Doduše imali smo inovacije ove godine, TV Igman, Vogošća, Istočno Sarajevo, Posavina... Kome još Liga Šampiona treba
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- avaks
#11176 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A kontam i da nam uvedu arene bile bi u posebnom paketu, mada bi se to itekako isplatilo.
Doduše imali smo inovacije ove godine, TV Igman, Vogošća, Istočno Sarajevo, Posavina... Kome još Liga Šampiona treba
-
brazzo19
#11177 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nemoj tako Igman je tu jos od pocetka emitovanja na telemachu , oni su ipak starosjedioci , ali svakako je veliko osvjezenje uvodjenje posavine tv koja 24 sata bez ikakvog cilja prikazuje muzicke spotove u najnizoj mogucoj rezoluciji i ripovane sa youtube.a ili pak recimo Kanal.a 6 koji nam daje exluzivne snimke korida sirom nase domovine kao i travnicku hroniku i poneki hd spot , isto tako vazno je napomenuti i Jasmin Tv koji isto tako prikazuje spotove 24 sata ali u jos goroj nekoj analognoj rezoluciji sa snijegom po citavom ekranu i tonom koji grci , Ili pak recimo RTV Mostar ili Oscar C koji uopste nemaju svog programa nego 24 sata samo emitiraju signal od "mreze" i prenose dnevnike sa HTV.a .avaks wrote:A kontam i da nam uvedu arene bile bi u posebnom paketu, mada bi se to itekako isplatilo.
Hvala vam telemaše , kinže konže , kome jos treba recimo Arena ili Nova Rs ili neki edukativni program !
- drug_profi
#11178 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
fakat, zna li neko koji je fol sa reemitovanjem ovih parazitskih kanala koji postoje samo da se uzme neka donacija ili reket, a koje ni njihov odgovorni urednik ne gleda (ako uopste postoji ta osoba)?
- Telemach
#11179 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Molimo Vas provjerite inbox.kazo wrote:Je li moguce koristiti ovaj hosting i kako se loguje ? imam trio paket, ali ne mogu nigdje da nadjem kako aktivirati hosting
-
dowydyenya
#11180 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imam ja a pored toga i ton mi na dosta kanala krci.Javio sam im i rekli su doci do 16h a ako ne dodju da ih zovem obavezno poslije 16h.Kralj Tvrtko I. wrote:Jel ima jos neko problema (doduse ponekad) sa RTL i FACE TV...slika se "kvari", pojavljuju se kockice, slika ledi...i tako to?
-
doff
#11181 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kad neće "patriotski" BHT ima ko hoće, svaka čast

- dog_killer
#11182 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jugoton TV----------uskoro
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#11183 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U Visokom ima odavno WI-FI hotspot u glavnoj ulici 
-
brazzo19
#11184 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
dog_killer wrote:Jugoton TV----------uskoro
Ako bude stara ex yu rock i pop muzika ok , a ako ce vrtiti spotove juznog vetra i sabana saulica kad je imao dugu kosu do po' ledja , neka hvala imam DM i BN Music
- van helsing
#11185 Telemach - ALL ABOUT 4
Tacno,ja se iznenadio kada sam isao u opcinu po jedan papir. Ne bude mi mrsko pa izmjerim,brzina sasvim pristojna,5 sati mozes biti konektovan,uglavnom,svaka cast,za svaku pohvalu!Mehemed wrote:U Visokom ima odavno WI-FI hotspot u glavnoj ulici

Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#11186 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dosta za facebook, email, malo youtube i slično, za osnovne radnje... Kada se skidaju igrice na play store-u, zna da nabije i 600-700 KB/s, a taj limit od nekoliko sati su stavili zbog toga da ne bi neko imao free internet po cijeli dan i da ne plaća mjesečno internet 
- Maharadza
#11187 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

E ovo je deklarisana brzina, aferim!
-
Domy31
#11188 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
telemaše sta je ovo upload pao

