Demokratska fronta Željko Komšić
- vee-jay
#11226 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
razocaran sam ovom izjavom DFa. avazova skola pljuvanja i blacenja. zar je vlast toliko vazna da se tako rano izgubi svaki moralni nivo komuniciranja?
-
weredsf
#11227 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sta te to cudi, do jucer su bili u SDP-uvee-jay wrote:razocaran sam ovom izjavom DFa. avazova skola pljuvanja i blacenja. zar je vlast toliko vazna da se tako rano izgubi svaki moralni nivo komuniciranja?
- vee-jay
#11228 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pa trebali bi biti alternativa SDPu.weredsf wrote:Sta te to cudi, do jucer su bili u SDP-uvee-jay wrote:razocaran sam ovom izjavom DFa. avazova skola pljuvanja i blacenja. zar je vlast toliko vazna da se tako rano izgubi svaki moralni nivo komuniciranja?
- Corto Maltese
#11229 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Uz sve navedene opasnosti stoji i ovo:Banksy wrote:Najzad ...Corto Maltese wrote:
Moje je mišljenje da brod ne tone, nego je nasukan u blatu, i da je mnogima cilj da tamo i ostane.
A ipak, veći problem predstavljaju ovi, koji bi kao da ga izvuku iz blata, a još ga dublje ukopavaju.
Jasno je da ne vidim rješenje, i ne osjećam se krivim zbog toga, ne vide ga bolji i obavješteniji od mene. Sljedeće mi je palo na pamet kada sam shvatio da jedina dva političara iza čijeg rada bih stao, dolaze iz stranaka iza čijeg programa ne bih stao ni da mi pušku upere u leđa.
Za početak, odustati od ponavljanja dosadašnjih pokušaja koji, su po pravilu, donosili suprotne rezultate. Što bi Lenjin rekao "Obračunati se sa mangupima u našim redovima"
Za razliku od ideološkog pritiska, koji se odvija preko političkih stranaka, treba praviti kadrovski pritisak.
Pa, ako se dovoljno pravih ljudi nađe na pravom mjestu, možda nađu načina da urade pravu stvar.
Otprilike kako sam ovdje napisao:
U ovom trenutku, ne vidim drugog rješenja nego koristiti pogodnosti otvorenih lista, i glasati za pojedince, a ne za stranke.
U svakom kukolju se nađe i ponešto žita.
To nije loš prijedlog, i sama namjeravam tako glasati. Po pitanju sopstvene savjesti, to je vjerovatno najbolje rješenje. Ali pitanje je koliko takvim pristupom cijeli izborni koncept ima smisla. Na taj način rezultati bi dali skup individua koje nemaju zajednički politički krov, a vrlo je moguće da bi stranke iz kojih izabrani dolaze bile sasvim ideološki različitih ciljeva i platformi. To mi se nekako čini kao još veći šlamperaj od zaokruživanja kompletnih stranačkih listi.
S druge strane, i te osobe za koje bismo glasali dolaze iz određenih stranačkih sredina koje su ih kandidirale, dakle, pristaju na ono što njihova stranka propagira i iza čega stoji, te tako imaju stranačku naljepnicu na čelu, šta više pod to naljepnicom bore se za svoj politički status i položaj u institucijama države. To mi nekako izgleda prevarantski, i s njihove i s naše strane. Kako sam kažeš, ti za koje bi i glasao, ''dolaze iz stranaka iza čijeg programa ne bih stao ni da mi pušku upere u leđa''. Ali oni su stali. Pa kako onda glasati za njih?
1. Otvorene liste su dio našeg izbornog sistema, i samim tim nešto što treba koristiti, čak i u slučajevima kada se glasa za stranku. I u okviru stranke koja se podržava postoje bolji, i manje dobri.
