Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#11176 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by _BataZiv_0809 »

quarterback wrote:jebiga, to je rizik ebaya i tih par $ ustede

ja sam jednom narucio quadcopter po ludo dobroj cijeni (previse dobra da bi bilo realno), tip markirao da je poslao, nakon par dana pogledam, nema sellera - obrisao se...

jebiga, sam pao sam se ubio, sacekao da prodje mjesec dana koliko je trebalo da istekne estimated rok i onda podnio zalbu

isto tako sam narucivao punjac za baterije doslovno od marta ove godine, narucim, cekam mjesec - ne dodje, zalba, vrate pare
opet narucim, ponovo mjesec, ne dodje, zalba ponovo
u to doslo vrijeme mora pa nisam mogao naruciti da mi ne dodje dok sam na moru
pa kad sam se vratio s mora na kraju, u septembru, kupim od momka iz kaknja preko pika...

jebiga, ne ide uvijek sve glatko

po meni kome je nesto hitno i bas neophodno u nekom momentu - ne treba narucivati sa ebaya
Evo obrisao se seler sa ebaya. Dobih obavijest :-)
quarterback

#11177 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

_BataZiv_0809 wrote:Evo obrisao se seler sa ebaya. Dobih obavijest :-)
otvori case i vozdra :)
r_faruk

#11178 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by r_faruk »

zetareticula wrote:
roki wrote:Sta je sa narudzbama iz UK. Za koliko dolaze
I mene ovo zanima :?:
prije dvije godine sam narucio d-lock za bicikl iz UK, stgao je za 7-10 dana... platio sam shiping oko 15 dolara
ne znam kako je danas...

http://www.ebay.com/itm/Kryptonite-Bike ... NgVX6Gc_Sw
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#11179 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by un1ted »

:lol: :lol: :lol:
nadžak

#11180 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

un1ted wrote::lol: :lol: :lol:
A jest neofiran gluho bilo. :D
r_faruk

#11181 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by r_faruk »

nadžak wrote:
un1ted wrote::lol: :lol: :lol:
A jest neofiran gluho bilo. :D
?
toure123

#11182 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by toure123 »

Ljudi sta da radim. Narucio item iz Hong Konga 22. septembra. Do 7. oktobra UOPCE nije bilo informacija na tracking broju. Prodavac me konstantno ignorise i prebacuje odgovornost sa sebe na postu.

Otkako su se pojavile prve informacije o itemu, od tada do 13.10 se mrljavi po njhovom uredu.

Uskoro ce proci 1 mjesec i time vjerovatno gubim pravo na onu zastitu u slucaj da mi ovaj lik uvali kakvu ciglu umjesto onog sto sam narucio.

Sta biste mi vi preporucili sta mi je ciniti ????
quarterback

#11183 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

toure123 wrote:Ljudi sta da radim. Narucio item iz Hong Konga 22. septembra. Do 7. oktobra UOPCE nije bilo informacija na tracking broju. Prodavac me konstantno ignorise i prebacuje odgovornost sa sebe na postu.

Otkako su se pojavile prve informacije o itemu, od tada do 13.10 se mrljavi po njhovom uredu.

Uskoro ce proci 1 mjesec i time vjerovatno gubim pravo na onu zastitu u slucaj da mi ovaj lik uvali kakvu ciglu umjesto onog sto sam narucio.

ja cu te blokirati jer ne mogu uvijek citati ista sranja
nadžak

#11184 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

toure123 wrote:Ljudi sta da radim. Narucio item iz Hong Konga 22. septembra. Do 7. oktobra UOPCE nije bilo informacija na tracking broju. Prodavac me konstantno ignorise i prebacuje odgovornost sa sebe na postu.

Bolan, evo par postova prije ovog tvog pitanja ti je bila haman ista situacija a da ne govorimo da se to na ovoj temi ponavljalo stotinu puta. Zato nimalo nemoj da te iznenađuju ovakve reakcije.

Sretno...
NoviSarajlija

#11185 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by NoviSarajlija »

Ja se nakupovao, sve ok uvijek bilo.

Nego ima li neko iskustva sa stranicom za prodaju odjece

Gamiss.com

svidjaju mi se dukesrice a dzabalama
autoskolee

#11186 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by autoskolee »

Pa uzmi ti svoje pare i kad ti dodje artikal konstantno ga ignorisi i prebaci odgovornost na vodovod.
Rijeseno haj drugi :)
wolfie

#11187 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by wolfie »

Dobro jutro svima.

