Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
Mustang1
#11176 Re: Teretana
Dobro je da nisam jedini
Da me ne proglase ludim 
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#11177 Re: Teretana
Možda tek kad sam počeo trenirati, bilo je problema, recimo na bechu, lijeva ruka mi izbaci šipku prije od desne. Pa nisam imao onu "kontrolu" i nisam znao držati konstantnu tenziju. Popravi se to vremenom sigurno, i bude sve jedanko, idu onda ruke kao hidraulika, što i jest fazon 
-
Mustang1
#11178 Re: Teretana
Obratio sam paznju na ostale, koji uglavnom tek pocinju, i lat i bench i sve vuku u jednu stranu
Najveci problem je sto ne znaju koristiti ogledalu da kontrolisu kako izvode vjezbe.
Najveci problem je sto ne znaju koristiti ogledalu da kontrolisu kako izvode vjezbe.
- Kinaski
#11179 Re: Teretana
Tigre ja mislim da ti trebas uzimati whey, kazes da u prosjeku treniras 90 minuta. To je jako mnogo vremena, neminovno je da dodje do katabolizma misica, tj. organizam ga pretvara u energiju, koju si ti prethodno potrosio nakon sat vremena. Ili uzmi whey prije treninga ili smanji trajanje treningadrunken tiger wrote:Pa dobro ako je isto zašto onda uzimati bilo šta?Warashii wrote:Jbte.
Nema ga kome se lako vratiti u trening nakon vece pauze da pije ne znam ti sta a takodje i oni bez da piju.
Nema ga ko nece "ispuhati" nakon sto neko vrijeme ne trenira, uzimao ili ne uzimao.
Tijelo jednostavno tako funkcionise, nema ga ko to moze zaobici.
- Kinaski
#11180 Re: Teretana
Sta ces kad svi drkaju desnomMustang1 wrote:Obratio sam paznju na ostale, koji uglavnom tek pocinju, i lat i bench i sve vuku u jednu stranu![]()
- drunken tiger
#11181 Re: Teretana
Hvala tebi što brineš za mene. Ne mislim ovo nimalo sarkastično nego ti zahvaljujem iskreno. Znaš šta je problem ljudi koji afirmativno govore i promovišu uzimanje prašaka, tebleta, boca...Svi kreću s jednom pogrešnom pretpostavkom. Ta pretpostavka je da svi oni koji idu u tretanu idu iz istog razloga, a to je nabijanje mišićne mase za pokazivanje i hranjenje ega. Meni to uopće nije bitno i zbog toga me uopće ne zanima ni whey protein, ni fat burneri niti bilo šta. Uzimam samo magneziji i kalcij. I to je to. Priča je jednostavna. Je u tretanu idem iz zdravstvenih razloga, hoću da imam normalan pritisak, da imam dobru kondiciju i da imam dovoljno snage. (sve to imam za sada) Mišići dođu sami od sebe i jako sam zadovoljan kako izgledam i bez uzimanja bilo čega. Vitamine i proteine unosim dovoljno kvalitetnom ishranom i to je to. Još jednom ne mislim ništa loše samo obrazlažem moj stav. Razumijem ljude koji se profesionalno bave pokazivanjem mišića i koji tako zarađuju novac. Rekreativce ne razumijem.Kinaski wrote:Tigre ja mislim da ti trebas uzimati whey, kazes da u prosjeku treniras 90 minuta. To je jako mnogo vremena, neminovno je da dodje do katabolizma misica, tj. organizam ga pretvara u energiju, koju si ti prethodno potrosio nakon sat vremena. Ili uzmi whey prije treninga ili smanji trajanje treningadrunken tiger wrote:Pa dobro ako je isto zašto onda uzimati bilo šta?Warashii wrote:Jbte.
Nema ga kome se lako vratiti u trening nakon vece pauze da pije ne znam ti sta a takodje i oni bez da piju.
Nema ga ko nece "ispuhati" nakon sto neko vrijeme ne trenira, uzimao ili ne uzimao.
Tijelo jednostavno tako funkcionise, nema ga ko to moze zaobici.
