Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
irac300

#11176 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by irac300 »

Koji put ovo pokreće šupljak u vidu njegovog opisa raja? Jebo me svak' ako nije minimalno deseti put. Lik još nikoga nije ubijedio, naprotiv, upratio sam već par izlazaka iz religijskih vjerovanja tokom ovih godina i to samo na ovoj temi, al' on i dalje ne odustaje sa propagandom. Ako radiš za ateiste, de mi bar namigni, da znam. :D
beni-bu-man

#11177 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by beni-bu-man »

irac300 wrote:Koji put ovo pokreće šupljak u vidu njegovog opisa raja? Jebo me svak' ako nije minimalno deseti put. Lik još nikoga nije ubijedio, naprotiv, upratio sam već par izlazaka iz religijskih vjerovanja tokom ovih godina i to samo na ovoj temi, al' on i dalje ne odustaje sa propagandom. Ako radiš za ateiste, de mi bar namigni, da znam. :D
Smrle aka Muha 2.0
Bloo
Globalna šefica

#11178 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

irac300 wrote:Koji put ovo pokreće šupljak u vidu njegovog opisa raja? Jebo me svak' ako nije minimalno deseti put. Lik još nikoga nije ubijedio, naprotiv, upratio sam već par izlazaka iz religijskih vjerovanja tokom ovih godina i to samo na ovoj temi, al' on i dalje ne odustaje sa propagandom. Ako radiš za ateiste, de mi bar namigni, da znam. :D
:lol: :lol: :lol:
Smrle..ako ste do sada vjerovalj, poslije njega def necete.
Bloo
Globalna šefica

#11179 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

Towelie wrote:Ma ja sam okreneo na zajebanciju nakon Blooine fiksacije sa creampie. :D Meni je zaista svejedno ima li ili ne mlaza u dzennetu, ionako ne verujem u bukvalne opise svega toga.
Svi vole krempite :oops:
Towelie

#11180 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Towelie »

Bloo wrote:
Towelie wrote:Ma ja sam okreneo na zajebanciju nakon Blooine fiksacije sa creampie. :D Meni je zaista svejedno ima li ili ne mlaza u dzennetu, ionako ne verujem u bukvalne opise svega toga.
Svi vole krempite :oops:
True dat. :-D
asurbanipal

#11181 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by asurbanipal »

Smrcak15 wrote:Ima jedna stvar interesantno spomenuta u zgrobnom zivotu a to je da je opisano u hadisu bozijeg poslanika

da kad se zavrsi prvo ispitivanje u zgrobnom ziovtu od strane andjela, ako je bio vjernik covjek pokazat ce mu se mjesto u Paklu koje bi dobio da je bio nevjernik pa ce se preplasiti, pa poslije ce mu se reci da se ne boji i pokazat ce mu se mjesto koje ga ceka u Raju i kad vidi to vjernik molit ce Allaha da sto prije zapocne sudnji dan da udje u Raj.

isto tako kada zavrse sa nevjernikovim ispitivanjem pokazat ce mu se prvo mjesto u Raju kkoje mogao da dobije da je bio vjernik, sto se ga zestoko rastuzit, i pokazat ce mu se mjesto u Paklu koje ga ceka, i tad ce reci, Boze odgodi sudnji dan.

c/p :mrgreen:

Image
HardcoreMX

#11182 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by HardcoreMX »

bravo :D ..Smrcak sad imas priliku za sah mat... :mrgreen:
Hakiz

#11183 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Hakiz »

asurbanipal wrote:
Smrcak15 wrote:Ima jedna stvar interesantno spomenuta u zgrobnom zivotu a to je da je opisano u hadisu bozijeg poslanika

da kad se zavrsi prvo ispitivanje u zgrobnom ziovtu od strane andjela, ako je bio vjernik covjek pokazat ce mu se mjesto u Paklu koje bi dobio da je bio nevjernik pa ce se preplasiti, pa poslije ce mu se reci da se ne boji i pokazat ce mu se mjesto koje ga ceka u Raju i kad vidi to vjernik molit ce Allaha da sto prije zapocne sudnji dan da udje u Raj.

isto tako kada zavrse sa nevjernikovim ispitivanjem pokazat ce mu se prvo mjesto u Raju kkoje mogao da dobije da je bio vjernik, sto se ga zestoko rastuzit, i pokazat ce mu se mjesto u Paklu koje ga ceka, i tad ce reci, Boze odgodi sudnji dan.

c/p :mrgreen:

Image
Ti izgleda ne znaš da su svi ljudi bili i jesu muslimani. I sve religije koje su ikada postojale su islam, samo ljudi koji su ih praktikovali, jadni, to nisu znali. Vaganje srca u Egiptu prije nekih 4.000 godina je stara muslimanska tradicija.
asurbanipal

#11184 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by asurbanipal »

Priča o raju k'o da je već tamo boravio.

