Republika Turska

Post Reply
spreca

#11176 Re: Republika Turska

Post by spreca »

Kombat wrote:Pitanje za turkofile i ljubitelje padishaha Golluma van der Bosfora...

Ima li iko medju vama da je poslije rata trazio svoje najblize clanove porodice po masovnim grobnicama ili neoznacenim grobovima te ako ima CIME i KAKO mozete opravdati ovaj postupak tj odluku o nacinu ukopa mrtvih tijela pucista? Hvala. Pitanje je samo za one koji su to prosli, molim vas.
ma jebe mi se za njihove grobove.....taman da mi je rodjeni brat......a sta da je se otelo kontroli i doslo do gradjanskog rata?........i nisu turci jedini u tome....jel to predlazes da se i nasim ratnim zlocincima dignu spomenici ...neki ce im i dici i ici tamo kao na hodocasce.
mO k3

#11177 Re: Republika Turska

Post by mO k3 »

Tomahawk11 wrote: Hajd nebitno. Evo da ja tebe pitam: da si u situaciji da trebas izabrati u kojoj zemlji bi zivio, od ove tri, u koju bi najprije?
RO i BG nikad nisam bio ,ali u turskoj zvijeti jedno veliko DA !!!
Ja sam napravio pozitivno iskustvo sa njima , gdje god da odem u turskoj i kazem da sam iz Bosne gledaju me drugacije :)

Cak smo i razmisljali neki stan kupiti tamo :)
Tomahawk11
Globalni moderator

#11178 Re: Republika Turska

Post by Tomahawk11 »

madner wrote:Bosnjo je cudo, ode u Istanbul i zakljuci da je 100% ispred Rumunije.

Bio nedavno u Antaliji na tovljenju hranom i picem. Plate tih turskih radnika u tom 5 zvjezdica hotelu su oko 200 do 300 eura. Hotel izgleda svjetski, no vlasnik nije Turcin, samo lokacija. :roll:
Bosnjo je cudo, mnogom Bosnji je Turska u vremenu janjicara. Jbg.
Ako ti je Rumunija ispred Turske, onda mozemo zakljuciti raspravu :roll:
drndalo

#11179 Re: Republika Turska

Post by drndalo »

KatarinaKosaca wrote: o yugoslaviji koja je po svim odrednicama bila diktatura (nepostojanje visepartijskog sistema i demokratskih izbora) neki drugi put. O «odusevljenju» Turskom, meni licno jako lijepa zemlja, tamo se divno osjecam, iisto me mozes pitati za Kubu ili otoke na Jadranu......eto svidja mi se. A u konkretnom slucaju obzirom na okruzenje vojni udar vodi ka sirizaciji jedne zemlje a to samo sadisti mogu zeljeti. Moze se ostaviti i protupitanje: A zasto tolika zelja za proljevanjem turske krvi? A zasto tolika zelja za jos jednim ratom nilo kome, bilo gdje?
Molim te da mi ne stavljas nikakve "krvave" namjere prema bilo kome u usta, a ni u prstice... Jer to nisam nikad nigdje napisao. S druge strane, ima ovdje ocito jako puno nekrofila, samo je to valjda opravdano (ili misle da jeste) zato sto se bave onanijom na Sultanova proljevanja krvi...

Dio u kojem sam spomenuo Jugoslaviju se posebno odnosio na sve pozitivne tekovine iste, koja je nakon vise stotina godina pod raznim okupatorima najzad pokusavala i donekle uspijevala voditi relativno "sebi-korisnu-politiku"... Uz sve nedostatke iste...

I meni je Turska (ono sto sam bio) jao lijepa, i fino mi je bilo... Sto ne znaci da ja imam objektivno poimanje sta sve tamo ne stima... Kao uostalom i u drugim zemljama... Nema nigdje utopije, pa to nije ni Sultanova Turska, iako se mnogi ovdje strunise u objasnjavanju da je bas to u stvari = Raj na zemlji...
mO k3

#11180 Re: Republika Turska

Post by mO k3 »

Ci-Nick wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
madner wrote:Jah, duplo jeftiniji od Bosch aparata.
Nije ni Bosh više što je bio. Uvjerio se na par uređaja. Sam mi serviser u Njemačkoj rekao da se više ne proizvodi onaj kvalitet kao nekada. Teško im pratiti konkurenciju.
Kupi Miele !
Ko nezna sta valja kupuje Miele :) :thumbup:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#11181 Re: Republika Turska

