Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
madridist

#11201 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by madridist »

pici wrote:
Tito_i_Partija wrote:Znaci sad ispade Sansa najjaci takticar u seriji, jer je poturila divljake na pokolj da se Remzija ne bi vratio u dvorac, pa ga onda rastavila na faktore sa vojnicima iz Vale-a. How yes no. :D :lol:

nije sansa nego maloprsti... sansa je tu bekan ko i jon... :izet:

evo jedno logicno pitanje, zasto maloprsti se nije povukao nazad u dolinu kad ga je sansa prvi put odbila i cak mu otvoreno zaprijetila da ako je znao za remzija kakav je onda je njen neprijatelj, svaki knez bi se povukao i otisao al ovaj je cekao :mrgreen:
ne yebe lijep... :mrgreen:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#11202 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

sad ce maloprsti pocet prvo sa sansom pa sa jonom igrarije, pa kad se ovi bidnu durili okrenut ce jedno protiv drugog... pa mi pricamo o liku maloprstom, haaalloooo :izet: :mrgreen:
howdy

#11203 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by howdy »

Image

:lol: :lol: :D :D
annoy

#11204 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Tito_i_Partija wrote:
Evo ga, opet pocelo ono "moglo je 'vako, moglo je 'nako", k'o sa Rickonom i trcanjem. Ovome sam se mozda nad'o od Blekija, al' nisam od tebe. :D

Znamo da Sansa nije dobila potvrdu od Baelisha hoce li doc', jer je stalno ubijala Jon-a u glavu sa onim "we need more men". Znaci da niko, ama bas niko nije znao da ce Baelish doc'. Eh sad, de majke ti objasni mi kako se mozes spremit' za bitku kad nemas pojma da li ti pomoc stize. :lol:

A Rickon je bio mrtav od onog momenta kad je stig'o kod Ramsey-a u Winterfell, jer k'o jedini muski nasljednik Starkova (niko ne zna da li Bran uopste vise i postoji) on je previse vazan da ga ostavis zivog. To je bilo jasno k'o dan.
Zbilja uspoređuješ trčanje Rickona, takvu impulzivnu situaciju gdje nema puno razmišljanja, i gdje stvarno nije realno govoriti "ja bi to tako i tako", jer u tom trenutku bog zna šta bi svakom od nas palo na pamet, ipak je to strah veliki, sa planiranjem napada koji se odvijao danima, danima, i gdje Sansa uvjerava Jona da ne napada, da pričeka, jer "nemaju dovoljno ljudi", mu ne može spomenuti da hmm možda je pitala Baelisha za pomoć, i ono, možda, možda, mogu dobiti ko zna koliko tisuća vojnika pojačanja, to je ono, sasvim nepotrebno spomenuti? Stvarno? Jon nije trebao napasti BAŠ TAJ dan. Lako je sada govoriti, kad je eto sve ispalo dobro, Jon preživio, ovi došli u pravom trenutku, sad kao ispada da je to najbolje što su mogli učiniti, e pa, nije. To što je Jon preživio je puka sreća, puka sreća je što je Baelish ex machina upao baš u tom trenutku, da je kasnio dva-tri sata, ko zna šta bi bilo, moguće da bi Jon bio ponovno pokojni. Nitko me ne može uvjeriti da je to što su napravili ono što je trebalo, to je bila samoubilačka misija, i da nisu ovi nenadano upali izginuli bi apsolutno svi. S njihove točke gledišta, BILO ŠTA drugo osim onog što su napravili bilo bi bolji izbor.
Pa makar se i Ramsey utaborio u međuvremenu. Ne možete mi reći da je takva igra sudbine nešto na što se moglo računati, jer nije.

A Rickon nije imao mnogo šanse, zato sam i napisala da su mogli pokušati. Sansa nije ni trepnula što su ga ubili.
asker

#11205 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by asker »

Baelish nema podrsku u Vale-u osim malog klipana Robina nasljednika. Mrzi ga ona baba i oni starci (a obozavaju Sansu), sto su kao neko vijece ministara Vale-a, mrzi ga Lord Royce i zna kakav je ljigo maloprsti. Sansa bila svjedok kad joj je taljizno tetku kroz mjeseceva vrata.
Da ima pravde Baelish nebi prezivio jednu jedinu noc u Winterfelu.

