Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- amar1994
#11201 Re: Pitamo Mehanicare ?
Aj sta je to skupo tako 
- newklear
#11202 Re: Pitamo Mehanicare ?
Majstori treba mi savjet - kako pravilno utvrditi stanje akumulatora, da li se izvadi iz auta i odnese na testiranje ili otići autom, ima li veze što je "vruće" auto/akumulator?
U zadnje vrijeme osjetim kao da mu nedostaje snage kod paljenja pa reko da vidim prije hladnoće.... Upali on, ali nije to ono glatko kao prije...
U zadnje vrijeme osjetim kao da mu nedostaje snage kod paljenja pa reko da vidim prije hladnoće.... Upali on, ali nije to ono glatko kao prije...
-
walk_M-A-N
#11203 Re: Pitamo Mehanicare ?
Izmjeriti struju paljenja, nema potrebe skidati. U prodavnici ili kod majstora ili Bihamk. Možda najbolje na hladnom jutru.newklear wrote:Majstori treba mi savjet - kako pravilno utvrditi stanje akumulatora, da li se izvadi iz auta i odnese na testiranje ili otići autom, ima li veze što je "vruće" auto/akumulator?
gdje-kupiti-akumulator-t107568.html
(nisam nikakav majstor, ali ovo je poznato)
- Daryl Dixon
#11204 Re: Pitamo Mehanicare ?
.
Last edited by Daryl Dixon on 26/10/2017 20:24, edited 1 time in total.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#11205 Re: Pitamo Mehanicare ?
Auto elektricar Senci, kod dvorane Ramiz salcin na alipasinu.Daryl Dixon wrote:preporuka majstora za ugradnju xenona u gradu?
- Daryl Dixon
#11206 Re: Pitamo Mehanicare ?
.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#11207 Re: Pitamo Mehanicare ?
Mislim da radi samo ugradnju.Daryl Dixon wrote:jel samo vrsi ugradnju ili i prodaje iste? koliko mu je ugradnja?konektovan wrote:Auto elektricar Senci, kod dvorane Ramiz salcin na alipasinu.Daryl Dixon wrote:preporuka majstora za ugradnju xenona u gradu?
- Daryl Dixon
#11208 Re: Pitamo Mehanicare ?
.
-
Kataklinger
#11209 Re: Pitamo Mehanicare ?
Što se tiče xenona i generalno rada na farovima, vjerovatno top u gradu je Liga. S tim da je navodno bolestan i da neće biti dostupan do novembra.
-
preludezalude
#11210 Re: Pitamo Mehanicare ?
Probaj na "rockauto.com". Postarina je sasvim korektna.basicm wrote:Mazdasi pitanje! Gdje nabaviti set za zamjenu lanca na cx-7 2.3t?
- Daryl Dixon
#11211 Re: Pitamo Mehanicare ?
.
- Ned071
#11212 Re: Pitamo Mehanicare ?
H&A elektrika, kosevsko brdoDaryl Dixon wrote:preporuka majstora za ugradnju xenona u gradu?
- Namce
#11213 Re: Pitamo Mehanicare ?
Rale iz Lukavice, Piknalog mu je fb adresa pa vidi šta čovjek radi. Meni je radio i prezadovoljan sam.
-
Muuky
#11214 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jeste , ovo je tačna informacija .. bolestan je , pa se nadamo početkom novembraKataklinger wrote:Što se tiče xenona i generalno rada na farovima, vjerovatno top u gradu je Liga. S tim da je navodno bolestan i da neće biti dostupan do novembra.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#11215 Re: Pitamo Mehanicare ?
Senči, al ako se smiluje da te primi....što u startu odbija....glumi nekom drugom majstorčinu.
-
Throttle
#11216 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ako su aftermarket xenoni ne znam sto se peglate s majstorima, moze svako sam sebi ugradit, ko zna obicnu sijalicu zamijenit. Jedino ako treba rastavljat dijelove auta da se dodje do lezista-sto je rijetko
Napravljeni su tako da ne mozes zeznut i da hoces
P.S. ako kupujete a ne ganjate one po 50-tak KM, obavezno AC set, ne trepere za razliku od DC i uopšteno su kvalitetniji balasti. DOoduše, i skuplji su
Napravljeni su tako da ne mozes zeznut i da hoces
P.S. ako kupujete a ne ganjate one po 50-tak KM, obavezno AC set, ne trepere za razliku od DC i uopšteno su kvalitetniji balasti. DOoduše, i skuplji su
- Sodom1
#11217 Re: Pitamo Mehanicare ?
A sta ce vam to uopste ako niste cuneri
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#11218 Re: Pitamo Mehanicare ?
cuj sta ce ,pa mocnije izgleda auto ,ono znas ...Sodom1 wrote:A sta ce vam to uopste ako niste cuneri
-
ado_sar
#11219 Re: Pitamo Mehanicare ?
Najmocnije mi izgleda kvalitetna obicna sijalica, npr osramova u dobro ustimanom faru. Lijepo se iznenadim kad mi u sustet ide auto kojem farovi nisu heravi.bitanga_sa_otesa wrote:cuj sta ce ,pa mocnije izgleda auto ,ono znas ...Sodom1 wrote:A sta ce vam to uopste ako niste cuneri
- amar1994
#11220 Re: Pitamo Mehanicare ?
Takvih je 50% u najboljem slucaju
Najgori od najgorih su crknuta xenon sijalica , a upaljena : duga i maglenjaci
Najgori od najgorih su crknuta xenon sijalica , a upaljena : duga i maglenjaci
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#11221 Re: Pitamo Mehanicare ?
taj samado_sar wrote:
Najmocnije mi izgleda kvalitetna obicna sijalica, npr osramova u dobro ustimanom faru. Lijepo se iznenadim kad mi u sustet ide auto kojem farovi nisu heravi.