2. Drug Mićo i Drug Zlaja su prije godinu dvije žestoko uprli da se pređe na zatvorene liste. U svom našem jadu i bijedi, u vremenu kada malo ko zna šta i kako raditi, kada ponestane pozitivnih ideja, meni su potezi Dva Druga odlična putokaz za ono što se nipošto raditi ne smije.
- jon_jovi
#11230 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hmm, nisam čuo Komšića da dreči zbog petljavina rumenog sa Ćovićem i Dodikom ali sam ga u par navrata čuo da prigovara Lagumdžiji zbog koalicije sa SDA.Banksy wrote:Nije loše.
Zlatko Lagumdžija živi u paralelnoj stvarnosti
Povodom jučerašnjeg saopštenja SDP-a u kome se navodi da je 'Glas za SBB i DF glas za Dragana Čovića i HDZ', Demokratska fronta - Željko Komšić uputila je reagiranje koje prenosimo u cjelosti
Jučerašnji napadi stranke Zlatka Lagumdžije na Demokratsku frontu - Željko Komšić je dokaz da ta stranka i njen lider žive u paralelnoj stvarnosti.
Nakon što je cijeli mandat proveo u zagrljaju Dragana Čovića i u samrtnom strahu od svog poslovnog partnera Milorada Dodika čije je prohtjeve ispunjavao bespogovorno, Lagumdžija je jučer odlučio da DF i Željka Komšića optuži za podjelu BiH!
Lagumdžijin SDP će ostati upamćen kao stranka koja je prva u civilizovanom svijetu pokušala da vrati rasistički koncept iz devetnaestog vijeka u vidu različite vrijednosti glasa, sve zarad ostanka u vlasti i blizini narodnih para. Stranka čiji lider javno kaže da je potpuno prirodno da glas Hrvata iz Unsko-sanskog kantona vrijedi manje od glasa Hrvata iz Hercegovine, odnosno da glas Bošnjaka iz Sarajeva vrijedi više nego glas Bošnjaka iz Posavine ili Goražda, nema šta tražiti na narednim izborima.
Demokratska fronta – Željko Komšić želi ovim putem podsjetiti javnost i na cijeli niz izdajničkih paktova koje je Lagumdžija napravio sa Dodikom, kao što su neuspjeli prijedlozi zakona o prebivalištu i izbornog zakona, ali i Zakon o Elektroprijenosu i namještanje tendera za izradu ličnih karata i vozačkih dozvola čije je usvajanje motivirano jedino krčmljenjem i krađom javnog novca.
Mi u DF – Željko Komšić smatramo da je panika od neizbježnog kraha Lagumdžijinog SDP-a na predstojećim izborima razlog za gubitak veze s realnošću i da su stoga odlučili da vode kampanju i jučer, na Dan žalosti proglašen zbog pokopa 284 žrtve genocida u Prijedoru. Smatramo legitimnim pravom na vođenje izborne kampanje, ali ne i vođenje izborne kampanje od tabuta.
Na koncu, želimo potcrtati da ne postoji količina spina i novca Elektroprivrede i Autocesti Federacije BiH koji mogu sakriti činjenicu o postojanju dogovora između Bakira Izetbegovića i Zlatka Lagumdžije o izigravanju narodne volje i nasilnom uvlačenju Lagumdžije u vlast po svaku cijenu i nakon narednih izbora. Plan da trojica rođaka – Zlatko Lagumdžija, Bakir Izetbegović i Bakir Hadžiomerović – preuzmu upravljanje ovom zemljom neće proći, jer to ne želi ovaj narod, ali samo Lagumdžija može biti toliko drzak da to smisli, a dva Bakira toliko kratkovidna da na to pristanu.
Stoga, ponavljamo da su oktobarski izbori referendum o četiri godine iza nas i referendum o tome u kakvoj zemlji želimo da živimo: ovakvoj na kojoj radi Lagumdžija sa dva Bakira ili viziji Bosne i Hercegovine koju zagovara i na njoj rade Željko Komšić i Emir Suljagić, navodi se u saopštenju Demokratske fronte.
