Sirija

Locked
Herr Flick

#11201 Re: Sirija

Post by Herr Flick »

:lol: :lol:
Klavikula

#11202 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Damask jucer
Image

Borbe u okolici Damaska
Image
Image

Tal Mendo, selo u okolici Qusayra
Image
Image
Image

obilazak sela na jugu Alepa
Image
Image
Image
Image
sa suncanim naocalama brigadni general Mohammad Khaddour.
Opetja033

#11203 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Kasno u petak Oslobodilacka vojska Sirije oslobodila tri alevitska sela i jedan grad u provincija Haama: grad Tlaissiyeh te sela Zoghbe, Shaata i Balil. Nakon zestokih borbi snage lojalne Assadu su se povukle i kasno sinoc oslobodiocu su mogli uci u navedena mjesta.

Ovo je jako vazno jer se konacno oslobodjeni teritorij siri van regija u kojima su suniti vecina.

:thumbup: :thumbup:
insomnia78

#11204 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

Oslobodili ih i od stanovnika predpostavljam?

s' moje sokoćalo
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#11205 Re: Sirija

Post by JoseMujica »

sve se nema....a divu glanc novih alpha uniformi :-) divu oružja :shock:

samo kad se sjetim da mi u Bosni ni gaća nismo imali do pola 1994 sad mi je sve jasno o ovoj sirijskoj "pobuni naroda"....ne trebate više slova nakucati :roll:
Opetja033

#11206 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

JoseMujica wrote:sve se nema....a divu glanc novih alpha uniformi :-) divu oružja :shock:

samo kad se sjetim da mi u Bosni ni gaća nismo imali do pola 1994 sad mi je sve jasno o ovoj sirijskoj "pobuni naroda"....ne trebate više slova nakucati :roll:
Da si pazljivije citao, a ne maliciozno donosio zakljucke koji tebi odgovaraju, shvatio bi da su ovo fotografije Assadovih snaga a ne oslobodilaca. :roll:
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#11207 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

JoseMujica wrote:sve se nema....a divu glanc novih alpha uniformi :-) divu oružja :shock:

oko paša ...
ovo su ti sirijski četnici dobro opremljeni i naoružani ovi bez gaća su na drugoj strani
Opetja033

#11208 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

japin_mutapi wrote:

oko paša ...
ovo su ti sirijski četnici dobro opremljeni i naoružani ovi bez gaća su na drugoj strani
I odjednom - tajac :mrgreen:
Kakav zajeb i trcanje pred rudu. :lol:
crnoplavo

#11209 Re: Sirija

Post by crnoplavo »

podrska Asadu u Hatayu-Turska na svadbi,

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#11210 Re: Sirija

Post by JoseMujica »

Opetja033 wrote:

Da si pazljivije citao, a ne maliciozno donosio zakljucke koji tebi odgovaraju, shvatio bi da su ovo fotografije Assadovih snaga a ne oslobodilaca. :roll:

aaaa do mene je onda....a nisam ja ni za ove
dudlov

#11211 Re: Sirija

Post by dudlov »

insomnia78 wrote:Oslobodili ih i od stanovnika predpostavljam?

s' moje sokoćalo
Ako si bio u Bosni tokom rata,onda nema šta da pretpostavljaš. U takvim situacijama niko oslobodioce ne dočeka, nego bjež'te noge posra vas guzica.

Sent from my LG-P970 using Tapatalk 2
crnoplavo

#11212 Re: Sirija

Post by crnoplavo »

crnoplavo wrote:podrska Asadu u Hatayu-Turska na svadbi,

Protest podrske stanovnicima Rejhanlija kojeg teroriziraju placenici tzv borci za slobodu,

danas su bili protesti i u Rejhanliju, ciji stanovnici za napad krive Erdogana i AKP.
Protesti protiv AKP se odvijaju od kad su u navedenim granicnim podrucjima uspostavljeni kampovi za obuku terorista koji kolju, ubijaju i ruse po Siriji (s vremena na vrijeme praktikuju i kanibalizam) a osim toga maltretiraju i gradane Republike Turske, koji zive u granicnim podrucjima. Neki od kampova za obuku terorista su usljed protesta premjesteni nesto sjevernije. ali ogorcenost naroda nije prestala...
aldinjo