-
Mustang1
#11182 Re: Teretana
Znaci po tome se vidi ko drka a ko...Kinaski wrote:Sta ces kad svi drkaju desnomMustang1 wrote:Obratio sam paznju na ostale, koji uglavnom tek pocinju, i lat i bench i sve vuku u jednu stranu![]()
- Raigor Stonehoof
#11183 Re: Teretana
Sta kazes, hoces da budes zdrav, a neces da gubis salo, poboljsas probavu, smanjis secer, pomognes sprecavanju raka, regulises pritisak, smanjis upale u organizmu, smanjis holesterol, ucvrstis kosti... jer jebo whey, od njega smrdis i sluzi samo da se napusu misici koji poslije zacas ispusu
https://selfhacked.com/blog/whey-protei ... -benefits/
- drunken tiger
#11184 Re: Teretana
Ma slušaj pametolog. Ako nisi stručan, ako nisi doktor nemaš ti meni šta pametovati. Idu u teretanu i tu priču prodaji tinedžerma i dudlatorima nargile. Mene se okani. Svaka pozitivna stvar napisana o wheyu dolazi od onih koji ga prodaju....Meni to dovoljno govori. Ti i ja uporedimo nalaze kad god hoćeš. Vidiš kako si ti ograničen misliš samo uzimanjem wheya možeš imati sve ovo što si nabrojao... Neću više da raspravljam o tome. Uzimaj niko ti ne brani. Mene se okani. Meni ga nećeš prodati sigurno jer me ne zanima.Raigor Stonehoof wrote:Sta kazes, hoces da budes zdrav, a neces da gubis salo, poboljsas probavu, smanjis secer, pomognes sprecavanju raka, regulises pritisak, smanjis upale u organizmu, smanjis holesterol, ucvrstis kosti... jer jebo whey, od njega smrdis i sluzi samo da se napusu misici koji poslije zacas ispusu![]()
- rumenige_brajtner
#11185 Re: Teretana
dobro ba tigre, shvatili smo, ne uzimaš whey...
smoriste više s tom pričom.
- drunken tiger
#11186 Re: Teretana
Ja sam jednom rekao ali vi konstantno napadate. Šta sad? Ne smijem ni odgovoriti?? Slažem da smoriše s pričom o wheyu.rumenige_brajtner wrote:dobro ba tigre, shvatili smo, ne uzimaš whey...![]()
- Raigor Stonehoof
#11187 Re: Teretana
https://www.medicalnewstoday.com/articles/263371.php
i ovi ga prodaju garant
https://www.healthline.com/nutrition/whey-protein-101
i ovi
Beyond just muscle, strength and leanness, whey protein can provide numerous other health benefits.
This includes lowering blood pressure, blood sugar and reducing symptoms of stress and depression (40, 41, 42, 43).
It has also been shown to help protect against cancer, reduce symptoms of hepatitis, increase bone mineral density, improve immune function in HIV patients and increase lifespan in mice (44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54).
The fact that whey protein is very high in the amino acid Cysteine seems to mediate many of the health benefits. Cysteine does this by raising levels of Glutathione, the main antioxidant substance in the body's cells (55, 56).
a garant je i ovo neki web shop:
https://www.webmd.com/vitamins-suppleme ... ientid=833&
I ovdje se prodaje naveliko:Whey protein is also used for protein allergy, asthma, high cholesterol, obesity and weight loss, preventing allergies in infants, late-stage cancer, and colon cancer.
https://www.livescience.com/45120-whey- ... ments.html
Al jok, ti si pametnijiEarly studies have linked whey protein supplements with a stronger immune system and athletic endurance. But whey protein supplements are touted as a way to increase energy, fight stress and improve mental focus. Very early studies indicate whey protein may have a role in the body's cancer-fighting abilities. Whey protein is also said to help control blood sugar, lower cholesterol, treat asthma and possibly prevent allergies.
Ne tusi ti niko nista, jebe mi se sto ne iskoristavas potencijal treniranja, al nemoj ubjedjivat ljude u gluposti svega ti.
- Dr Kova
#11188 Re: Teretana
Imam ja jedno ozbiljno pitanje.
Spremam polumaraton, trčim 20-30km sedmično, ako sam u teretani pucam samo traku
Sletio sam 7-8 kila, i gore se istopio...
Šta mi preporučujete za vježbe snage, mimo planka, čučnjeva i iskoraka?
Spremam polumaraton, trčim 20-30km sedmično, ako sam u teretani pucam samo traku
- drunken tiger
#11189 Re: Teretana
Ne ubjeđujem nikoga. Nigdje nisam napisao nekome da ne uzima. Samo da ne razumijem rekreativce koji uzimaju ne sam whey nego i ostalo. I otkud ti znaš koliko ja iskorištavam potencijal treniranja? Jesi li trenirao sa mnom nekada? Znaš li me lično da mi možeš to reći? Pročitaj šta sam napisao gore prije. Ne zanima me uopće pokazivanje mišića. Zar je toliko teško shvatiti to? Trebalo bi ožda ispitati vezu toga što uzimaš s ubijanjem moždanih vijuga jer očito ne možeš da razumiješ prostu rečenicu!!Raigor Stonehoof wrote:![]()
https://www.medicalnewstoday.com/articles/263371.php
i ovi ga prodaju garant
https://www.healthline.com/nutrition/whey-protein-101
i ovi
Beyond just muscle, strength and leanness, whey protein can provide numerous other health benefits.