Neće biti dobro ako budu odgovarali na svaku provokaciju, a biće ih bezbroj. Vrlo je važno razlučiti šta je bitno i vrijedno odgovora, a šta ne. Ne bi valjalo da se kampanja pretvori u dopisivanje i mahalanje. Prva tri paragrafa su suština, zadnja tri višak.
- joint union
#11231 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Stoji sve, samo taj brod ako dovoljno bude stajao u blatu bice svejedno je li se nasukao ili tone na pucini, istrunuce svakako.Corto Maltese wrote:
Moje je mišljenje da brod ne tone, nego je nasukan u blatu, i da je mnogima cilj da tamo i ostane.
A ipak, veći problem predstavljaju ovi, koji bi kao da ga izvuku iz blata, a još ga dublje ukopavaju.
Jasno je da ne vidim rješenje, i ne osjećam se krivim zbog toga, ne vide ga bolji i obavješteniji od mene. Sljedeće mi je palo na pamet kada sam shvatio da jedina dva političara iza čijeg rada bih stao, dolaze iz stranaka iza čijeg programa ne bih stao ni da mi pušku upere u leđa.
Za početak, odustati od ponavljanja dosadašnjih pokušaja koji, su po pravilu, donosili suprotne rezultate. Što bi Lenjin rekao "Obračunati se sa mangupima u našim redovima"
Za razliku od ideološkog pritiska, koji se odvija preko političkih stranaka, treba praviti kadrovski pritisak.
Pa, ako se dovoljno pravih ljudi nađe na pravom mjestu, možda nađu načina da urade pravu stvar.
I ja sam misljenja da treba glasati za ljude, a ne za stranke (o programima istih da ne pricam). No da bi se radio kadrovski pritisak treba biti clan neke stranke, sto se meni iskreno gadi. Taj pritisak bi trebao biti "odozdo", no kod nas je sve naopako, jer su ovi odozdo misevi (u svakoj hebenoj stranci), pa se taj pritisak vrsi od vrha stranke, sto i dovodi do nepotizma najprije, a onda svega ostalog.
No apsolutno stoji i ovo:
Pa nam se onda izbor svodi na nekakve nezavisne, nestranacke kandidate, koji vecinom, po mom skromnom misljenju, ipak spadaju u onih 95% sa pocetka price. Manjinom u onih 4%.Banksy wrote:
Najzad ...
To nije loš prijedlog, i sama namjeravam tako glasati. Po pitanju sopstvene savjesti, to je vjerovatno najbolje rješenje. Ali pitanje je koliko takvim pristupom cijeli izborni koncept ima smisla. Na taj način rezultati bi dali skup individua koje nemaju zajednički politički krov, a vrlo je moguće da bi stranke iz kojih izabrani dolaze bile sasvim ideološki različitih ciljeva i platformi. To mi se nekako čini kao još veći šlamperaj od zaokruživanja kompletnih stranačkih listi.
S druge strane, i te osobe za koje bismo glasali dolaze iz određenih stranačkih sredina koje su ih kandidirale, dakle, pristaju na ono što njihova stranka propagira i iza čega stoji, te tako imaju stranačku naljepnicu na čelu, šta više pod to naljepnicom bore se za svoj politički status i položaj u institucijama države. To mi nekako izgleda prevarantski, i s njihove i s naše strane. Kako sam kažeš, ti za koje bi i glasao, ''dolaze iz stranaka iza čijeg programa ne bih stao ni da mi pušku upere u leđa''. Ali oni su stali. Pa kako onda glasati za njih?
Sta mislis da je Lenjin imao internet, bi li bilo oktobarske revolucije ili bi je trolovi shebali?
