Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Avetinho

#11176 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

Predlazem da se drustvo ovdje slozi da samo Hamas ima pravo (a i mora, zbog ugleda u narodu) ispaljivat rakete. To je jedini nacin da Palestinci prezive u Gazi.
insomnia78

#11177 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Bodkin wrote:
@mba wrote:
vivaldi wrote:ponajbolji snimak do sada.

zajebana stvarcica

samo je pitanje vremena kad ce hamas biti u stanju da ugradi "spravice" za ometanje radara! :wink:
tako da ce svaka letjeti za tel aviv i dalje! :thumbup:
inace je hamas poznat po raketnim inzinjerima :lol:
:D :)

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Walther

#11178 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Walther »

generalno je to jako skupa PR glupost ali dok to Amerikanci placaju.... fucka se Izraelu...

ako poredis broj raketa koji pogodi Izrael prije i poslije te stvarcice skontas da nekoga guzi u ovoj prici... na suho :lol:

pored sve te silne pameti i skola traziti novac od Amera... :roll:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#11179 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Chmoljo »

:zoka:
cenecimoveocino

#11180 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cenecimoveocino »

Image
insomnia78

#11181 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Joj, pa rat u palestini traje "sto" godina pa gdje je ta silna pomoc, jesu ovo te iranske ekspertne rakete?
http://youtu.be/buOuoet_Gpc

insomnia78

#11182 Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Nemojte biti smjesni, Hamas im raketama ne moze "pera odbiti" iako teoretski pokrivaju skoro citav Izrael
Za vrijeme ove zadnje "intervencije" pratio sam malo IDF na twitteru, objavljuju sve iz minute u minutu i jedno 90% Hamasovih raketa je palo u pustinju, jedno 5% je "skino" Iron Dome a ostatak je pogodio nedje

insomnia78

#11183 Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

I kad mi kaze ubili im 64 vojnika, da 64 za dva mjeseca ulicnih borbi
Pa kod nas je u ratu znalo toliko poginuti maltene u jednom danu
Ni cetnici nisu puno bolje prolazili
Superiorna tehnika nema bas puno superiornosti u ulicnim borbama na neprijateljskoj teritoriji

Sezam

#11184 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Sezam »

Kakvim ulicnim borbama?
Panzer_Daddy

#11185 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Panzer_Daddy »

insomnia78 wrote:I kad mi kaze ubili im 64 vojnika, da 64 za dva mjeseca ulicnih borbi
Superiorna tehnika nema bas puno superiornosti u ulicnim borbama na neprijateljskoj teritoriji

64 vojnika ti je u Izraelu ko' u Evropi 640....
and

#11186 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by and »

insomnia78 wrote:Nemojte biti smjesni, Hamas im raketama ne moze "pera odbiti" iako teoretski pokrivaju skoro citav Izrael
Za vrijeme ove zadnje "intervencije" pratio sam malo IDF na twitteru, objavljuju sve iz minute u minutu i jedno 90% Hamasovih raketa je palo u pustinju, jedno 5% je "skino" Iron Dome a ostatak je pogodio nedje

jel ti stvarno misliš da ovi na twitteru objavljuju neke istinite podatke ili se šališ :?
insomnia78

#11187 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

and wrote:
insomnia78 wrote:Nemojte biti smjesni, Hamas im raketama ne moze "pera odbiti" iako teoretski pokrivaju skoro citav Izrael

jel ti stvarno misliš da ovi na twitteru objavljuju neke istinite podatke ili se šališ :?
Jok eto ne objavljuju
Jel ti stvarno mislis da Izrael nebi poletio na sva zvona objaviti stetu il poginule nastale djelovanjem Hamasa raketama po Izraelu?

insomnia78

#11188 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Sezam wrote:Kakvim ulicnim borbama?
Kad su ulazili u Gazu rusiti tunele i hvatati hamasovce

Kat

#11189 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kat »

Aerial view of Israel's savage destruction of Gaza's City's Shujaiya neighborhood

Bosanac sa dna kace

#11190 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bosanac sa dna kace »

