Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zetareticula

#11226 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by zetareticula »

Dali neko ima da je postavio paksic za bisage na brdski bicikl :?: Ja nikako da nadjem paksic koji mi se moze postaviti :evil: vec sam dva uzeo i nepasu mi, smetaju mi kljesta od kocnice :?
mco

#11227 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by mco »

Pozdrav svima. Malo sam se provozo po N.Gradu i Ilidzi (za mraka) i moram da napisem da sam vidio/sreo preko 20-tak nevidljivih biciklista neki ko rekreativci neki i opreme skupe na sebi ali niko ni lampice a ni katadioptera na sebi bas nevidljivi ko ninje, uzas. Ja ne znam kako nisu svjesni da lampica svjetlo za bisikl kosta od 2 km. Ovo pisem da kazem da se ne cudim kad u zakonu izleti da moras imat obavezno svetloodbojni prsluk ili tako nesto. Kacigu necu ni spominjat niko je nije nosio valjda svi shvatili ovaj novi zakon pa ko ne moras.
The BEN10

#11228 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by The BEN10 »

Šta je ovo ovoliko biciklista koji nose slušalice u ušima? Tip u svom svijetu fura, signaliziraj ti njemu, ako te ne vidi...
kakaljin

#11229 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kakaljin »

The BEN10 wrote:Šta je ovo ovoliko biciklista koji nose slušalice u ušima? Tip u svom svijetu fura, signaliziraj ti njemu, ako te ne vidi...
Nova moda u takmicenju ko ce prije poginuti, a jos bez kaciga voze. :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:

Ja sam do sada kako idem autom par biciklista svirno i upozorio ih kada stanu pored mene da nose kacigu radi svoje sigurnosti. A isto to sam uradio sa par policajaca na biciklu koji su bili bez kacige.
kakaljin

#11230 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kakaljin »

Vidim da se danas umjesto da se iskoristi da se apeluje da biciklisti koriste kacige i da se trazi da se u zakon vrati da je kaciga obavezna za biciklistu, vecina biciklista bila bez kacige.
Better Man

#11231 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Better Man »

kakaljin wrote:Vidim da se danas umjesto da se iskoristi da se apeluje da biciklisti koriste kacige i da se trazi da se u zakon vrati da je kaciga obavezna za biciklistu, vecina biciklista bila bez kacige.
Ovo dans je bio obični šminkeraj i pozeraj i takve stvari izbjegavam u širokom luku. Ja sam danas opalio dobru brdsku turu od nekih 55 kilometra . Koja ljepota voziti se prirodom bez buke auta i sl.
BlackCaviar

#11232 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by BlackCaviar »

Better Man wrote:
kakaljin wrote:Vidim da se danas umjesto da se iskoristi da se apeluje da biciklisti koriste kacige i da se trazi da se u zakon vrati da je kaciga obavezna za biciklistu, vecina biciklista bila bez kacige.
Ovo dans je bio obični šminkeraj i pozeraj i takve stvari izbjegavam u širokom luku. Ja sam danas opalio dobru brdsku turu od nekih 55 kilometra . Koja ljepota voziti se prirodom bez buke auta i sl.
Svaka ti čast na turi :thumbup: ali nije uredu pljuvati lijepe stvari. Meni, kao čovjeku koji ne živi u Sarajevu, je izuzetno drago vidjeti toliki broj biciklista. Na taj način skrene se pažnja javnosti na sve veći broj biciklista, ljudi se druže, koliko vidim budu i neke nagrade, upoznaju se novi ljudi te padnu i dogovori za ture od po 55 kilometara i više, te mnoge druge stvari. Neki po prvi put sjednu na biciklo, imam nekoliko prijatelja koji dan danas ne znaju voziti bajk i imaju strah, takvi događaji možda ih privuku te se krenu ozbiljnije baviti tim. Bilo kako bilo, meni je žao što nisam ni ove godine vozio, a tura od 55 kilometara može pasti svaki dan :)
Better Man

#11233 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Better Man »

Ma i meni je drago vidjeti veliki broj biciklista. Kamo sreće da ljudi više koriste bicikla a manje auta.

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
vnm

#11234 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by vnm »

meni je tempo na ovogodisnjem giru bio katastrofa u odnosu na prethodne, pa sam na socijalnom skrenuo i lagano kuci.
travar

#11235 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by travar »

vnm wrote:meni je tempo na ovogodisnjem giru bio katastrofa u odnosu na prethodne, pa sam na socijalnom skrenuo i lagano kuci.
Možda bi bilo bolje da nisu puštali djecu od 6 godina da voze u onoj gužvi :roll:

Inače, zna li neko šta bî s onom djevojkom što je pala negdje kod markala?
holowey

#11236 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by holowey »

travar wrote:
vnm wrote:meni je tempo na ovogodisnjem giru bio katastrofa u odnosu na prethodne, pa sam na socijalnom skrenuo i lagano kuci.
Možda bi bilo bolje da nisu puštali djecu od 6 godina da voze u onoj gužvi :roll:

Inače, zna li neko šta bî s onom djevojkom što je pala negdje kod markala?
mislim da sam je vidio na vilsonovom u onoj guzvi, bila je prilicno udarena po lijevoj strani lica, ogrebotine/poderotine (ne znam kako se to strucno kaze), tretirane jodom ili tako necim... nisam zagledao nize od lica ali ni ovo na licu nisu bezze povrede... svaka joj cast kako je stojicki to podnosila :thumbup:
vnm

#11237 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by vnm »

travar wrote:Možda bi bilo bolje da nisu puštali djecu od 6 godina da voze u onoj gužvi :roll:
necu na djecu da svaljujem. ili oni na vrhu nisu zadali tempo kao prosle godine, ili se raskrsnice nisu zatvarale na vrijeme. samo znam da sam prosle godine uzivao u laganoj voznji a juce mogao komotno gurati biciklo.
Wind

#11238 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Wind »

Čudi me da naš dragi @quaterback nije postavio poziv za vožnju....dakle...