Moje misljenje je da je internet strasno mocan alat, pogotovo za politicko djelovanje, no ove nase stranke, takve kakve su, ne koriste ni djelic onoga sto im on omogucava. Neka me neko ispravi ako grijesim, no osim strasno puno trolovanja, pljuvanja suparnika, te nekih jalovih pokusaja Nase Stranke, ja ne vidjeh ni naznake konstruktivnog koristenja neta u cilju politickog djelovanja. No sa druge strane, to mi je totalno razumljivo cim u glavi stvorim sliku kako ljute bitke preko interneta vodi npr Esad Radeljas ili onaj nacelnik Ilidje.
-
Zeljko-Emir
#11232 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Corto, imam pitanje za tebe i one koji su tu negdje s mišljenjem kao ti.
Mislim da je pitanje jednostavno.
Koja je alternativa 12.10.Za koga da glasa ovaj polupismeni narod i ovi tzv akademski građani.
P.S. nije da ponekad ne slažem s tobom u nekim dijelovima ali iskreno mi djeluje da u najmanju ruku profesionalno djeluješ na ovom forumu.
Koja je alternativa 12.10.Za koga da glasa ovaj polupismeni narod i ovi tzv akademski građani.
P.S. nije da ponekad ne slažem s tobom u nekim dijelovima ali iskreno mi djeluje da u najmanju ruku profesionalno djeluješ na ovom forumu.
- Banksy
#11233 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
2. Apsolutno, Uz to, ne treba zaboraviti da su ova dvojica sve vrijeme, sad pogotovo, u koaliciji, a izbore li se u oktobru za ostanak na vlasti ista koalicija je skoro izvjesna,Corto Maltese wrote:
Uz sve navedene opasnosti stoji i ovo:
1. Otvorene liste su dio našeg izbornog sistema, i samim tim nešto što treba koristiti, čak i u slučajevima kada se glasa za stranku. I u okviru stranke koja se podržava postoje bolji, i manje dobri.
2. Drug Mićo i Drug Zlaja su prije godinu dvije žestoko uprli da se pređe na zatvorene liste. U svom našem jadu i bijedi, u vremenu kada malo ko zna šta i kako raditi, kada ponestane pozitivnih ideja, meni su potezi Dva Druga odlična putokaz za ono što se nipošto raditi ne smije.
1. Lako je birati s iste liste one koji su ti više po volji, to je ok, razumljivo, logično, skoro poželjno, ali to u startu znači da treba birati jednu stranačku listu, što nas opet dovodi na početak priče izbora te jedne stranke.
Razumijem tvoj forumski stav, koliko god se nekad ne slagala s tehnikom prezentacije, ali i dalje ne nudiš nikakvu alternativu izboru nekih novih snaga u oktobru kao trenutno jedinom načinu da se riješimo aktuelne političke mafije.
Ako imaš kakvu pametnu ideju, daj da razgovaramo.
- Corto Maltese
#11234 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nisam još vidio imena kandidata na skupštinskim listama, tako da ti ne mogu odgovoriti.Zeljko-Emir wrote:Corto, imam pitanje za tebe i one koji su tu negdje s mišljenjem kao ti.
Što se tiče Predsjedništva, svi kandidati se znaju. Ukoliko budem glasao za taj nivo, vjerovatno zaokružujem Raguža. (loša vijest za Martina. Koga ja zaokružim, taj gubi)
Što se tiče utiska da sam profesionalac, to ću shvatiti kao kompliment
-
Hafis
#11235 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Stvarno vam nije nimalo lako.
Postoji li mogućnost da nekako raspodjelite glasove?
na primjer pogurate na županijskoj razini DF-ove kandidate, za federalni parlament SDP-ove a za državni parlament kombinirate glasove lapo/lapo DF/SDP. Što se tiče predsjedništva - novčić: pismo Emir, glava Bakir H.
Nikako na zelenu granu stati, vidim i ja.
na primjer pogurate na županijskoj razini DF-ove kandidate, za federalni parlament SDP-ove a za državni parlament kombinirate glasove lapo/lapo DF/SDP. Što se tiče predsjedništva - novčić: pismo Emir, glava Bakir H.
