica kako je tada licno bio tamo i usao u Gorazde, a onda trazi od rezije da pusti snimak, valjda je to on snimio. Ili je neko vec vidio ovaj snimak, pa su ga oni samo preuzeli iz arhive?
U ovom dijelu emisije, negdje od 4:40, imate snimak za koji se kaze da prikazuje predaju oruzja borcima koji su po njega stigli iz Gorazda. Na snimku covjek objasnjava kako im preko Grepka valja krenuti za Gorazde. Buduci da voditelj prica kako je tada licno bio tamo i usao u Gorazde, a onda trazi od rezije da pusti snimak, valjda je to on snimio. Ili je neko vec vidio ovaj snimak, pa su ga oni samo preuzeli iz arhive?
- salik79
#11229 Re: IRAN
Kako nema na cemu, kada smo bez tvoje "pomoci" k'o ribe na suhomzvizdan wrote:@pirpa,@hillbill,@Salik, nema na cemu![]()
Hvala ti na prilozima i prijevodima koje postavljas. Ako ima jos samo nastavi. Svaki je itekako dobrodosao...Jeste da mi stariji znamo, ali neka, eventualno, i nove generacije nauce nesto o doprinosu ove bratske/prijateljske zemlje u odbrani zajedničke nam domovine od agresije.
-
BISCANIN2
- pirpa
#11231 Re: IRAN
Iran Considers Inking $8 Billion Arms Deal With Russia
February 16 - Iran plans to buy the Sukhoi Su-30SM fighters, the Mil Mi-8 and the Mil Mi-17 helicopters, as well as other weapons from Russia in an arms deal worth more than $8 billion, the Kommersant newspaper reported, citing unnamed sources.
"Tehran has already sent a list of military hardware that Iranian Armed Forces would like to purchase from Moscow," the daily added, saying that the Russian Ministry of Defense, the Russian government and the Kremlin have already seen the list.
The Iranians allegedly want to buy the Sukhoi Su-30SM multirole fighters, the Yakovlev Yak-130 advanced jet trainer and light attack aircraft, the Mil Mi-8 and Mil Mi-17 transport helicopters, as well as the K-300P Bastion-P mobile coastal defense missile systems, frigates and diesel-electric submarines.
Last Thursday, a source in the Iranian Defense Ministry confirmed that Iran was interested in acquiring the Sukhoi Su-30 to upgrade its fleet. The source did not specify what version of the aircraft Iran was interested in. A day earlier, Iranian Defense Minister Hossein Dehghan, who is on a two-day visit to Moscow, mentioned that Tehran wanted to seal a license production deal with Russia.
"The addition of any Su-30 variant would greatly increase the capabilities of the Iranian air force, which is mostly equipped with an antiquated mix of American-, Russian- and Chinese-built hardware," defense expert Dave Majumdar wrote for the National Interest.
Tehran, according to the Kommersant, could also ask Moscow's help in repairing Iran's fleet of the Mikoyan MiG-29s, Sukhoi Su-24MKs and submarines.
- pirpa
#11232 Re: IRAN
The first train to connect China and Iran arrived in Tehran on Monday loaded with Chinese goods, reviving the ancient Silk Road, the Iranian railway company said.
The train, carrying 32 containers of commercial products from eastern Zhejiang province, took 14 days to make the 9,500-kilometre (5,900-mile) journey through Kazakstan and Turkmenistan

The train, carrying 32 containers of commercial products from eastern Zhejiang province, took 14 days to make the 9,500-kilometre (5,900-mile) journey through Kazakstan and Turkmenistan

- pirpa
#11233 Re: IRAN
February 16 - Today, the Minister of Defence of the Islamic Republic of Iran Brigadier General Hossein Dehghan has met the Russian Minister of Defence General of the Army Sergei Shoigu within the official visit to Russia. Previously, he had been received by the President of the Russian Federation Vladimir Putin.
The ministers discussed the implementation of the Intergovernmental agreement on military cooperation which had formed the basis of the Russian-Iranian interaction in this field.
The parties confirmed mutual interest in raising the efficiency of activities held by the defence departments in order to develop troops and forces of two countries.
The parties positively assessed the reached cooperation level in military and military-technical fields between the countries and planned future steps on its successive development.
