SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
uglavnomja

#11201 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

mali_milojica wrote:Jaranu su prije godinu na cesti sa dugim cijevima oteli auto. Da je napravio pogresan korak sasjekli bi ga rafalom. Kasnije oteto auto morao otkupljivati.
Ovdje sami Bog zna sta se desilo. Mozda su ga htjeli malo prepasti,prebiti. Omaklo se kontroli,udarili gdje ne treb,ali i zato se ide u bajbukanu.
o ovome pricam, cilj je kradja auta, a ne ubistvo vlasnika
insomnia78

#11202 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

uglavnomja wrote:
mali_milojica wrote:Jaranu su prije godinu na cesti sa dugim cijevima oteli auto. Da je napravio pogresan korak sasjekli bi ga rafalom. Kasnije oteto auto morao otkupljivati.
Ovdje sami Bog zna sta se desilo. Mozda su ga htjeli malo prepasti,prebiti. Omaklo se kontroli,udarili gdje ne treb,ali i zato se ide u bajbukanu.
o ovome pricam, cilj je kradja auta, a ne ubistvo vlasnika
Pa mozda ni oni ovog decka nisu mislili ubiti. Najvjerovatnije da i nisu ali takvi udarci su poprilicno opasni
uglavnomja

#11203 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

insomnia78 wrote:
uglavnomja wrote:[
tema je sacekusa sa ubistvom ... ne pljackanje stanova.

ima post gdje kolega kaze da svako moze postati cilj sacekuse i ubistva - zbog stana, auta, cure pogleda .... itd
Zar nije mali DM ubijen upravo zato. Zbog pogresnog pogleda. E sad da je ubica bio neko sa jakim ledjima, dovoljno jakim da tuziteljica kaze "nije on njega htio ubiti"..., ispalo bi vjerovatno da se decko sam bacio pod tramvaj
zivota vam sta vam je veceras? tebi narocito

jedan post od 3 reda niste u stanju procitati i zapmatiti ili kopirati ...

fino pise: pogled se rjesava na licu mjesta!
insomnia78

#11204 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Pa ko ti kaze da ovo ubistvo nije bilo posljedica "rjesavanja" na licu mjesta?
radiša

#11205 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by radiša »

Posto se sad spominje i babino auto postoji mogucnost da je od male babo kriv za sve a ona ga stiti i pravi se blesava da ne zna sta se desilo.
zdruzdjo

#11206 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

mali_milojica wrote:Jaranu su prije godinu na cesti sa dugim cijevima oteli auto. Da je napravio pogresan korak sasjekli bi ga rafalom. Kasnije oteto auto morao otkupljivati.......
Npr ako dugujes kamataru pare, nece te ubiti nego ce te prebiti tebe ili nekog tvog. Ako te ubije velika sansa da nece vidjeti pare sto nije cilj.
Ne bi ga sasjekli jer cilj je bio oteti auto da bi ga se kasnije moralo otkupiti od strane istog lika. Da je bio cilj kradja auta da bi islo negdje dalje, uradilo bi se to profesionalno na parkingu. ovo su neki amateri cim se dugim cjevima koristi i ne znaju "zavrsiti auto na parkingu". profesionalniji likovi nose utoke za pojasom. a duge cjevi se koriste gdje ti treba velika vatrena moc brzo u slucaju da zagusti (ozbiljnije prljacke). auto se moze oteti od nekoga i sjekirom.
Znaci to je kao kad imas blinda vrata. da su ne znam kakva nece zaustaviti nekoga kome alat za obijanje stane u "bubreg" za pojasom nego ce zaustaviti(usporiti) kokosara koji ide u pljacku sa pajserom, vodoinstalaterskim kljestima, i velikim sarafcigerom....
agent_zero

#11207 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by agent_zero »

Nešto ne pročitah da će biti pokrenuta istraga u vezi tragedije na alipašinom? :-x
Dr. Kuca

#11208 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dr. Kuca »

Nevjera kako se pokusava spinovat na momka. Pogan ljudska. Ocu svaka cast pa ima sabura, on sto posto ima dokaz ko ga je ubio samo ceka pravi trenutak.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#11209 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

meni je čudno što ne krenu na njega oni koji su već okrvavili ruke
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#11210 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by stetoskop »

agent_zero wrote:Nešto ne pročitah da će biti pokrenuta istraga u vezi tragedije na alipašinom? :-x
Bit će istraga, mora jer je smrtni ishod.

Ja da se pitam, a ne pitam se ništa :D , pokrenuo istragu, tko je kriv za lošu saradnju između vatrogasnih službi, upravitelja i donosioca plana zaštite od požara. Kada se donosi plan zaštite, niko ništa ne pita vatrogasce, neki čak i ne dobiju taj plan.

