SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
nera18

#11176 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

bez_ideje wrote:ajne klajne kveščion
Moze li se mineralni puder (onaj u prahu ) nanositi mokar ?
zar ti nisam objasnjavala?
moze, pokvasi, kistom nanesi,super bude
bez_ideje

#11177 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

Ma jesam sjene tako nanosila....pa pitam za lice komplet.....ono kao foundation,nisam pokusavala,pa reko da mi se sta ne skvrci,nabora,popuca......da ne budem ko crackle reklama :mrgreen: :mrgreen:
i nasla sam identicnu boju....konacno,zbogom liniji vrat -lice....pa zato i necu vise da onaj svoj tecni stavljam .......taman mi sad,jos kako je zima
zamzija

#11178 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zamzija »

Da li iko od vas ikad upita za savjet one prodavačice u DM-u, CM-u i Kozmu prilikom kupovine ?
Ja sam prije nekoliko dana , nešto pitala prodavačice u Kozmu i DM-u, vezano za kreme za lice, i one su uzele kreme i počele da mi čitaju sa etikete, mislim ....pa znam sama da čitam :D
Ili je previše od mene da mislim da trebaju znati više od mene, pošto jelde tu rade :)
Možda je ipak bolje pitati tete u apotekama ( ili ovdje na forumu ) :D
Lounge Act

#11179 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lounge Act »

Sto se tice teta iz CM-a, DM-a i slicnih - moje misljenje je da nemaju pojma :lol: one ne znaju ni na najjednostavnija pitanja odgovoriti cini mi se
tetama u apoteci sam uglavnom zadovoljna, ali i tu se zna naci pokoja biba :lol:
a tetama s foruma sam prezadovoljna :-D nema pitanja na koje nisam dobila konkretan odgovor koji mi je stvarno bio od pomoci
eto hvala svim "tetama" ( :lol: ) s foruma
:sax:
radenska

#11180 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by radenska »

Jucer ulazim u CM. Nisam ni usla kako treba eto nje trci da me pita treba li mi pomoci. Reko ne treba, znam sama kupiti puder. Kad kazem da NE TREBA I DA MOGU SAMA NACI STO MI SE SVIDJA, POSEBNO AKO SAM MAKSUZ DOSLA, ne mora me pratiti u stopu.

Hajd nema veze. Kupim sta mi treba i odem vidjeti sta ima u prodavnici vesa. Pa vidi se sa tramvajske preko puta da je snizenje na sve grudnjake - 20% i ona opet s vrata da me ponovo podsjeti. Hajd reko ne budi ters zena, nemoj nista reci.I tako, razgledam ja, trazim neki sexy ves da obradujem djuvegiju kad se vrati eto ti nje ponovo za mnom, skuzila sta trazim pa da mi pomogne pri izboru i da me posavjetuje koji da kupim. Naravno, pokvarila mi je dan i nisam nista kupila.

Pa jel trazim previse ako hocu nesto sama da kupim. Da hocu drustvo povela bih sestru,prijateljicu ili mamu. :x :x :x :x :x
Lady Saray

#11181 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lady Saray »

ni ja ne volim da mi daju savjete ako ih i ne trazim zato ja fino nataknem slusalice (nekad stoje iako mi je muzika ugasena) pozdravim se, kazem samo da razgledam i kontaju slusa muziku nema hajra pricati i popuste me u 99% slucajeva.. kad nadjem sta mi se svidja na kasu i cao :D
LieToMe

#11182 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LieToMe »

Loulou wrote:
LieToMe wrote:Zapravo meni treba nesto sto ce dubinski ocistiti ali efikasno, nije bitno u kom je obliku, da li je gel, losion, mlijeko... samo da dobrrrrooo dubinski ocisti lice.
Image
tnx :wink: budem isprobala
mumy

#11183 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by mumy »

a peruta li se poslije ovog gela,jel isusuje?
MersY

#11184 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MersY »

Zna li neko da li je se kod nas pojavila ona Garnier BB Tonirana u svjetlijoj nijansi ??
Partizzanka