Post by pici »

to je kad bozija administracija na zemlji odlucuje mjest boga pa okarakterise ko je ko, jal sehid jal nevin jal terorista jal peder itd itd... hodze se malo igraju boga... nije prvi put.
Tomahawk11
Globalni moderator

#11182 Re: Republika Turska

Post by Tomahawk11 »

mO k3 wrote:
Tomahawk11 wrote: Hajd nebitno. Evo da ja tebe pitam: da si u situaciji da trebas izabrati u kojoj zemlji bi zivio, od ove tri, u koju bi najprije?
Ja sam napravio pozitivno iskustvo sa njima , gdje god da odem u turskoj i kazem da sam iz Bosne gledaju me drugacije :)

Ma ne, ono pitam cisto hipoteticki.
Kakva Rumunija i Bugarska, pa sve ljudi sto znam da su bili tamo, niko nema pozitivne dojmove.
Bijeda teska. Kakva EU i klinci palci.
k3ngur

#11183 Re: Republika Turska

Post by k3ngur »

KatarinaKosaca wrote:o yugoslaviji koja je po svim odrednicama bila diktatura (nepostojanje visepartijskog sistema i demokratskih izbora) neki drugi put. O «odusevljenju» Turskom, meni licno jako lijepa zemlja, tamo se divno osjecam, iisto me mozes pitati za Kubu ili otoke na Jadranu......eto svidja mi se. A u konkretnom slucaju obzirom na okruzenje vojni udar vodi ka sirizaciji jedne zemlje a to samo sadisti mogu zeljeti. Moze se ostaviti i protupitanje: A zasto tolika zelja za proljevanjem turske krvi? A zasto tolika zelja za jos jednim ratom nilo kome, bilo gdje?
:thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#11184 Re: Republika Turska

Post by Tomahawk11 »

madner wrote:
Tomahawk11 wrote:
madner wrote:
De uzmi neki ozbiljan izvor, imas IMF i WB a ti uzeo indexmundi. :roll:
Moze li ova :D

https://www.cia.gov/library/publication ... 4rank.html

Hajd nebitno. Evo da ja tebe pitam: da si u situaciji da trebas izabrati u kojoj zemlji bi zivio, od ove tri, u koju bi najprije?
IMF i WB su bolji, ali i tu je Rumunija ispred Turske a Bugarska samo malo ispod.

Teska bi kazna bila ziviti u sve tri.
E jest puno ispod :D
Diplomatski odgovor. Ok, moze da ti se ne svidja da zivis ni u jednoj, ali razlike ipak ima. Recimo, ono kao da biras manje zlo. Uvjeren sam da bi od sve tri Turska bila najmanje zlo.
Rumune i Bugare ne iscupase ni tri Evropske Unije.
mO k3

#11185 Re: Republika Turska

Post by mO k3 »

k3ngur wrote:
KatarinaKosaca wrote:o yugoslaviji koja je po svim odrednicama bila diktatura (nepostojanje visepartijskog sistema i demokratskih izbora) neki drugi put. O «odusevljenju» Turskom, meni licno jako lijepa zemlja, tamo se divno osjecam, iisto me mozes pitati za Kubu ili otoke na Jadranu......eto svidja mi se. A u konkretnom slucaju obzirom na okruzenje vojni udar vodi ka sirizaciji jedne zemlje a to samo sadisti mogu zeljeti. Moze se ostaviti i protupitanje: A zasto tolika zelja za proljevanjem turske krvi? A zasto tolika zelja za jos jednim ratom nilo kome, bilo gdje?
:thumbup:
Nisam procitao ovaj post iznad ,ali je :thumbup:
drndalo

#11186 Re: Republika Turska

Post by drndalo »

mO k3 wrote:
Ci-Nick wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
Nije ni Bosh više što je bio. Uvjerio se na par uređaja. Sam mi serviser u Njemačkoj rekao da se više ne proizvodi onaj kvalitet kao nekada. Teško im pratiti konkurenciju.
Kupi Miele !
Ko nezna sta valja kupuje Miele :) :thumbup:
Moja drugarica je mislila da je to svemirski kvalitet, poletila ko muha na ........ Sad da joj spomenes Miele, mozes za kaznu prati sudje rucno, hladnom vodom, 2 mjeseca... :mrgreen:
Ci-Nick

