Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
toure123

#11201 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by toure123 »

Streptokok wrote:Sta da radim. Kinez mi je poslao pogresan proizvod sa tracking brojem. Dakle ima evidencija da je dosao.

da li da pokusam kontaktirati ga ili da otvaram case?

Ima li fajde od case i hoce li traziti da mu ga posaljem nazad, sto se ne bi isplatilo jer artikal kosta 13km.
Probaj se sa njim dogovorit da ti posalje drugi, ako ne onda trazi refund, nije tvoja greska... Da sad saljes nazad taj isti, kostalo bi te vise nego sam prozivod. Dakle apsolutno on snosi krivicu... Pokusaj sa lijepim dogovorom prvo, i sretno. :wink:
quarterback

#11202 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

Streptokok wrote:Sta da radim. Kinez mi je poslao pogresan proizvod sa tracking brojem. Dakle ima evidencija da je dosao.

da li da pokusam kontaktirati ga ili da otvaram case?

Ima li fajde od case i hoce li traziti da mu ga posaljem nazad, sto se ne bi isplatilo jer artikal kosta 13km.
mozes ga kontaktirati, on ti moze reci da ce ti poslati ponovo drugi, ako ti posalje sa trackingom onda je vjerovatno OK
ako predlozi bez trackinga nemoj jer nemas dokaz da je poslao a moze proci vrijeme za zalbu

mozda ce ti traziti da posaljes nazad ali on snosi troskove slanja koliko znam, proguglaj malo kako se to rjesava odnosno kako ce ti refundirati u tom slucaju troskove
Streptokok

#11203 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Streptokok »

Hvala na brzim odgovorima. Kontaktirao sam ga pa javim kako se završilo.
niho92

#11204 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by niho92 »

Danas 2 posiljke iz HK za 13 dana dosle :)
toure123

#11205 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by toure123 »

niho92 wrote:Danas 2 posiljke iz HK za 13 dana dosle :)
I meni su danas i jucer stigle 3 posiljke. Jedna iz UK, druga iz Amerike a treca iz HK. Dobro je krenulo :D
Streptokok

#11206 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Streptokok »

da, prema ebayu prodavac koji je napravio grešku dužan je snositi troškove poštarine za povrat proizvoda. naravno, ovo im se ne isplati jer je naša poštarina skupa pa mi je prodavac danas vratio pare. nudio je ili da ponovo pošalje ili refund, ja sam odabrao ovo zadnje jer bi vjerovatno poslao bez trackinga i pitanje je da li bi ga ikad dobio (ako bi ga uopšte i poslao). item koji mi je greškom poslat ostaje kod mene i već sam ga metno na pik :D
quarterback

#11207 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

Streptokok wrote:da, prema ebayu prodavac koji je napravio grešku dužan je snositi troškove poštarine za povrat proizvoda. naravno, ovo im se ne isplati jer je naša poštarina skupa pa mi je prodavac danas vratio pare. nudio je ili da ponovo pošalje ili refund, ja sam odabrao ovo zadnje jer bi vjerovatno poslao bez trackinga i pitanje je da li bi ga ikad dobio (ako bi ga uopšte i poslao). item koji mi je greškom poslat ostaje kod mene i već sam ga metno na pik :D
odlicno uradjeno :thumbup:
shiljak

#11208 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by shiljak »

Da li je neko naručivao velike stvari, kao ova sprava na slici? Je li poštar dodatno naplat i da li uopšte donese ili sam ideš?
Najviše me brine koliko će da naplati, možda po kilaži li veličini, pošto je velik objekat :-D

Image
shiljak

#11209 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by shiljak »

Poslat hoće, to nije problem :-D
nadžak

#11210 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

KvaziExpert wrote:ja prije par dana dobio dvije kutije jedno 60x60x60cm. jedna posiljka a dvije kutije i dva TN-a
Odakle je to stiglo, ako nije problem? Danke.
nadžak

#11211 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

KvaziExpert wrote:
nadžak wrote:
KvaziExpert wrote:ja prije par dana dobio dvije kutije jedno 60x60x60cm. jedna posiljka a dvije kutije i dva TN-a
Odakle je to stiglo, ako nije problem? Danke.
DE, a dobijao sam i ranije iz USA. kupovao sam i gabaritnu robu sa istoka, ali oni su slali DHL-om
Ok, da znam da je sve Ok sa tim varijantama. Thanks. :thumbup:
SmoLe

#11212 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by SmoLe »

S kojim karticama se moze otvoriti racun na ebayu i koja je najbolja?
Ironmen

#11213 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Ironmen »

Da li se cesto ovako desava da artikal estane sa ebaya u cemu je problem ??

http://prntscr.com/cyoi9o
noke1

#11214 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by noke1 »

Ironmen wrote:Da li se cesto ovako desava da artikal estane sa ebaya u cemu je problem ??

Ovo mi se isto desilo prije 10-ak dana. Ukinuli su artikal i korisnika vjerovatno jer je scam. Da li je to sto si narucio puno jeftinije nego sto se inace prodaje na ebay-u?
U svakom slucaju otvori case i posto seller nece moci odgovoriti jer je banovan kroz 2 dana ces dobiti refund
makaranka

#11215 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by makaranka »

hello,
evo prijatelj me moli da mu narucim neki headrest monitor da mu se dica zabavljaju u autu. ima li netko iskustva sa ovakvim narudzbama sa ebaya, neki savjet ili provjerenog sellera, da ne bude popuslic ko one jedne zime sa tabletima?
http://www.ebay.com/itm/10-HD-Digitl-LC ... SwQupXVVBH

inace paketici dolaze uredno sve, pu-pu da se ne ureknem... :mrgreen:
Ironmen

#11216 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Ironmen »

noke1 wrote:
Ironmen wrote:Da li se cesto ovako desava da artikal estane sa ebaya u cemu je problem ??