Moreover, the sides shared their opinions concerning topical issues of security in the Middle East and Central Asia.
The meeting was held in the friendly atmosphere. The parties confirmed mutual interest in further development of multipurpose cooperation between the defence departments.

- Rampage
#11234 Re: IRAN
Naš narod uglavnom zna istinu, tako da sam ja siguran da će se istina i sačuvati, hvala Bogu, bez obzira koliko anam'-oni, da ih ne imenujem, trenutno pokušavali da minimiziraju pomoć Irana našoj državisalik79 wrote:Rampage wrote:
Kasniš Kiki, kasniš, i to više od dvije decenije, što se mene tiče:)
Ja sam preveslan odavno, onda kad nam je bilo najteže. Iran od tada ima i uvijek će imati u mom srcu posebno mjesto.
Btw, vjerujem da si ti ovdje mislio na Iran, iako si otipkao "šije":)Upravo tako. Oni koji su bili djeca, ili nisu bili rodjeni u taj odsudni vakat, a odrastali su uz pro-cio masmedije, realno i ne mogu sagledati (mozda i presudni) znacaj te pomoci, niti razumjeti nasu zahvalnost na njoj.
-
trener-profesionalac
#11235 Re: IRAN
nakon alijinog ne sirenju šiizma u Bosni presahla pomoc,njihova pomoc je uvijek uvjetovana samo slobodnim prostorom za sirenje pogane ideologije cije rezultate vidimo u Siriji
- Rampage
#11236 Re: IRAN
Njihova pomoć je bila tu onda kad nam je bilo najpotrebnije, tačka.
Mani se šuplje, živ bio.
Mani se šuplje, živ bio.
- pirpa
#11237 Re: IRAN
mlad si ...trener-profesionalac wrote:nakon alijinog ne sirenju šiizma u Bosni presahla pomoc,njihova pomoc je uvijek uvjetovana samo slobodnim prostorom za sirenje pogane ideologije cije rezultate vidimo u Siriji
- nikad_vise
#11238 Re: IRAN
Iran je zakon
Bosna pa Iran...Sunit sam ali bi podrzao siitski Iran prije svake druge sunnitske drzave.
Pricamo o civilizaciji cije razmjere ni sami ne mozemo shvatiti.I jedna takva drzava ima simpatije prema nama,drzava koja ima i kicmu i rep,suverena i jaka,preponosna..Imati jednu ovakvu drzavu za prijatelja i saveznika je za mene cast.

Bosna pa Iran...Sunit sam ali bi podrzao siitski Iran prije svake druge sunnitske drzave.
Pricamo o civilizaciji cije razmjere ni sami ne mozemo shvatiti.I jedna takva drzava ima simpatije prema nama,drzava koja ima i kicmu i rep,suverena i jaka,preponosna..Imati jednu ovakvu drzavu za prijatelja i saveznika je za mene cast.
- jao_situacije
#11239 Re: IRAN
amerika i iran i turskanikad_vise wrote:Iran je zakon![]()
![]()
Pricamo o civilizaciji cije razmjere ni sami ne mozemo shvatiti.I jedna takva drzava ima simpatije prema nama,drzava koja ima i kicmu i rep,suverena i jaka,preponosna..Imati jednu ovakvu drzavu za prijatelja i saveznika je za mene cast.![]()
kakvu mi poziciju ustvari imamo, ali džaba kad ne znamo
samo da smo malo pametniji i da imamo jednog ozbiljnog diplomatu za mvp
- nikad_vise
#11240 Re: IRAN
Sto posto.jao_situacije wrote:amerika i iran i turskanikad_vise wrote:Iran je zakon![]()
![]()
Pricamo o civilizaciji cije razmjere ni sami ne mozemo shvatiti.I jedna takva drzava ima simpatije prema nama,drzava koja ima i kicmu i rep,suverena i jaka,preponosna..Imati jednu ovakvu drzavu za prijatelja i saveznika je za mene cast.![]()
I nase pisanje po Iranu i zahladenje odnosa nakon rata nije uticalo na njihovo ponasanje prema nama.Shvataju u kakvoj smo sitvaciji i kako gore u intervju covjek rece,sami su se distancirali da mi nebi imali problema i pritisaka.