-
satale
#11189 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tebi upload meni download na istom paketu 5-6 mbts samo
-
dino_1
#11190 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ma taj sam i ja dobio, manji crn, prevode jendom kad odaberes nemoras visevan helsing wrote:Koji koristis sada reciver?dino_1 wrote:imal ko ovdje da koristi onaj MMDS, okji imate resiver, imal nada da cemo dobit nove resivere?
Ljetos/jesenas,amiko 550 smo dobijali u zamjenu.
Tapatalk 2
al kontam hocel i njih unaprijedit ipak su i ovo stari resiveri, da je kakve sa hdmi izlazom, onim epg i sl. kao d3 da nam srede super bi bilo
- van helsing
#11191 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Potpis. Trebamo nekako mi koji smo na mmds-u iz bilo kojih razloga,probati napraviti neku vrstu peticije ili zahtjev da nam se omoguce neki rec.sa hdmi izlazom,pa makar morali i doplatiti koju marku.dino_1 wrote:al kontam hocel i njih unaprijedit ipak su i ovo stari resiveri, da je kakve sa hdmi izlazom, onim epg i sl. kao d3 da nam srede super bi bilo
Ili neka nam obezbjede module sa karticom,naravno uz neku razumnu cijenu,odmah je to jedan daljinski i jedan reciver manje u kuci.
U doba led/lcd/plazma tehnologije neko se sjetio da daje recivere sa scart izlazom.
-
dino_1
#11192 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
e upravo to, haj dok sam imo onu guzatu tv nije mi smetalo, al sad kupio lcd pa reko da vidim da iskoristim taj potencijal slike
mislim jbg najstariji smo im korisnici, a namjanje o nama brinu, onaj d3 sve ima, a nama nista
edit: za ovaj c modul, da li u njega ide specijalna kartica neka ili moze i ona obicna kartiaca iz resivera?
mislim jbg najstariji smo im korisnici, a namjanje o nama brinu, onaj d3 sve ima, a nama nista
edit: za ovaj c modul, da li u njega ide specijalna kartica neka ili moze i ona obicna kartiaca iz resivera?
- van helsing
#11193 Telemach - ALL ABOUT 4
Da bi koristio modul,treba ti sat.reciver koji ima mjesto za modul.
Primjer 1 :
Posjedujem neki hd reciver,nije neka poznata marka,sa dva tunera. Spojit cu na jedan tuner sat.signal,na drugi mmds signal,ubaciti telemach modul+karticu i frekvencije u sat.reciver i to je to.
Ili imam reciver sa jednim tunerom,necu nikako koristiti sat.signal,samo mmds.
Primjer 2 :
Posjedujem tv sa dvb-s tunerom,spojit cu signal mmds na tv,ubaciti telemach modul+karticu,uraditi scan,nakon toga posloziti kanale po svom ukusu i to je to.
Medjutim,mislim da od ovoga nema nista,malo nas je koji imamo mmds a da pratimo ovaj pdf.
Malo su nas i "razmazili" ovi iz telemacha,npr.dali su nam te nove recivere,odnosno zamijenili,potpuno besplatno.
Trosak je to,htjeli priznat ili ne.
Pa su unaprijedili kvalitet slike.
Unaprijedjena je i stabilnost signala.
Omogucen je mmds internet.
Male brzine,posebno uploada,ali im ne bjezi konkurencija,mislim na wireless provajdere.
Programska shema uvijek mora i moze biti bolja,ali gledajuci spisak kanala u ponudi,i cijenu pretplate,mislim da je to dobar omjer ulozeno/dobijeno.
Moja tv neki dan ubacila RTL i Baby tv,a mmds to ima odavno.
Ne kazem da ne moze bolje,zato i dajemo neke prijedloge da bi svi bili zadovoljni,i mi korisnici i telemach.
Evo ja prvi cu pristati da podignu cijenu pretplate na 20,00 km ali neka nam ubace jos kanala,ja sam nabrajao u ranijim postovima koje bih ja volio.
Cijeli roman,oznojih se dok napisah.
EDIT: da ne bude zabune,koliko ja znam,Telelmach nema module nikako u ponudi.
Primjer 1 :
Posjedujem neki hd reciver,nije neka poznata marka,sa dva tunera. Spojit cu na jedan tuner sat.signal,na drugi mmds signal,ubaciti telemach modul+karticu i frekvencije u sat.reciver i to je to.
Ili imam reciver sa jednim tunerom,necu nikako koristiti sat.signal,samo mmds.
Primjer 2 :
Posjedujem tv sa dvb-s tunerom,spojit cu signal mmds na tv,ubaciti telemach modul+karticu,uraditi scan,nakon toga posloziti kanale po svom ukusu i to je to.
Medjutim,mislim da od ovoga nema nista,malo nas je koji imamo mmds a da pratimo ovaj pdf.
Malo su nas i "razmazili" ovi iz telemacha,npr.dali su nam te nove recivere,odnosno zamijenili,potpuno besplatno.
Trosak je to,htjeli priznat ili ne.
Pa su unaprijedili kvalitet slike.
Unaprijedjena je i stabilnost signala.
Omogucen je mmds internet.
Male brzine,posebno uploada,ali im ne bjezi konkurencija,mislim na wireless provajdere.
Programska shema uvijek mora i moze biti bolja,ali gledajuci spisak kanala u ponudi,i cijenu pretplate,mislim da je to dobar omjer ulozeno/dobijeno.
Moja tv neki dan ubacila RTL i Baby tv,a mmds to ima odavno.
Ne kazem da ne moze bolje,zato i dajemo neke prijedloge da bi svi bili zadovoljni,i mi korisnici i telemach.
Evo ja prvi cu pristati da podignu cijenu pretplate na 20,00 km ali neka nam ubace jos kanala,ja sam nabrajao u ranijim postovima koje bih ja volio.
Cijeli roman,oznojih se dok napisah.
EDIT: da ne bude zabune,koliko ja znam,Telelmach nema module nikako u ponudi.
-
dino_1
#11194 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
eh da editujem post, uglavnom skonto sam treba mi ci modul onaj dodatak, pa da u njega ubacim karticu od digitalne 
- van helsing
#11195 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koliko ja znam,a ne mora biti tacno,ne moze svaki modul citati svaku karticu. Npr.za conax karticu treba conax modul,za viacess karticu viacess modul itd. Takodje trebao bi info od Telemacha koja je kartica u reciveru,koji modul odgovara i da li je uopste moguce da radi karta u istom.
-
hipija
#11196 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@van helsing Telemach u Sloveniji ima u svojoj ponudi module.
- van helsing
#11197 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da,imaju u Sloveniji i HD kanale preko MMDS usluge.
U BiH nema nista od toga.
- mumi80
#11198 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imal iko da mu d3go radi na androidu iznad 4.2.2?
Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
- plagijator1975
#11199 Re: Odg: Telemach - ALL ABOUT 4
Imamumi80 wrote:Imal iko da mu d3go radi na androidu iznad 4.2.2?
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
-
kakaljin
#11200 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To je tako jer korisnike u BiH ne smatraju kao bitne korisnike, vec samo ovce kojima ce uzeti veliki novac za uslugu koji oni nude kao osnovnu u sestrinskim firmamavan helsing wrote:Da,imaju u Sloveniji i HD kanale preko MMDS usluge.