Ovo mi se isto desilo prije 10-ak dana. Ukinuli su artikal i korisnika vjerovatno jer je scam. Da li je to sto si narucio puno jeftinije nego sto se inace prodaje na ebay-u?
U svakom slucaju otvori case i posto seller nece moci odgovoriti jer je banovan kroz 2 dana ces dobiti refund

Znaci da otkazem narudzbu ??
Hakuna Matata

#11217 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Hakuna Matata »

Nakon preko 60 narudzbi sa banggood-a, zadnja dva artikla placen tracking, poslani 9.9.2016. Pratio narudzbu pa krene pa je vrate iz jednog ureda u drugi ured, pa je kao pregledaju, pa je opet negdje vracaju evo dugih 47 dana. Zadnjih 10 dana ne mijenja se nista. Javljam se banggood support agentu, govori to je kod nas vraceno. Preko 150$ vraceno i cuvaju ljudi sebi kontaju ako se ovaj javi javi ako ne javi jos bolje :shock: :shock:

Druga stvar, fol pre-order jeftinije, kupis na pre-order prvih 50 kupaca 20$ cijena... završi preorder cijena mu 13$. :lol: :lol: :lol:

Neko nešto slično zadnjih dana ?? :-x :-x
klixo

#11218 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by klixo »

Narucio sam odjevni predmet iz USA i platio 15 dolara USPS First class dostavu.
Za koliko bih mogao ocekivati paket ?
Hakiz

#11219 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Hakiz »

shiljak wrote:Da li je neko naručivao velike stvari, kao ova sprava na slici? Je li poštar dodatno naplat i da li uopšte donese ili sam ideš?
Najviše me brine koliko će da naplati, možda po kilaži li veličini, pošto je velik objekat :-D

Image
Do određene, standardne, veličine se naplaćuje po kilaži, preko te veličine ili kod komplikovanih oblika paketa se naplaćuje i po veličini.

Ja sam dobijao pakete veće od na primjer 1m x 0,5m x 0,5m i teške između 10 i 25 kg kilograma. Ne donosi ti poštar nego ti ideš po njih. Poštar ti donese obavještenje da ti je paket stigao, ti odeš u poštu, tamo ti daju već popunjene uplatnice za plaćanje carine, PDV-a i ostalog, platiš, podigneš paket i sam nosiš.

Ali, zamisli platiš nešto 50 Eura a paket težak 15 kg, pa te cijena transporta dođe 100 Eura. I platiš carinu i PDV na 150 eura (carina i PDV se ne plaća samo na cijenu proizvoda, nego na sve troškove, dakle na proizvod plus transport), to jeste na vrijednost tri puta veću nego što te košta sam proizvod.

Ne isplati se osim ako ti baš nije potreban ili baš ono strašno hoćeš to da kupiš.
FAP mashina

#11220 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by FAP mashina »

narucio sa gearbest, poslano obicnom postom bez TN, okvirno koliko se ceka?
noke1

#11221 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by noke1 »

Ironmen wrote:
noke1 wrote:

Znaci da otkazem narudzbu ??
Pokusaj kontaktirati sellera ako mozes naci e-mail. Ja kad sam imao ovu situaciju seller me sam kontaktirao al bio mi je poprilicno sumnjiv. Ako ti je htio poslati poslao je paket do sad. Otvori case i dobit ces refund kroz par dana. Ili ako mislis da nije scam sacekaj da vidis hoce li ti doci samo paze da ne prekoracis vrijeme za otvaranje case-a
noke1

#11222 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by noke1 »

FAP mashina wrote:narucio sa gearbest, poslano obicnom postom bez TN, okvirno koliko se ceka?
Poceo sam od nedavno narucitavi sa gearbesta i iznenadio sam se brzinom isporuke. Imao sam do sad oko 7 narudzbi i svaka je dosla tacno 15 dan od dana slanja. Ni sam ne znam kako je ovo moguce al eto
Ironmen

#11223 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Ironmen »

noke1
Zatrazio sam povratak artikla radi scuma kazu da su zaprimili obavijest i ako se seller nejavi za 2 dana da cu moci pristupiti postupku za vracanje novca. U svakom slucaju hvala na odg :thumbup:
FAP mashina

#11224 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by FAP mashina »

noke1 wrote:
FAP mashina wrote:narucio sa gearbest, poslano obicnom postom bez TN, okvirno koliko se ceka?
Poceo sam od nedavno narucitavi sa gearbesta i iznenadio sam se brzinom isporuke. Imao sam do sad oko 7 narudzbi i svaka je dosla tacno 15 dan od dana slanja. Ni sam ne znam kako je ovo moguce al eto
zahvaljujem!
The BEN10

#11225 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by The BEN10 »

noke1 wrote:
Meni nije stigla narudžba sa gearbesta jedno treća sveukupno. Po njihovoj evidenciji kao stigla je u Bosnu davno, prije mjesec. Počinjem biti sve više skeptičan prema GB...
Post Reply