Karakter muslimana u BiH je za pohvaliti / Iran pomaže svima koji su u nevolji PDF Ispis E-mail
U ponedjeljak, 1. juna, u Teheranu su se susreli reis-ul-ulema IZ u BiH Husein ef. Kavazović i šef Nadzornog vijeća IR Iran, ajatullah Dženneti i razgovarali o niz različitih tema.
Ajatullah Dženneti, šef Nadzornog vijeća IR Iran se u svom govoru osvrnuo na najvažnija pitanja koja se trenutno tiču islamskog svijeta, te je u vezi iranskog nuklearnog programa rekao: „Amerika stvara veliki pritisak Iranu. Oni pitanje nuklearne energije uzimaju kao izgovor kako bi uništili moć islama. Oni sami znaju da mi zagovaramo ukidanje nuklearnog oružja, međutim, s tim izgovorom nam uvode sankcije kako bismo se našli pod ekonomskim i političkim pritiskom i prestali pružati otpor.“
On je također ukazao na rat protiv nedužnog i potlačenog naroda Jemena i podršku IR Iran toj zemlji rekavši: „Ukoliko podržavamo Jemen, to je zbog toga što su oni i muslimani i potlačeni. Nažalost, taj narod stalno biva bombardovan iz zraka i zemlje od strane Saudijske Arabije, jedne islamske države.“
Rekavši da su slični problemi u regiji u porastu, ajatullah Dženneti je govorio i o tekfirijsko-cionističkom frontu protiv otpora i naroda Sirije. „Još jedan naš problem je Sirija. Sirija je islamska država i nalazi se naspram Cionističkog režima koji je oteo dio islamske teritorije i raselio narod s nje. Moramo obratiti pažnju da se u Siriji nalazimo naspram Izraela, a naš cilj je odbrana onih kojima se čini nepravda.“
Također je u vezi s ulogom svjetskih arogantnih sila u stvaranju tekfirijskih grupa poput IDIŠ-a s ciljem stvaranja razdora među muslimanima rekao: „Pokret IDIŠ finansijski i vojno podržavaju SAD i pristalice vehabizma. A oni, nažalost, u ime islama čine razne zločine, poput „bračnog džihada“ ili spaljivanje živih nedužnih ljudi. Oni su opasnost za islamski svijet, a ako uspiju u Iraku i Siriji, doći će red i na ostale islamske države.“
Nakon što je reisu Kavazoviću i Hasanu Čengiću čestitao na dodijeljenim funkcijama reis-ul-uleme i predsjednika Sabora islamske zajednice, Dženneti je ukazao na ljubav iranskog naroda, čelnika države i vrhovnog vođe prema narodu Bosne i Hercegovine.
„U vrijeme kada su potlačeni muslimani BiH bili napadnuti od strane Srba, mi smo osjećali da smo i sami napadnuti. Sve vrijeme smo saosjećali s vama u nevoljama i teškoćama, te smo vam, onoliko koliko je bilo u našoj moći, pomagali.
Rekavši da Bošnjaci imaju karakter i moral za pohvaliti, dodao je: „Muslimani na tom dijelu Evrope su zadovoljni onim što imaju. Iako su suočeni s teškoćama i nedostacima, ne odriču se islama.“
Dženneti je također govorio o neophodnosti jedinstva među muslimanima, te kako je to osnov kojim se IR Iran vodi od samog početka, inspirisana porukama hazreti Alija i Imama Homeinija. Također je istakao da je dužnost muslimana da pomažu one u nevolji, bilo kojem mezhebu da pripadaju, a kao primjer toga je naveo nesebičnu pomoć Irana Bosni i Hercegovini i narodu Palestine.
