Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#11176 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

el_bake007 wrote:U Monacu,Londonu,Berlinu,Barceloni se svaki dan cuju glasna auta sa aftermarket izduvnim sistemima, ne znam zasto bi ikome smetalo? Meni je cak drago kad cujem :P
Što ne znači da je to normalno.
Ne u naseljenom mjestu.
Meni smeta kad konj s motorom pored mene na semaforu probije zvučni zid.
Ili kad mi ispod zgrade proleti, grmi sve. Pa ima mjesto za to, ima pista, pa idi tamo i grmi.
Ima zakon, ali ko to kod nas poštuje i gleda.
Bullet Tooth Tony

#11177 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bullet Tooth Tony »

Tomahawk11 wrote:
el_bake007 wrote:U Monacu,Londonu,Berlinu,Barceloni se svaki dan cuju glasna auta sa aftermarket izduvnim sistemima, ne znam zasto bi ikome smetalo? Meni je cak drago kad cujem :P
Ne u naseljenom mjestu.
Ili kad mi ispod zgrade proleti, grmi sve. Pa ima mjesto za to, ima pista, pa idi tamo i grmi.
Pa frajer ti govori da se nigdje ne postuje :D :D :D evo upravo GT3 RS protutnja ... naravno ne po zakonu , da ne govorim da me zadnju godinu svaki put probudi neki manijak u Jepp-u , SRT varijanta, dok izlazi iz garaze ... :D :D ... jos mu rekao , moze li se kako taj tvoj Alarm ugasit .... ali ne konta :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#11178 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

Bullet Tooth Tony wrote: Pa frajer ti govori da se nigdje ne postuje :D :D :D evo upravo GT3 RS protutnja ... naravno ne po zakonu , da ne govorim da me zadnju godinu svaki put probudi neki manijak u Jepp-u , SRT varijanta, dok izlazi iz garaze ... :D :D
Pa eno čovjek napisa prije toga da te u Njemačkoj piše zbog toga.
Znači, neko laže.
Bullet Tooth Tony

#11179 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bullet Tooth Tony »

Tomahawk11 wrote:
Bullet Tooth Tony wrote: Pa frajer ti govori da se nigdje ne postuje :D :D :D evo upravo GT3 RS protutnja ... naravno ne po zakonu , da ne govorim da me zadnju godinu svaki put probudi neki manijak u Jepp-u , SRT varijanta, dok izlazi iz garaze ... :D :D
Pa eno čovjek napisa prije toga da te u Njemačkoj piše zbog toga.
Znači, neko laže.
Ja ti govorim iz vlastito iskustva . Ja ne kazem da nema zakona samo da nisam vidio da ga ko postuje i da pisu zbog toga ... sad ko sta gleda po klipovima ne znam ..
Tomahawk11
Globalni moderator

#11180 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

Ne znam, ja volim kad se auto ne čuje :)
Traktori su svakako poljoprivredne mašine, nije im mjesto na gradskim ulicama.
Kvest

#11181 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Kvest »

Kojim putem iz Jablanice do Doboja?Jeli bolja opcija na Bugojno ili Sarajevo?
tempuser

#11182 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Kvest wrote:Kojim putem iz Jablanice do Doboja?Jeli bolja opcija na Bugojno ili Sarajevo?
Nekad je bilo gotobvo isto, vamo te cekalo krivina do krivine do Konjica pa Ivan prolazak kroz Sa, tamo te cekao Makljen, GVU, Bugojno, DV itd itd, ali sad kad ima autput od Tarcina do Zenice mozda ipak preko Sarajeva
Daryl Dixon

#11183 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Daryl Dixon »

Tomahawk11 wrote:
Ne u naseljenom mjestu.
tako ga je lolek zaturirao neki dan u Hrasnom, musafam' isto avion F-16 nanu jebao.. :roll: :-)
Laertes

#11184 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laertes »

