Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Not My Idea

#11176 Re: Zeničani

Post by Not My Idea »

jebem ti grad ako je ZS mjerilo dobre hrane :roll:
imaju pileci fileti od tri marke, koji nisu ocisceni pa redovno naidjes na one zilice i sukrvicu, bljak
ustipci su puni tijesta, nabijeni, jedan ustipkak po kile, pa tako i nisu dobro peceni. pomfrit nekad ostar ko cackalica, pekarski krompir kako-kad. nekad je ok a nekad nije pecen do kraja. i to je to. uglavnom, nista, nula. jedino sto je jeftino i za pojest i popit, pa narod ide. a inace, obicna rupa. i ponudom i izgledom i gostima.

salcinovic i tapas u pet deka. hranu redovno podgrijavaju, rijetko sta da je frisko. sve je to neka rudarska, teska, masna hrana. opatija je malo bolja al i to zavisno od kuhara.
novi pruscanovic na sarajevskoj je dobar al su i cijene zato visoke. fratelli nije ni f od onog sto je nekad bio. pizza jestiva al nista posebno. onu maslanicu sam jednom probala i nisam mogla jest. meso ko konjetina, u besamelu puno vegete. caballo jako dobar.

ma uzas u cijelom gradu. naravno, dubrovnik i trubadur su dobri ali cijene su previsoke.
a ovako za izac na rucak il za jest na poslu, da nije deset maraka obrok-nista. truba izbor.
o nocnom zivotu se tek nema sta rec.
Eborg

#11177 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Dobro reče neko ranije - kakav grad i platežna moć stanovništva, takva i gastro-ponuda.

Što će reć' da je Zenica tek došla do/kliznula na "daj bilo šta za što manje para a i pojačaj Šabana u pozadini".

Jebo društvo u kojem je jelo van kuće luksuz.
kamen spoticanja

#11178 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Za ne puno para dolce vita ima odlicne piletine
kamen spoticanja

#11179 Re: Zeničani

.
commendatore

#11180 Re: Zeničani

Post by commendatore »

Not My Idea wrote:jebem ti grad ako je ZS mjerilo dobre hrane :roll:
imaju pileci fileti od tri marke, koji nisu ocisceni pa redovno naidjes na one zilice i sukrvicu, bljak
ustipci su puni tijesta, nabijeni, jedan ustipkak po kile, pa tako i nisu dobro peceni. pomfrit nekad ostar ko cackalica, pekarski krompir kako-kad. nekad je ok a nekad nije pecen do kraja. i to je to. uglavnom, nista, nula. jedino sto je jeftino i za pojest i popit, pa narod ide. a inace, obicna rupa. i ponudom i izgledom i gostima.

salcinovic i tapas u pet deka. hranu redovno podgrijavaju, rijetko sta da je frisko. sve je to neka rudarska, teska, masna hrana. opatija je malo bolja al i to zavisno od kuhara.
novi pruscanovic na sarajevskoj je dobar al su i cijene zato visoke. fratelli nije ni f od onog sto je nekad bio. pizza jestiva al nista posebno. onu maslanicu sam jednom probala i nisam mogla jest. meso ko konjetina, u besamelu puno vegete. caballo jako dobar.

ma uzas u cijelom gradu. naravno, dubrovnik i trubadur su dobri ali cijene su previsoke.
a ovako za izac na rucak il za jest na poslu, da nije deset maraka obrok-nista. truba izbor.
nije ZS mjerilo dobre hrane nego godi kad se našopaš za 2-3 marke neceg.... a hamelj svak ziv nudi.... varas se ako mislis da je piletina u Dubrovniku nesto ekskluzivnija od one u ZSu.... a bogumi dobro se i popije i pojede za cenera..... najbolje bi bilo da svi imamo milju i po-dvije milje platu i da jedemo u dubrovniku al tad ne bi porcija nekog "menija" bila oko desetke..... sto bi reko Vudu POpaj - s cicka bi smokvu da uberu - nemre duso.....

mora se platit....