Reis Kavazović se zahvalio narodu i čelnicima IR Iran, te ajatullahu Džennetiju na njegovom prisustvu imenovanju novih čelnika Islamske zajednice u BiH. Izrazivši posebnu naklonost prema ajatullahu Džennetiju, Kavazović je rekao: „Vi ste od početka bili naš prijatelj i saputnik, i to prijateljstvo ste sačuvali još uvijek. Vi ste naš brat po vjeri, i zaslužujete naše veliko poštovanje.“
U nastavku je dodao: „To što ste bili uz nas u vrijeme rata u BiH, u onim veoma teškim uslovima, nama je pomagao da stanemo na svoje noge i da branimo svoj vjerski identitet. Riječi ne mogu izraziti zahvalnost za vaš lično i trud i pomoć naroda Irana, ali s druge strane, moram reći da ste na izuzetno doličan način postupili prema svojoj islamskoj dužnosti u pomaganju jednoj maloj evropskoj muslimanskoj državi. Nikako niste bili spremni odreći se svoje ozbiljnosti i pomoći, a mi do sada nismo imali takav primjer od strane niti jedne druge islamske države koje su sada naši prijatelji.“ Zatim je naveo primjere iranske pomoći u obnovi i izgradnji institucija, džamija, cesta, mostova i kuća nakon rata.
Objasnivši da je mezheb naroda u regiji u kojoj se nalazi BiH hanefijski, s maturidijskim vjerovanjem, Kavazović je naglasio: „Mi smo oko petsto godina sačuvali svoju islamsku tradiciju. Ali, nažalost, u sadašnje vrijeme postoje određena nastojanja da se među muslimanima stvori razdor.“
„Ja mislim da je pitanje mezheba nešto što se treba raspraviti među vjerskom ulemom. Historija pokazuje da su muslimani, iako su pripadali različitim mezhebima, poštovali jedni druge i živjeli zajedno. Ja vjerujem da, kad se pojavimo pred Uzvišenim Allahom, da On neće pitati da li smo pripadali šafijskom, džaferijskom ili hanefijskom mezhebu, nego će nas pitati o djelovanju prema Božijim naredbama i islamskim dužnostima“- rekao je Kavazović.
Reisu-ul-ulema IZ je također govorio o odrazu dešavanja u islamskom svijetu na BiH, te rekao da sadašnje stanje ne priliči islamskom svijetu. Naglasio je i to da vjerska ulema može odigrati ključnu ulogu na stvaranju jedinstva među muslimanima na svjetskim razmjerama, s obzirom na to da postoje politike koje to ne žele.
Na kraju susreta, Kavazović i Čengić su se ajatullahu Džennetiju zahvalili za njegov trud i uručili mu poklone, te ga pozvali da prisustvuje ovogodišnjem programu sjećanja i dženazi u Srebrenici.
- Kikibombona
#11241 Re: IRAN
Iran je jedina zemlja na Bliskom istoku koja ima sansu postati regionalna sila i nepremostiv igrac na globalnom nivou. Skloni su obrazovanju, nauci itd. Imaju sve sto nemaju Arapi, pa i Turci u neku ruku...nikad_vise wrote:Iran je zakon![]()
![]()
Jedini su koji imaju sansu ozbiljno parirati Izraelu, pa zbog toga ih ovi imaju na nisanu cijelo vrijeme. Dok cijeli svijet normalizuje odnose sa Iranom, Izrael porucuje da je Iran najveca prijetnja po svjetski mir.
Za muslimane bi bilo najbolje da Iranci i Turci sklope savez, ali od toga nema i u skorije vrijeme nece biti nista...
Za to vrijeme...
Turkey and Israel need each other, says President Erdoğan
“Israel is in need of a country like Turkey in the region. We have to admit that we also need Israel,” Erdoğan said on his return from an official trip to Saudi Arabia.
Speaking to a group of journalists aboard the presidential plane returning to Turkey from Riyadh, where he met with Saudi King Salman bin Abdülaziz al-Saud, Erdoğan said the mutual need “is a fact of the region.”
http://www.hurriyetdailynews.com/turkey ... sCatID=338
“Without a doubt, the state of Israel and the Israeli people are friends of Turkey,” Ömer Çelik, deputy prime minister and ruling Justice and Development Party (AK Party) spokesman, said after maintaining that a deal to normalize ties between Turkey and Israel has not yet been finalized.