Jebemuživot, juče rahat vozim s mora, preko Bihaća, Banja Luke, 9. januar, Doboj, sve OK. I onda kombi šlepa drugi kombi, trista auta u koloni. Patrola u Klokotnici, rekoh sad će ih zaustaviti, kad drot njemu maše, znaju se. Ja nalego na sirenu, mašem drotu i pokazujem na njih, on slegnu ramenima i nasmija se. 5-6 kilometara dalje, prođoh i nekako, izgubih, kako se kasnije pkazalo, dragocjenih 10 minuta. Nekih 15-ak kilometara dalje, minut prije no što dođoh, pijana budala prešla u lijevu traku i zabila se u kamion, zastoj, hitna, izvlače ga, čekanje ekipe za uviđaj. Okreni, vozi kroz nekakve pripizdine na Ozrenu, dva sata kasnije nego što sam trebao dođoh kući. A samo da je drot zaustavio kombije, rahat bi stigao.
tempuser

#11185 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Ti ko da si u Samoboru na moru biJo! :lol:
Laertes

#11186 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laertes »

tempuser wrote:Ti ko da si u Samoboru na moru biJo! :lol:
Što u Samoboru :?
DoradO

#11187 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by DoradO »

skretanje bez zmigavca, preticanje ovog drugog na ovakvoj cesti :-) ne zna se ko je gori...

Image

Image

Image
zdruzdjo

#11188 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

DoradO wrote:skretanje bez zmigavca, preticanje ovog drugog na ovakvoj cesti :-) ne zna se ko je gori...

Baju iz kombija izvuci iz auta i namlatiti daskom za sjecenje mesa. Ali po supku onako dok mu ne postane crn.

A liku iz "benvea" skupiti 20-ak navijaca nekog kluba i svi zajedno pred kucom pod prozorom zapjevati onu "glupaneee glupaneeee, glupane glupaneeee....."
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#11189 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

zdruzdjo wrote:...

Baju iz kombija izvuci iz auta i namlatiti daskom za sjecenje mesa. Ali po supku onako dok mu ne postane crn.
podsjetio si me na scenu iz jednog filma :)

Image
dgL_

#11190 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dgL_ »

Leon16v wrote:Jucer Bradina, ivan sedlo, katastrofa oko 5 sati
7 auta hauba dignuta, prokuhalo. Jedan megan se zapalio bukvalno :-)
Danas, bradina, ivan sedlo... Isto megan samo u urednom stanju... protutnja :)))

Edit. Nijedno auto nije stajalo sa strane... Niti je bilo neke velike guzve... A nedelja... Ocekivao sam havariju... Razbuco rutu Opuzen - Sarajevo...

Na granici nigdje guzve ni kad sam isao ni kad sam se vracao...
Daryl Dixon

#11191 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Daryl Dixon »

DoradO wrote:skretanje bez zmigavca, preticanje ovog drugog na ovakvoj cesti :-) ne zna se ko je gori...

Image

Image

Image
slična skula od auta učestvovala u saobraćajnoj večeras, ovaj put u ulici Hamdije Čemerlića, maloprije prošao tim putem, prednji branik mu otpao.. neki terenac strašni stoji na sred ceste sa policijskom g5, terencu ništa, meščini da je neki stranac u pitanju..
kloniran

#11192 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kloniran »

jes ga lola opravio :D

Danas tuka sa pezoVom zamalo da pokupi dvoje djece na zebri, ja stao da ih propustim a tuka me krenula obilaziti i zamalo, pozurila kobila :twisted:

tacno cu od sad blokirati citavu cestu kad tako budem djecu pustao da pređu pa nek svira ko hoce i koliko hoce
Dope_Man

#11193 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Dope_Man »

Biciklisti.

Govorim vise kao pjesak, ali i kao vozac, ti me plase vise nego iko od drugih ucesnika u saobracaju/pjesacenju. Ne kontam zasto im je toliko mrsko STATI. Npr. na svakom semaforu kad dodju na crveno radije ce nesto vijugati okolo, ali asfalt je hebena lava pa ne smije niposto skroz stati i spustiti jednu nogu na asfalt da priceka zeleno. Isto tako i kad prolaze ovim tramvajskim stanicama koje su dio trotoara.. nema teorije da ce stati i proci sa nogama na cesti, nego mora on trzati nesto lijevo desno, ali mora proci vozeci ga kroz onu guzvu.

