Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
north

#11176 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Šta bi sa onim Đakovcem, ono rekoše da je zadovoljio i će se odmah priključiti ekipi po povratku iz Antalye, šta li će se sad izmisliti, da se nije priključio onom muftiji Zukorliću u Novom Pazaru, pa prestao igrati fudbal?
Obuca9

#11177 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Vratiće se on iz Pazara. U utorak.
mrtva kokoš

#11178 Re: FK Sarajevo

Post by mrtva kokoš »

pitari znate li da ne valja pocinjati utorkom :mrgreen: :lol:
Neelix

#11179 Re: FK Sarajevo

Post by Neelix »

Rado ću ti platiti u utorak, ako mi danas kupiš jednu pljeskavicu :D
Obuca9

#11180 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Splinter wrote:pitari znate li da ne valja pocinjati utorkom :mrgreen: :lol:
Znamo, evo vidi: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 0#p5280970 :D :D :D
Bordolini

#11181 Re: FK Sarajevo

Post by Bordolini »

Jel danas utorak? i gdje je ovdje lijevo? :-D :run:
Sema, ima li sta?
samo_ovaj_put

#11182 Re: FK Sarajevo

Post by samo_ovaj_put »

bezobrazluk je cvaja do zenice :x
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#11183 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

samo_ovaj_put wrote:bezobrazluk je cvaja do zenice :x
Nije cvaja, 11 KM je :wink:
north

#11184 Re: FK Sarajevo

Post by north »

1946 wrote:
Šta to uključuje, odlazak i povratak? Karta je džaba koliko ja znaam, je li vozom ili busom?

Realno nije neka pljačka, ne može se za petaka otići do Zenice i vratiti :D

Cenera se najmanje potroši za tekmu na Grbavici.....
hali gali halid

#11185 Re: FK Sarajevo

Post by hali gali halid »

11KM za članove, 20KM za ostale... :zzzz:
1946

#11186 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

north wrote:Šta to uključuje, odlazak i povratak? Karta je džaba koliko ja znaam, je li vozom ili busom?
Busom, naravno da uključuje i povratak :D .
samo_ovaj_put

#11187 Re: FK Sarajevo

Post by samo_ovaj_put »

1946 wrote:
na svakom gostovanju dosad,razlika izmedju clanova i neclanova je bila najvise petaka,a sad duplo vise

da se razumijemo,ja sam clan,ali necu ici u zenicu,i smatram da je visoka cjena za neclanove do zenice koja je udaljena nekih 60 kilometara
sta ce tek biti za prijedor ili zvornik,po toj logici ta ce gostovanja kostati nekih 100 km
north

#11188 Re: FK Sarajevo

Post by north »

1946 wrote:
north wrote:Šta to uključuje, odlazak i povratak? Karta je džaba koliko ja znaam, je li vozom ili busom?
Busom, naravno da uključuje i povratak :D .
Ja u pravu si, neće niko tamo ostati :D , ali veća bi bila šminka da se ide vozom......
Obuca9

#11189 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Tako je to bilo davne 1958. godine :razz:

Image
1946

#11190 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

samo_ovaj_put wrote:na svakom gostovanju dosad,razlika izmedju clanova i neclanova je bila najvise petaka,a sad duplo vise

da se razumijemo,ja sam clan,ali necu ici u zenicu,i smatram da je visoka cjena za neclanove do zenice koja je udaljena nekih 60 kilometara
sta ce tek biti za prijedor ili zvornik,po toj logici ta ce gostovanja kostati nekih 100 km
Pa i treba da bude, ja sam odavno ovo priželjkivao. Nadam se da će se sa ovom praksom duplih cijena za nečlanove početi i sa proizvodima iz marketinga. Udruženje je prvenstveno tu da pomogne svojim članovima. Ti (peti, deseti) bi da ne plaćaš članarinu ali da imaš eventualno 1 marku skuplji "proizvod" nego član? E pa ne može... Ili se učlani pa koristi pogodnosti ili koristi pogodnosti ali prije toga plati malo više za njih. Centrotransova povratna Sa-Ze je 16,70 KM
Impavidus

#11191 Re: FK Sarajevo

Post by Impavidus »

north wrote:
1946 wrote:
Šta to uključuje, odlazak i povratak? Karta je džaba koliko ja znaam, je li vozom ili busom?

