Ateizam vs. Religija
-
allem_77
#11176 Re: Ateizam vs. Religija
JVC, Da li vi imate Gospodara Svjetova?
Ili imate Gospodare Svjetova? JHVH, Isus ( ovo dvoje je isto, jer si mi ti to potvrdio) i Duh Sveti, to jest Golub, kako ga Smrle nazva, a i na onoj stranici tako je slikovito prikazan.
Šta je cilj ovog Goluba? Da li on samo želi da bude božanstvo? Ili JHVH, odnosno Isus mogu narediti Golubu, da odradi neki posao?
Ili imate Gospodare Svjetova? JHVH, Isus ( ovo dvoje je isto, jer si mi ti to potvrdio) i Duh Sveti, to jest Golub, kako ga Smrle nazva, a i na onoj stranici tako je slikovito prikazan.
Šta je cilj ovog Goluba? Da li on samo želi da bude božanstvo? Ili JHVH, odnosno Isus mogu narediti Golubu, da odradi neki posao?
- beni-bu-man
#11177 Re: Ateizam vs. Religija
ma stipu smrleta, ja ne znam kako mozete tog lika ozbiljno shvatiti
- MarlboroGold
#11178 Re: Ateizam vs. Religija
3 u jedanbeni-bu-man wrote:on je obatrojezforumas wrote:Smrle je dvojedanMarlboroGold wrote:Smrle apostol i poslanik istovremeno.
moSa Incest
- Sara03
#11179 Re: Ateizam vs. Religija
Smrle veći katolik i od pape. 
- tuzlak1212
#11180 Re: Ateizam vs. Religija
Smrle bolje ovdje propovjeda Isusovo učenje od katolika, pa vi pričajte šta hoćete...
Dalja nadahnuća apostola i njihovo propovjedanje Isusovog učenja svakome i svačemu nakon Isusa, je prvi kontradikt prema Isusovom učenju, dalja pisanja Biblija istih tih ljudi je sljedeći, itd, itd, itd...
Kršćanstvo je religija apostola i nema veze sa Isusovom vjerom s kojom je poslat od Boga, svoga Stvoritelja kojem je pozivao Izraelćane da se pokore i poprave.
Njegova objava na svijetu je izmjenjena kao i mnogim poslanicima koje su Izraelćani imali prije Isusa... I to je među velikim razlozima zašto je sljedeći i zadnji poslanik došao u Arabiju a ne u Izrael.
Izrael nakon Isusa i onog što su dozvolili da se dogodi njemu i Jahji a.s. (Ivanu Krstitelju) nije više ni zasluživao da ima poslanika.
Ovdje nema prostora za sina mu niti duha svetog... Ovdje se sve završava... Isus je bio Izraelćanima alfa i omega a oni su ga odbacili, tu sami sebe ponizili i nikog drugog... Isus nikad nije rekao da je poslat cijelom svijetu nego se uvijek obraćao Izraelćanima i naglašavao da se njih ne tiče šta rade Rimaljani ili neki treći.(Pročitaj Ivana 14:28; 1. Korinćanima 11:3.) Samo je Jehova “Bog Svemogući”
(1. Mojsijeva 17:1). Prema tome, nitko mu nije ravan. *
Dalja nadahnuća apostola i njihovo propovjedanje Isusovog učenja svakome i svačemu nakon Isusa, je prvi kontradikt prema Isusovom učenju, dalja pisanja Biblija istih tih ljudi je sljedeći, itd, itd, itd...
Kršćanstvo je religija apostola i nema veze sa Isusovom vjerom s kojom je poslat od Boga, svoga Stvoritelja kojem je pozivao Izraelćane da se pokore i poprave.
Njegova objava na svijetu je izmjenjena kao i mnogim poslanicima koje su Izraelćani imali prije Isusa... I to je među velikim razlozima zašto je sljedeći i zadnji poslanik došao u Arabiju a ne u Izrael.
Izrael nakon Isusa i onog što su dozvolili da se dogodi njemu i Jahji a.s. (Ivanu Krstitelju) nije više ni zasluživao da ima poslanika.
Last edited by tuzlak1212 on 27/05/2019 21:32, edited 2 times in total.
-
allem_77
#11181 Re: Ateizam vs. Religija
Da li se crkva podijelila na istočnu i zapadnu zbog ovog Goluba? Takozvano pitanje »Filioque«
- King Theoden
#11182 Re: Ateizam vs. Religija
To isto ko kad bi neko napiso da je današnji islam vjera ebu-bekra, omera, osmana i alije te da nema veze sa onim s čime je došao muhammed, s.a.v.stuzlak1212 wrote:Kršćanstvo je religija apostola i nema veze sa Isusovom vjerom
Što se mene tiče, savle je jedini kritičan. Iako nije bio ashab, igra glavnu ulogu u kršćanstvu.