Evo konkretan primjer ovog požara:
Upravitelj tvrdi da je samo trebalo odvrnuti ventil u podrumu,
Vatrogasci tvrde da pumpa za hidrante mora imati pomoćno elektro napajanje, jer elektroprivreda na njihov zahtjev daljinskim isključi čitav kvart
Upravitelj tvrdi da je to preskupa investicija,
Vatrogasci pružaju crijeva na 11. sprat.

Pa zar nema niko pametan da razradi plan da se na prvom hidrantu na ulazu u zgradi postavi priključak sa dva ulaza na koja spoje jedan ili dva vatrogasna kamiona, tako da oni sa svojim pumpama mogu napajati čitavu zgradu, a ne da ovako gube vrijeme pružajući crijeva.

Najgore što svako tjera po svom, nema nikakve saradnje.

Edit: Jah, još da dodam da bi po zakonu trebali imati vatrogasnog inspektora koji će kontrolisati rad vatrogasnih službi, konkretno u ovom slučaju bi analizirao ovu vatrogasnu intervenciju i kaznio vatrogasce, ako su nepropisno postupili ili se nisu propisno zaštitili. Mi još uvijek toga nemamo.
Thorgerson

#11211 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

JThomas wrote:da je al kapone, tim vještaka je rekao da je ubijen tupim predmetom a oni i dalje sude ciganima da su ga zgazili kombijem. i još ih drže u pritvoru.
Image

Sve receno.

Kakav crni kombi, kakvi cigani. Eto Zujo ne zna i ne moze otkrit kada je osobu zgazio kombi i kada ga je neko lupio po glavi. Covjeku to jedini posao.
Haris.ba

#11212 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Pa pisali su ti. Pokradoše sve. I ventile. Onda ljudi izgube želju da išta ulažu. Skidaju sve što sija, a kamoli nezavisnu pumpu. Morali bi sekjuriti angažirati da je čuva 24 sata.

Ja pisao upravitelju da kupi barem jedno crijevo. Kažu može ako ćeš ga čuvati u stanu. Inače nema smisla Nestaće za dva dana.
Thorgerson

#11213 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

stetoskop wrote:
agent_zero wrote:Nešto ne pročitah da će biti pokrenuta istraga u vezi tragedije na alipašinom? :-x

Ja da se pitam, a ne pitam se ništa :D , pokrenuo istragu, tko je kriv za lošu saradnju između vatrogasnih službi, upravitelja i donosioca plana zaštite od požara. Kada se donosi plan zaštite, niko ništa ne pita vatrogasce, neki čak i ne dobiju taj plan.

Vatrogasci tvrde da pumpa za hidrante mora imati pomoćno elektro napajanje, jer elektroprivreda na njihov zahtjev daljinskim isključi čitav kvart

Pa zar nema niko pametan da razradi plan da se na prvom hidrantu na ulazu u zgradi postavi priključak sa dva ulaza na koja spoje jedan ili dva vatrogasna kamiona, tako da oni sa svojim pumpama mogu napajati čitavu zgradu, a ne da ovako gube vrijeme pružajući crijeva.

Edit: Jah, još da dodam da bi po zakonu trebali imati vatrogasnog inspektora koji će kontrolisati rad vatrogasnih službi, konkretno u ovom slučaju bi analizirao ovu vatrogasnu intervenciju i kaznio vatrogasce, ako su nepropisno postupili ili se nisu propisno zaštitili. Mi još uvijek toga nemamo.
Takodjer, zabraniti koristenje plinskih boca u neboderima. Mada bih i ja zabranio svakako. Sta ima obicni gradjanin da barata sa plinskom bocom. Pa dovoljan je trenutak nepaznje i ode sve u helac. Koji je ovo put da plinska boca eksplodira jbt.

Pa nisu bez razloga plinske instalacije izostavljene u neboderima i visokim zgradama.
zateznistub

#11214 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

stetoskop wrote:

Najpametniji post na ovu temu! :thumbup:
Negdje sam čitao da nekoga pitaju za krivca za ovu tragediju? Osoba odgovara da je krivac sistem... I to je najtočniji odgovor!
Thorgerson

#11215 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

julisiz es grant wrote:Jesu li razjašnjena ubistva rahmetli Ramiza Ćele, Taiba Torlakovića, Selvera Lekića?
Kad već idemo tom logikom "i da je kriminalac treba da ide u zatvor ko ga je ubio"...i treba. Al nek sve ima svoju mjeru i treba biti realan...
@julisiz es grant, a sta tebi konkretno smeta? Jel tebe neko tjera na nesto? Sta tebe ba briga, pa izlazis ti na ulicu, ne nosis ti transparente, ne hodas ti po tuzilastvima i sudovima i trosis zadnje novce na to. To radi njegova porodica. A trebala bi da radi drzava.

