Dobra serija, jednostavno "škripi pod zubima"
Moderator: _BataZiv_0809

igra i branka katic.chakany wrote:
U seriji igra i Amanda Seyfried.
Ej super za Branku Katić, ali tek sam pregledao četiri epizode. Mislim da će se kasnije pojaviti.omar little wrote:igra i branka katic.chakany wrote:
U seriji igra i Amanda Seyfried.
A meni bas suprotno. U drugoj fali sve ono sto me privuklo i drzalo zakovanog u prvoj... :/ Imam osjecaj kao da su drugu sklepali na vrat na nos, kao da nisu ni mislili da ce biti vise od jedne sezone.nema me tamo wrote:Druga sezona Wayward Pines mi je bolja nego prva..
Definitivno veca ocjena od 7.6.
A dobro možda ostavi serija veci dojam na osobu kad pogledaš sezonu u komadu..
Pregledao sam na ovu preporuku. Dobra serija, samo je ova treba Pru toliko iritantna da sam htio prekinut negdje na petoj epizodi ali sva sreća pa nisam jer serija ima dobar kraj, a zadnje dvije epizode su bile poslastice.Diwan wrote:preporuka i od mene
friskyoreo wrote:A meni bas suprotno. U drugoj fali sve ono sto me privuklo i drzalo zakovanog u prvoj... :/ Imam osjecaj kao da su drugu sklepali na vrat na nos, kao da nisu ni mislili da ce biti vise od jedne sezone.nema me tamo wrote:Druga sezona Wayward Pines mi je bolja nego prva..
Slazem se. Sva ona misterija iz prve sezone je totalno nestala, nije vise to to. Inace, serija je trebala imati samo jednu sezonu, tako je najavljivano. Al' lova je lova.friskyoreo wrote:A meni bas suprotno. U drugoj fali sve ono sto me privuklo i drzalo zakovanog u prvoj... :/ Imam osjecaj kao da su drugu sklepali na vrat na nos, kao da nisu ni mislili da ce biti vise od jedne sezone.nema me tamo wrote:Druga sezona Wayward Pines mi je bolja nego prva..
I meni totalno suprotno, nema one napetosti kao u prvoj..friskyoreo wrote:A meni bas suprotno. U drugoj fali sve ono sto me privuklo i drzalo zakovanog u prvoj... :/ Imam osjecaj kao da su drugu sklepali na vrat na nos, kao da nisu ni mislili da ce biti vise od jedne sezone.nema me tamo wrote:Druga sezona Wayward Pines mi je bolja nego prva..
Ja sam je odgledao samo da vidim momenat kada će neko ubiti onog malog incestuidnog fašistu Higginsa.irac300 wrote:Slazem se. Sva ona misterija iz prve sezone je totalno nestala, nije vise to to. Inace, serija je trebala imati samo jednu sezonu, tako je najavljivano. Al' lova je lova.friskyoreo wrote:A meni bas suprotno. U drugoj fali sve ono sto me privuklo i drzalo zakovanog u prvoj... :/ Imam osjecaj kao da su drugu sklepali na vrat na nos, kao da nisu ni mislili da ce biti vise od jedne sezone.nema me tamo wrote:Druga sezona Wayward Pines mi je bolja nego prva..
Ma odgledah i ja iz znatiželje drugu sezonu, ništa specijalno. Slažem se za one divljake, navijao sam i ja za njih, poglavica im je bistrija od svih onih hitler jungera. (desničari nikad nisu bili poznati po visokom IQ)dale cooper wrote:
Ja sam je odgledao samo da vidim momenat kada će neko ubiti onog malog incestuidnog fašistu Higginsa.
Nevjerovatno je koliko ova serija ima antipatičnih likova. Kud ćeš dalje kada sam navijao da oni Abiji
ulete i skrate im svima muke. Alfa ženka Abija je daleko najbolji lik, a nije imale nijednu rečenicu.![]()
Na kraju se samo dođe do jednog zaključka u projektu zvanom Wayward Pines. Da je David Pilcher bio obični
idiot sa deluzijama veličine. Čudno je da čovjek kojega svi nazivaju genijem nije shvatio neumoljivost evolucije
i snagu prirode.
Pa po izgledu bebe (koja je kako mi se učinilo počinje sličiti ljudskim) čini se da i Abiji prolaze kroz sopstveni evolucijski proces.irac300 wrote:Ma odgledah i ja iz znatiželje drugu sezonu, ništa specijalno. Slažem se za one divljake, navijao sam i ja za njih, poglavica im je bistrija od svih onih hitler jungera. (desničari nikad nisu bili poznati po visokom IQ)dale cooper wrote:
Ja sam je odgledao samo da vidim momenat kada će neko ubiti onog malog incestuidnog fašistu Higginsa.
Nevjerovatno je koliko ova serija ima antipatičnih likova. Kud ćeš dalje kada sam navijao da oni Abiji
ulete i skrate im svima muke. Alfa ženka Abija je daleko najbolji lik, a nije imale nijednu rečenicu.![]()
Na kraju se samo dođe do jednog zaključka u projektu zvanom Wayward Pines. Da je David Pilcher bio obični
idiot sa deluzijama veličine. Čudno je da čovjek kojega svi nazivaju genijem nije shvatio neumoljivost evolucije
i snagu prirode.![]()
Nego, jesi skont'o ono na kraju, sa onom bebom?