I onda pored ocrtane biciklisticke staze ono izleti da se vozi po glavnoj cesti. :-)

Volim bicikle, mislim da su idealna stvar za svaki grad i za smanjenje opcih guzvi i smoga.. ali ne volim ove majmune koji se kod nas nazivaju biciklistima a nemaju osnovne kulture.
tempuser

#11194 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Svi smo mi isti bez obzira na biciklu, u autu ili cipelama.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#11195 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by liaar »

Da načnem temu kružnih. :D

Jutros, divni krasni kružni u BP, idem iz pravca Rajlovca, prema Pofalićima, što bi ga značilo nastavljam pravo. Kako je taj kružni poznat kao pravo prostran, pustim one iz unutrašnje što su se već postavili ispred mene, i krenem vanjskom na izlaz prema Pofalićima, jer nisam mogao ući u unutrašnju.
Hadžinica ide sa Fiat Stilom iz pravca Otoke, znači da bi trebalo da sačeka da prođem majku mu. Al' jok, pun gas i ulijeće (bez da me pogledala, baš sam pratio facu), i ja po kočnici, šta ću, i kad je čula škripu mojih kočnica tako je tek onda pogledala u mom pravcu, pravcu kojem oduzima prvenstvo te i ona zakočila, zakrčivši kružni. Odmahnem glavom, ona grana, ja žmigavac i obiđem pa materi maši.

Hoće li naši ikad naučit baš me interesuje... :bih:
bitanga_sa_otesa

#11196 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

liaar wrote: Hoće li naši ikad naučit baš me interesuje... :bih:
nisu jos naucili hodati,a ne da nauce voziti...jos u kruznom :lol: :lol: :lol: :run:
beni-bu-man

#11197 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

bitanga_sa_otesa wrote:
liaar wrote: Hoće li naši ikad naučit baš me interesuje... :bih:
nisu jos naucili hodati,a ne da nauce voziti...jos u kruznom :lol: :lol: :lol: :run:
ma samo vaspitna to rijesava :lol:
bitanga_sa_otesa

#11198 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

beni-bu-man wrote: ma samo vaspitna to rijesava :lol:
problem je sto niko ne vaspitava...ovi koji trebaju su ista takva marva...
beni-bu-man

#11199 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

bitanga_sa_otesa wrote:
beni-bu-man wrote: ma samo vaspitna to rijesava :lol:
problem je sto niko ne vaspitava...ovi koji trebaju su ista takva marva...
ako ne i gori
kloniran

#11200 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kloniran »

Dope_Man wrote:Biciklisti.

Govorim vise kao pjesak, ali i kao vozac, ti me plase vise nego iko od drugih ucesnika u saobracaju/pjesacenju. Ne kontam zasto im je toliko mrsko STATI. Npr. na svakom semaforu kad dodju na crveno radije ce nesto vijugati okolo, ali asfalt je hebena lava pa ne smije niposto skroz stati i spustiti jednu nogu na asfalt da priceka zeleno. Isto tako i kad prolaze ovim tramvajskim stanicama koje su dio trotoara.. nema teorije da ce stati i proci sa nogama na cesti, nego mora on trzati nesto lijevo desno, ali mora proci vozeci ga kroz onu guzvu.

I onda pored ocrtane biciklisticke staze ono izleti da se vozi po glavnoj cesti. :-)

Volim bicikle, mislim da su idealna stvar za svaki grad i za smanjenje opcih guzvi i smoga.. ali ne volim ove majmune koji se kod nas nazivaju biciklistima a nemaju osnovne kulture.

Ja sam gledao uzivo kad je na stupu jedan pametnjakovic mislio da auto mora stati da bi gospodin proletio biciklom bez kocenja, pa ga covjek pokupi a on salto napravi pa se zabi tamo u ogradu od pijace heco :lol:
Post Reply