Interesantno, dok ovim pisem bas gledam jedan politicki show i pricaju o taksama i sta to znaci za obicnog covjeka i njihovo glasanje i ovaj jedan kaze, parafraziram: "da se ne lazemo, 20% ljudi u ovoj zemlji misli da se zemlja okrece oko sunca i barem pola ne zna ni sta je Senat ni sta je Kongres...a da znaju sta su posljedice zakona o taksama".
Ono, u stilu "o cemu mi ovdje pricamo?"
I ovo ne znaci da neko ko je glasao za Clinton takodje nije glup, no ovo za Trumpa - to je bio politicki test inteligencije. Vrlo jednostavno. Glasanje za njega je glupost. U svakom pogledu. Znaci ne samo zato sto razmisljas o politici potpuno drukcije, vec zato sto si trebao biti dovoljno pametan da shvatis da predsjednik Trump nece raditi/znati/htjeti/moci ono sto je ko maloj djeci obecao. Osim odabira sudije za Vrhovni sud, sto je vrlo jednostavan proces, nista drugo vrijedno spomena za obicnog covjeka nece napraviti.
Ovisi valjda iz ljudske perspektive. Izvini ali ja sam se nagledao ljudske gluposti u zivotu dovoljno, sto kod nas, sto u Americi, sto po svijetu. Pogledas cijelu ljudsku historiju, zapitas se kako je covjecanstvo uopste prezivjelo do sada. Pogledas cim se ljudi bave, sta kupuju, kako provode slobodno vrijeme, sta gledaju na TV....itd itd....vidis gomilu glupana.
Ja razumijem cijelu tvoju pricu, vjeruj mi. Furas se da si otvorenog pogleda, da znas nOrod, da su ti jasnije neke stvari. Ne podnosis hipstere, liberale, bogate, obrazovane nadobudne, itd. Vjerovatno kontas da smo i neki od nas takvi. Ti fakat kontas da smo mi u nekoj snowflake cahuri, kako si ti ono reko "oh my goshevi"? Pa ja sam iz Bosne jarane.

Moj omiljeni americki politicar svih vremena (ovih modernih) je Joe Biden. Znaci nije Sanders, nije Obama, nije sigurno Clinton - vec Biden.
Mozda si defensive u vezi tog glasanja za Trumpa. Znas takve ljude, prijatelji su ti, ovo ono. Razumijem. Ja priznajem imam privilegiju da nemam nijednog jedinog prijatelja ili poznanika, cak ni radnog kolegu koji organski ne podnosi Trumpa. (Imam doduse jednog, s njim sam raskrstio). Vjeruj mi na rijec da su neki od njih naginjali udesno ranije.
Za Trumpa je glasalo oko 46% ljudi od 55% izlaznosti glasackog tijela. To je malo vise od cetvrtine odraslih ljudi u Americi. Druze, zar stvarno ne mozes reci da je cetvrtina ljudi u Americi glupo?