Poenta nije u tome da se Palestinci spuste na zvjerski nivo kao Izraelci pa da ubijaju civile. Mislis da Hamas ne moze nanisanit neku skolu ili bus u Cioniststanu pa ubit nevine ljude. Sva poenta Hamasovih raketa je u zadavanju straha. Ne zaboravi da je najveca ironija Cioniststana u tome da je navodno napravljen kao sigurnosno utociste za sve jevreje svijeta, ali je zapravo jedno od najmanje sigurnih mjesta za jevreje.
Sjedis u nekom kibucu, u kafeteriji, pijuckaš pivu i raduješ se kako Cionisti pobiše tolku djecu, "taj podlmadak terorista", i bomba bum nedje u neki kukuruz. Opet voziš se busem negdje, bomba krhne u pustinju. Jednom. dva put, tri put, pa onda cujes zatvorilo aerodrom zbog raketa, pa neko u medijima podsjeti na stanje prije 10 godina kad su se raznosili bombama, i sve vise i vise strepis, pitas se je'l uredu da si u drzavi kojoj je strategija ubijanje djece, i onda sutis, strepis, duboko mislis, zatvaras se u sebe....prestane pucnjava, sve mirno jednu godinu, opet ubiju neku djecu u Gazi, pa se onda bojis da naredna raketa iduci put nece u žito već direktno u pivnicu, neće u pustinju nego u autoput....i misliš kako je čak i jevrejima u Iranu sigurnije što su tamo....
Bosanac sa dna kace

#11191 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

insomnia78 wrote:I kad mi kaze ubili im 64 vojnika, da 64 za dva mjeseca ulicnih borbi

ZA državu koja se nameće kao jedan od najkvalitetnijih proizvođača vojne opreme sa najsavremenijom opremom, sa najkreativnijim inžnjerima i ostalim qrrzima palcima, smrt 64 vojnika u 50 dana je ogroman gubitak.
Odes na sajam vojne opreme, u ne znam ti ja Madrid, hoćeš da prodaš pancire, ma kakva god tvoja oprema bila neće da kupe, svi odoše kupit od Turaka, hem bolje, hem jeftinije, hem nije kinesko hem ne ubijaju djecu, hem nijesu izgubili 64 vojnika u 50 dana, a more bit i više, jer uvijek svi kažu da mediji lažu.
Hoces da uvalis Merkavu nekom za dobru lovu, ne gledaju te ljudi, odose kupit od Rusa, i tako polahko gubiš jer te sjebo Hamas sa "home made" raketama. Još ti kažu da si ubica djece, ne samo to, svi u širokom luku zaobilaze tvoj štand, pišu peticije da se zabrani tvoje prisustvo na sajmu. Umjesto sa pazarom od min. 3000 miliona USD i ugovorima vrijednim po par milijardi USD vraćaš se kući ko popišan, jedva pokrio troškove.
Eto to je poenta. 64 vojnika nisu problem. Pobjena djeca u Gazi, ili ovi vojnici guzonjama na vlasti su najmanji problem. Nafataće oni sirotinje i budala na fazon alije po svijetu, ali neće dobrih mušterija za mašine koje proizvode da bi se ubijali ljudi.
5 0 5

#11192 Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by 5 0 5 »

Bosanac sa dna kace wrote:

Poenta nije u tome da se Palestinci spuste na zvjerski nivo kao Izraelci pa da ubijaju civile. Mislis da Hamas ne moze nanisanit neku skolu ili bus u Cioniststanu pa ubit nevine ljude. Sva poenta Hamasovih raketa je u zadavanju straha. Ne zaboravi da je najveca ironija Cioniststana u tome da je navodno napravljen kao sigurnosno utociste za sve jevreje svijeta, ali je zapravo jedno od najmanje sigurnih mjesta za jevreje.
Sjedis u nekom kibucu, u kafeteriji, pijuckaš pivu i raduješ se kako Cionisti pobiše tolku djecu, "taj podlmadak terorista", i bomba bum nedje u neki kukuruz. Opet voziš se busem negdje, bomba krhne u pustinju. Jednom. dva put, tri put, pa onda cujes zatvorilo aerodrom zbog raketa, pa neko u medijima podsjeti na stanje prije 10 godina kad su se raznosili bombama, i sve vise i vise strepis, pitas se je'l uredu da si u drzavi kojoj je strategija ubijanje djece, i onda sutis, strepis, duboko mislis, zatvaras se u sebe....prestane pucnjava, sve mirno jednu godinu, opet ubiju neku djecu u Gazi, pa se onda bojis da naredna raketa iduci put nece u žito već direktno u pivnicu, neće u pustinju nego u autoput....i misliš kako je čak i jevrejima u Iranu sigurnije što su tamo....