Realno nije neka pljačka, ne može se za petaka otići do Zenice i vratiti :D

Cenera se najmanje potroši za tekmu na Grbavici.....
Što to ho'š se vraćat? :D
Impavidus

#11192 Re: FK Sarajevo

Post by Impavidus »

1946 wrote:
samo_ovaj_put wrote:na svakom gostovanju dosad,razlika izmedju clanova i neclanova je bila najvise petaka,a sad duplo vise

Pa i treba da bude, ja sam odavno ovo priželjkivao. Nadam se da će se sa ovom praksom duplih cijena za nečlanove početi i sa proizvodima iz marketinga. Udruženje je prvenstveno tu da pomogne svojim članovima. Ti (peti, deseti) bi da ne plaćaš članarinu ali da imaš eventualno 1 marku skuplji "proizvod" nego član? E pa ne može... Ili se učlani pa koristi pogodnosti ili koristi pogodnosti ali prije toga plati malo više za njih. Centrotransova povratna Sa-Ze je 16,70 KM
Kad spomenu centrotrans, danas mi jaran spominje centrotrans neku akciju stavio ovih dana do zenice u jendom smjeru kol'ko sam ga ja razumio 4.50 KM :shock: pa nije ilidza cuj 4.50 :)
Sad sam nesto po netu trazio vidim 11 u jednom pravcu, povratna oko 17 dođe napisao si vec. Ali eto provjerit cu jos pa cu napisat, voz II klasa 6 KM jedan pravac.
samo_ovaj_put

#11193 Re: FK Sarajevo

Post by samo_ovaj_put »

1946 wrote:

valjda je u cilju i grupe i kluba i pojedinca da nas ide sto vise u zenicu
sto je karta skuplja,manje je raje,i obrnuto
da je svima karta 11,otislo bi 2 hiljade u zenicu,vako ce nas otici 800
1946

#11194 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

Brate tebi niko ne brani da ideš u Zenicu je li tako? Eto imaš Centrotrans isto za 17 KM, imaš voz, možeš autom s rajom... U cilju grupe je da nastavi s ovim što je radila do sada (koreografije, ozvučenje...), na vrhunskom nivou na kojem je to bilo do sada, a da bi to radili potrebne su pare (osim ako nemaš neki drugi legalni način nabavljanja materijala za koreografiju, koji ne uključuje novac). Svi se divite trakama, kartonima, slikama ali kad treba platiti članarinu nigdje vas i kada treba platiti više za put onda kuku lele. I ono što je trenutno najvažnije pred HZ je odbrana naše braće od škutorskih kadija koji puštaju ubice, a sude žrtvama.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#11195 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Pa kako tako razmisljate meni nije jasno.

Sta mislite na koji nacin funkcionise grupa??

Clanirinama ,nekom sitnom zaradom od putovanja(u sta se ukljucuje i ova razlika u cijeni,ili si plati clanarinu ili ces platiti malo vecu cijenu putovanja). Naravno tu su i jos prodaja artikala i slicno.

Gdje je sudjenje drugovima sa tribine u Listici?? Gdje su parole?? Barjaci?? Zastave??? Koreografije?? Pirotehnika??

Pa sve ostalo sto treba za funkcionisanje grupe...kako tako plitko razmisljate ?? (pojedinci)

Hz nisu neorganizovana rulja,niti ce ikada biti. Za bilo koju organizaciju treba novac. Ne uzima se ni pod razno bilo koji vid sufinansija od bilo koga,tako da nam preostaje da mi izguramo ovaj finansijski dio..nema druge alternative.

A 99% zna pohvaliti i rec kako je super,ultra,giga ,mega,extra neka koreografija..kako je super kada se pojave nove zastave,kada neka parola pogodi sa porukom upucenoj nekome..kada se pali svaku utakmicu pirotehnika...ZA SVE TO TREBA NOVAC!!!!

Ne znam sta ovdje ima nejasno,i sta se ima neko pitati bilo sta.

Ili plati clanarinu,ili plati malo vecu cijenu za putovanje,ili sebi u privatnoj varijanti organizuj put.

