Moderators: _BataZiv_0809, anex

vidi 02 senzorcorolla02 wrote:Promjenio sam svjecice i kablove i poništio kodove ali opet su se vratili
Inače svijecice su bile zrele za zamjenu...
Prvi put čujem da neko radi reparaciju električne pumpe za gorivo.Romeo 80 wrote:Koliko znam to radi Jakara kod Podlugova.LikeLike wrote:Jel ima neki majstor za pumpe od goriva? Mogu li se one reparirati? U pitanju je Clio 1 1996. godina 1.2 benzin
530i wrote:Prvi put čujem da neko radi reparaciju električne pumpe za gorivo.Romeo 80 wrote:Koliko znam to radi Jakara kod Podlugova.LikeLike wrote:Jel ima neki majstor za pumpe od goriva? Mogu li se one reparirati? U pitanju je Clio 1 1996. godina 1.2 benzin
Sto si ti kupio nestandardizovanu gumu za svoj auto Amare, nemoj smetljariti, bar danas gume nisu skupe?!amar1994 wrote:Hahaha![]()
![]()
![]()
Al cuj reparacija pumpe na takvom autu , kupi novu i nemoj smetljarit , barem za taj auto nisu skupi dijelovi
Zato sto su sranje 205 i vise pripadaju 16" dimenziji , auto se preporodio sa 225 gumom , nije bilo samo pitanje ekonomijekonektovan wrote:Sto si ti kupio nestandardizovanu gumu za svoj auto Amare, nemoj smetljariti, bar danas gume nisu skupe?!amar1994 wrote:Hahaha![]()
![]()
![]()
Al cuj reparacija pumpe na takvom autu , kupi novu i nemoj smetljarit , barem za taj auto nisu skupi dijelovi![]()
uh ne bi ti bio u kozi...famozni start-stop sistemKataklinger wrote:Šta sve ulazi u veliki servis na autu sa start stop sistemom? Peugeot 308 HDi je u pitanju. Nemam potpune informacije, ali znam da ide neki dodatni španer šta već zbog start-stopa...
Provjeri lambda sonde, ali neka ti neko pismen provjeri rad u realnom vremenu. Govorim iz iskustva. Povremeno sam imao takve greske uz nenormalno povecanu potrosnju goriva, lagano trokiranje, gubitak snage, nepravilan rad u leru, izbacivanje zivog goriva iz auspuha. Znaci, simptomi koji najvise lice na losu svjecicu. Na kraju se ispostavilo da je prva sonda "zakovala" a druga bila jako spora. Zanimljivo je da dijagnostika nije prijavljivala gresku sondi.corolla02 wrote:Isprepadan zaprave![]()
![]()

JAPANAuto bi trebalo da ima tobasicm wrote:Mazdasi pitanje! Gdje nabaviti set za zamjenu lanca na cx-7 2.3t?
Ovo nesto prejeftino, njemacka 340€ cijena. Ovdje kod nas nema, nema ni japan auto.corolla02 wrote:Evo sta ćeš tražiti, ako nema loko; mada dostava iz Amerike može biti dosta skupa
Pogledaj na eBay UK ili eBay DE
https://www.ebay.com/itm/New-Timing-Cha ... IG&vxp=mtr
haha smijesni su lihvari , pa originalni kosta 217 eurabasicm wrote:Ovo nesto prejeftino, njemacka 340€ cijena. Ovdje kod nas nema, nema ni japan auto.corolla02 wrote:Evo sta ćeš tražiti, ako nema loko; mada dostava iz Amerike može biti dosta skupa
Pogledaj na eBay UK ili eBay DE
https://www.ebay.com/itm/New-Timing-Cha ... IG&vxp=mtr
Nasao sam originalne dijelove po ok cijeni , postarina je 23,50 eura , jebo nase smetljarebasicm wrote:

Momak koji je vlasnik tog Clia je htio kupiti novu i vjerovali ili ne kosta 290KM ili 390KM ne sjecam se sta mi je rekaoamar1994 wrote:Hahaha![]()
![]()
![]()
Al cuj reparacija pumpe na takvom autu , kupi novu i nemoj smetljarit , barem za taj auto nisu skupi dijelovi
btw pumpa ima neke tri cjevcice i na piku je nasao polovnu jednu, jel zna neko gdje jos moze potraziti polovnu?LikeLike wrote:Momak koji je vlasnik tog Clia je htio kupiti novu i vjerovali ili ne kosta 290KM ili 390KM ne sjecam se sta mi je rekaoamar1994 wrote:Hahaha![]()
![]()
![]()
Al cuj reparacija pumpe na takvom autu , kupi novu i nemoj smetljarit , barem za taj auto nisu skupi dijeloviA prije par mjeseci je zamijenio neki ulozak za tu pumpu i platio ga 140KM