- Alfons Kauders
#11236 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
raguz doktore, raguzHafis wrote:Stvarno vam nije nimalo lako.
-
Hafis
#11237 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ok. To sam i pretpostavljao. Nije da može zamijeniti Željka, kao što rekoh - nikad više dva Bošnjaka u predsjedništvu, ali je od svih ovih teletabisa daleko najprihvatljiviji kandidat. Tu se slažem.Alfons Kauders wrote:raguz doktore, raguzHafis wrote:Stvarno vam nije nimalo lako.
A što ćemo s drugim razinama?
One stare SDP ublehaše ili ove njihove abortate?
- Alfons Kauders
#11238 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
raguz ne ide da bi bio drugi ili treci ili cetvrti bosnjak, vec da se njegovim izborom unisti i hdz 1990... i da covic ostane jedan jedini predstavnik te separatisticke struje... isto kao i sto navijam da dodik ostane na vlasti jos 4 ili 8 godina... ili 12, nista protiv...Hafis wrote:Ok. To sam i pretpostavljao. Nije da može zamijeniti Željka, kao što rekoh - nikad više dva Bošnjaka u predsjedništvu, ali je od svih ovih teletabisa daleko najprihvatljiviji kandidat. Tu se slažem.Alfons Kauders wrote:raguz doktore, raguzHafis wrote:Stvarno vam nije nimalo lako.
a ostalo nije bitno... politika sarajeva se nece promijeniti bez obzira na rezultate, cak je sve manja sansa da te promjene dodje kada u igri ima vise jakih stranaka - niko nece biti u mogucnosti da pristane na bilo kakav kompromis jer ce ga u narednom ciklusu druge dvije ili tri stranke pojesti...
puno je vaznije zadrzati trenutnu vlast u RS, sto duze to bolje... a covica drzati na kratkoj uzici - on ce u ovom ciklusu biti jezicak na vagi i on ce u biti izabrati koje ce sarajevske stranke u vlast na federalnom nivou, vjerovatno i drzavnom... ali to za sobom povlaci i neke jako, jako neugodne kompromise
-
Hafis
#11239 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bola ti rasteg'o viziju k'o da si Mahatma Gandi ili barem Giuseppe Garibaldi..pitam te za koga ćeš glasati? Valjda je bitno tko će ti vlast tvoriti, ako ništa barem u kantonu, a ti opleo o RS-u, jezičcima i folovima.Alfons Kauders wrote:Hafis wrote:Ok. To sam i pretpostavljao. Nije da može zamijeniti Željka, kao što rekoh - nikad više dva Bošnjaka u predsjedništvu, ali je od svih ovih teletabisa daleko najprihvatljiviji kandidat. Tu se slažem.Alfons Kauders wrote:[
raguz doktore, raguz
raguz ne ide da bi bio drugi ili treci ili cetvrti bosnjak, vec da se njegovim izborom unisti i hdz 1990... i da covic ostane jedan jedini predstavnik te separatisticke struje... isto kao i sto navijam da dodik ostane na vlasti jos 4 ili 8 godina... ili 12, nista protiv...
a ostalo nije bitno... politika sarajeva se nece promijeniti bez obzira na rezultate, cak je sve manja sansa da te promjene dodje kada u igri ima vise jakih stranaka - niko nece biti u mogucnosti da pristane na bilo kakav kompromis jer ce ga u narednom ciklusu druge dvije ili tri stranke pojesti...
puno je vaznije zadrzati trenutnu vlast u RS, sto duze to bolje... a covica drzati na kratkoj uzici - on ce u ovom ciklusu biti jezicak na vagi i on ce u biti izabrati koje ce sarajevske stranke u vlast na federalnom nivou, vjerovatno i drzavnom... ali to za sobom povlaci i neke jako, jako neugodne kompromise
Znači stari SDP ublehaši ili ovi njihovi abortati?
P.S.