---dale cooper wrote:irac300 wrote:Ma odgledah i ja iz znatiželje drugu sezonu, ništa specijalno. Slažem se za one divljake, navijao sam i ja za njih, poglavica im je bistrija od svih onih hitler jungera. (desničari nikad nisu bili poznati po visokom IQ)dale cooper wrote:
i snagu prirode.![]()
Nego, jesi skont'o ono na kraju, sa onom bebom?
Pa ako je u pitanju evolviranje Abija, stanovnici Wayward Pinesa bi se mogli probuditi u nekojkakavdanakneiskustvu wrote:šta li će tek biti u 3. sezoni
karanana wrote:evo odgledah stranger things i posto ima ovdje raje kojima je ona vrh, hajde da ja igram djavoljeg advokata, da malo bacim kosku i zakuham, pa da dam kontraanalizu zasto je meni ova serija top 7/10 a ne 10/10 ili 9.2/10 kao sto je na imdb-u.
ne kazem da je u ovome problem, ali haj prvo da izlistamo odakle su uzeli materijale:
ET, goonies, bliski susreti 3. vrste, the mist, postoji jos neki film ali se ne mogu sjetiti gdje otac radi ove neke supernatural eksperimente nad svojom djecom (ok ovdje nije rijec o pravom ocu), postoji i film gdje se rade neki eksperimenti nad junkijima ili njihovom djecom. haj mozda je to i istinita stvar da su radjeni eksperimenti pa se vise filmova i serija referira na to. ima li jos neki film ili serija od kojeg su ponesto uzeli? ali opet kazem, to mi i nije toliko bitno.
ali sta privlaci raju pa da show ima 9.2? iskerno ja nisam vidio sta bi to moglo biti. losa gluma vinone rajder koje slabo gdje i ima u glumackim vodama. ona kao da je i ostala u 80im i 90im pa su je mozda na osnovu toga i castirali. losa gluma onog policajca. mnogo rupa i nelogicnosti u plotu. jos me onaj vinonin stariji sin u ranijem dijelu serije pravo podsjecao na reeka iz game of thronesa sa onim nekim ludjackim pogledom.
nostalgija? meni je i to beze razlog da se dadne dobra ocjena seriji. u svakom slucaju 100% izlazi druga sezona, toliko su dovoljno ostavili mjesta da je to kvota 1.01.
od mene 7/10.

Kyuss wrote:karanana wrote:evo odgledah stranger things i posto ima ovdje raje kojima je ona vrh, hajde da ja igram djavoljeg advokata, da malo bacim kosku i zakuham, pa da dam kontraanalizu zasto je meni ova serija top 7/10 a ne 10/10 ili 9.2/10 kao sto je na imdb-u.
ne kazem da je u ovome problem, ali haj prvo da izlistamo odakle su uzeli materijale:
ET, goonies, bliski susreti 3. vrste, the mist, postoji jos neki film ali se ne mogu sjetiti gdje otac radi ove neke supernatural eksperimente nad svojom djecom (ok ovdje nije rijec o pravom ocu), postoji i film gdje se rade neki eksperimenti nad junkijima ili njihovom djecom. haj mozda je to i istinita stvar da su radjeni eksperimenti pa se vise filmova i serija referira na to. ima li jos neki film ili serija od kojeg su ponesto uzeli? ali opet kazem, to mi i nije toliko bitno.
ali sta privlaci raju pa da show ima 9.2? iskerno ja nisam vidio sta bi to moglo biti. losa gluma vinone rajder koje slabo gdje i ima u glumackim vodama. ona kao da je i ostala u 80im i 90im pa su je mozda na osnovu toga i castirali. losa gluma onog policajca. mnogo rupa i nelogicnosti u plotu. jos me onaj vinonin stariji sin u ranijem dijelu serije pravo podsjecao na reeka iz game of thronesa sa onim nekim ludjackim pogledom.
nostalgija? meni je i to beze razlog da se dadne dobra ocjena seriji. u svakom slucaju 100% izlazi druga sezona, toliko su dovoljno ostavili mjesta da je to kvota 1.01.
od mene 7/10.
RUNcassius wrote:Kyuss wrote:karanana wrote:evo odgledah stranger things i posto ima ovdje raje kojima je ona vrh, hajde da ja igram djavoljeg advokata, da malo bacim kosku i zakuham, pa da dam kontraanalizu zasto je meni ova serija top 7/10 a ne 10/10 ili 9.2/10 kao sto je na imdb-u.
od mene 7/10.
ahahahahha![]()
![]()
![]()
The Shield, Band of Brothers, Pacific, Homicide: Life on the Street, Sherlock, Luther, Happy Valley, Bosch, Rectify, The Americans.GoodTaste wrote:.
GoodTaste wrote:Breaking Bad
Game of Thrones
The Wire
True Detective
Stranger Things
House of Cards
Seinfeld
Narcos
Dexter
Mr. Robot (dosadio nakon par epizoda)
The X-Files
Suits
Vikings
Spartacus
Sons of Anarchy
Entourage
The Walking Dead (pregledane neke dvije sezone)
Prison Break
Billions
Marco Polo
Wayward Pines
Peaky Blinders
Arrow
The Flash
Friends
NCIS
Gotham
Limitless
The Blacklist
Boardwalk Empire (neke dvije sezone)
Sta gledati ako se ovo sve pregledalo ili se cekaju nove epizode?![]()
Neko gledao Baller i Power? Neke druge preporuke?