http://mashable.com/2016/06/21/art-park ... 7E0q8SuGqV
Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- banjaluka078
- Moderator
- Pismonosa
#11177 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 13:50, edited 1 time in total.
- zlaataan
#11178 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
"They've all gone away."
"No, they won't."
"I'm coming with you! I'm your brother. I have to protect you! "
"We're not southerners."
Svi Rickonovi citati kroz seriju
- pink floydd
#11179 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Niko nije spomenuo onu scenu kad Dothraki napadaju Harpije sa Dariom na čelu, moćna scena pravo
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#11181 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
nije ovo nista sta se sprema u zavrsnoj epizodi ove sezone... pokolj nad pokoljima 
- esmasaric
#11182 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
What???? Mislim nisam toliko šokirana... Ali ko, šta..pici wrote:nije ovo nista sta se sprema u zavrsnoj epizodi ove sezone... pokolj nad pokoljima
-
zenit dozic
#11183 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Vidim najviše raja kmezi i kuka što prdonja debeli pobi Starkove, a po ovome što sam ja upratijo svi Marteli su pobijeni, Barationi također, od Lanistera napravio krš isto
Što se za njima ne kuka
Po meni prdonja ne štedi nikoga.
Što se za njima ne kuka
Po meni prdonja ne štedi nikoga.
- annoy
#11184 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nema nikakvog smisla da bi izgubio povjerenje i lojalnost, tako se brani utvrda. Sta bi druge kuce pomislile,"ajme ucinio je ono sto svaki pametan strateg radi kad brani grad, koja pickica"?karanana wrote:haj to je donekle i objasnjeno jer je rekao nesto tipa da bi se skrivanjem i cekanjem unutar zidina izgubilo povjerenje i lojalnostannoy wrote:Ramsey je trebao s vojskom ostat unutar zidina Winterfella, ovo mu je bio glup potez
ali mogo je prvi udarit. ili ako ne udarit punom snagom, mogo je diverziju napravit kao i u stannisovom logoru.
- Tito_i_Partija
#11185 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ramsey nije im'o ama bas nikakvog razloga da ostane u Winterfellu. Imas duplo vise ljudi koji su uz to jos daleko bolje opremljeni nego neprijatelj, a ako ih ne potares u cugu ima da sjedis u zamku i gledas dok ti neprijatelj presjeca dostavu hrane, oruzja, i drugih potrepstina. A isto tako na taj nacin neces nikad uhvatit' Sansu, sto mu je isto bilo vazno da uradi zboj ojacavanja pozicije Warden-a.annoy wrote:Ramsey je trebao s vojskom ostat unutar zidina Winterfella, ovo mu je bio glup potez
I sve je uradio kako treba. Postavio je vojsku korektno, iskoristio Rickona da u startu razmontira Jonove planove za bitku, i na kraju ih skroz okruzio da samo cekaju kad ce bit' ubijeni.
Al' ko je mog'o predvidit' da ce Baelish uletit' i spasit' dan? Niko, pa cak ni Jon.
- karanana
#11186 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
tako se brani utvrda od brojnijeg i opremljenijeg neprijatelja. a da se sakrije sa 6 hiljada vojnika u winterfell i da tamo ceka opsadu od strane 3 hiljade jonovih.....ipak bi sjevernjaci pomislili kakav im je lord kad se sakriva od duplo manje vojske.annoy wrote:Nema nikakvog smisla da bi izgubio povjerenje i lojalnost, tako se brani utvrda. Sta bi druge kuce pomislile,"ajme ucinio je ono sto svaki pametan strateg radi kad brani grad, koja pickica"?karanana wrote:haj to je donekle i objasnjeno jer je rekao nesto tipa da bi se skrivanjem i cekanjem unutar zidina izgubilo povjerenje i lojalnostannoy wrote:Ramsey je trebao s vojskom ostat unutar zidina Winterfella, ovo mu je bio glup potez
ali mogo je prvi udarit. ili ako ne udarit punom snagom, mogo je diverziju napravit kao i u stannisovom logoru.
mada bi mu i to bolje bilo, ali eto za to su dali takvo objasnjenje.