Samo taktika je super:
...veliš ona stara forumsko-olandeska: durajte drugovi rahat patnju i topljenje boja i ne popuštajte him, sve će se to raseliti i poumirati, a onda je sve naše...i obvezno ono zvučno - game over ili the end.niko nece biti u mogucnosti da pristane na bilo kakav kompromis
Kako bolan misliš bez kompromisa? Pa dokle to tako može trajati?
- Alfons Kauders
#11240 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pa necu glasati, imam pametnija posla... radim vino ove godine, bicu van drzave... crno vino s crnom etiketom rade dva brata u crnom.... zakupio sa susidom i kolegom iz jedinice finu poziciju, dobricic, racunamo da ce bacit oko tone, trecina je moja... ali lose je vrijeme, previse je ovo kise jbg - ako se ne promijeni vrijeme, ima da baci preko tone (al ce bit za kurac)... btw ako imas neke dobre blatine, mozemo se corat, 50l za 50l - kvalitet zagarantovan, nije valjda da sumnjas u mene (imam osjecaj da drzis do kvalitete kao i ja)Hafis wrote:Bola ti rasteg'o viziju k'o da si Mahatma Gandi ili barem Giuseppe Garibaldi..pitam te za koga ćeš glasati? Valjda je bitno tko će ti vlast tvoriti, ako ništa barem u kantonu, a ti opleo o RS-u, jezičcima i folovima.Alfons Kauders wrote:Hafis wrote: Ok. To sam i pretpostavljao. Nije da može zamijeniti Željka, kao što rekoh - nikad više dva Bošnjaka u predsjedništvu, ali je od svih ovih teletabisa daleko najprihvatljiviji kandidat. Tu se slažem.
raguz ne ide da bi bio drugi ili treci ili cetvrti bosnjak, vec da se njegovim izborom unisti i hdz 1990... i da covic ostane jedan jedini predstavnik te separatisticke struje... isto kao i sto navijam da dodik ostane na vlasti jos 4 ili 8 godina... ili 12, nista protiv...
Znači stari SDP ublehaši ili ovi njihovi abortati?
P.S.
Samo taktika je super:...veliš ona stara forumsko-olandeska: durajte drugovi rahat patnju i topljenje boja i ne popuštajte him, sve će se to raseliti i poumirati, a onda je sve naše...i obvezno ono zvučno - game over ili the end.niko nece biti u mogucnosti da pristane na bilo kakav kompromis
Kako bolan misliš bez kompromisa? Pa dokle to tako može trajati?
a za kompromis... mislio sam bez kompromisa s jedne strane... a dokle, pa jebi ga, dok neko ne popusti... a jedna strana nece...
i nisam ja jedan od tih rahat-patnja tipova... ja sam pragmatik, sa mnom se fakat lako dogovoriti... medjutim kada se nakon svih "kompromisa" ne postigne nista, kada se uvijek trazi sve vise i vise, onda sama ideja kompromisa postaje suvisna i samo produzava agoniju... jer se na kompromis gleda kao na slabost, kao na pozivnicu za nove opstrukcije, nove ucjene, a mozda i nove sukobe...
posto sebe ne vidim u toj prici, smatram da je bolje nista ne dirati... nadam se da je sad malo jasnija moja pozicija kada su "kompromisi" te vrste u pitanju... dakle cisti pragmatizam i zelja da vise niko ne puca na mene... nista se ne gubi, nista se ne dobija, svi sretni
- Mister Yes
#11241 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ova bi strana već popustila da ne bi SDP-a. Činjenica.
-
daddy-kool
#11242 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ono glavno ne porekoše - koalicija DF sa HDZ i SBB.Mister Yes wrote:Svaki put kada se DF oglasi ja sam sve bliži da glasam za SDP. Toliko su im dobre te reakcije
Ne zaboravimo, nije se političarima zamjeralo što kradu, nego što izdaju.