-
novi_korisnik
#11222 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pozdrav,
Motor 1.9 TDI Boschpumpa 81KW 110HP.
Od prošle zime imam problema za paljenjem na hladnijoj temperaturi.. vergla 4-5 sekundi ( kad je baš hladno i po 15s ) i kad upali izbaci baš dosta gustog dima ( sivo - crni), i tu svi problemi prestaju.
Problem je sto se muci na 5*C, kad bude -10*C nece biti šanse da upali.. Akumualtor i grijaci zamjenjeni u februaru ove godne, filter nafte u junu.. Grijace sam zamjenio baš zbog toga sto sam mislio da su oni uzrok tog verglanja, iako su svi bili ispravni prilikom vađenja.. Kopcan je na dijagnostiku nikakvih grešaka, svi parametri u zelenom ( dizne, trubo.. ). Obisao sam vec par majstora i niko ne zna sta je problem, osim sto pocnu nabrajati dio po dio, koji bi eto kao mogao biti uzrok ( a svi znamo cemu to vodi, mjenjanje ispravnih dijelova dok jednom ne ubode ). Eh sad jucer baš pricam to jednom starom iskusnom majstoru, koji je radio sa kamionima.. Otvorim haubu i covjek odma primjeti mjehurice u crijevu koje od filtera nafte ide prema motoru. Da li bi ovo mogao biti uzrok ?? Njegova dijagnoza je sljedeca, da je negdje osteceno crijevo koje vodi naftu iz rezervoara, i da ulazi mala kolicina zraka kad motor vuce gorovio, i kad se auto ugasi, zbog toga sto nije vakum, povuce se gorivo iz motora. Rupa je dovoljno mala, da iz nje bez pritiska gorivo ne moze curiti, tako da se ne moze primjetiti..
Šta mislite ima istine u ovoj dijagnozi, vec sam dogovorio termin u AutoDeal-u za pregled. Otkrivanje kvara je 20KM, stim da ako budem otklanjao kvar kod njih, onda je taj pregled dzaba..
Od prošle zime imam problema za paljenjem na hladnijoj temperaturi.. vergla 4-5 sekundi ( kad je baš hladno i po 15s ) i kad upali izbaci baš dosta gustog dima ( sivo - crni), i tu svi problemi prestaju.
Problem je sto se muci na 5*C, kad bude -10*C nece biti šanse da upali.. Akumualtor i grijaci zamjenjeni u februaru ove godne, filter nafte u junu.. Grijace sam zamjenio baš zbog toga sto sam mislio da su oni uzrok tog verglanja, iako su svi bili ispravni prilikom vađenja.. Kopcan je na dijagnostiku nikakvih grešaka, svi parametri u zelenom ( dizne, trubo.. ). Obisao sam vec par majstora i niko ne zna sta je problem, osim sto pocnu nabrajati dio po dio, koji bi eto kao mogao biti uzrok ( a svi znamo cemu to vodi, mjenjanje ispravnih dijelova dok jednom ne ubode ). Eh sad jucer baš pricam to jednom starom iskusnom majstoru, koji je radio sa kamionima.. Otvorim haubu i covjek odma primjeti mjehurice u crijevu koje od filtera nafte ide prema motoru. Da li bi ovo mogao biti uzrok ?? Njegova dijagnoza je sljedeca, da je negdje osteceno crijevo koje vodi naftu iz rezervoara, i da ulazi mala kolicina zraka kad motor vuce gorovio, i kad se auto ugasi, zbog toga sto nije vakum, povuce se gorivo iz motora. Rupa je dovoljno mala, da iz nje bez pritiska gorivo ne moze curiti, tako da se ne moze primjetiti..
Šta mislite ima istine u ovoj dijagnozi, vec sam dogovorio termin u AutoDeal-u za pregled. Otkrivanje kvara je 20KM, stim da ako budem otklanjao kvar kod njih, onda je taj pregled dzaba..
-
NediM17
#11223 Re: Pitamo Mehanicare ?
me too... doduse jedna bosch, jedna hella, ali sve u vinklu 100%, jos imam projektore.bitanga_sa_otesa wrote:taj samado_sar wrote:
Najmocnije mi izgleda kvalitetna obicna sijalica, npr osramova u dobro ustimanom faru. Lijepo se iznenadim kad mi u sustet ide auto kojem farovi nisu heravi.
-
tempuser
#11224 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja sam fakat pacijent po tom pitanju, ali dzaba pad te majmun na parkingu udari oko fara i rastima. Meni se to desilo na oba auta. Neki dan je neki idiot hinjski pogodio Focusa u prednji lijevi blatobran, na oko haman nista, a slomio obrvu na 2 mjesta, pukao lak, far baca nebu pod oblake, sva sreca nije polomio nosace.ado_sar wrote:Najmocnije mi izgleda kvalitetna obicna sijalica, npr osramova u dobro ustimanom faru. Lijepo se iznenadim kad mi u sustet ide auto kojem farovi nisu heravi.bitanga_sa_otesa wrote:cuj sta ce ,pa mocnije izgleda auto ,ono znas ...Sodom1 wrote:A sta ce vam to uopste ako niste cuneri
- Rugafet
#11225 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kad vergla je li vergla ono momacki a nece da sastavi ili se muci dok vergla? U kakvom je stanju anlaser inace?novi_korisnik wrote:Pozdrav,