#11185 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

ima li kkavu preporuku za ciscenje lica ovo sto lietome trazi --- samo da je za suhu kozu :)

ja imam onaj piling od alverdea pa to nekad onako koristim kad se kupam pa sve odjednom namackarim :)

ja imam problem sa miteserima(2kom) ili nekim cudnim aknicama maaalim onako bas nerviraju
ispod usne ustvari ne ispod usne nego od krajeva usne dijagonalno prema dole prema bradi
(ko skonta ovaj opis - svaka mu maskara dobra bila)
e kako da ih se rijesim jer ja malo malo pa to cackam i onda mi se zacrveni
inace nemam kozu podloznu miteserima niti ispadima bilo kakvim (osim u pmsu hormonalne rokove i slicne izrasline) ali eto te tu me nerviraju - ne vide se ali ih ja bome vidim ubise mi oci!
MersY

#11186 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by MersY »

za dubinsko čišćenje lica ja koristim Neutrogena 2u1, njime temeljito očistim kožu i rješim se mitesera, inače imam suhu kožu koja mi se nakon njega možda malko više isuši ali ja to nadoknadim dobrom hranjivom kremom...koristim ga za umivanje svaki drugi dan a kao masku jednom sedmično
Image
Baby

#11187 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Baby »

Uzela sam max factor erace concealer,nadam se da će biti ok..
Što se tiče sredstava za čišćenje,ja koristim Lush Fresh pharmacy,on mi je ok jer imam masno lice i umivam se njime 2 x na dan a kao tonik koristim klindamicin.Ipak mrzim one male akne na području oko nosa i na obrazima,koliko god da čistim stalno su tu.Sada sam počela koristiti zelenu glinu kao masku,i već vidim poboljšanje ,čak mi je i lice manje masno !
Malo skrenusmo sa teme :)
Ljuska_u_BaklaFi

#11188 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

MersY wrote:Zna li neko da li je se kod nas pojavila ona Garnier BB Tonirana u svjetlijoj nijansi ??
Nije, ja sam kupila prije par dana onu MEDIUM i suuuuuuper mi je, klela sam se u Niveinu toniranu ali ova mi je puno bolja, bas mi odgovara i bas mi se svidja :oops:
mumy

#11189 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by mumy »

nije medium pretamna,ja sam ko duh i uopste se ne vidi prelez ako umjereno stavis
anestezija123

#11190 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by anestezija123 »

LieToMe wrote:
Loulou wrote:
LieToMe wrote:Zapravo meni treba nesto sto ce dubinski ocistiti ali efikasno, nije bitno u kom je obliku, da li je gel, losion, mlijeko... samo da dobrrrrooo dubinski ocisti lice.
Image
tnx :wink: budem isprobala
Neko je pitao da li ovaj gel isusuje. Meni je preagresivan i poprilicno mi je isusio lice. Bila sam zadovoljna neko vrijeme a onda me pocelo zatezati i isusivati lice. :-? Ne bih preporucila.
Inace, vec mi je suha koza, mozda mi zato nije nikako odgovarao.
bez_ideje

#11191 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

Image
ja ovaj koristim oko godinu dana,ne bi ga mijenjala niposto.....
Za jako suhu i osjetljivu je kozu...a ocisti savrseno......
znam ga malo nanijet na bubuljice kad iskoce i ostaviti,pa isprati....isusi i izguli ih za cas
al nakon dugotrajne upotrebe ipak malo isusi kozu (ako vam je suha koza,,ako je masna nece ).....pa neki lafani fluid poslije treba nanijet
Loulou

#11192 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Loulou »

anestezija123 wrote:
Loulou wrote: Image
Neko je pitao da li ovaj gel isusuje. Meni je preagresivan i poprilicno mi je isusio lice. Bila sam zadovoljna neko vrijeme a onda me pocelo zatezati i isusivati lice. :-? Ne bih preporucila.
Inace, vec mi je suha koza, mozda mi zato nije nikako odgovarao.
Može biti agresivan ovaj gel, naravno, ovisno o tipu kože. Kako sam ja shvatila LieToMe njoj treba nešto u ovom periodu kad joj je lice veći dio dana "pod" puderom.
Po mom mišljenju, najbolje je koristiti neke blage gelove za umivanje, a kožu naknadno očistiti dobrim losionom za osjetljivu kožu, ali koji dobro čisti, poput:
Image
i obavezno poslije nanijeti hranljivu kremu na lice.
Mezopotamija