Poredis momka koji je mozda u vrh glave imao kakvu saobracajnu kaznu, sa okorjelim kriminalcima. :roll:
zdruzdjo

#11216 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

Ma 'ta će žujo. Star. Pa valjda dalida bolje zna.
I tako ce samo i ignorisati nalaze njegove kao da nista nije ni rekao. Tako kod nas svugdje kad nekom nesto ne odgovara samo suti i ignorise i ceka da samo nestane.

Sent from my HTC One ME dual sim using Tapatalk
JThomas

#11217 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

i nije taj nalaz dostavljen juče, juče je samo "branjen" na glavnom pretresu. znaju oni sve to ihihi...
Tomahawk11
Globalni moderator

#11218 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Izgleda da mu je najveca nesreca sto se svezao sa porodicom crnih udovica :roll:
Thorgerson

#11219 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

JThomas wrote:i nije taj nalaz dostavljen juče, juče je samo "branjen" na glavnom pretresu. znaju oni sve to ihihi...
Naravno da nije, obdukcija se radi valjda odmah, jel. Onaj gore clanak je bio u novinama nekoliko dana nakon toga, februar - mart prosle godine.

Samo me zanimaju kakvi su to argumenti tuziteljice u vezi ovoga nalaza.
Dr. Kuca

#11220 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dr. Kuca »

Thorgerson wrote:
Poredis momka koji je mozda u vrh glave imao kakvu saobracajnu kaznu, sa okorjelim kriminalcima. :roll:

Sad ce oni naci da se nekad potukao u srednjoj, ili nesto slicno tome.
agent_zero

#11221 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by agent_zero »

stetoskop wrote:

Evo šta se ja sad pitam - neko je na temi napisao da su vatrogasci imali kamion sa opremom koja može dobaciti vodu 45m visine i da je bi to moglo dobaciti do 11 sprata. Eh sad, ako su imali, da li je to upotrebljeno ili nije? Ako jeste, da li je prekasno upotrebljeno, mada ono je zaista bilo rapidno širenje u veoma kratkom vremenskom intervalu :sad:
JanuaryJones

#11222 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JanuaryJones »

agent_zero wrote:
stetoskop wrote:

Evo šta se ja sad pitam - neko je na temi napisao da su vatrogasci imali kamion sa opremom koja može dobaciti vodu 45m visine i da je bi to moglo dobaciti do 11 sprata. Eh sad, ako su imali, da li je to upotrebljeno ili nije? Ako jeste, da li je prekasno upotrebljeno, mada ono je zaista bilo rapidno širenje u veoma kratkom vremenskom intervalu :sad:
Objasnio je komandir na TV-u zašto nije korišteno to vozilo. Navodno mu je domet 40m a stan je bio na preko 50m.
cpu_fan

#11223 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by cpu_fan »

I da može dobaciti može samo bi zaljevali plafon !
drug_profi

#11224 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Thorgerson wrote: Takodjer, zabraniti koristenje plinskih boca u neboderima. Mada bih i ja zabranio svakako. Sta ima obicni gradjanin da barata sa plinskom bocom. Pa dovoljan je trenutak nepaznje i ode sve u helac. Koji je ovo put da plinska boca eksplodira jbt.

Pa nisu bez razloga plinske instalacije izostavljene u neboderima i visokim zgradama.
Ti se baš bojiš plina, jelde?
Više požara izazove struja nego plin.
Thorgerson

#11225 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

drugi profil wrote:
Thorgerson wrote: Takodjer, zabraniti koristenje plinskih boca u neboderima. Mada bih i ja zabranio svakako. Sta ima obicni gradjanin da barata sa plinskom bocom. Pa dovoljan je trenutak nepaznje i ode sve u helac. Koji je ovo put da plinska boca eksplodira jbt.

Ti se baš bojiš plina, jelde?
Više požara izazove struja nego plin.
Dakle, tebi je opasniji pozar koji izazove struja, nego kad se prostorija napuni plinom i eksplodira.

Hm. Zanimljivo.

Ne bojim se plina. Zasto bih. Zivio i koristio isti u stanu cca 6 godina. Sada ga nemam jer ga nema u zgradi. I nekako mi je i drago. Jer ne znam ja ko zivi pored i iznad mene. I vodi li brigu i koristi li pazljivo plinske uredjaje.

A ne bih bas rekao i oko te statistike. U Sarajevu svake godine haman nekoliko puta bude eksplozija plina.

Ti mi napisi koliko je ljudi umrlo od pozara uzrokovanim strujom. A koliko plinom. U Sarajevu?
Post Reply