http://www.todayszaman.com/anasayfa_isr ... 07594.html
- General War
#11242 Re: IRAN
nikad_vise wrote:Sto posto.jao_situacije wrote:amerika i iran i turskanikad_vise wrote:Iran je zakon![]()
![]()
I nase pisanje po Iranu i zahladenje odnosa nakon rata nije uticalo na njihovo ponasanje prema nama.Shvataju u kakvoj smo sitvaciji i kako gore u intervju covjek rece,sami su se distancirali da mi nebi imali problema i pritisaka.Karakter muslimana u BiH je za pohvaliti / Iran pomaže svima koji su u nevolji PDF Ispis E-mail
U ponedjeljak, 1. juna, u Teheranu su se susreli reis-ul-ulema IZ u BiH Husein ef. Kavazović i šef Nadzornog vijeća IR Iran, ajatullah Dženneti i razgovarali o niz različitih tema.
Ajatullah Dženneti, šef Nadzornog vijeća IR Iran se u svom govoru osvrnuo na najvažnija pitanja koja se trenutno tiču islamskog svijeta, te je u vezi iranskog nuklearnog programa rekao: „Amerika stvara veliki pritisak Iranu. Oni pitanje nuklearne energije uzimaju kao izgovor kako bi uništili moć islama. Oni sami znaju da mi zagovaramo ukidanje nuklearnog oružja, međutim, s tim izgovorom nam uvode sankcije kako bismo se našli pod ekonomskim i političkim pritiskom i prestali pružati otpor.“
On je također ukazao na rat protiv nedužnog i potlačenog naroda Jemena i podršku IR Iran toj zemlji rekavši: „Ukoliko podržavamo Jemen, to je zbog toga što su oni i muslimani i potlačeni. Nažalost, taj narod stalno biva bombardovan iz zraka i zemlje od strane Saudijske Arabije, jedne islamske države.“
Rekavši da su slični problemi u regiji u porastu, ajatullah Dženneti je govorio i o tekfirijsko-cionističkom frontu protiv otpora i naroda Sirije. „Još jedan naš problem je Sirija. Sirija je islamska država i nalazi se naspram Cionističkog režima koji je oteo dio islamske teritorije i raselio narod s nje. Moramo obratiti pažnju da se u Siriji nalazimo naspram Izraela, a naš cilj je odbrana onih kojima se čini nepravda.“
Također je u vezi s ulogom svjetskih arogantnih sila u stvaranju tekfirijskih grupa poput IDIŠ-a s ciljem stvaranja razdora među muslimanima rekao: „Pokret IDIŠ finansijski i vojno podržavaju SAD i pristalice vehabizma. A oni, nažalost, u ime islama čine razne zločine, poput „bračnog džihada“ ili spaljivanje živih nedužnih ljudi. Oni su opasnost za islamski svijet, a ako uspiju u Iraku i Siriji, doći će red i na ostale islamske države.“
Nakon što je reisu Kavazoviću i Hasanu Čengiću čestitao na dodijeljenim funkcijama reis-ul-uleme i predsjednika Sabora islamske zajednice, Dženneti je ukazao na ljubav iranskog naroda, čelnika države i vrhovnog vođe prema narodu Bosne i Hercegovine.
„U vrijeme kada su potlačeni muslimani BiH bili napadnuti od strane Srba, mi smo osjećali da smo i sami napadnuti. Sve vrijeme smo saosjećali s vama u nevoljama i teškoćama, te smo vam, onoliko koliko je bilo u našoj moći, pomagali.
Rekavši da Bošnjaci imaju karakter i moral za pohvaliti, dodao je: „Muslimani na tom dijelu Evrope su zadovoljni onim što imaju. Iako su suočeni s teškoćama i nedostacima, ne odriču se islama.“
Dženneti je također govorio o neophodnosti jedinstva među muslimanima, te kako je to osnov kojim se IR Iran vodi od samog početka, inspirisana porukama hazreti Alija i Imama Homeinija. Također je istakao da je dužnost muslimana da pomažu one u nevolji, bilo kojem mezhebu da pripadaju, a kao primjer toga je naveo nesebičnu pomoć Irana Bosni i Hercegovini i narodu Palestine.