Kad ga vidim muka mi. Imam osjecaj da gdje on dodje osusi se cvijece, pcele uginu, presusi izvor vode, zavlada kuga i kolera. Najopasniji lik u seriji, nikad neznas na cemu si s njim.
annoy

#11206 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

asker wrote:Baelish nema podrsku u Vale-u osim malog klipana Robina nasljednika. Mrzi ga ona baba i oni starci (a obozavaju Sansu), sto su kao neko vijece ministara Vale-a, mrzi ga Lord Royce i zna kakav je ljigo maloprsti. Sansa bila svjedok kad joj je taljizno tetku kroz mjeseceva vrata.
Da ima pravde Baelish nebi prezivio jednu jedinu noc u Winterfelu.

Kad ga vidim muka mi. Imam osjecaj da gdje on dodje osusi se cvijece, pcele uginu, presusi izvor vode, zavlada kuga i kolera. Najopasniji lik u seriji, nikad neznas na cemu si s njim.
Za Baelisha bi bio vrhunski ishod da je i Jon poginuo u bitci, ispao bi još veći junak i bilo bi mu lakše opsjedati Sansu i možda se uguziti u Winterfell
Stvarno me jako zanima što će biti s njih dvoje
drogon2

#11207 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Obzirom na to da se Sansa kao lik mozda i najvise razvila od pocetka serije,najgora stvar koju sada mogu uraditi je da naprave da je Littlefinger opet uzme pod svoje.To bi bio veliki korak nazad za nju kao lika,a obzirom da vise nema nikakve koristi od Littlefingera volim mislit da ce ga se rijesit za sva vremena.
annoy

#11208 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Ja jedva čekam vidjeti kako će Jon objašnjavati Sjevernjacima da je umro pa uskrsnuo i zato više nije u Straži :D mislim, inače za to leti glava
pici

#11209 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

jon za maloprstog nije prijetnja nego Rickon kojeg se je Remzija otarasijo na samom pocetku bitke, Jon je kopile i kao takav nemere biti pravi nasljednik Starkovih nema ni njihovo prezime, Sansa kao udovica Boltona vraca svoje prezime Stark i ona je jedina legitimna nasljednica, maloprsti ce uprjet na nju e sad ako sansa pristane najvjerovatnije ce gledat da se oslobodi Jona i divljana ako ne pristane onda ce igrat na Jona i nagovarat ga da uzme Stark prezime a sansa koliko god sad da je uz Jona je na majku i ne vjerujem da ce pristat i tu nastaje kusluz koji maloprstom savrseno odgovara :izet: :mrgreen:
Cregan

#11210 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

drogon2 wrote:Obzirom na to da se Sansa kao lik mozda i najvise razvila od pocetka serije,najgora stvar koju sada mogu uraditi je da naprave da je Littlefinger opet uzme pod svoje.To bi bio veliki korak nazad za nju kao lika,a obzirom da vise nema nikakve koristi od Littlefingera volim mislit da ce ga se rijesit za sva vremena.
Mislim da ce Littlefingerova greska biti sto ce insistirati da ozeni Sansu, poslije njenog "braka" sa Remzijem nema sanse da Sansa pristane.
Pandakonda

#11211 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Nije se taj rodio da je maloprstog zajebo :-)
Cregan

#11212 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

pici wrote:jon za maloprstog nije prijetnja nego Rickon kojeg se je Remzija otarasijo na samom pocetku bitke, Jon je kopile i kao takav nemere biti pravi nasljednik Starkovih nema ni njihovo prezime, Sansa kao udovica Boltona vraca svoje prezime Stark i ona je jedina legitimna nasljednica, maloprsti ce uprjet na nju e sad ako sansa pristane najvjerovatnije ce gledat da se oslobodi Jona i divljana ako ne pristane onda ce igrat na Jona i nagovarat ga da uzme Stark prezime a sansa koliko god sad da je uz Jona je na majku i ne vjerujem da ce pristat i tu nastaje kusluz koji maloprstom savrseno odgovara :izet: :mrgreen:
Sansa je Lannister.

