Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Baby wrote:@mezopotamija glinu kupujem u apoteci 200 g 5,80 km ali ima ona za oralnu upotrebu i za vanjsku upotrebu.Vanjska je za maske,a druga je za piti.
Nekada znam čak navečer staviti i baby puder na t zonu pa lice sutradan bude manje masno.
Koja je krema efikasna za masno lice?
Ja od kako stavljam ulje uvece na lice, prezadovoljna sam. Ulje jojobe, a sad ponekad i arganovo. Jojoba super. Nema onog filma masnoce a mekano lice, umijem se i stavim avene hidratantnu za kombinovanu kozu.
Ja stavljam i curekotovo ulje, super prija licu iako imam kombinovanu kozu, ne peruta se kao dosad na ovoj zimi, bude mekano, a usput ga koristim i za sinuse
Jojobino ulje nikad naci ne mogu u Sarajevu...
ja imam problem sa sinusima, lijevi je totalno začepljen kako na tebe djeluje ulje, da li pomaže? kako ga koristiš?
despina wrote:
Ja stavljam i curekotovo ulje, super prija licu iako imam kombinovanu kozu, ne peruta se kao dosad na ovoj zimi, bude mekano, a usput ga koristim i za sinuse
ja imam problem sa sinusima, lijevi je totalno začepljen kako na tebe djeluje ulje, da li pomaže? kako ga koristiš?[/quote]
PP da ti kazem kako sam rijesila problem, da ne bude totalno off A curekotovo ulje je inace za sve dobro, i pise u Kur'anu da je lijek za sve osim za smrt
Ja pijem svako jutro na taste jednu najmanju kasicicu curokotovog ulja, i mogu reci da se super osjecam barme sto se probave tice. Kad ga tek pocnes piti crijeva rade kao luda.
radenska wrote:Ja pijem svako jutro na taste jednu najmanju kasicicu curokotovog ulja, i mogu reci da se super osjecam barme sto se probave tice. Kad ga tek pocnes piti crijeva rade kao luda.
despina wrote:
ja imam problem sa sinusima, lijevi je totalno začepljen kako na tebe djeluje ulje, da li pomaže? kako ga koristiš?
PP da ti kazem kako sam rijesila problem, da ne bude totalno off A curekotovo ulje je inace za sve dobro, i pise u Kur'anu da je lijek za sve osim za smrt [/quote]
moze i meni "recept" na pp molim te i ja se mucim sa sinusima vec godinama i svasta sam probala ali nije mi bas pomoglo.
radenska wrote:Ja pijem svako jutro na taste jednu najmanju kasicicu curokotovog ulja, i mogu reci da se super osjecam barme sto se probave tice. Kad ga tek pocnes piti crijeva rade kao luda.
a gdje ga kupiš?
imas u apoteci, ali ja kupim vece pakovanje u badem sopu, 16 KM je bocica od 250 ml, bude mi prilicno dugo
agdje cu ja kupiti agramovo ulje i kolika je cijena, u apotekama nema
Angel_of... wrote:Ima li igdje jojobino?? Ili net ipak..
u apotekama imas,ev ja konkretno kupila u apoteci na otoci pored dm-a
ja sam misila da jajobino ima neki miris medjutim nit smrdi nit mirise,mozda nije pravo?
Angel_of... wrote:Ima li igdje jojobino?? Ili net ipak..
u apotekama imas,ev ja konkretno kupila u apoteci na otoci pored dm-a
ja sam misila da jajobino ima neki miris medjutim nit smrdi nit mirise,mozda nije pravo?
Ne znam stvarno jer i ja hocu prvi put da kupim. Citala sam po forumima da je super za citavo tijelo,a htjela bih mazati lice i podrucje oko ociju
pravo jojobino ulje (koje je u stvari vosak, ali posto je tecno na toplom naziva se i ulje) ce se zgusnuti u frizideru za jedno 15tak minuta. boje je zuckaste, a mirisa haman i da nema.
pravo jojobino ulje (koje je u stvari vosak, ali posto je tecno na toplom naziva se i ulje) ce se zgusnuti u frizideru za jedno 15tak minuta. boje je zuckaste, a mirisa haman i da nema.
Alice, da se ne vracam puno unazad, da li ga ti koristis i za lice?! Kazu da nekako obnovi kozu lica, da pomaze, ja kad goid odem u apoteku kod Pozorista nemaju pa odustanem...u Makrovitu cu morati otici, koliko ml ulja dodje za 20 KM???!
mislim da je oko 125ml, nisam sigurna. sporo se trosi, i da, ja ga koristim za lice, na mokro lice bukvalno kap izmedju dlanova utrljas i onda na lice...
*mima* wrote:ja sam jojobino kupila u apoteci u Titovoj i cini mi se dam sam ga platila 8 km
mene su ubjedili da to nije pravo :S i kao nijedno nije pravo u apotekama, nidje veze. i ja sam kupovala ono biofar, 7KM i bilo mi je dobro. ovo sam kupila u nekom naletu ludila, ovo od 20KM. meni se isto zgusnulo ko i ovo od biofara al eto.