- Corto Maltese
#11243 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne tako davno su mi bili smješni oni forumaši koji su sebi i ovom forumu pridavali veliki značaj, tvrdeći da se ovdje osmišljavaju strategije političke borbe. U zadnjih par dana sam promijenio mišljenje, nakon što sam primijetio da DF kupi cijele rečenice sa ovog foruma i direktno ih trpa u svoja saopštenja.
Prije par dana Suljagić pođoni @Ultimu i započe izlaganje sa: "Je li me trebalo sastavljat iz više masovnih grobnica, da bih zaslužio poštovanja?", danas saopštenje stranke počinje sa: "Zlatko Lagumdžija živi u paralelnoj stvarnosti...", od riječi do riječi kako sam ovdje napisao prije, otprilike, dvije godine.
Nije da mi je situacija išta manje smiješna nego prije, ali više me ne nasmijavaju samodopadni forumaši, nego oni što od njih prepisuju.
Jebo te, hoćeš da vodiš državu, a predizbornu kampanju krojiš na osnovu onoga što ovdje u zajebanciji ili poluzajebanciji napiše par dežurnih besposličara!?
Prije par dana Suljagić pođoni @Ultimu i započe izlaganje sa: "Je li me trebalo sastavljat iz više masovnih grobnica, da bih zaslužio poštovanja?", danas saopštenje stranke počinje sa: "Zlatko Lagumdžija živi u paralelnoj stvarnosti...", od riječi do riječi kako sam ovdje napisao prije, otprilike, dvije godine.
Nije da mi je situacija išta manje smiješna nego prije, ali više me ne nasmijavaju samodopadni forumaši, nego oni što od njih prepisuju.
Jebo te, hoćeš da vodiš državu, a predizbornu kampanju krojiš na osnovu onoga što ovdje u zajebanciji ili poluzajebanciji napiše par dežurnih besposličara!?
- madner
#11244 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mozda je ultima Emir, ili njegov savjetnik a ti Munjin jaran 
- joint union
#11245 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma Corto je Emir glavom, vidis da kontrira i sebimadner wrote:Mozda je ultima Emir, ili njegov savjetnik a ti Munjin jaran
- kamen spoticanja
#11246 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sta kaze Željko na ove informacije iz kosovskog tužilaštva?
Jel jos uvijek jasno i glasno tvrdi da je fahro jedini posteni politicar na bh estradi
Jel jos uvijek jasno i glasno tvrdi da je fahro jedini posteni politicar na bh estradi
- Corto Maltese
#11247 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nema šanse. On je navučen na THC, a ja samo na adrenalin.joint union wrote:Ma Corto je Emir glavom, vidis da kontrira i sebimadner wrote:Mozda je ultima Emir, ili njegov savjetnik a ti Munjin jaran
- joint union
#11248 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To otvara neke nove dimenzijeCorto Maltese wrote:Nema šanse. On je navučen na THC, a ja samo na adrenalin.joint union wrote:Ma Corto je Emir glavom, vidis da kontrira i sebimadner wrote:Mozda je ultima Emir, ili njegov savjetnik a ti Munjin jaran
Samo mi nikako ne ide naslov u novinama npr: "Napusio se pa prebio zenu!"
To nije bilo jos od Vijetnama.
Mada je tvoja "ovisnost" opasnija. Mislim za tebe.
Last edited by joint union on 21/07/2014 20:43, edited 1 time in total.
- madner
#11249 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Slusa li TBF ili to nije zapisano? 
-
oakville
#11250 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jedino tebe ne citiraju nikako.Corto Maltese wrote:Ne tako davno su mi bili smješni oni forumaši koji su sebi i ovom forumu pridavali veliki značaj, tvrdeći da se ovdje osmišljavaju strategije političke borbe. U zadnjih par dana sam promijenio mišljenje, nakon što sam primijetio da DF kupi cijele rečenice sa ovog foruma i direktno ih trpa u svoja saopštenja.