Nema nazalost pa zato uzimam samo ono za sta mislim da mi garancija nije potrebna.Graficku ili monitor npr. ne bih nikada uzeo bez garancije.febo_acm wrote:I dalje nema garanciju na artkile?
PC gamerske konfiguracije
Moderator: Benq
- M416
#11201 Re: PC gamerske konfiguracije
- M416
#11202 Re: PC gamerske konfiguracije
Prije 10-ak mjeseci sam imao reklamaciju za cpu i5 8600k kod OLX prodavaca od kojeg sam dobio garantni list na 12 mjeseci i nisam uspio izganjati.Cpu se grijao na stock do 93c sa nzxt kraken x72 od 450km,a cpu je vracen sa obrazlozenjem da je to normalno.Toliko o OLX prodavacima i garantnim listovima bez fiskalnog racuna gdje ne mozes isnpekciju sloziti nego iskljucivo sve ide na obraz prodavaca.DonieBrasco wrote:Kakva garancija kod OLX prodavaca zato to postoji ?
-
febo_acm
#11203 Re: PC gamerske konfiguracije
Ja dobio novu ploču, novu grafičku.... Mickey84. Masa poznanika isto kod ovih poznatijih. Mickey daje i fiskalne.DonieBrasco wrote:Kakva garancija kod OLX prodavaca zato to postoji ?
-
adsubzero
#11204 Re: PC gamerske konfiguracije
Mickey je izgleda postao legalan, mada isto pomalo neljubazan ali eto...
-
febo_acm
#11205 Re: PC gamerske konfiguracije
E to ne znam. Ja sam od njega kupio sigurno 30-40 artikala i nikad problema nije bilo. Sa nekim sam imao nesporazuma, ali ok. Možda sam i ja nekad naporanadsubzero wrote:Mickey je izgleda postao legalan, mada isto pomalo neljubazan ali eto...
- M416
#11206 Re: PC gamerske konfiguracije
Ja sam kod PcShop uzeo lik je citavo vrijeme na sva pitanja kulturno odgovarao,ali nije pokazao sekunde interesa za reklamacijom.Garantni list je bio iz CT Sarajevo na kojem je on pri povratu procesora hemijskom olovkom napisao da je ok i da se reklamacija ne uvazava,a ja kad sam nosio 4-5 artikala na reklamaciju u CT licno uvijek sam dobijao njihov papir po zavrsetku reklamacije sa obrazlozenjem i pecatom dok od njega to nisam dobio sto znaci nije ni slao nego drzao u ladici 3 sedmice i vratio mi nazad.Inace PcBest i PcShop je isti lik kojeg treba zaobilaziti u sirokom luku.
A ovo je cpu nakon samo 3 i pol minute Prime95 dok je vremenom znalo na 1.2 voltazi skoro i do 100c sa nzxt kraken x72 i to je njemu ok
https://imgur.com/a/iXoODOZ
A ovo je cpu nakon samo 3 i pol minute Prime95 dok je vremenom znalo na 1.2 voltazi skoro i do 100c sa nzxt kraken x72 i to je njemu ok
https://imgur.com/a/iXoODOZ
Last edited by M416 on 25/08/2019 17:05, edited 1 time in total.
- REDDEVILS
#11207 Re: PC gamerske konfiguracije
Ja sam kod Mickey84 kupio Grafičku kartu,procesor,matičnu ploču,ram i kućište i za sve te komponente sam dobio fiskalni račun
Kod GamingShopBN sam uzeo SSD,napojnu,i nzxt x 62 hlađenje i nisam dobio nikakav račun ali sve radi odlično i nisam imao nikakvih problema s komponentama
Zadnju komponentu koju sam uzeo s pika je Samsung externi SSD T5 500 GB koji sam uzeo kod InsertHome naravno bez fiskalnog računa
Kod GamingShopBN sam uzeo SSD,napojnu,i nzxt x 62 hlađenje i nisam dobio nikakav račun ali sve radi odlično i nisam imao nikakvih problema s komponentama
Zadnju komponentu koju sam uzeo s pika je Samsung externi SSD T5 500 GB koji sam uzeo kod InsertHome naravno bez fiskalnog računa
- BaDa
#11208 Re: PC gamerske konfiguracije
evo ja sam narucio plocu b450 tomahawk od GamingShopBN i u kutiji bila i garancija
a narucio sam procesor i ram od InsertHome i kao zaboravio staviti garanciju i rekao poslat ce mailom ali jos nije
nego imate li kakve preporuke za ryzen sa stock coolerom? mogu li ga kloknuti sa stock coolerom? i da stavio sam xmp profil na 2 2933mhz ram i ako je ram inace 3000mhz jel moram jos nesta uraditi da radi na 3000mhz?