- славянин
#11183 Re: Ateizam vs. Religija
Dino34 wrote:To isto ko kad bi neko napiso da je današnji islam vjera ebu-bekra, omera, osmana i alije te da nema veze sa onim s čime je došao muhammed, s.a.v.stuzlak1212 wrote:Kršćanstvo je religija apostola i nema veze sa Isusovom vjerom
Što se mene tiče, savle je jedini kritičan. Iako nije bio ashab, igra glavnu ulogu u kršćanstvu.
- tuzlak1212
#11184 Re: Ateizam vs. Religija
Mislio sam sa aspekta kršćana, nisi upratio možda razgovorDino34 wrote:To isto ko kad bi neko napiso da je današnji islam vjera ebu-bekra, omera, osmana i alije te da nema veze sa onim s čime je došao muhammed, s.a.v.stuzlak1212 wrote:Kršćanstvo je religija apostola i nema veze sa Isusovom vjerom
To današnji kršćani negiraju kod Isusove objave, oni negiraju da je Isusu knjiga došla i ne prihvataju da je objava Isusova samo Izraelćanima nego misle da je čitavom svijetu namjenjena. Vjeruju u nadahnuća apostola i njihova pisanja novog zavjeta i vjeruju u to i slijepo slijede, zato sam napisao da je to religija apostola a ne Isusovo djelo. I kada su ispisali sve kako treba, kad je ponestalo ideja, na koncu svega su počeli uzdizati Isusa kao dio božanstva.
Razlika u samim temeljima...
Glavno je pitanje da li su apostoli mjenjali koncepte Isusove vjere u što i ja sumnjam kao što ti sumnjaš, ili je to išlo na slijedeće generacije i oni promjene pripisivali apostolima. Ali Kur'an je tu oštar po pitanju Isaovog ummeta, Allah zna najbolje.
-
allem_77
#11185 Re: Ateizam vs. Religija
Nakon što su zaboravili, upetljao se lucifertuzlak1212 wrote: Glavno je pitanje da li su apostoli mjenjali koncepte Isusove vjere u što i ja sumnjam kao što ti sumnjaš, ili je to išlo na slijedeće generacije i oni promjene pripisivali apostolima. Ali Kur'an je tu oštar po pitanju Isaovog ummeta, Allah zna najbolje.
- славянин
#11186 Re: Ateizam vs. Religija
Interesantno je kako pripadnici svih vjera optuzuje pripadnike onih drugih vjera da su pogrijesili,ne znaju,lupaju i tako

- JVC
#11187 Re: Ateizam vs. Religija
Logično je da je Kuran napravio grešku kao i sa objašnjenjem Sv Trojstva. Ako Kuran tvrdi da je nešto tako, a nema naznaka da Pismo ući ni približno blizu tom objašnjenju, koji je logički zaključak? Za mene je to nepoznavanje Knjige koju kritikuje. Nakon vremena provedenog na forumu uvidio sam da si ti odvojen od logike kao i Ferid od struje. Svako dobro.Smrcak15 wrote:
neces ti mene nista razocarati, jer pokusavas nesto logicno da osporis sa nelogicnoscu....udaras junace logicnu stvar sa nelogicnoscu, to je poput udaranja zeljeza sa koksijom peruskom![]()
-
allem_77
#11188 Re: Ateizam vs. Religija
славянин wrote:Interesantno je kako pripadnici svih vjera optuzuje pripadnike onih drugih vjera da su pogrijesili,ne znaju,lupaju i tako![]()
- asurbanipal
- asurbanipal
- tuzlak1212
#11191 Re: Ateizam vs. Religija
Ne optužuje niko nikog, kada se priča o zajedničkim stvarima onda će svako iznijeti svoj vid istineславянин wrote:Interesantno je kako pripadnici svih vjera optuzuje pripadnike onih drugih vjera da su pogrijesili,ne znaju,lupaju i tako![]()
Niko nikog ne može kriviti po pitanju vjerovanja, to nije u zaduženju ljudi ni pod razno. To je nama zabranjeno u svim religijama, Bog kaže da samo on zna ko je vjernik a ko nije i da niko nije siguran Vatre, a to je dovoljno poruke da se držimo prizemljenim.