Reis Kavazović se zahvalio narodu i čelnicima IR Iran, te ajatullahu Džennetiju na njegovom prisustvu imenovanju novih čelnika Islamske zajednice u BiH. Izrazivši posebnu naklonost prema ajatullahu Džennetiju, Kavazović je rekao: „Vi ste od početka bili naš prijatelj i saputnik, i to prijateljstvo ste sačuvali još uvijek. Vi ste naš brat po vjeri, i zaslužujete naše veliko poštovanje.“
U nastavku je dodao: „To što ste bili uz nas u vrijeme rata u BiH, u onim veoma teškim uslovima, nama je pomagao da s[color=#0000FF]tanemo na svoje noge i da branimo svoj vjerski identitet.[/color] Riječi ne mogu izraziti zahvalnost za vaš lično i trud i pomoć naroda Irana, ali s druge strane, moram reći da ste na izuzetno doličan način postupili prema svojoj islamskoj dužnosti u pomaganju jednoj maloj evropskoj muslimanskoj državi. Nikako niste bili spremni odreći se svoje ozbiljnosti i pomoći, a mi do sada nismo imali takav primjer od strane niti jedne druge islamske države koje su sada naši prijatelji.“ Zatim je naveo primjere iranske pomoći u obnovi i izgradnji institucija, džamija, cesta, mostova i kuća nakon rata.
Objasnivši da je mezheb naroda u regiji u kojoj se nalazi BiH hanefijski, s maturidijskim vjerovanjem, Kavazović je naglasio: „Mi smo oko petsto godina sačuvali svoju islamsku tradiciju. Ali, nažalost, u sadašnje vrijeme postoje određena nastojanja da se među muslimanima stvori razdor.“
„Ja mislim da je pitanje mezheba nešto što se treba raspraviti među vjerskom ulemom. Historija pokazuje da su muslimani, iako su pripadali različitim mezhebima, poštovali jedni druge i živjeli zajedno. Ja vjerujem da, kad se pojavimo pred Uzvišenim Allahom, da On neće pitati da li smo pripadali šafijskom, džaferijskom ili hanefijskom mezhebu, nego će nas pitati o djelovanju prema Božijim naredbama i islamskim dužnostima“- rekao je Kavazović.
Reisu-ul-ulema IZ je također govorio o odrazu dešavanja u islamskom svijetu na BiH, te rekao da sadašnje stanje ne priliči islamskom svijetu. Naglasio je i to da vjerska ulema može odigrati ključnu ulogu na stvaranju jedinstva među muslimanima na svjetskim razmjerama, s obzirom na to da postoje politike koje to ne žele.
Na kraju susreta, Kavazović i Čengić su se ajatullahu Džennetiju zahvalili za njegov trud i uručili mu poklone, te ga pozvali da prisustvuje ovogodišnjem programu sjećanja i dženazi u Srebrenici.![]()
Sto se hodze pogubise...
Last edited by General War on 17/02/2016 01:11, edited 1 time in total.
- nikad_vise
#11243 Re: IRAN
Iran i Turska ce vjerovatno u nekoj buducnosti ciniti tu neku osovinu na tom podrucju.Kikibombona wrote:
Iran je jedina zemlja na Bliskom istoku koja ima sansu postati regionalna sila i nepremostiv igrac na globalnom nivou. Skloni su obrazovanju, nauci itd. Imaju sve sto nemaju Arapi, pa i Turci u neku ruku...
Jedini su koji imaju sansu ozbiljno parirati Izraelu, pa zbog toga ih ovi imaju na nisanu cijelo vrijeme. Dok cijeli svijet normalizuje odnose sa Iranom, Izrael porucuje da je Iran najveca prijetnja po svjetski mir.
Za muslimane bi bilo najbolje da Iranci i Turci sklope savez, ali od toga nema i u skorije vrijeme nece biti nista...
Za to vrijeme...
Turkey and Israel need each other, says President Erdoğan
“Israel is in need of a country like Turkey in the region. We have to admit that we also need Israel,” Erdoğan said on his return from an official trip to Saudi Arabia.