Mislim ljudska mašta može svašta, pa i smišljati priče o kaznama i nagradama na onom svijetu.

I ja sam nedavno upoznao lika koji mi rekao da mu je dano svo znanje ovog i onog svijeta, i da ima misiju da spašava ljude. Naknadno sam saznao da je lik na klozapinu i da dolazi vjerovao ili ne iz kratkopantalaškog miljea.
Hakiz

#11185 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Hakiz »

asurbanipal wrote:

Mislim ljudska mašta može svašta, pa i smišljati priče o kaznama i nagradama na onom svijetu.

I ja sam nedavno upoznao lika koji mi rekao da mu je dano svo znanje ovog i onog svijeta, i da ima misiju da spašava ljude. Naknadno sam saznao da je lik na klozapinu i da dolazi vjerovao ili ne iz kratkopantalaškog miljea.
Islamofobija, školski primjer. Ne može, ali nikako, ni u kojem slučaju, nikada, kratkopantalonaš biti na lijekovima, ko god mu je to dao to je zbog zavjere da se ocrni islam. Jedino prokleti ateisti trebaju psihotike.
HardcoreMX

#11186 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by HardcoreMX »

asurbanipal wrote: I ja sam nedavno upoznao lika koji mi rekao da mu je dano svo znanje ovog i onog svijeta, i da ima misiju da spašava ljude. Naknadno sam saznao da je lik na klozapinu i da dolazi vjerovao ili ne iz kratkopantalaškog miljea.
s kim si takav si... :lol:
shmizlica

#11187 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by shmizlica »

a što smo prokleti :? i šta će ikome psihotik :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#11188 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

shmizlica wrote:a što smo prokleti :? i šta će ikome psihotik :mrgreen:
Trebaju nam antipsihotici kada padnemo u ateisticki zar negiranja i trcimo po gradu sa peharom i limunom i deremo se svima nema.bogaaaa
shmizlica

#11189 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by shmizlica »

Bloo wrote:
Trebaju nam antipsihotici kada padnemo u ateisticki zar negiranja i trcimo po gradu sa peharom i limunom i deremo se svima nema.bogaaaa
jel baš moramo trčati :roll:
asurbanipal

#11190 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by asurbanipal »

HardcoreMX wrote: s kim si takav si... :lol:

Ko se zadnji smije, zadnji je skontao vic.
Bloo
Globalna šefica

#11191 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Bloo »

shmizlica wrote:
Bloo wrote:
jel baš moramo trčati :roll:
Ja bih lezala da moze...ali znas...tajni propisi...mora se trcat.
Tezak zivot ateisticki.
shmizlica

#11192 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by shmizlica »

tlaka živa :lol:
HardcoreMX

#11193 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by HardcoreMX »

asurbanipal wrote: Ko se zadnji smije, zadnji je skontao vic.
sta onda ti radis..cekas da budes zadnji? :lol:
asurbanipal

#11194 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by asurbanipal »

HardcoreMX wrote:
asurbanipal wrote: Ko se zadnji smije, zadnji je skontao vic.
sta onda ti radis..cekas da budes zadnji? :lol:

Još se smiješ? Nisi ništa skontao?

Pitaj njih :mrgreen:

Smrcak15

#11195 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote:
:lol: :lol: :lol:
Smrle..ako ste do sada vjerovalj, poslije njega def necete.
hajde ti meni pokazi logicki gdje ja to grijesim :thumbup:
HardcoreMX

#11196 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by HardcoreMX »

asurbanipal wrote: Još se smiješ? Nisi ništa skontao?
Pitaj njih :mrgreen:
je l' se to moralises? kazem ti s kim si takav si.. :mrgreen:
Smrcak15

#11197 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

asurbanipal wrote:

ja ne pricam o Raju iz svoje maste nego iz onoga sto Kuran i hadis govore pa na osnovu toga dobijam sliku ono otprilike sta da se ocekuje tamo.
Smrcak15

#11198 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by Smrcak15 »

HardcoreMX wrote:bravo :D ..Smrcak sad imas priliku za sah mat... :mrgreen:
????????
asurbanipal

#11199 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by asurbanipal »

HardcoreMX wrote: je l' se to moralises? kazem ti s kim si takav si.. :mrgreen:

Ispričao sam vic, nisi ga skontao.

Pitaj Smrčka a.s. da ti ga protumači i naučno objasni.
shmizlica

#11200 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Post by shmizlica »

Smrcak15 wrote:
ja ne pricam o Raju iz svoje maste nego iz onoga sto Kuran i hadis govore pa na osnovu toga dobijam sliku ono otprilike sta da se ocekuje tamo.
i sve ti logično? :-?
Post Reply