Ovo je forum, valjda se ovdje razmjenjuju stavovi i mišljenja, ali slaba nafaka
Last edited by tuzlak1212 on 28/05/2019 00:08, edited 1 time in total.
- tuzlak1212
#11192 Re: Ateizam vs. Religija
Ako je Kur'an napravio grešku, reci nam gdje Biblija objašnjava sveto trojstvo? Gdje Biblija govori da je Bog sačinjen iz 3 dijela?JVC wrote: Logično je da je Kuran napravio grešku kao i sa objašnjenjem Sv Trojstva. .
Kur'an ovako spominje trojstvo
“O sljedbenici Knjige, ne zastranjujte u svom vjerovanju i o Allahu govorite samo istinu! Mesih, Isa, sin Merjemin, samo je Allahov poslanik, i stvoren je Riječju Njegovom, koju je Merjemi dostavio, i život mu dao; zato vjerujte u Allaha i Njegove poslanike i ne govorite:’Trojica su!’ Prestanite, bolje vam je! Allah je samo jedan Bog, slavljen neka je On, zar da ima dijete?!”
Gdje Biblija definiše trojstvo?“Nevjernici su oni koji govore:’Bog je – Mesih, sin Merjemin!’ A Mesih je govorio:’O sinovi Israilovi, ibadet činite Allahu, i mome i vašem Gospodaru!’ Ko drugog Allahu smatra ravnim, Allah će mu ulazak u Džennet zabraniti i boravište njegovo će Džehennem biti; a zulumćarima neće niko moći pomoći.”
(Pročitaj Ivana 14:28; 1. Korinćanima 11:3.) Samo je Jehova “Bog Svemogući”
(1. Mojsijeva 17:1). Prema tome, nitko mu nije ravan. *
- MarlboroGold
#11193 Re: Ateizam vs. Religija
I ti si stručnjak za kršćanstvo kao smrle
- zforumas
#11194 Re: Ateizam vs. Religija
Nije strucnjak al' moze pogledat'.
- Smrcak15
#11195 Re: Ateizam vs. Religija
MarlboroGold wrote:
puna vam usta Smrleta....
strucnjak neznam je sam li, ali znam dovoljno dobro da mogu i u diskusiju ili debatu uci sa svestenicima. kao sto sam jednom cini mi se 2011 imao diskusiju sa svestenikom na forumu koliko me pamcenje sluzi.
- Smrcak15
#11196 Re: Ateizam vs. Religija
nema nikakve logicne greske u Kuranu, sve je jasno kao dan...JVC wrote:Logično je da je Kuran napravio grešku kao i sa objašnjenjem Sv Trojstva. Ako Kuran tvrdi da je nešto tako, a nema naznaka da Pismo ući ni približno blizu tom objašnjenju, koji je logički zaključak? Za mene je to nepoznavanje Knjige koju kritikuje. Nakon vremena provedenog na forumu uvidio sam da si ti odvojen od logike kao i Ferid od struje. Svako dobro.Smrcak15 wrote:
neces ti mene nista razocarati, jer pokusavas nesto logicno da osporis sa nelogicnoscu....udaras junace logicnu stvar sa nelogicnoscu, to je poput udaranja zeljeza sa koksijom peruskom![]()
a to sto je tebi logika 1+1+1= 1 pa sve vrtis oko toga, i za tebe je to logika...
to meni dodje kao kad bi mi neko se smijao meni sto kazem 1+1+1=3 a ti dodjes i kazes nije tako, nego je 1+1+1= 1
- MarlboroGold
#11197 Re: Ateizam vs. Religija
Kad se sve sabere milina je čitati tvoje postove spram mnogih na PF politika.Smrcak15 wrote:MarlboroGold wrote:
puna vam usta Smrleta....
strucnjak neznam je sam li, ali znam dovoljno dobro da mogu i u diskusiju ili debatu uci sa svestenicima. kao sto sam jednom cini mi se 2011 imao diskusiju sa svestenikom na forumu koliko me pamcenje sluzi.
- ExNihilo
#11198 Re: Ateizam vs. Religija
Politika je septička jama bez dna.
- Dope_Man
#11199 Re: Ateizam vs. Religija
NEZNAM JE SI LI U PRAVU.MarlboroGold wrote: Kad se sve sabere milina je čitati tvoje postove spram mnogih na PF politika.
- beni-bu-man
#11200 Re: Ateizam vs. Religija
DiskutabilnoDope_Man wrote:NEZNAM JE SI LI U PRAVU.MarlboroGold wrote: Kad se sve sabere milina je čitati tvoje postove spram mnogih na PF politika.