#11193 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mezopotamija »

Baby wrote:Uzela sam max factor erace concealer,nadam se da će biti ok..
Što se tiče sredstava za čišćenje,ja koristim Lush Fresh pharmacy,on mi je ok jer imam masno lice i umivam se njime 2 x na dan a kao tonik koristim klindamicin.Ipak mrzim one male akne na području oko nosa i na obrazima,koliko god da čistim stalno su tu.Sada sam počela koristiti zelenu glinu kao masku,i već vidim poboljšanje ,čak mi je i lice manje masno !
Malo skrenusmo sa teme :)
Isti problem, masno lice :x . Nego gdje kupujes tu zelenu glinu?
Michun

#11194 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Ja lice perem onim sapunom bez sapuna. Odlican je.
Baby

#11195 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Baby »

@mezopotamija glinu kupujem u apoteci 200 g 5,80 km ali ima ona za oralnu upotrebu i za vanjsku upotrebu.Vanjska je za maske,a druga je za piti.
Nekada znam čak navečer staviti i baby puder na t zonu pa lice sutradan bude manje masno.
Koja je krema efikasna za masno lice?
yellow cat

#11196 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by yellow cat »

radenska wrote:
Pa jel trazim previse ako hocu nesto sama da kupim. Da hocu drustvo povela bih sestru,prijateljicu ili mamu. :x :x :x :x :x
a zašto jednostavno ne kažeš, ne treba mi pomoć, hvala, opuštenije razgledam dok mi niko ne visi za vratom? To je njen posao, da stoji kraj pulta i ignoriše te, bilo bi da je koza neuslužna. Cure, recite, niko nije dužan da vam čita misli.

Cura iz CM-a kod mosta u Bihaću je zaista upućena i za svaku pohvalu. Da je više onakvih, valjalo bi.
Michun

#11197 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Baby wrote:@mezopotamija glinu kupujem u apoteci 200 g 5,80 km ali ima ona za oralnu upotrebu i za vanjsku upotrebu.Vanjska je za maske,a druga je za piti.
Nekada znam čak navečer staviti i baby puder na t zonu pa lice sutradan bude manje masno.
Ja od kako stavljam ulje uvece na lice, prezadovoljna sam. Ulje jojobe, a sad ponekad i arganovo. Jojoba super. Nema onog filma masnoce a mekano lice, umijem se i stavim avene hidratantnu za kombinovanu kozu.
otherside

#11198 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by otherside »

meni je Vichy normaderm gel napravio takav kontaktni dermatitis da mi ni tri dermatologa nisu mogla puno pomoci a kortikosteroidima sam se slapala vise od tri mjeseca (uz povremene pauze).
zato pazljivo...probajte ga prvo na podlaktici s unutrasnje strane :wink:
Nisrin

#11199 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

Michun wrote:
Baby wrote:@mezopotamija glinu kupujem u apoteci 200 g 5,80 km ali ima ona za oralnu upotrebu i za vanjsku upotrebu.Vanjska je za maske,a druga je za piti.
Ja od kako stavljam ulje uvece na lice, prezadovoljna sam. Ulje jojobe, a sad ponekad i arganovo. Jojoba super. Nema onog filma masnoce a mekano lice, umijem se i stavim avene hidratantnu za kombinovanu kozu.
Ja stavljam i curekotovo ulje, super prija licu iako imam kombinovanu kozu, ne peruta se kao dosad na ovoj zimi, bude mekano, a usput ga koristim i za sinuse :)

Jojobino ulje nikad naci ne mogu u Sarajevu...
*mima*

#11200 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by *mima* »

jojobinog ulja ima u apotekama
Post Reply