Bosanac, čitam prije par dana, od ovih zadnjih izraelskih iživljavanja, ostati će preko hiljadu djece trajni bogalji. Ok? Probaj to pojmiti. Pored onih koji su izgubili glavu, pored sravnjenih kvartova, treba zamisliti strahove kroz koje palestinska djeca prolaze kada padne mrak a izraelska vojska počne sa zastrašivanjem, prvo sa onim raketama koje osvijetle cijelu Gazu, i u tom trenutku shvatiš šta dolazi poslije. One koje sravnjavaju kvartove. U tom trenutku moliš boga da noćas nije tvoj na redu. Da ćeš se sutra probuditi živ, čitav, i uz svoju porodicu. Ok? Probaj zamisliti. Ja sam prošao takva bombardiranja devedesetih i nije mi teško zamisliti kako bi to mogli izgledati.

Sada druga priča. Prošli mjesec, u doba najvećih udara, čekao sam svoj let na aerodromu u Rimu. I tražeći mjesto gdje bih mogao dopuniti bateriju, na ovom istom telefonu s kojeg sad pišem, naletim na jednu curu, koja mi objasni kako se spojiti na wifi džaba. Pitam ja nju odakle si, ona kaže iz Haife. Rekoh, pa kako proživljavate ovaj rat. Kako utiče na tvoj život. Ona kaže, na moj ne utiče nikako. Jer smo mi daleko. Ali oni koji žive u Tel Avivu, njima je malo teže. Dosta je vruće, a ljudi idu manje na plažu.

Znači, od svog diskomforta na svijetu, njima je rat uskratio odlazak na plažu. I to ne svima. Nego samo najopreznijima. Umjesto što će poslije posla otići malo da se bućne u moru i popije pivu na plaži, on direktno ode kući. Izvadi pivu iz frižidera, uključi klimu, upali tv i nastavi svoj život. Ok?

Probaj sada usporediti ove dvije priče koje sam ti ispričao. I onda opet probaj napisati ovo isto što si napisao ranije, ali malo drugačije.
rangoj

#11194 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by rangoj »

Bosanac sa dna kace wrote:

Koji strah druže, Izrael normalno živi!?! O_o
Sunčaju se i uživaju, imaju onaj štit koji ih brani. Nema to kako ti kažeš bum, njima raketni štit javi 30-60 sekundi ranije, tako da ladno mogu da se sklone. (iako 99.9% raketa koje lete prema naseljenom području uopšte do stigne do tla), jedino si u pravu da bude BUM u kukuruz, jer koliko sam čuo štit ne čuva ne naseljena polja.
A te takve nikakve rakete su bile opravdanje za gađanje Gaze.
rangoj

#11195 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by rangoj »

Fantastičan gost na RTRS - Arije Livne - ne znam da li je iko gledao? Totalno objektivan pogled na Izrael i Palestinu.

Voditelj se nije baš pokazao :/

Ali je gost fantastičan!
JohnnyS

#11196 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by JohnnyS »

Čuj Palestinci pobijedili? Trebat će im skoro 20 godina da se oporave (ukoliko ne bude novih "pobjeda" u međuvremenu) od ovog trijumfa, toliko će trajati dok se ne obnovi infrastruktura... Ali hajde, ubili su čak 64 izraelska vojnika, vidjeli smo, to je ko 640 europskih. Koliko je to u američkim, azijskim i afričkim vojnicima? Redom 320, 1280 i 2560 valjda...
amoninan

#11197 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by amoninan »

The conventional army loses if it does not win. The guerrilla wins if he does not lose.

