zposao wrote:Joooj niko ne govori od krscana da je sveto trojstvo jedno biolosko bice. Kao prvo, kakva biologija?
Drugo, krscani kazu da je Isus istobitan s Ocem i Duhom Svetim. Znači ista bit , isto biće. To znaci jedan Bog a koji se objavio u 3 Bozanske Osobe.
Dalje, ako se za Duha Svetoga kaze da je Istina, Mir, da je u početku Bog po Duhu Svome stvarao sve, kako onda taj duh moze biti stvorenje? Takvi se atributi nemogu pripisati obicnom stvorenju. Ako je Bog sama Istina, Ljubav, Mir, (popuni dalje slobodno i 99 Allahovih imena) onda se ti atributi nikako ne mogu pripisati nekom meleku, odnosno anđelu, a ni stvorenju.
Krscani Duha Svetoga zovu "Dah Boziji" , ima tamo u knjizi postanka kada je Bog stvarao, kaze da je udahnuo svoj Duh ili svoj Dah i tako ozivio stvorenje.
Dakle, ako je Dah dio Boga koji je iz njega izasao, kako to moze biti melek ili obicno stvorenje. To je dio Boga. Ta mi se logika u krscanstvu svidja i cini mi se jasnom.
Bog sve stvara i oživljuje preko svoga Duha, a taj Duh je dio njega, dakle taj Duh mora biti dio Boga jer je izasao iz (od) njega, barem tako ga ljudi mogu shvatiti.
Dalje, te fore od Zakira Naika su bezvezne i lahko padaju u vodu. On forsira stalno pitanje da Isus nigdje u Bibliji nije doslovno ovo rekao: "Ja sam Bog, klanjajte mi se". To je naravno istina. Ali isto tako Isus nikoga nije opomenuo kada ga je nazivao Bogom ili Sinom Bozijim.
Isus je po Bibliji na dosta mjesta rekao neke stvari koje se samo mogu pripisati Bogu. Pise da je rekao: "Ja sam Put, Istina i Život." To ne smije reci nijedan čovjek.
Isto tako Isus na jednom mjestu odgovara sa "Ja jesam" što je direktna referenca na starozavjetni događaj kada je Mojsije (Musa) susreo Boga u gorućem grmu i pitao ga kako se zove, Bog mu je rekao " Ja Jesam".
Itd, itd, itd... Ima tu jos materijala. Zato je bezveze kada se rasprave vode plitko i kad se pokusava nametnuti neka tvrdnja koja ne drzi vodu. Posebno su bezvezni ti Youtube apologeti koji su se proslavili sa upitnim ucenjima.
Eto, pozz.
Zašto Isus nije uništio sotonu? Kako ti tvrdiš ipak je Isus bog? Jahve=Isus dopušta stvorenju da ga iskušava?
Da je Isus bog, sotona bi
Sotona još nije odustao pa Isusovu predstavlja treću kušnju. Ponovno je uzeo Isusa i pokazao mu sva kraljevstva svijeta i svu slavu njihovu i rekao Isusu: "Sve ću ti to dati, ako mi se ničice pokloniš (Mt 4,9)". Sotona se pravio, da ima vlast nad svim kraljevstvima svijeta. Nudio je Isusu vlast bez ikakve muke. Isus je to odbio, jer bi to značilo odbaciti Božji plan i podići vražje umjesto Božjeg kraljevstva. Isus uzvrati: "Odlazi, Sotono! Ta pisano je: Gospodinu, Bogu svom se klanjaj i njemu jedinom služi! (Mt 4,10)". Tada je Sotona otišao i nije više napastvovao Isusa do Isusove muke na Maslinskoj gori. Nakon što je Sotona otišao, anđeli su pristupili Isusu.
zposao, ti ne znaš šta je sveti duh, a šta dah Božiji.
Dah Božiji je duša.
Evo stihovi, pa se uvjeri,
Oče moj! Ako je moguće, neka me mimoiđe ova čaša. Ali ne kako ja hoću, nego kako hoćeš ti (Mt 26,39)." [2] Nakon molitve otišao je do trojice apostola, koje je našao kako spavaju pa im je rekao: "Tako, zar niste mogli jedan sat probdjeti sa mnom? (Mt 26,40)". Apostolima je bilo neugodno. Isus im je još rekao: "Bdijte i molite da ne padnete u napast! Duh je, istina, voljan, no tijelo je slabo (Mt 26,41)." Isus se ponovno povukao na molitvu i trpio,
Bdijte i molite da ne padnete u napast! Duh je, istina, voljan, no tijelo je slabo (Mt 26,41)."
Bdijte i molite da ne padnete u napast! Duša je, istina, voljna, no tijelo je slabo (Mt 26,41)."