#11213 Re: Sirija

Post by aldinjo »

crnoplavo wrote:
crnoplavo wrote:podrska Asadu u Hatayu-Turska na svadbi,

Protest podrske stanovnicima Rejhanlija kojeg teroriziraju placenici tzv borci za slobodu,

danas su bili protesti i u Rejhanliju, ciji stanovnici za napad krive Erdogana i AKP.
Protesti protiv AKP se odvijaju od kad su u navedenim granicnim podrucjima uspostavljeni kampovi za obuku terorista koji kolju, ubijaju i ruse po Siriji (s vremena na vrijeme praktikuju i kanibalizam) a osim toga maltretiraju i gradane Republike Turske, koji zive u granicnim podrucjima. Neki od kampova za obuku terorista su usljed protesta premjesteni nesto sjevernije. ali ogorcenost naroda nije prestala...
Čuj takozvani borci za slobodu! :-)
Challenger__

#11214 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Co0l wrote: http://www.klix.ba/forum/religija-f6.html pa tamo raspravljajte
Opetja033 wrote: I mozemo li se prestati baviti teoloskim pitanjima na ovoj temi? Bezveze spamujete i idite u off topic.
- Sa ovom dvojicom kolega ne djelim isto mišljenje o sirijskoj drami, ali u ovome se slažem 100%. Dodao bih da isto tako mislim da su paralele sa stradanjima u BiH sasvim neumjesne i neprimjerene i sa teološkim temama nas udaljavaju od same teme.

- Iako shvatam da je teško izbjeći religijsku komponentu, mislim da se sa religijskom komponentom sukoba ide u off topic, te predlažem zainteresovanim da na PDF "religija" (http://www.klix.ba/forum/religija-f6.html) otvore podtemu, recimo "Sirijski rat, religijski background" ili slično i da rasterete ovu temu bespotrebnog spama i off topica;
Challenger__

#11215 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Klavikula wrote:People of Aleppo Take to the Streets We Want FSA OUT !! We Want Syrian Army
http://www.youtube.com/watch?v=q0K5CljN ... r_embedded
- Ovaj Klavikulin post zaslužuje rebranding: narod u Alepu je izašao na ulice: "FSA" odlazi, želimo SAA"

DzeBra wrote:Ko su ovi ljudi-civili ? Šije, Alevije, Sunni ?
Suniti. Alepo je skoro 100-procentni sunitski grad.
Challenger__

#11216 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- od početka svjedočimo da je tzv. "arapsko proljeće" cinična farsa koja ima nearapski autorski rukopis:

- od početka svjedočimo da drama u Siriji je prvenstvrno agresija, agresija imperijalizma, cionizma i navođenog terorizma;

- ove teze su primane sa skepsom ili podsmjehom, ali kada se Izrael otvoreno umiješao u ovaj sukob, stvari su postale očigledne: 1. davali su medicinsku pomoć "rebelsima", 2. tri puta su izveli vazdušne udare na Siriju, a treći je po svojim razmjerama bio više nego brutalan; a kako svjedoči američki "Fox", 3. počeli su da ulaze u samu Siriju;

Image

- ne znam da li je ovo tačno, ali američko "Fox" je dao reportažu koja tvrdi da izraelske snage ulaze u pogranična sirijska područja. Bez obzira da li je ovo tačno ili ne i bez obzira na izgovore Tel Aviva, neka i ovo ostane zabilježeno na ovoj temi:

sarajevoxxxx

#11217 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Glas razuma

Jedan o predstavnika Sija koji je sacuvao dostojanstvo u ovim teskim vremenima>

Image

Sitski Alame i Shejh libanonskog porijekla, Alijj Al Emin

- Konacno da je neko odgovorio Nasrallahu da kabur As Seyide Zayenb kao izgovor za upad Nasrallaha je besmislen, i radi se o ''pitanjima iz vjere sitski muslimana a koje se koriste u politicke svrhe''

''Odbrana kabura As Sayide Zayneb nikako nije razlog da Hezbollah ratuje na tlu Sirije'' rekao je Alijj u intervju za TV Al Arabiye, te dodao ''zemlja dzihada za Sije je u njihovoj domovini a ne na tlu Sirije''
Challenger__

#11218 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Još da se, Bog d'o, pojavi takav među tekfirijama i vehabijama, eto tri koraka do mira.

Sektaški sukobi između Muslimana i Kršćana u Egiptu: jedna osoba ubijena, deseci ranjenih

Image
Jedna osoba je ubijena, a deseci su ranjeni u sukobima Muslimana i Kršćana jučer navečer ispred koptske crkve u drugom najvećem egipatskom gradu. Sukobi između nekoliko mladića prerasli su u velike sukobe u zapadnoj gradskoj četvrti Aleksandrije...

