Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#11226 Re: Teretana

Post by Leon16v »

Evo došao i Zyzz :D
isx

#11227 Re: Teretana

Post by isx »

dobar osjecaj wrote: Meni se vala gadi piletina a whey mi je bezveze okusa da bi ga pila umjesto obroka. Ja obozavam jesti stvarnu, slanu hranu koju cu polako da zvacem i uzivam u svakom zalogaju. Jaja, sirevi, razne vrste ribe, razno povrce u bezbroj kombinacija, svjeze, kuhano, u kombinacijama sa sirevima, zapeceno, razne ukusne supe i corbe. Whey bljutavi napitak mi je pretuzna i ofucana zamjena za sve to.
Kakav whey si pila? Probaj Synthu ili ON Gold čokolada. Pa da vidiš šta je bljutavo. Pila bi ga i dan i noć.

Ovi što ne koriste suplementaciju pretpostavljam da ljustre burek kao preworkout, a sirnicu kao postworkout.
drunken tiger

#11228 Re: Teretana

Post by drunken tiger »

isx wrote:
dobar osjecaj wrote: Meni se vala gadi piletina a whey mi je bezveze okusa da bi ga pila umjesto obroka. Ja obozavam jesti stvarnu, slanu hranu koju cu polako da zvacem i uzivam u svakom zalogaju. Jaja, sirevi, razne vrste ribe, razno povrce u bezbroj kombinacija, svjeze, kuhano, u kombinacijama sa sirevima, zapeceno, razne ukusne supe i corbe. Whey bljutavi napitak mi je pretuzna i ofucana zamjena za sve to.
Kakav whey si pila? Probaj Synthu ili ON Gold čokolada. Pa da vidiš šta je bljutavo. Pila bi ga i dan i noć.

Ovi što ne koriste suplementaciju pretpostavljam da ljustre burek kao preworkout, a sirnicu kao postworkout.
Ma svašta ti pretpostavljaš ali veze nemaš. Pa zna li iko čitati?? Ponavljam opet ne ide svako u teretanu zbog nabijanja mišića za pokazivanje!! Ne mogu da vjerujem da vam je to teško za shvatiti!!! Samo da mi je znati kako su ljudi trenirali prije nego što je whey postao popularan? A ja nije niko ni trenirao jer se nije moglo trenirati bez wheya i hemije... Čitaj sad polako. Ne idu svi u teretanu da bi nabili mišiće za pokazivanje po nargila barovima, bazenima, plažama..
skafiskafsnjak

#11229 Re: Teretana

Post by skafiskafsnjak »

drunken tiger wrote: Ma svašta ti pretpostavljaš ali veze nemaš. Pa zna li iko čitati?? Ponavljam opet ne ide svako u teretanu zbog nabijanja mišića za pokazivanje!! Ne mogu da vjerujem da vam je to teško za shvatiti!!! Samo da mi je znati kako su ljudi trenirali prije nego što je whey postao popularan? A ja nije niko ni trenirao jer se nije moglo trenirati bez wheya i hemije... Čitaj sad polako. Ne idu svi u teretanu da bi nabili mišiće za pokazivanje po nargila barovima, bazenima, plažama..
A jesi se ti nalozio da kontriras i potenciras tu "zdravu terertanu" koju ti "konzumiras". Lik je samo rekao da nije istina da je whey bljutav i to je to . Svako ima pravo da vjezba kako zeli, da trosi SVOJE pare na whey ili da ne trosi. Ti mozes whey piti ako i ne ides u teretanu, tijelu su potrebni proteini i bez teretane. Whey nije nezdrav dodatak i ne mozemo za njega reci da je bassss hemija jer kada kazemo hemija mislimo na mnogo ozbiljnije stvari koje vecina nas ne koristi .
Uostalom, ako smatras da ti ne treba onda nemoj koristiti i to je to. A cinjenica je da je lakse s tim . Takodjer je cinjenica da ce ti ili nece misici jednako opasti pio ti whey ili ne . Jer popio ti mjericu wheya ili 5 jaja , dodje ti isto.
Warashii

#11230 Re: Teretana

Post by Warashii »

isx wrote:

Pa i nije neki aman za aman okus kod ON cokolade. Bolji je body & fit okus.
A ti za suplementaciju.
Koristio sam jako dugo, standardno whey i izolat i koncentrat, bcaa i u prahu i u tabletama i tecne, kreatin i ovakav i onakav. Nikada niti jednu mjericu preworkouta.
Sada ne koristim apsolutno ništa, već nekih 3 mjeseca, i vjerujem da neću vise ni koristiti.
Suplementi nisu nuzni, potpuno je treće što se čuje po teretanama i što se reklamira.
Danas vidim malce od po 60-70kg kako nosaju kreatin, piju prework i sl. Ništa im to još nije potrebno, al jbjga marketing.
I ne moji obroci nisu ni blizu ovi koje ti navodis, pitu zapravo uopste ne jedem.
Moja računica se svela na to da mi je draže uzeti 10kg ramsteka nego li 2.5kg ON whey-a.
Dakle suplementacija za većinu nas nije potrebna a to što se neko osjeća većim "bilderom" kada nešto uzima je treća priča.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#11231 Re: Teretana