Oprostite na off-topicu, ali ne vidim prikladniju temu od ove, a i da napravim novu, bio bi mnogo manji odziv, a ovdje je potreban nesto veci uzorak. Naime, zamolila me kolegica da objavim anketu koja joj je potrebna za izradu magistarskog rada, a tice se online kupovine. Pa ko god moze odvojiti par minuta vremena, bili bismo mu veoma zahvalni. Link za anketu: https://www.1ka.si/a/105681
holowey

#11188 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by holowey »

wolfie wrote:Dobro jutro svima.

Oprostite na off-topicu, ali ne vidim prikladniju temu od ove, a i da napravim novu, bio bi mnogo manji odziv, a ovdje je potreban nesto veci uzorak. Naime, zamolila me kolegica da objavim anketu koja joj je potrebna za izradu magistarskog rada, a tice se online kupovine. Pa ko god moze odvojiti par minuta vremena, bili bismo mu veoma zahvalni. Link za anketu: https://www.1ka.si/a/105681
po pitanju o e-kupovini odjece se moglo pretpostaviti da je kolegica a ne kolega :D nema ponudjen nijedan neutralan ili negativan odgovor kada je u pitanju kupovina odjece preko neta :lol:
toure123

#11189 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by toure123 »

Ljudi pazite ovo, na bh posta track & trace za TN mi pokazuje ovo:

Image

Na stranici DHL-a, i svih ostalih mi ovo uopce ne pokazuje. Jel moguce da je paket citavo vrijeme bio u Njemackoj i dalje, ili je ovo greska nasih mamlaza :shock:
quarterback

#11190 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

ispunjeno
wolfie

#11191 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by wolfie »

quarterback wrote:

ispunjeno
Mnogo hvala svima, popravio se uzorak zahvaljujuci finoj raji s foruma. :D
quarterback

#11192 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

KvaziExpert wrote:popunio sam i ja, čak sam, za promjenu, bio iskren :mrgreen:
inače sve ankete popunjavam kontra :mrgreen:
:lol: :thumbup:
zlo zlo

#11193 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zlo zlo »

popunih i ja, samo mi jedno pitanje :cry: , ne kupujem odjeću online, i ono o kupovini odjeće su svi odgovori pozitivni a moraš nešto označit :-x
wolfie

#11194 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by wolfie »

zlo zlo wrote:popunih i ja, samo mi jedno pitanje :cry: , ne kupujem odjeću online, i ono o kupovini odjeće su svi odgovori pozitivni a moraš nešto označit :-x
Da, evo i drugi se zale, ja to nisam primijetio jer se potrefilo da i ja kupujem odjecu online tu i tamo i uvijek sam bio zadovoljan, stavite bilo sta samo da prodje. :D Hvala svima opet!
Haris033

#11195 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Haris033 »

Ne znam kakva su Vaša iskustva sa kupovinom preko eBay-a, ali što se mene tiče, u zadnjih 5-6 mjeseci imam neg. iskustva sa narudžbama robe iz Kine (HK). Već nekoliko mjeseci tražim refund od različitih prodavaca, pa čak i od onih od kojih sam prije naručivao i uredno dobijao predmete. Uglavnom, jeftinije predmete do 2$ dobijem regularno, dok sam za svaki skuplji item morao tražiti refund, pa me je strah da mi u skorije vrijeme eBay ne ugasi account. :sad:

Preko eBay-a kupujem više od 5 godina i nisam nikada imao problem osim jedne godine kada su kasnili predmeti 6 mjeseci i onda isti došli regularno. Sjećam se da je tada mnogo korisnika izrazilo sumnju u uposlenike BH pošte i carine.

Sada i ja sumnjam uposlenike istih, jer iz nekih priča sam čuo kako je jedan momak našao 5 svojih predmeta preko PiK-a (te se žalio direktno u pošti i dobro im se naj****), dok jedan jaran priča kako mu komšija prodaje stvari koje mu otac donosi iz pošte (bluetooth zvučnici, satovi, transmiteri za auto, itd.).