#11187 Re: Republika Turska

Post by Ci-Nick »

Tomahawk11 wrote:
madner wrote:
De uzmi neki ozbiljan izvor, imas IMF i WB a ti uzeo indexmundi. :roll:
Moze li ova :D

https://www.cia.gov/library/publication ... 4rank.html

Hajd nebitno. Evo da ja tebe pitam: da si u situaciji da trebas izabrati u kojoj zemlji bi zivio, od ove tri, u koju bi najprije?
A da si pravoslavne vjeroispovjesti ?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#11188 Re: Republika Turska

Post by KatarinaKosaca »

drndalo wrote:. Sto ne znaci da ja imam objektivno poimanje sta sve tamo ne stima... Kao uostalom i u drugim zemljama... Nema nigdje utopije, pa to nije ni Sultanova Turska, iako se mnogi ovdje strunise u objasnjavanju da je bas to u stvari = Raj na zemlji...
nema nitko objektivnu sliku ni informaciju. Mozda samo CIA snajka CIA :mrgreen: Pisemo kao i o svemu drugom.....
mO k3

#11189 Re: Republika Turska

Post by mO k3 »

@drndalo nisi skontao ,ili se nisam dovoljno jasno objasnio
Miele i samo miele , ah da tu je i Gagenau :)
drndalo

#11190 Re: Republika Turska

Post by drndalo »

KatarinaKosaca wrote:
drndalo wrote:. Sto ne znaci da ja imam objektivno poimanje sta sve tamo ne stima... Kao uostalom i u drugim zemljama... Nema nigdje utopije, pa to nije ni Sultanova Turska, iako se mnogi ovdje strunise u objasnjavanju da je bas to u stvari = Raj na zemlji...
nema nitko objektivnu sliku ni informaciju. Mozda samo CIA snajka CIA :mrgreen: Pisemo kao i o svemu drugom.....
Ne pisemo kao o svemu drugome... Ovdje imam osjecaj da bi se naslo dovoljno onih koji bi barem prebili one koji se usude dici glas kontra Sultana... A to ne dobro... :cry:
mO k3 wrote:@drndalo nisi skontao ,ili se nisam dovoljno jasno objasnio
Miele i samo miele , ah da tu je i Gagenau :)
Skontah kako si napisao... Ocito ni oni nisu sto su bili, njeno je iskustvo da kada im je 2 zaredom masine za sudje (originalnu, te onu koju je dobila kao zamjenu za tu jer je nisu mogli popraviti) vratila, nije htjela trecu, nego je zahtijevala i dobila pare nazad, pod prijetnjom da ce objaviti svoje iskustvo... Mozda je ona samo nesretna, ali kao neko ko sjeca SINGER kucanskih aparata (za ove mladje, SINGER je pravio i TV, i Radio, i sporete...) znam o cemu pricam sa nekadasnjim kvalitetom vs. sadasnjim...
Last edited by drndalo on 21/07/2016 10:16, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#11191 Re: Republika Turska

Post by Tomahawk11 »

Ci-Nick wrote: A da si pravoslavne vjeroispovjesti ?
Dobro, vjerovatno bi dosta pravoslavaca dala prednost Rumuniji (Bugarskoj sumnjam, Srbi se s njima nikako ne mogu).
A vidis, Srbi su masovno po Turskoj, poslovno, onda sportisti, kosarkasi, fudbaleri i nikad nisam ni jednog cuo da se osjeca ko krme u Teheranu i sl.
Sto ne idu u Rumuniju ili Bugarsku? Zato sto Turci bolje placaju, a i sigurno da je ljepse biti u Turskoj.
k3ngur

#11192 Re: Republika Turska

Post by k3ngur »

mO k3 wrote:

Bio u Istanbulu zadnji put 2009 i setam ulicom i navratim u knjizaru blizu Rustempasine dzamije i pita me turcin koji je tu radio odakle sam, ja njemu bosnjak on mi pridje i zagrli me i rece sjedi da popijemo kahvu i reci mi kako je u Bosni. Isranbul za mene jedan od najdrazih gradova u svijetu i mogu tvrdit da bih tu rado zivio.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#11193 Re: Republika Turska