Post by konektovan »

skafiskafsnjak wrote:
drunken tiger wrote: Ma svašta ti pretpostavljaš ali veze nemaš. Pa zna li iko čitati?? Ponavljam opet ne ide svako u teretanu zbog nabijanja mišića za pokazivanje!! Ne mogu da vjerujem da vam je to teško za shvatiti!!! Samo da mi je znati kako su ljudi trenirali prije nego što je whey postao popularan? A ja nije niko ni trenirao jer se nije moglo trenirati bez wheya i hemije... Čitaj sad polako. Ne idu svi u teretanu da bi nabili mišiće za pokazivanje po nargila barovima, bazenima, plažama..
A jesi se ti nalozio da kontriras i potenciras tu "zdravu terertanu" koju ti "konzumiras". Lik je samo rekao da nije istina da je whey bljutav i to je to . Svako ima pravo da vjezba kako zeli, da trosi SVOJE pare na whey ili da ne trosi. Ti mozes whey piti ako i ne ides u teretanu, tijelu su potrebni proteini i bez teretane. Whey nije nezdrav dodatak i ne mozemo za njega reci da je bassss hemija jer kada kazemo hemija mislimo na mnogo ozbiljnije stvari koje vecina nas ne koristi .
Uostalom, ako smatras da ti ne treba onda nemoj koristiti i to je to. A cinjenica je da je lakse s tim . Takodjer je cinjenica da ce ti ili nece misici jednako opasti pio ti whey ili ne . Jer popio ti mjericu wheya ili 5 jaja , dodje ti isto.
A i vi ste na tigra navalili bezveze, covjek vam je sve jasno rekao, ne vidim razloga da ga se osudjuje.
skafiskafsnjak

#11232 Re: Teretana

Post by skafiskafsnjak »

konektovan wrote:
A i vi ste na tigra navalili bezveze, covjek vam je sve jasno rekao, ne vidim razloga da ga se osudjuje.
Zar ja osudjujem ? Samo kazem da je naavalio kontrirati ... Ima mnogo dobrih strana uzimanja wheya koje se ne mogu osporiti . I to je to ...
a svakako imas pravo da ne uzimas, svako ima pravo da radi sta zeli .
Leon16v

#11233 Re: Teretana

Post by Leon16v »

Ništa whey, 1g caffeina prije treninga :-)
konektovan

#11234 Re: Teretana

Post by konektovan »

Meni kad se trenira treniram, kad nisam horan, nema tog preworkouta koji me moze pogurati. Volja je najbolji preworksout.
Leon16v

#11235 Re: Teretana

Post by Leon16v »

konektovan wrote:Meni kad se trenira treniram, kad nisam horan, nema tog preworkouta koji me moze pogurati. Volja je najbolji preworksout.
Sigurno, volja je najbitnija, kad ti dođeš na trening i imaš osjećaj da ćes da pokidas.
Nekad naleti dan, loš, tad i ne odem, kad osjetim da ne mogu, valjda pretreniranost, nedostatka sna, odmora.
aribes

#11236 Re: Teretana

Post by aribes »

dobar osjecaj wrote:
aribes wrote:Upadam sad kao padobranac.... ima li negdje trenin/škola boks-a za žene, isključivo rekreativno?
Imaju casovi u Avalonu. Vidjala sam djevojke da treniraju.
Imas na rasporedu kojim danima i u kojim terminima.

Code: Select all

http://www.avalonfitness.ba/Raspored_Decembar_2017.pdf

Hvala na odgovoru, vidjela sam ali ovo je neki fancy box... bas bih neki old school box, ali žene su NO NO :run:
Mustang1

#11237 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Tigar ovo pije prije treninga zato nece hemije :oops:

Image
aurora313

#11238 Re: Teretana

Post by aurora313 »

drunken tiger wrote: ...Ponavljam opet ne ide svako u teretanu zbog nabijanja mišića za pokazivanje!! Ne mogu da vjerujem da vam je to teško za shvatiti!!! Samo da mi je znati kako su ljudi trenirali prije nego što je whey postao popularan? A ja nije niko ni trenirao jer se nije moglo trenirati bez wheya i hemije... Čitaj sad polako. Ne idu svi u teretanu da bi nabili mišiće za pokazivanje po nargila barovima, bazenima, plažama..
Whey je vlastiti izbor. Nikada nisam uzimao dodatke ali nisam ni vježbao za Tarzana. Trenutno vježbam samo da održim određene mišiće a posebno da ojačam mišiće nogu jer vidim da godinama atrofiraju bez obzira na moja svakodnevna pješačenja. To mi traži svega aktivnih dvadesetak minuta i to je sve.
I slažem se; svako po svom i svako po svojim rezonima.
Leon16v

#11239 Re: Teretana

Post by Leon16v »

"svako po svom i svako po svojim rezonima"

Poenta cijele rasprave :D
skafiskafsnjak

#11240 Re: Teretana

Post by skafiskafsnjak »