This includes lowering blood pressure, blood sugar and reducing symptoms of stress and depression (40, 41, 42, 43).
It has also been shown to help protect against cancer, reduce symptoms of hepatitis, increase bone mineral density, improve immune function in HIV patients and increase lifespan in mice (44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54).
The fact that whey protein is very high in the amino acid Cysteine seems to mediate many of the health benefits. Cysteine does this by raising levels of Glutathione, the main antioxidant substance in the body's cells (55, 56).
a garant je i ovo neki web shop:
https://www.webmd.com/vitamins-suppleme ... ientid=833&
I ovdje se prodaje naveliko:Whey protein is also used for protein allergy, asthma, high cholesterol, obesity and weight loss, preventing allergies in infants, late-stage cancer, and colon cancer.
https://www.livescience.com/45120-whey- ... ments.htmlAl jok, ti si pametnijiEarly studies have linked whey protein supplements with a stronger immune system and athletic endurance. But whey protein supplements are touted as a way to increase energy, fight stress and improve mental focus. Very early studies indicate whey protein may have a role in the body's cancer-fighting abilities. Whey protein is also said to help control blood sugar, lower cholesterol, treat asthma and possibly prevent allergies.
Ne tusi ti niko nista, jebe mi se sto ne iskoristavas potencijal treniranja, al nemoj ubjedjivat ljude u gluposti svega ti.
- rumenige_brajtner
- rumenige_brajtner
#11191 Re: Teretana
osnovne vježbe; čučanj, deadlift, benchpress, vratilo i propadanje na razbojuBuckethead wrote:Imam ja jedno ozbiljno pitanje.
Spremam polumaraton, trčim 20-30km sedmično, ako sam u teretani pucam samo traku![]()
- Dr Kova
#11192 Re: Teretana
rumenige_brajtner wrote: osnovne vježbe; čučanj, deadlift, benchpress, vratilo i propadanje na razboju
-
kindlas
#11193 Re: Teretana
Raigor Stonehoof wrote:Sta kazes, hoces da budes zdrav, a neces da gubis salo, poboljsas probavu, smanjis secer, pomognes sprecavanju raka, regulises pritisak, smanjis upale u organizmu, smanjis holesterol, ucvrstis kosti... jer jebo whey, od njega smrdis i sluzi samo da se napusu misici koji poslije zacas ispusu![]()
To nema veze sa zivotom, cuj protein (i to samo jedna vrsta) rijesi sve nabrojano?
- drunken tiger
#11194 Re: Teretana
Joj nemoj ulaziti u raspravu s njima molim te. Slažem se s tobom ali poslušaj me. Govorim ti iz iskustva. A inače u medicini se koristi kod liječenja svih oboljenjakindlas wrote:Raigor Stonehoof wrote:Sta kazes, hoces da budes zdrav, a neces da gubis salo, poboljsas probavu, smanjis secer, pomognes sprecavanju raka, regulises pritisak, smanjis upale u organizmu, smanjis holesterol, ucvrstis kosti... jer jebo whey, od njega smrdis i sluzi samo da se napusu misici koji poslije zacas ispusu![]()
https://selfhacked.com/blog/whey-protei ... -benefits/![]()
![]()
To nema veze sa zivotom, cuj protein (i to samo jedna vrsta) rijesi sve nabrojano?Pa ne bi trebalo nista drugo ni konzumirati niti bi postojalo, samo whey i zivis 100 godina.
![]()
![]()
![]()
-
Mustang1
#11196 Re: Teretana
Ne znam sto se upustas u raspravu, ja ako se nakasljem malo kasnije meni otac kaze to ti je zato sto pijes ono smece, na tv.u neki dan neki sto se puco syntholom, kaze otac i ti ces ovakav isti biti... Vise i ne obracam paznju. Svako ko je procitao 10 recenica o suplementaciji i slicnome zna sta je to i nece lupati nebuloze.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#11198 Re: Teretana
samo test i tren braćo!
- MOSALJOZE
#11199 Re: Teretana
Velku ćuna 20 cm pa moze,i ako mu opadne ostane mu opet.
Poyy
Poyy
-
AmirBaa
#11200 Re: Teretana
trenira li ko u body artu, valja li sta ? Po slikama ne mogu skontati ima li bench klupa