Speaking to a group of journalists aboard the presidential plane returning to Turkey from Riyadh, where he met with Saudi King Salman bin Abdülaziz al-Saud, Erdoğan said the mutual need “is a fact of the region.”
http://www.hurriyetdailynews.com/turkey ... sCatID=338
“Without a doubt, the state of Israel and the Israeli people are friends of Turkey,” Ömer Çelik, deputy prime minister and ruling Justice and Development Party (AK Party) spokesman, said after maintaining that a deal to normalize ties between Turkey and Israel has not yet been finalized.
http://www.todayszaman.com/anasayfa_isr ... 07594.html
Nadam se da ih nece ujediniti u posljednje vrijeme bahati Kurdi,koji svako malo na podrucju jedne od ove dvije drzave trabunjaju o nezavisnosti.U tom slucaju im se ne pise dobro nikako.Od svih zemalja Iran se prema Kurdima najbolje ophodi a ne vidim bas da su im nesto zahvalni za to.
- Kikibombona
#11244 Re: IRAN
Ma đe nece biti zahvalni?nikad_vise wrote:
Iran i Turska ce vjerovatno u nekoj buducnosti ciniti tu neku osovinu na tom podrucju.
Nadam se da ih nece ujediniti u posljednje vrijeme bahati Kurdi,koji svako malo na podrucju jedne od ove dvije drzave trabunjaju o nezavisnosti.U tom slucaju im se ne pise dobro nikako.Od svih zemalja Iran se prema Kurdima najbolje ophodi a ne vidim bas da su im nesto zahvalni za to.
Tajpi Salika, ka'e co'ek da Kurdi vole Iran vise od Perzijanaca!
- nikad_vise
#11245 Re: IRAN
Mislim da oni nisu ni svjesni da bi oni u jednoj koordinisanoj akciji Irana i Turske bili vraceni u kameno doba.Kikibombona wrote:Ma đe nece biti zahvalni?nikad_vise wrote:
Iran i Turska ce vjerovatno u nekoj buducnosti ciniti tu neku osovinu na tom podrucju.
Nadam se da ih nece ujediniti u posljednje vrijeme bahati Kurdi,koji svako malo na podrucju jedne od ove dvije drzave trabunjaju o nezavisnosti.U tom slucaju im se ne pise dobro nikako.Od svih zemalja Iran se prema Kurdima najbolje ophodi a ne vidim bas da su im nesto zahvalni za to.![]()
Tajpi Salika, ka'e co'ek da Kurdi vole Iran vise od Perzijanaca!
Citam po forumu neka prozivanja Turske,neke posalice i slicno..Pa dovoljno je da Turska na par dana okrene plocu,isplati Rusima stetu za onaj avion kao njima Izraelci za upad na brod i da se sitvacija okrene za sto posto kad su u pitanju Kurdi.
Kao sto su sad preko noci Turci i cifuti izgladili.
- Kikibombona
Ne ide to tako lako bracika!nikad_vise wrote: Mislim da oni nisu ni svjesni da bi oni u jednoj koordinisanoj akciji Irana i Turske bili vraceni u kameno doba.
Citam po forumu neka prozivanja Turske,neke posalice i slicno..Pa dovoljno je da Turska na par dana okrene plocu,isplati Rusima stetu za onaj avion kao njima Izraelci za upad na brod i da se sitvacija okrene za sto posto kad su u pitanju Kurdi.
Kao sto su sad preko noci Turci i cifuti izgladili.
Lako je poklati golorok narod. Lako je skupiti muda pa krenuti na goloruk narod.
Imas primjer Sadama koji je masakrirao kurdski narod koji je branilo par hiljada gerilaca naoruzanih lovackim puskama.
Sada iracke Kurde brani 500 000 do zuba naoruzanih vojnika!
Pogledaj!
http://kurdistanskyscrapers.com/topic/9346414/1/
Imaju gomilu oruzja i stalno pristize novo. Imaju pare, mogu kupiti sto zeli. Hiljade zapadnih instruktora obucava iracke Kurde u Iraku, Evropi, Americi... Dosli su u situaciju da budu jaci od iracke armije.
Pa hajde sokole, neka neko skupi muda pa krene na njih! Uz to, imaju podrsku Amerike, Izraela, Evrope... U pitanju je lova care, investirane milijarde. Interes!
U Siriji Kurdi imaju preko 60 000 naoruzanih boraca. Do kraja rata ce po nekim procjenama imati 100 000. U slucaju neposredne opasnosti, mogli bi mobilisati 200 - 300 000. I sve su to jebeno fanaticni momci koji se ne plase borbe.