Leon16v wrote:"svako po svom i svako po svojim rezonima"

Ma naravno . Ali doticni tigar iz kladnja je umislio da svako ko uzima whey , uzima ga da nabije i pokaze misice :skoljka:
drunken tiger

#11241 Re: Teretana

Post by drunken tiger »

skafiskafsnjak wrote:
Leon16v wrote:"svako po svom i svako po svojim rezonima"

Ma naravno . Ali doticni tigar iz kladnja je umislio da svako ko uzima whey , uzima ga da nabije i pokaze misice :skoljka:
Opet ti mene uzimaš u usta. Uzimaju ga ljudi i da liječe rak. :wink: Okani me se svega ti. Dosadan si više.
skafiskafsnjak

#11242 Re: Teretana

Post by skafiskafsnjak »

drunken tiger wrote: Opet ti mene uzimaš u usta. Uzimaju ga ljudi i da liječe rak. :wink: Okani me se svega ti. Dosadan si više.
Sta je tigre, to si "ofalio" ... :D
drunken tiger

#11243 Re: Teretana

Post by drunken tiger »

Mustang1 wrote:Tigar ovo pije prije treninga zato nece hemije :oops:

Image
Hahah. Baš. :thumbup: od 12 godine se bavim sportom, profesionalno sam igrao košarku...bavio se borilačkim sportovima.. Nikad u životu nisam uzeo ništa. A trenirao sam po tri puta dnevno na pripremama. Tako da ova priča da se nešto mora uzimati ne stoji. Uzima ko hoće i boli me tuki što uzima. ALi što tebe boli što ja ne uzimam?? To mene zanima? Što ti smeta to?
drunken tiger

#11244 Re: Teretana

Post by drunken tiger »

skafiskafsnjak wrote:
drunken tiger wrote: Opet ti mene uzimaš u usta. Uzimaju ga ljudi i da liječe rak. :wink: Okani me se svega ti. Dosadan si više.
Sta je tigre, to si "ofalio" ... :D
Prop'o k'o žeton ;) :D
konektovan

#11245 Re: Teretana

Post by konektovan »

Tigre, ne nasjedaj na provokacije. :wink:
skafiskafsnjak

#11246 Re: Teretana

Post by skafiskafsnjak »

Brate sto se lozis i odgovaras na svaki post, vecina je zaebancija.
NIsi svu pamet svijeta pokupio, a nismo ni mi . U Whey-u nema nista lose, ali svakako imas izbor da ne uzimas. Ti nisi uzimao, super.
Cinjenica je da je bolje i lakse s njim, ali ako neces- ne moras.

ALi reci da "neko smrdi" zbog toga... neozbiljno u najmanju ruku .
skafiskafsnjak

#11247 Re: Teretana

Post by skafiskafsnjak »

konektovan wrote:Tigre, ne nasjedaj na provokacije. :wink:
Pobice nas sve ... :lol:
Mustang1

#11248 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Nije pofato simboliko onog pussy jbg :D Meni to pomogne :oops:
isx

#11249 Re: Teretana

Post by isx »

Warashii wrote:
isx wrote:

Pa i nije neki aman za aman okus kod ON cokolade. Bolji je body & fit okus.
A ti za suplementaciju.
Koristio sam jako dugo, standardno whey i izolat i koncentrat, bcaa i u prahu i u tabletama i tecne, kreatin i ovakav i onakav. Nikada niti jednu mjericu preworkouta.
Sada ne koristim apsolutno ništa, već nekih 3 mjeseca, i vjerujem da neću vise ni koristiti.
Suplementi nisu nuzni, potpuno je treće što se čuje po teretanama i što se reklamira.
Danas vidim malce od po 60-70kg kako nosaju kreatin, piju prework i sl. Ništa im to još nije potrebno, al jbjga marketing.
I ne moji obroci nisu ni blizu ovi koje ti navodis, pitu zapravo uopste ne jedem.
Moja računica se svela na to da mi je draže uzeti 10kg ramsteka nego li 2.5kg ON whey-a.
Dakle suplementacija za većinu nas nije potrebna a to što se neko osjeća većim "bilderom" kada nešto uzima je treća priča.
Svaka ti čast ako možeš spucati kilu teletine poslije treninga.

Ne treba tebi suplementacija.
konektovan

#11250 Re: Teretana

Post by konektovan »

skafiskafsnjak wrote:Brate sto se lozis i odgovaras na svaki post, vecina je zaebancija.
NIsi svu pamet svijeta pokupio, a nismo ni mi . U Whey-u nema nista lose, ali svakako imas izbor da ne uzimas. Ti nisi uzimao, super.
Cinjenica je da je bolje i lakse s njim, ali ako neces- ne moras.

ALi reci da "neko smrdi" zbog toga... neozbiljno u najmanju ruku .
Neki kad podrignu ili ispuste vjetric, ned'o Bog nikome, radijacija k'o iz Cernobila. :mrgreen: Al' fakat, sta je ono????? :lol:
Post Reply