Večernja vožnja na Barice,

Polazak:
Četvrtak 08.09. u 19h ispred Vijećnice. Bujrum!

:hajmooo:
quarterback

#11239 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

Wind wrote:Čudi me da naš dragi @quaterback nije postavio poziv za vožnju....dakle...

Večernja vožnja na Barice,

Polazak:
Četvrtak 08.09. u 19h ispred Vijećnice. Bujrum!

:hajmooo:
pisao sam vise puta ranije pozive ovdje pa niko ni glasa, a ovaj put sam zvao koga je trebalo :stidljiva:
:D
zetareticula

#11240 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by zetareticula »

Dali je neko kupovao preko ciklocentar.ba stranice, kako ide postarina uplata i to jeli provjereno?
quarterback

#11241 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

zetareticula wrote:Dali je neko kupovao preko ciklocentar.ba stranice, kako ide postarina uplata i to jeli provjereno?
kupovao online nisam ipak ljude dobro znam, prodavnica postoji godinama, ljudi postoje, mislim da ne bi trebao imati bilo kakav problem
r_faruk

#11242 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by r_faruk »

koje baterije koristite za ovaj solarstorm? nasao sam neki na ebay-u, radi preko usb-a... sad se pitam koju bateriju uzeti za njega..

isto izgleda, samo sto je prikljucak usb...
GAU8

#11243 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by GAU8 »

Meni je žao što su cestovnjaci kod nas mnogo manje popularni od brdskih, mada razumijem praktične razloge. Ali to se odražava na ponudu opreme i dijelova. Nema šanse naći dijelove (u mom slučaju komplet set kočnice+ručice) osim ako nije sami cjenovni vrh. Dok za MTB ima izbora napretek. Trenutno u Sarajevu mislim da se nigdje ne mogu kupiti nove cestovne kočnice.
quarterback

#11244 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

GAU8 wrote:Meni je žao što su cestovnjaci kod nas mnogo manje popularni od brdskih, mada razumijem praktične razloge. Ali to se odražava na ponudu opreme i dijelova. Nema šanse naći dijelove (u mom slučaju komplet set kočnice+ručice) osim ako nije sami cjenovni vrh. Dok za MTB ima izbora napretek. Trenutno u Sarajevu mislim da se nigdje ne mogu kupiti nove cestovne kočnice.
ovo sto je vidim masovno mtb ovci prelaze na cestovnjake, toliko da me je strah hocu li s kim uskoro imati da vozim po makadamu
quarterback

#11245 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

poziv na nocnu voznju

19h vilsonovo, 19.15h vijecnica

nocna na barice

srijeda 14.9.

za sada prijavljeni wind i ja
r_faruk

#11246 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by r_faruk »

quarterback wrote:poziv na nocnu voznju

nocna na barice

srijeda 14.9.

i ja :), vidimo se u vilsonovom
GAU8

#11247 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by GAU8 »

quarterback wrote:
GAU8 wrote:Meni je žao što su cestovnjaci kod nas mnogo manje popularni od brdskih, mada razumijem praktične razloge. Ali to se odražava na ponudu opreme i dijelova. Nema šanse naći dijelove (u mom slučaju komplet set kočnice+ručice) osim ako nije sami cjenovni vrh. Dok za MTB ima izbora napretek. Trenutno u Sarajevu mislim da se nigdje ne mogu kupiti nove cestovne kočnice.
ovo sto je vidim masovno mtb ovci prelaze na cestovnjake, toliko da me je strah hocu li s kim uskoro imati da vozim po makadamu
Ja sam za obje varijante. :) Kod nas je mali izbor lijepih asfaltiranih puteva gdje nema zagušenja od motornih vozila.
r_faruk

#11248 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by r_faruk »

GAU8 wrote:
quarterback wrote:
Ja sam za obje varijante. :) Kod nas je mali izbor lijepih asfaltiranih puteva gdje nema zagušenja od motornih vozila.
ja barem jednom sedmicno provozam cestovnjaka... ne nabijem neku kilometrazu 20-30km, ali je osjecaj fenomenalan :)
istina, cestovnjaci jesu skupi, ali raja kupuje telefone od preko hiljadu KM, a za te pare se moze super cestovnjak uzeti, zato ja nosam telefon od 200KM :) koji sada vrijedi 50:)
quarterback

#11249 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

r_faruk wrote:
quarterback wrote:poziv na nocnu voznju

nocna na barice

srijeda 14.9.

i ja :), vidimo se u vilsonovom
vazi drug :thumbup: :D
quarterback