Bit ce to ovako nekako. Lyanna Mormont drzi govor umjesto Greatjona.
drogon2

#11213 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Ma Littlefinger je igrac koji se igra sa puno stvari.Jedna od tih stvari ce ga kostat i to mozda ona od koje to najmanje ocekuje a to je vjerovatno Sansa.
Sto se Jona tice,mislim da ce njega puno ljudi podrzat,na celu sa onom malom,divljacima i ovim manjim kucama koje su ga pratile u borbu.Poslije bitke,pretpostavljam da ce tu bit nekih zajednickih sastanaka svih kuca na sjeveru da bi odlucili sta i kako nakon Boltona.Dovoljno je da istupi jedan lider ovih kuca koje su pratile Jona u borbu i da ukaze na njegovu hrabrost i borbu za Winterfell,a mi dobijemo opet neku scenu slicnu onoj kada je Robb postao King in the North.
Cregan

#11214 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

Pandakonda wrote:Nije se taj rodio da je maloprstog zajebo :-)
Nadam se da ce ga Ghost samoinicijativno poderat. Dopizidilo vise koliko vremena nisu prikazali direwolfe u akciji.
esmasaric

#11215 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by esmasaric »

Pa Bran je Stark. :mrgreen: i sada bi trebao preko zida.
Mislim i Benjen je, ali on je već poluwalker.
pici

#11216 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

I ja se slazem da ce Jona proglasiti Kingom Northa al kao sto napisah sansa mi je sarena a maloprsti opasan igrac, nece to proc bas tako glatko ko sa Robbom...i znamo kako se je sve zavrsilo sa :(

Image
Last edited by pici on 22/06/2016 16:41, edited 1 time in total.
Cregan

#11217 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

Sta mislite ko ce Freyeve pobit? Valjda ce se Arya nekako teleportirat do Riverlandsa.
drogon2

#11218 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

Cregan wrote:Sta mislite ko ce Freyeve pobit? Valjda ce se Arya nekako teleportirat do Riverlandsa.
Ne mora se teleportirat.Vec je receno da nije nuzno da se radnje razlicitih likova desavaju u isto vrijeme.That being said,mogli bi imat Daenerys u Westerosu vec sljedecu epizodu :D
Cregan

#11219 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

drogon2 wrote:
Cregan wrote:Sta mislite ko ce Freyeve pobit? Valjda ce se Arya nekako teleportirat do Riverlandsa.
Ne mora se teleportirat.Vec je receno da nije nuzno da se radnje razlicitih likova desavaju u isto vrijeme.That being said,mogli bi imat Daenerys u Westerosu vec sljedecu epizodu :D
Ne vjerujem da ce Daenerys doci u Westeros ove sezone, vjerovatno ce zadnja scene biti ona na brodu. Moraju nesta ostaviti i za iducu sezonu.
Tito_i_Partija

#11220 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

annoy wrote:
Tito_i_Partija wrote:
Evo ga, opet pocelo ono "moglo je 'vako, moglo je 'nako", k'o sa Rickonom i trcanjem. Ovome sam se mozda nad'o od Blekija, al' nisam od tebe. :D

Znamo da Sansa nije dobila potvrdu od Baelisha hoce li doc', jer je stalno ubijala Jon-a u glavu sa onim "we need more men". Znaci da niko, ama bas niko nije znao da ce Baelish doc'. Eh sad, de majke ti objasni mi kako se mozes spremit' za bitku kad nemas pojma da li ti pomoc stize. :lol:

A Rickon je bio mrtav od onog momenta kad je stig'o kod Ramsey-a u Winterfell, jer k'o jedini muski nasljednik Starkova (niko ne zna da li Bran uopste vise i postoji) on je previse vazan da ga ostavis zivog. To je bilo jasno k'o dan.
Zbilja uspoređuješ trčanje Rickona, takvu impulzivnu situaciju gdje nema puno razmišljanja, i gdje stvarno nije realno govoriti "ja bi to tako i tako", jer u tom trenutku bog zna šta bi svakom od nas palo na pamet, ipak je to strah veliki, sa planiranjem napada koji se odvijao danima, danima, i gdje Sansa uvjerava Jona da ne napada, da pričeka, jer "nemaju dovoljno ljudi", mu ne može spomenuti da hmm možda je pitala Baelisha za pomoć, i ono, možda, možda, mogu dobiti ko zna koliko tisuća vojnika pojačanja, to je ono, sasvim nepotrebno spomenuti? Stvarno? Jon nije trebao napasti BAŠ TAJ dan. Lako je sada govoriti, kad je eto sve ispalo dobro, Jon preživio, ovi došli u pravom trenutku, sad kao ispada da je to najbolje što su mogli učiniti, e pa, nije. To što je Jon preživio je puka sreća, puka sreća je što je Baelish ex machina upao baš u tom trenutku, da je kasnio dva-tri sata, ko zna šta bi bilo, moguće da bi Jon bio ponovno pokojni. Nitko me ne može uvjeriti da je to što su napravili ono što je trebalo, to je bila samoubilačka misija, i da nisu ovi nenadano upali izginuli bi apsolutno svi. S njihove točke gledišta, BILO ŠTA drugo osim onog što su napravili bilo bi bolji izbor.
Pa makar se i Ramsey utaborio u međuvremenu. Ne možete mi reći da je takva igra sudbine nešto na što se moglo računati, jer nije.

A Rickon nije imao mnogo šanse, zato sam i napisala da su mogli pokušati. Sansa nije ni trepnula što su ga ubili.
Nije tacno. Samoubilacka misija je postala tek onda kad je Rickon ubijen, Jon izgubio konce, pa kren'o sam na Ramsey-ovu vojsku. Dotad su imali koliko-toliko solidan plan zbog kojeg bi se bitka puno drugacije odvijala, i zbog Jonove gluposti je taj plan pao u vodu.
swanfilter

#11221 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by swanfilter »

A, postoji li mogucnost vjeridbe i zenidbe Jona i Sanse? Sve zavisno od onih teorija da li su krvno vezani. Mada mi ne sjedaju kao par nikako ...
omar little

#11222 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

wtf, pa nisu lannisteri.
swanfilter

#11223 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by swanfilter »

Pa, zasto sam i napisao ako ne djele krv. U tom slucaju, zasto ne. Bolju opciju Sjever ne bi mogao nit sanjati ...
drogon2

#11224 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by drogon2 »

swanfilter wrote:A, postoji li mogucnost vjeridbe i zenidbe Jona i Sanse? Sve zavisno od onih teorija da li su krvno vezani. Mada mi ne sjedaju kao par nikako ...
Imas tu nekih hintova da bi se to moglo desit,ali hintova kao i za sve drugo :D Npr. u knjigama imas da Sansa sanja o heroju koji ce odsjec glavu Janosa Slynta,covjeka koji je izdao Neda.U knjizi u momentu kada umire,Jon misli o svojoj porodici i svim ljudima koje voli.Predzadnja osoba koja se spominje je Sansa,a zadnja Ygritte.Pa eto,mozda i to nesto znaci :D Dalje,spominje se da Jon ima bolji odnos sa Aryom,ono bas se ponasaju kao brat i sestra.Sve Jonove zene su bile zenke crvene kose.Od one kruve Ros s kojom je trebao izgubit nevinost,preko Ygritte,a nije ostao hladan ni na Melisandru.Kad Jon umre,kao i Robb doziva svog vuka,a Sansa i Daenerys cuju vucije zavijanje iako su bas bas daleko :D

Dalje imas da ako R+L=J bude potvrdjeno,Jon ce bit sve sto je Sansa oduvijek zeljela.Hrabri vitez,princ na bijelom konju,buduci kralj,a ona kraljica svih sedam kraljevstava :D
Juliuscezar

#11225 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Stvar koju nisu trebali uraditi u seriji je izmišljati kuće koje se ne spominju na sjeveru. Naprimjer House of Mazin ne postoji a izmislili su je za potrebe serije to jest ove bitke, zar nisu mogli uzet vec neku postojecu kucu i jednostavno navesti da je pristala uz Jona.
Post Reply