- M416
#11209 Re: PC gamerske konfiguracije
I ja sam neki dan kupio napojnu od GamingShopBN i garantni uredno poslao dok mnogi zaboravljaju redovno.Zasto na mail da ti salje ? njegova greska ako je zaboravan neka posalje postom kao sto su meni slali pojedinci kada zaborave.BaDa wrote:evo ja sam narucio plocu b450 tomahawk od GamingShopBN i u kutiji bila i garancijaa narucio sam procesor i ram od InsertHome i kao zaboravio staviti garanciju i rekao poslat ce mailom ali jos nije
nego imate li kakve preporuke za ryzen sa stock coolerom? mogu li ga kloknuti sa stock coolerom? i da stavio sam xmp profil na 2 2933mhz ram i ako je ram inace 3000mhz jel moram jos nesta uraditi da radi na 3000mhz?
- typeOnegative
#11210 Re: PC gamerske konfiguracije
joj insert home , ko ga ne zna skupo bi ga platio
roba je bila ok , sve ostalo sjedi jedan ( bar u mom slucaju )
samo Boga molim da mi se nista ne pokvari dok traje garancija , za plocu procesor i ram istice krajem godine , ali za SSD imam jos dodatne dvije godine.
Meni je poslao samo neke papire na kojima pise artikl , serijski broj , datum kupnje i neki pečat .garantni listovi su kod njega .
roba je bila ok , sve ostalo sjedi jedan ( bar u mom slucaju )
samo Boga molim da mi se nista ne pokvari dok traje garancija , za plocu procesor i ram istice krajem godine , ali za SSD imam jos dodatne dvije godine.
Meni je poslao samo neke papire na kojima pise artikl , serijski broj , datum kupnje i neki pečat .garantni listovi su kod njega .
- M416
#11211 Re: PC gamerske konfiguracije
Ma kod svih OLX prodavaca koji ne daju fiskalni racun ti je nebitan garantni list ako dodze do reklamacije samo je bitno da ga imas kad nesto mijenjas pa preprodajes da lakse prodas.A sto se tice reklamacije u slucaju necega nikad s njima nisi nacisto mozda bude,a mozda i ne kao kod mene u 2 slucaja.Sto kazes kad kupis od njih samo moli boga da radi dok ne preprodas 
Last edited by M416 on 25/08/2019 19:28, edited 1 time in total.
- BaDa
#11212 Re: PC gamerske konfiguracije
ma kao prica je bila stavio je on u zelefon garanciju i sl.. i ja bas mislio da mu kazem da mi posalje kad zove on i kaze to je do euroexpressa oni izgubili kao posalji mi mail da ti po mailu posaljem.. i evo jos cekam hahaM416 wrote:I ja sam neki dan kupio napojnu od GamingShopBN i garantni uredno poslao dok mnogi zaboravljaju redovno.Zasto na mail da ti salje ? njegova greska ako je zaboravan neka posalje postom kao sto su meni slali pojedinci kada zaborave.BaDa wrote:evo ja sam narucio plocu b450 tomahawk od GamingShopBN i u kutiji bila i garancijaa narucio sam procesor i ram od InsertHome i kao zaboravio staviti garanciju i rekao poslat ce mailom ali jos nije
- M416
#11213 Re: PC gamerske konfiguracije
Ma ovo ti govorim samo zbog toga ako budes nekad prodavao bolje da imas garantni sa pecatom originalnim nego taj preko maila koji ces isprintati i koji ce izgledati kao kopija garantnog eto samo to je jedini razlog,a za reklamaciju nedaj boze necega nebitno vjeruj.Cuj suplje euroexpress zagubioBaDa wrote:ma kao prica je bila stavio je on u zelefon garanciju i sl.. i ja bas mislio da mu kazem da mi posalje kad zove on i kaze to je do euroexpressa oni izgubili kao posalji mi mail da ti po mailu posaljem.. i evo jos cekam haha
Last edited by M416 on 25/08/2019 19:32, edited 1 time in total.
- typeOnegative
#11214 Re: PC gamerske konfiguracije
Ne znam brate , al ovisi o prodavcu ocito . Imao sam GTX 950 sa kvarom na HDMI izlazu , nisam imao fiskalni račun , samo garantni list CT computersa .Posto kimtec radi ASUS-a , poslao im karticu i sve ok ispalo na kraju , uradili i vratili karticu bez ikaakvih pitanja (valjda racun imaju u bazi po serijskom broju ili sta vec )M416 wrote:Ma kod svih OLX prodavaca koji ne daju fiskalni racun ti je nebitan garantni list ako dodze do reklamacije samo je bitno da ga imas kad nesto mijenjas pa preprodajes da lakse prodas.A sto se tice reklamacije u slucaju necega nikad s njima nisi nacisto mozda bude,a mozda i ne kao kod mene u 2 slucaja.