Vidis koliko se Amerika patila u Vijetnamu, koliko u Afganistanu... A turska i iranska vojska su realno karina za americku. Rusi su krv propisali protiv malih Cecena. A sta mislis kako bi bilo protiv milion Kurda u Iraku? Pakao! I nista ne bi postigli, vratili bi se kuci podvijenog repa.
Kurdi u Turskoj i Iranu nece u skorije vrijeme docekati slobodu. Moraju sacekati neka veca globalna previranja, da ih podrzi mocna svjetska sila i da proglase nezavisnsot. Veoma je vazno da imaju JAKA ledja u Iraku i Siriji. To je ogroman narod, sa fantasticnim natalitetom. Citao sam da ce 2050 brojati 50 miliona. Ne moze se to obuzdati. Kad tad ce biti slobodni. Tesko je kontrolisati milion nezadovoljnih, kamoli toliki broj...
-
Zgoljo
#11247 Re: IRAN
Najveca šega na svemrezju je ovaj bombona sa svojim mokrim snovima da se Kurdi mogu suprotstaviti Turskoj
Ja razumijem simpatije,emocije,pa da se malo i preuvelica ali ova nebuloza....
Ja razumijem simpatije,emocije,pa da se malo i preuvelica ali ova nebuloza....
- nikad_vise
#11248 Re:
Pusti suplje price kiki.
Ovo bi Iran potamamio za sedam dana.
I sada oni imaju preko puta SAD,Izrael,EU..trideset godina su imali,pokusavali rovarit al nista.
Pricamo o ovom prcvoljku od teritorije,koji osim Ebrila i nema ispacnog grada kako treba.

Ovo bi Iran potamamio za sedam dana.
I sada oni imaju preko puta SAD,Izrael,EU..trideset godina su imali,pokusavali rovarit al nista.
Pricamo o ovom prcvoljku od teritorije,koji osim Ebrila i nema ispacnog grada kako treba.

- nikad_vise
#11249 Re: IRAN
http://orientalreview.org/wp-content/up ... AN-map.png
Pogledaj zivota ti ovaj pacvonjak od teritorije koji bi oni morali otkinuti Iranu,il dio teritorije koji bi morali uzeti od Turaka.
Vjerovatno da ce im u Iraqu dati komad zemlje,da bi vremenom mogli da ih isele u to podrucje iz Turske i slicno.Mozda i neku nezavisnost jer ovo je minorna teritorija.Bogata je ona i sve,al i treba da bude da bi povukla ostalu Kurdsku populaciju iz susjednih zemalja.
Covjek kad slusa pricu o nekim ukrupnjavanjima Kurdskih kantona,pomislio bi neke teritorije ogromne..
Pogledaj zivota ti ovaj pacvonjak od teritorije koji bi oni morali otkinuti Iranu,il dio teritorije koji bi morali uzeti od Turaka.
Vjerovatno da ce im u Iraqu dati komad zemlje,da bi vremenom mogli da ih isele u to podrucje iz Turske i slicno.Mozda i neku nezavisnost jer ovo je minorna teritorija.Bogata je ona i sve,al i treba da bude da bi povukla ostalu Kurdsku populaciju iz susjednih zemalja.
Covjek kad slusa pricu o nekim ukrupnjavanjima Kurdskih kantona,pomislio bi neke teritorije ogromne..
-
trener-profesionalac
#11250 Re: IRAN
42 godine.sumnjam da je to neki cvijet mladosti.samo se. zapitajte kako to da nikada stvarno iran ne napadne izrael iako im ubise hezbolah a o drugim stvarima koje iran prosipa je izlisno pricati.pogan od šiizma se sirila po dunjaluku pa cak i po saudijskoj arabiji samo radi toga sto imaju pasos i sto su drzavljani te drzave.i onda jedno pitanje mozeli sunit biti predsjednik irana i zasto nepirpa wrote:mlad si ...trener-profesionalac wrote:nakon alijinog ne sirenju šiizma u Bosni presahla pomoc,njihova pomoc je uvijek uvjetovana samo slobodnim prostorom za sirenje pogane ideologije cije rezultate vidimo u Siriji
iran =