sto se tice nocnog zivota - ja sam skont'o da mi nismo za nocnog zivota - jer smo uglavnom iskompleksirane, odrpane drkotine zeljne nekog muzjackog dokazivanja na nivou homosapiensa nekad dok je u sumi gOnjo sta da poj***e..... jer ne daj boze nejmat para za pice - onda si kokuzaner, propo, luzer, govno i slicno.... a diler koji dodje sa buntom keša za sto je po zenickim a bogumi i na sirem teritoriju - "veliki gospodin".... pištoljerose da ne spominjem.... sjednem neki dan u objekat i tu je terevenka - pa mi rodjak prica - e ovaj je puco, ovaj izazvo pucnjavu, ovaj bjezo, ovaj onaj kurton ovo ono..... + naravno dodatna oprema za stolom u vidu oblajhanih, natapiranih cementom ofindri koje se je l lijepe za dusevna i intelektualna dostignuca doticnih za stolom.... i nekim cudom za izuzetno mongoloidne deformisane njuske....

i onda skontam da takav nocni zivot ne bih dusmanu pozelio.....

mi licimo na divljake iz begeša s pocetka 90ih - koji su pucali i ubijali - 'nako - iz zajebancije.... jebi ga - valjda je to danas benchmark dostignuca - u Zenici.... :mrgreen:
commendatore

#11181 Re: Zeničani

Post by commendatore »

fak - dupli :-) :?
Last edited by commendatore on 03/09/2016 20:14, edited 1 time in total.
Casual's

#11182 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Pravo realan post kolega commendatore :thumbup:

btw Gatto se otvorio, i poradili su malo na ventilaciji. Tamo je vazda top bilo, od raje do muzike i hrane :D
Eborg

#11183 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Možda jednog dana noćni život u Zenici oživi kada se neko drzne da revitalizira donji dio Stare čaršije preko puta Muzeja i da ovim dušebrižnicima kaže da ga boli kurac što je blizu vjerski objekat.

Kakvi bi se tamo pubovi i klubovi mogli otvoriti to je drama, naravno nenarodnjački. Ali hajde ti nekom mamlazu iz gradske uprave dogovori da se vidi kako to rade Nijemci, Holanđani ili Francuzi. Njima je važnije otići braći u Tursku i moliti donaciju za islamski centar, islamski fakultet, spomenik šehidima i slično.
kamberovica polje

#11184 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

commendatore wrote:
Not My Idea wrote:jebem ti grad ako je ZS mjerilo dobre hrane :roll:

nije ZS mjerilo dobre hrane nego godi kad se našopaš za 2-3 marke neceg.... a hamelj svak ziv nudi.... varas se ako mislis da je piletina u Dubrovniku nesto ekskluzivnija od one u ZSu.... a bogumi dobro se i popije i pojede za cenera..... najbolje bi bilo da svi imamo milju i po-dvije milje platu i da jedemo u dubrovniku al tad ne bi porcija nekog "menija" bila oko desetke..... sto bi reko Vudu POpaj - s cicka bi smokvu da uberu - nemre duso.....

mora se platit....

sto se tice nocnog zivota - ja sam skont'o da mi nismo za nocnog zivota - jer smo uglavnom iskompleksirane, odrpane drkotine zeljne nekog muzjackog dokazivanja na nivou homosapiensa nekad dok je u sumi gOnjo sta da poj***e..... jer ne daj boze nejmat para za pice - onda si kokuzaner, propo, luzer, govno i slicno.... a diler koji dodje sa buntom keša za sto je po zenickim a bogumi i na sirem teritoriju - "veliki gospodin".... pištoljerose da ne spominjem.... sjednem neki dan u objekat i tu je terevenka - pa mi rodjak prica - e ovaj je puco, ovaj izazvo pucnjavu, ovaj bjezo, ovaj onaj kurton ovo ono..... + naravno dodatna oprema za stolom u vidu oblajhanih, natapiranih cementom ofindri koje se je l lijepe za dusevna i intelektualna dostignuca doticnih za stolom.... i nekim cudom za izuzetno mongoloidne deformisane njuske....

i onda skontam da takav nocni zivot ne bih dusmanu pozelio.....

mi licimo na divljake iz begeša s pocetka 90ih - koji su pucali i ubijali - 'nako - iz zajebancije.... jebi ga - valjda je to danas benchmark dostignuca - u Zenici.... :mrgreen:
:thumbup: Potpisujem od a do ž. Kad vidim nabildane lafo mafijaše u bijesnim autima i gelom zalizanim, sa strane izbrijanim frizurama zgadi mi se život. Teško mi je bilo priznati i opirao sam se godinama ali u ovom gradu nema budućnosti za mene, samo pokoja turistička posjeta starcima i sve malobrojnijoj familiji. Ljubav i lokalpatriotizam nisu dovoljni, nažalost.
kakavdanakneiskustvu

#11185 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Eborg wrote:Možda jednog dana noćni život u Zenici oživi kada se neko drzne da revitalizira donji dio Stare čaršije preko puta Muzeja i da ovim dušebrižnicima kaže da ga boli kurac što je blizu vjerski objekat.