- zlaataan
#11187 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa valjda kao Warden of the North trebao je čuti da ima 15 hiljada vitezova Doline kod Moat Cailina, nisu došli onako tamo, zbog klime, krajolika...Tito_i_Partija wrote:Ramsey nije im'o ama bas nikakvog razloga da ostane u Winterfellu. Imas duplo vise ljudi koji su uz to jos daleko bolje opremljeni nego neprijatelj, a ako ih ne potares u cugu ima da sjedis u zamku i gledas dok ti neprijatelj presjeca dostavu hrane, oruzja, i drugih potrepstina. A isto tako na taj nacin neces nikad uhvatit' Sansu, sto mu je isto bilo vazno da uradi zboj ojacavanja pozicije Warden-a.annoy wrote:Ramsey je trebao s vojskom ostat unutar zidina Winterfella, ovo mu je bio glup potez
I sve je uradio kako treba. Postavio je vojsku korektno, iskoristio Rickona da u startu razmontira Jonove planove za bitku, i na kraju ih skroz okruzio da samo cekaju kad ce bit' ubijeni.
Al' ko je mog'o predvidit' da ce Baelish uletit' i spasit' dan? Niko, pa cak ni Jon.
-
sumirprimus
#11188 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
plus psihopata je koji se igra...
malo se zaigro i cuke se nahranileeee.
sad nek ide snimat albume.
malo se zaigro i cuke se nahranileeee.
sad nek ide snimat albume.
- annoy
#11189 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Da, precudno je da tolika vojska neopazeno dođezlaataan wrote: Pa valjda kao Warden of the North trebao je čuti da ima 15 hiljada vitezova Doline kod Moat Cailina, nisu došli onako tamo, zbog klime, krajolika...
U svakom slucaju ja smatram da je trebao ostati unutra
Sto vise razmisljam o Sansi to mi je sve manje jasno zasto nije rekla Jonu za vojsku iz Valea. Ok, nije mogla znati 100% da ce doci, ali trebala je reci Jonu za tu mogucnost, pa bi mogao pricekat, drugacije se organizirat, a kad stigne vojska, mozda su cak mogli spasiti Rickona, ili barem pokusati pregovarati za njegov zivot. Moglo je biti spaseno stotine zivota.
Jel ona to cuvala kao tajnu samo zato da bismo imali Gandalf momenat na kraju bitke?
- Tito_i_Partija
#11190 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Znam i ja sta je "trebalo" bit', al' ocigledno su D&D tako napravili da Ramsey zna ono sto i mi znamo. Ja da sam pis'o, bilo bi malo drugacije.zlaataan wrote:Pa valjda kao Warden of the North trebao je čuti da ima 15 hiljada vitezova Doline kod Moat Cailina, nisu došli onako tamo, zbog klime, krajolika...Tito_i_Partija wrote:Ramsey nije im'o ama bas nikakvog razloga da ostane u Winterfellu. Imas duplo vise ljudi koji su uz to jos daleko bolje opremljeni nego neprijatelj, a ako ih ne potares u cugu ima da sjedis u zamku i gledas dok ti neprijatelj presjeca dostavu hrane, oruzja, i drugih potrepstina. A isto tako na taj nacin neces nikad uhvatit' Sansu, sto mu je isto bilo vazno da uradi zboj ojacavanja pozicije Warden-a.annoy wrote:Ramsey je trebao s vojskom ostat unutar zidina Winterfella, ovo mu je bio glup potez
- pici
#11191 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
da su orlovi izasli odmah na megdan, remzija bi se povukao u winterfell i bila bi pusha sa opsadom, ovako izginulo sjevernjaka i divljana bruka i maloprsti more ucjenjivat sansu i jona... i da nije sansa poslala pismo i molila maloprstog on bi isto ovako uradio, dosao na sam kraj bitke... apetiti su mu veci i od winterfella i od orlova gnjezda i od sjevera kompletnog... njega samo interesuje zeljezno prestolje... sad mozemo ocekivat njegovu igru sa sansom a potom sa jonom...
konini mi gHuzova pa sve vam moram crtat
konini mi gHuzova pa sve vam moram crtat
- Tito_i_Partija
#11192 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kad sagledas sve, koji razlog ima Ramsey da ostane unutra?annoy wrote: U svakom slucaju ja smatram da je trebao ostati unutra
Evo ga, opet pocelo ono "moglo je 'vako, moglo je 'nako", k'o sa Rickonom i trcanjem. Ovome sam se mozda nad'o od Blekija, al' nisam od tebe.annoy wrote:Sto vise razmisljam o Sansi to mi je sve manje jasno zasto nije rekla Jonu za vojsku iz Valea. Ok, nije mogla znati 100% da ce doci, ali trebala je reci Jonu za tu mogucnost, pa bi mogao pricekat, drugacije se organizirat, a kad stigne vojska, mozda su cak mogli spasiti Rickona, ili barem pokusati pregovarati za njegov zivot. Moglo je biti spaseno stotine zivota.