I gotovo.
chsk

#11196 Re: FK Sarajevo

Post by chsk »

1946 wrote:Svi se divite trakama, kartonima, slikama ali kad treba platiti članarinu nigdje vas i kada treba platiti više za put onda kuku lele. I ono što je trenutno najvažnije pred HZ je odbrana naše braće od škutorskih kadija koji puštaju ubice, a sude žrtvama.
Poenta svega.
Dendrlix

#11197 Re: FK Sarajevo

Post by Dendrlix »

Kome je puno nek ne ide i zdravo. Prozivati udrzuzenje a ne biti clan je bezobrazluk, da ne kazem pickaluk!
Alkos

#11198 Re: FK Sarajevo

Post by Alkos »

1946 i -LIBERO- su objasnili...

UNFKS ima nekoliko stotina clanova, od toga njih stotinjak redovno placa clanarinu i prvenstveno se od tih ljudi finansira rad udruzenja i sve ostalo vezano za tribinu (od koreografija, zastava, pirotehnike, kaucije za gostovanja, rezije, markeing, itd, itd.). Nedavno je iznesen podatak da neredovne platise, tj clanovi koji su uplatili samo prvu clanarinu duguju oko 30.000 KM zaostalih clanarina. To je suma koja bi bila dovoljna da nasa braca u listici imaju obezbjedjene advokate.

Na tom principu i ideji je i nastalo udruzenje, da oko 400-500 clanova redovno izvrsava svoje obaveze, a pritom ce imati obezbjedjenu pravnu podrsku, kao i povlastice prilikom kupovine proizvoda grupe i odlaska na gostovanja. Do sada se islo na ustrb redovnih platisa, tih stotinjak ljudi koji su svojim clanarinama nosili udruzenje i bili glavni finansijeri, dok se popustalo neclanovima i onim koji neredovno izvrsavaju svoje obaveze. Zasto bi neko bio budala i majmun i godisnje placao 40 KM, a da nije imao nikakve beneficije u odnosu na nekog ko nista ne placa i ide na gostovanja za skoro istu cijenu kao i neko ko nije marke dao UNFKS?!? To je nonsens!
Odnos cijene gostovanja i marketing proizvoda za clanove i neclanove, treba biti upravo ovoliki, znaci duplo skuplje za neredovne platise i neclanove. To je jedini nacin da se ljudi privole i uclane u UNFKS, kao i da se oni uspavani konacno probude i izmire svoje obaveze prema udruzenju, jer ce nam sutra biti svima puno bolje.

Neko ne moze da shvati da grupa ne moze funkcionisati bez finansijskih sredstava, kao sto ne moze nista danas, ni domacinstvo, ni firma, niti plesna grupa. Sva ona obiljezja koja nosite na sebi, autobusi, koreografije, pirotehnika, struja, voda, grijanje, prostor, grafiti, zastave, barjaci - sve to kosta i nista nije besplatno. Koliko bi samo vise sadrzaja bilo da se redovno placaju clanarine, ali kod nas jednostavno fali taj mentalitet i bojim se da "naseg covjeka" nikada neces moci natjerati da redovno izvrsava svoje obaveze. Jebote ljudi ne placaju struju i vodu, a kamoli clanarinu "nekom tamo" udruzenju!

Uglavnom, pozdravljam duplu cijenu za neclanove, iako sam duzan clanarinu za ovu sezonu, a odustao sam upravo iz razloga sto clanovi nemaju nikakve beneficije niti veca prava u odnosu na neplatise. Nakon ovoga, te ukoliko se ova praksa i dalje nastavi, izmirit cu svoje dugove, jer cu tada vidjeti smisao placanja...

Budite pozdravljeni, nemojte kukati, vec izmirite svoje obaveze da nam svima bude bolje. Sto vise clanova, jeftinije ce biti i cijene gostovanja, razlicitih Hz artikala, te postoji mogucnost pravnih usluga, a grupa ce se izdici na jos veci nivo. :thumbup:
1946

#11199 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

Prije nego što je prokomentarisao gostovanje na Bilinom polju, želio se zahvaliti navijačima Čelika.

"Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim svim pristalicama zeničkog tima koji su darivali krv za navijače Sarajeva povrijeđene u saobraćajnoj nesreći pred našu utakmicu sa Zvijezdom u Gradačcu. Veliko hvala u ime svih igrača iz bordo svlačionice."
:thumbup: bravo Alene
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110223004
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#11200 Re: FK Sarajevo

Post by F&N »

Dendrlix wrote:Kome je puno nek ne ide i zdravo. Prozivati udrzuzenje a ne biti clan je bezobrazluk, da ne kazem pickaluk!
:thumbup: :thumbup:
Locked