Kakvi bi se tamo pubovi i klubovi mogli otvoriti to je drama, naravno nenarodnjački. Ali hajde ti nekom mamlazu iz gradske uprave dogovori da se vidi kako to rade Nijemci, Holanđani ili Francuzi. Njima je važnije otići braći u Tursku i moliti donaciju za islamski centar, islamski fakultet, spomenik šehidima i slično.

je li istina da se u kafićima u s. čaršiji ne uslužuje alkohol?
Eborg

#11186 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Većina ima, neki ne.
dajdza-ze

#11187 Re: Zeničani

Post by dajdza-ze »

Mustafa kaze alkohol je zlo.
Freamon Lester

#11188 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

dajdza-ze wrote:Mustafa kaze alkohol je zlo.
I ko ne bude glasao za SDA neće imati ni kuće ni avlije.
Mobile_Disco

#11189 Re: Zeničani

Post by Mobile_Disco »

Sta je ovo na svim listama znas 80% ljudi, pa za koga glasat? :D
Kralj Tvrtko I.

#11190 Re: Zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

Nema se za koga glasati...
kamen spoticanja

#11191 Re: Zeničani

kakavdanakneiskustvu wrote:
Eborg wrote:Možda jednog dana noćni život u Zenici oživi kada se neko drzne da revitalizira donji dio Stare čaršije preko puta Muzeja i da ovim dušebrižnicima kaže da ga boli kurac što je blizu vjerski objekat.

je li istina da se u kafićima u s. čaršiji ne uslužuje alkohol?
Ja mislim da bi ih zakonom trebalo sve natjerati da prodaju
kamen spoticanja

#11192 Re: Zeničani

Btw dobar onaj spot snage centra
mislio sam.da ce se i Erdogan ukazati na kraju :mrgreen:
btw btw eldin se fino pozicionirao...meni iznenadjenje
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#11193 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Kamen jesi li cuo koju poziciju cuvaju za Najdina ako omane na izborima :D
kamen spoticanja

#11194 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:Kamen jesi li cuo koju poziciju cuvaju za Najdina ako omane na izborima :D
Zamjenit ce fadila novalica :mrgreen:
ako omane nek se rokne s ovakvom konkurencijom
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#11195 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: Zamjenit ce fadila novalica :mrgreen:
ako omane nek se rokne s ovakvom konkurencijom
Haj dobro znam da znas. Mislim prica se o tome svakako. Meni rece jedan iz Centrale :D
kamberovica polje

#11196 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

#Naidineoprosti :D
Distortion

#11197 Re: Zeničani

Post by Distortion »

kamen spoticanja wrote:Za ne puno para dolce vita ima odlicne piletine
Meni je Dolce Vita :thumbup:

Najcesce odem gore jer mi je fino, lijep ambijent, dobra hrana a i blizu mi. :-D
Mustang1

#11198 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Vidim da ste zaboravili za koga glasati. Neoprostivo! :D Niko drugi nije izasao sa konkretnim prijedlogom! :D

http://kaportal.ba/sta-nudi-mirad-hadzi ... ka-zenice/
kamen spoticanja

#11199 Re: Zeničani

Mustang1 wrote:Vidim da ste zaboravili za koga glasati. Neoprostivo! :D Niko drugi nije izasao sa konkretnim prijedlogom! :D

http://kaportal.ba/sta-nudi-mirad-hadzi ... ka-zenice/
Mirad se usutio...more bit da je zatisje pred buru :mrgreen:
Mustang1

#11200 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Kako se nijedan novinar ne sjeti da ode i uradi intervju sa njim. Od ovih "ozbiljnijih" portala :D Ili oni to rade samo za pare? :D
Jedan naslov sa jednom od njegovih ideja na klixu ili avazu bi mu donio dosta glasova :D
Post Reply