- M416
#11215 Re: PC gamerske konfiguracije
Itekako ovisi o prodavcu i ja sam izganjao preko pere i bios racunara za MSI GTX 770 gaming kojoj je nakon par mjeseci prolupao ventilator.Dobio u zamjenu bolji model bez ikakve doplate MSI GTX 770 Lightning.Vjeruj vecina problem sa ventilatorom na grafi ne bi uzela u razmatranje pa cak ni nase regularne radnje i veleprodaja.typeOnegative wrote:Ne znam brate , al ovisi o prodavcu ocito . Imao sam GTX 950 sa kvarom na HDMI izlazu , nisam imao fiskalni račun , samo garantni list CT computersa .Posto kimtec radi ASUS-a , poslao im karticu i sve ok ispalo na kraju .
- typeOnegative
#11216 Re: PC gamerske konfiguracije
Najvise ovisi o prodavcu , svaki moze rjesiti ako hoce , ako je pakaš piši propalo .Sto se tice garancija i reklamacija imao sam jako pozitivna iskustva sa mickey84 i PCWorldBL .Ljudi max susretljivi i bez ikakvih pitanja rjesili problem .
- M416
#11217 Re: PC gamerske konfiguracije
To sam i ja cuo tako da sam novu grafu uzeo upravo od PCWorldBL i to mi je prvi put da kupujem od njega.Nadam se da sam napokon nasao prodavca od kojeg cu ubuduce sve kupovati.typeOnegative wrote:Najvise ovisi o prodavcu , svaki moze rjesiti ako hoce , ako je pakaš piši propalo .Sto se tice garancija i reklamacija imao sam jako pozitivna iskustva sa mickey84 i PCWorldBL .Ljudi max susretljivi i bez ikakvih pitanja rjesili problem .
- typeOnegative
#11218 Re: PC gamerske konfiguracije
Ako u međuvremenu nije nedaj Boze "nagazio " gdje ne treba , bit ce sve dure
Sve pohvale za lika fakat
-
febo_acm
#11219 Re: PC gamerske konfiguracije
Ovaj ima ovo kućište ms metropolis koje hoću da uzmem, ako je dobar, mogao bih šta pazarititypeOnegative wrote:Ako u međuvremenu nije nedaj Boze "nagazio " gdje ne treba , bit ce sve dure![]()
- M416
#11220 Re: PC gamerske konfiguracije
Imas to kuciste i u ovoj radnji po istoj cijeni,a ja mislim da ces cak i fiskalni racun dobiti uz njega.Preupitaj ih ne kosta te nista.febo_acm wrote:Ovaj ima ovo kućište ms metropolis koje hoću da uzmem, ako je dobar, mogao bih šta pazariti
https://www.olx.ba/artikal/32470126/ms- ... g-kuciste/
-
febo_acm
#11221 Re: PC gamerske konfiguracije
Kod ovih me nervira što su autom od mene 3 minute, a šalju poštom samo 
Ali eto poslat ću i njima upit, ipak su komšije
- M416
#11222 Re: PC gamerske konfiguracije
Znaci ti kao i ekupi oni na vojnickom polju 10 minuta od mene,a postom mi dostavljaju sve i bezveze naplacuju,a mogu licno preuzetifebo_acm wrote:Kod ovih me nervira što su autom od mene 3 minute, a šalju poštom samo
- Ultraviolent
#11223 Re: PC gamerske konfiguracije
Auu jest dobro kučište, hoću i ja ovo. Jebo ms black widow 
-
febo_acm
#11224 Re: PC gamerske konfiguracije
OtprilikeM416 wrote:Znaci ti kao i ekupi oni na vojnickom polju 10 minuta od mene a postom mi dostavljaju sve i bezveze naplacuju,a mogu licno preuzetifebo_acm wrote:Kod ovih me nervira što su autom od mene 3 minute, a šalju poštom samo
-
febo_acm
#11225 Re: PC gamerske konfiguracije
Ja vidio kod jarana i djeci se svidjelo. Htio ja opet kupiti MS black widow jer sad imam neko od 30 KM, ali djeca govore da uzmem ono veselo kućišteUltraviolent wrote:Auu jest dobro kučište, hoću i ja ovo. Jebo ms black widow