Jel ona to cuvala kao tajnu samo zato da bismo imali Gandalf momenat na kraju bitke?
Znamo da Sansa nije dobila potvrdu od Baelisha hoce li doc', jer je stalno ubijala Jon-a u glavu sa onim "we need more men". Znaci da niko, ama bas niko nije znao da ce Baelish doc'. Eh sad, de majke ti objasni mi kako se mozes spremit' za bitku kad nemas pojma da li ti pomoc stize.
A Rickon je bio mrtav od onog momenta kad je stig'o kod Ramsey-a u Winterfell, jer k'o jedini muski nasljednik Starkova (niko ne zna da li Bran uopste vise i postoji) on je previse vazan da ga ostavis zivog. To je bilo jasno k'o dan.
- zlaataan
#11193 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ko zna koliko bi potrajala opsada da je Sansa rekla Jonu i Jon sačekao da dođu vitezovi Doline (koji možda dođu), a onda bi se Boltoni povukli u tvrđavu. Ne bi bilo uopće žrtava ili bi bilo malo, a Oštrozimlje može braniti 500 ljudi protiv 10000 kako je govorio Ned. Sad, koliko vremena imaju prije dolaska WW, to je pitanje. Možda je ovo bio jedini način da se brzo osvoji Oštrozimlje, a time i Sjever.
- Capajebo
#11194 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Samo kad jednog dana budem opet gled'o seriju, dobro cu se nasmijati svaki put kad se kaze "the north remembers" ili "the north will not ever forget"... 
- pici
#11195 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
i da je sansa prvi put pristala da koristi orlove, maloprsti bi je nagovorio da ne govori jonu i da saceka taj momenat da zada remziji udarac s ledja da nebi se zatvorijo u winterfell, kako god sjevernjaci i divljani su bili mamac i neznajuci za to pa ni sansa, samo je maloprsti mogao to skovati, znao je ako remzija sazna za orlove da im ne gine opsada koja bi trajala ijhahaaa... ovo je sve maloprsticev plan, zato se je i smjeskao onako hinjaus
Last edited by pici on 22/06/2016 15:22, edited 1 time in total.
- hadzinicasa
#11196 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
+1Capajebo wrote:Samo kad jednog dana budem opet gled'o seriju, dobro cu se nasmijati svaki put kad se kaze "the north remembers" ili "the north will not ever forget"...
- pici
#11197 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
koliko god mislili da je remzi bio korak dva ispred jona, maloprsti je bio deset ispred sviju njih... gledajte sad desetu epizodu i pizdune sjevernjake iz kuca koje nisu podrzale sansu i jona kako ce se ponasat... 
- Tito_i_Partija
#11198 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Znaci sad ispade Sansa najjaci takticar u seriji, jer je poturila divljake na pokolj da se Remzija ne bi vratio u dvorac, pa ga onda rastavila na faktore sa vojnicima iz Vale-a. How yes no.

- pici
#11199 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Tito_i_Partija wrote:Znaci sad ispade Sansa najjaci takticar u seriji, jer je poturila divljake na pokolj da se Remzija ne bi vratio u dvorac, pa ga onda rastavila na faktore sa vojnicima iz Vale-a. How yes no.![]()
nije sansa nego maloprsti... sansa je tu bekan ko i jon...
evo jedno logicno pitanje, zasto maloprsti se nije povukao nazad u dolinu kad ga je sansa prvi put odbila i cak mu otvoreno zaprijetila da ako je znao za remzija kakav je onda je njen neprijatelj, svaki knez bi se povukao i otisao al ovaj je cekao
Last edited by pici on 22/06/2016 15:33, edited 1 time in total.
- Qler
#11200 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Sansa je tu kobila, a John somina...