Opet, nadam se još uvijek da će se kupovina preko eBay-a normalizirati i da će sve biti po starom... :izet:
Last edited by Haris033 on 17/10/2016 08:10, edited 1 time in total.
The BEN10

#11196 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by The BEN10 »

Imam čudan problem. Kupio sam item na Gearbestu. Kada ukucam broj za praćenje koji sam dobio na:
http://www.sky56.cn/english/track/index
http://www.trackitonline.ru/?CCode=US
dobijem da je item stigao 22.09.2016 u Bosnu.
Međutim, kada isti taj item pretražim na post.nl i posta.ba nema nikakve informacije o njemu. Hajde za našu poštu i ne kontam da su 100% pouzdani, ali kako to da informacije nema na post.nl?
TN izgleda ovako: NL147**************

Image
_Reds_

#11197 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by _Reds_ »

To nije pravi broj sa praćenje, to je nekakav samo interni broj. Ne može se taj pratiti.
toure123

#11198 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by toure123 »

Haris033 wrote:Ne znam kakva su Vaša iskustva sa kupovinom preko eBay-a, ali što se mene tiče, u zadnjih 5-6 mjeseci imam neg. iskustva sa narudžbama robe iz Kine (HK). Već nekoliko mjeseci tražim refund od različitih prodavaca, pa čak i od onih od kojih sam prije naručivao i uredno dobijao predmete. Uglavnom, jeftinije predmete do 2$ dobijem regularno, dok sam za svaki skuplji item morao tražiti refund, pa me je strah da mi u skorije vrijeme eBay ne ugasi account. :sad:

Preko eBay-a kupujem više od 5 godina i nisam nikada imao problem osim jedne godine kada su kasnili predmeti 6 mjeseci i onda isti došli regularno. Sjećam se da je tada mnogo korisnika izrazilo sumnju u uposlenike BH pošte i carine.

Sada i ja sumnjam uposlenike istih, jer iz nekih priča sam čuo kako je jedan momak našao 5 svojih predmeta preko PiK-a (te se žalio direktno u pošti i dobro im se naj****), dok jedan jaran priča kako mu komšija prodaje stvari koje mu otac donosi iz pošte (bluetooth zvučnici, satovi, transmiteri za auto, itd.).

Opet, nadam se još uvijek da će se kupovina preko eBay-a normalizirati i da će sve biti po starom... :izet:
+1 fakat se nesto cudno desava... Ja sam item narucio 22. septembra a 14.10 pise da je tek "napustio" Hong Kong... Item koji mi je bio u Frankfurtu 6.10. je navodno bio otpremljen za Sarajevo tada, da bi 15.10 dobio poruku da je opet "napustio" Frankfurt.... :lol: :lol: :lol:

Imam jos tako 6 narucenih paketa (8 svejukupno), nista jos nije stiglo.....
quarterback

#11199 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

Haris033 wrote:Ne znam kakva su Vaša iskustva sa kupovinom preko eBay-a, ali što se mene tiče, u zadnjih 5-6 mjeseci imam neg. iskustva sa narudžbama robe iz Kine (HK). Već nekoliko mjeseci tražim refund od različitih prodavaca, pa čak i od onih od kojih sam prije naručivao i uredno dobijao predmete. Uglavnom, jeftinije predmete do 2$ dobijem regularno, dok sam za svaki skuplji item morao tražiti refund, pa me je strah da mi u skorije vrijeme eBay ne ugasi account. :sad:

ne vjerujem da ce ti ugasiti account, prije toga ces dobiti upozorenje pa mislim da onda ide suspenzija na neko vrijeme
razlog zasto ne vjerujem da ce ti ugasiti account je sto sam i sto smo u jednom periodu kada apsolutno nista nije stizalo imali bukvalno omjer 1:10 ono sto je doslo / ono sto nije doslo, da mi je brat rodjeni ne bih vjerovao kad neko otvori toliko caseova, ipak nije se nista desilo, samo doslo upozorenje, ja im napisao o cemu se radi, tip odgovorio - ma to je automatski, nema da brines, sve ok
Streptokok

#11200 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Streptokok »

Sta da radim. Kinez mi je poslao pogresan proizvod sa tracking brojem. Dakle ima evidencija da je dosao.

da li da pokusam kontaktirati ga ili da otvaram case?

Ima li fajde od case i hoce li traziti da mu ga posaljem nazad, sto se ne bi isplatilo jer artikal kosta 13km.
Post Reply