Post by KatarinaKosaca »

drndalo wrote: Ne pisemo kao o svemu drugome... Ovdje imam osjecaj da bi se naslo dovoljno onih koji bi barem prebili one koji se usude dici glas kontra Sultana... A to ne dobro... :cry:
Ja taj osjecaj imam na temi Trumpu. Tu kao da gledam grupu naoruzanih stanovnikavpkoline Hustona koji bi ubili drugog i drugacijeg bilo po boji koze, vjeri ili misljenju. Dakle, ja tako vidim temu Donald Trump :zoka:
drndalo

#11194 Re: Republika Turska

Post by drndalo »

KatarinaKosaca wrote:
drndalo wrote: Ne pisemo kao o svemu drugome... Ovdje imam osjecaj da bi se naslo dovoljno onih koji bi barem prebili one koji se usude dici glas kontra Sultana... A to ne dobro... :cry:
Ja taj osjecaj imam na temi Trumpu. Tu kao da gledam grupu naoruzanih stanovnikavpkoline Hustona koji bi ubili drugog i drugacijeg bilo po boji koze, vjeri ili misljenju. Dakle, ja tako vidim temu Donald Trump :zoka:
Ne posjetih tu temu, srecom... Nisam ni mislio da je tamo zlatno... :wink:
Ci-Nick

#11195 Re: Republika Turska

Post by Ci-Nick »

Tomahawk11 wrote:
Ci-Nick wrote: A da si pravoslavne vjeroispovjesti ?
Dobro, vjerovatno bi dosta pravoslavaca dala prednost Rumuniji (Bugarskoj sumnjam, Srbi se s njima nikako ne mogu).
A vidis, Srbi su masovno po Turskoj, poslovno, onda sportisti, kosarkasi, fudbaleri i nikad nisam ni jednog cuo da se osjeca ko krme u Teheranu i sl.
Sto ne idu u Rumuniju ili Bugarsku? Zato sto Turci bolje placaju, a i sigurno da je ljepse biti u Turskoj.
Veća zemlja, veće mogućnosti za onog ko je sposoban i ambiciozan ali za pezionera iz provincije,.. Bugarska, Rumunija, Turska, Srbija, BiH,... sve je to isto.
sunceKOtepsija

#11196 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

p'redsjednik Republike LICNO jutros uci ezan za sabah
Point.

#11197 Re: Republika Turska

Post by Point. »

mO k3 wrote:
Point. wrote:
Dr. Kuca wrote:Sto se ovako nemjesaju kod izraelaca? Pobise toliki NEVIN narod. Mjesaju se tamo gdje im nije mjesto. Smeta im uspjesna nevisna islamska zemlja.
Upravo sto supak Brko pravi od Turske islamsku zemlju, imace vojne puceve malo pa cesce. Turci su ovim izborom dokazali da su priglup narod. Imati ovolilo potencijala i sve baciti u vodu da bi stovao kult licnosti polupismenog brke, to je za strucno istrazivanje.
Kod tebe je svako glup i polupismen , da imas 20 % brkinog potencijala ne bi visio ovdje na forumu
Ne, za mene su polupismeni samo Brko i njegove pristalice iz turskog i bosnjackog naroda.
madner

#11198 Re: Republika Turska

Post by madner »

Tomahawk11 wrote:
mO k3 wrote:

Ma ne, ono pitam cisto hipoteticki.
Kakva Rumunija i Bugarska, pa sve ljudi sto znam da su bili tamo, niko nema pozitivne dojmove.
Bijeda teska. Kakva EU i klinci palci.
Dakle IMF, WB i CIA pojma nemaju. :D
Dr. Kuca

#11199 Re: Republika Turska

Post by Dr. Kuca »

Bas je fascinantna ta averzija prema turcima. Srbi nabili komplekse.
skupljac_zeljeza

#11200 Re: Republika Turska

Post by skupljac_zeljeza »

Dr. Kuca wrote:Bas je fascinantna ta averzija prema turcima. Srbi nabili komplekse.

Morao se Njegoš učiti napamet. Ostale traume. :mrgreen:
Post Reply