A, šta ćemo s Yarmukom, Palestincima u Da'ari? To je ok, njih ubijaju anti-imperijalisti... tako da. Sve 5
Bosanac sa dna kace

#11198 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Evo ljudi su fino lijepo preveli
Tri loše procjene koje su koštale Izrael u ratu u Gazzi
Rezultati rata u Gazzi, koliko god ih izraelski državni vrh želio i nastojao predstaviti kao pobjedu predstavljaju samo, kako ističe general-major izraelske vojske Giora Eiland za dnevne novine Yedioth Ahronoth „stanje očaja i beznađa.“ Ovo stanje je, prema njegovom tekstu, prouzrokovano trima propustima u procjeni situacije koje je imao Izrael i izraelske tajne službe. Giora Eiland je inače bivši savjetnik za nacionalnu sigurnost izraelske vlade.

Prvo: Izrael je pogriješio u procjeni situacije u Gazzi. Izraelci su imali informacije da u Gazzi postoji „teroristička organizacija“ Hamas koja ugnjetava 1.8 miliona stanivnika ovog područja. Ali, pokazalo se sasvim suprotno i situacija u Gazzi, s aspekta podrške Pokretu otpora, nikada nije bila na ovom nivou. Gazza opstoji kao samostalna država. Njome upravlja Hamas, ali ta vlast nije nametnuta, već ovaj pokret uživa veliku popularnost. Da nije toga, Hamas ne bi bio u stanju organizirati tako čvrstu i sposobnu vojnu mrežu.

Drugo: Još jedna pogrešna pretpostavka Izraela u ratu sa Hamasom bila je ta što je Izrael vjerovao da će Hamas biti primoran da objeručke prihvati sve prijedloge i sve sugestije o prekidu vatre. Ali se to nije desilo. Hamas je ostao čvrst u svojim zahtejvima i ustrajan u borbi

Treće: Treća pogrešna pretpostavka bila je da će se ratom protiv Hamasa omogućiti palestinskom pokretu Fatah, čiji lider je Mahmud Abbas, da preuzme vlast u Gazzi i oslabiti utjecaj ostalih „ekstremnijih“ grupacija, naročito Hamasa. Ali, ni to se nije dogodilo, već, naprotiv, Hamas ne samo da je učvrstio svoju poziciju, već je u značajnoj mjeri postao paradigma cjelokupnog palestinskog otpora Izraelu.
Kat

#11199 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kat »

http://www.independent.co.uk/voices/isr ... 95183.html
Sazetak clanka:
The ceasefire deal: Who gains what

Israel and the Palestinians agreed to an Egyptian-brokered plan to end the fighting in Gaza after 50 days of combat. The following are the broad parameters of the agreement, provided by Israeli and Palestinian officials.

Some of the immediate steps

* Hamas and other militant groups agree to halt all rocket and mortar fire into Israel.

* Israel will stop all military action including air strikes and ground operations.

* Israel agrees to open more of its border crossings with Gaza to allow the easier flow of goods, including humanitarian aid and reconstruction equipment, into the enclave.

* In a separate, bilateral agreement, Egypt will agree to open its 14km border with Gaza at Rafah.

* The Palestinian Authority to coordinate the reconstruction effort in Gaza with international donors, including the EU, Norway, Qatar and Turkey.

* Israel will extend the fishing limit off Gaza’s coast to six miles from three miles, with the possibility of widening it gradually if the truce holds. Ultimately, the Palestinians want to return to a full 12-mile international allowance.

Some longer-term issues

* Hamas wants Israel to release hundreds of Palestinian prisoners rounded up in the occupied West Bank after the abduction and killing of three Jewish students in June.

* President Abbas, who heads the Fatah party, wants freedom for long-serving Palestinian prisoners.

* Israel wants Hamas and other militant groups in Gaza to hand over all body parts and personal effects of Israeli soldiers killed during the war.

* Hamas wants a sea port built in Gaza. Israel has long rejected the plan, but it is possible that progress towards it could be made if there are security guarantees.

* Hamas wants the unfreezing of funds to allow it to pay 40,000 police, government workers and administrative staff who have largely been without salaries since late last year. The funds were frozen by the Palestinian Authority.

* The Palestinians also want the airport in Gaza to be rebuilt.
Cyrax

#11200 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Cyrax »

http://www.independent.co.uk/news/world ... 02112.html - cekamo sasvim logicno opravdanje za sirenje cionistickog lebensrauma
Locked