...Otkako je došlo do pada predsjednika Hosnija Mubaraka 2011., te naročito otkako je na vlast stigao predstavnik islamističke Muslimanske Braće, Mohamed Morsi, znatno su porasle tenzije između Muslimana i Kršćana u Egiptu.
- Kao što smo vidjeli, nearapsko "arapsko proljeće" je unazadilo Libiju, a Egipat učestalo postaje poprište konflikta između većinskih muslimana i hrišćanske manjine;

- Ovo uopšte ne treba da iznenađuje, jer ruka kreatora nearapskog "arapskog proljeća" nije ni arapska, ni muslimanska ni hrišćanska. Ovo je faustovska ruka koja želi da podstakne međuvjerske nemire i da se istovremeno pojavljuje kao arbitar u zonama konflikta koje su sami kreirali;

- Kakve veze ovo ima sa temom? Ima, itekako jer aktuelna vlast u Damasku koju ruše imeprijalizam (atlantizam), cionizam i navođeni terorizam je jedina vlast koja podjednako štiti prava svih vjerskih skupina. Podržati vladu u Damasku danas, znači spriječiti slike ovakvog haosa sutra.

Kako u Siriji, tako širom planete.
zigs7

#11219 Re: Sirija

Post by zigs7 »

kaajma wrote:Da cujemo sta kaze hafiz koji je bio dole
Cujte i pocujte o ljudi jer istinu je rekao hafiz o Samu
Challenger__

#11220 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Laže đavo, laže lažov, laže Erdogan, laže državna TRT,

- uhvaćeni u laži: KLIK!
sarajevoxxxx

#11221 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Re: Sirija

Postby Challenger__ on 01/01/0000
- od početka svjedočimo da je tzv. "arapsko proljeće" cinična farsa koja ima nearapski autorski rukopis:

- od početka svjedočimo da drama u Siriji je prvenstvrno agresija, agresija imperijalizma, cionizma i navođenog terorizma;

- ove teze su primane sa skepsom ili podsmjehom, ali kada se Izrael otvoreno umiješao u ovaj sukob, stvari su postale očigledne: 1. davali su medicinsku pomoć "rebelsima", 2. tri puta su izveli vazdušne udare na Siriju, a treći je po svojim razmjerama bio više nego brutalan; a kako svjedoči američki "Fox", 3. počeli su da ulaze u samu Siriju;
E Celi Celi nesto si opet uzrujan, velis inekako se se ratovalo protiv golorukih mladica, valja na megdan profesionalnoj armiji.

- Na ove ispalis raketu zemlja-zemlja i nikom nista. Valja se naviknuti na osjecaj da ti omiljenu SAA u borbi moze zviznuti tamo neki lik iz izraelskog F16 priznajem heben osjecaj. Nije ti lahko sto jest jest.
hAZNADAR

#11222 Re: Sirija

Post by hAZNADAR »

Vidi, vidi,.. islamisti i izraelci u istom stroju.

Prateci ovu temu a opcenito i tematiku - mogu samo zakljuciti jedno. Islamisti, selefije,.. nazovi kako hoces - su samo jedan istreniran stroj koji prica ono sto poruci centrala.
Klavikula

#11223 Re: Sirija

Post by Klavikula »

opet bombaski npad u Damasku.3 mrtvih, 5 povrijedjenih.

Press TV

bice da ih je Armija opet negdje dobro nacepila.
Challenger__

#11224 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

E Celi Celi nesto si opet uzrujan
- Savršeno smiren, vjerovao ili ne. Biti u empatiji ne znači biti bez mira.
hAZNADAR wrote:Vidi, vidi,.. islamisti i izraelci u istom stroju.
- Pogledaj temu 10, 20 stranica unazad... To kategorički tvrdi bivši visoki dužnosnik Pentagona i nezavisni analitičari: Izrael, SAD i S. Arabija su davno krenuli u formiranje (regrutacija, obuka, usmjeravanje) selefistilke plaćeničke vojske.

- da ovakva "vojska" ne radi za interese Sirije, nego za regionalne sile, to danas svjedoči bivši lider sirijskog opozicionog bloka Muaz Al-Hatib (pogledaj temu unazad), a da se skoro sav narod poistovjećuje sa SAA pokazuju gornji snimci iz Alepa, okoline Damska itd.
sarajevoxxxx

#11225 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:Laže đavo, laže lažov, laže Erdogan, laže državna TRT,

- uhvaćeni u laži: KLIK!
Znam ja, tebe boli i uzasno se osjecas sto Erdogan Rejhanlu ne rijesi na Asadov nacin. Snajperiste na zgrade, i svako ko nije po mjeri turskih obavijestajnih sluzbi metak u glavu.

Poslije im zabiberiti dvadesetak skudova, poravnati im ulice, i istresti hiljade avionskih bombi. To je pravi predsjednik !
Locked