Kontam ja sve i nagledao sam se svega, ali ovaj je bas ekstrem, lik bukvalno mili 30 kmh i non stop pali/gasi duga. Prije nego sto sam ga pretekao i vidio da je deda sam skontao da ne radi namjerno nego ne smije brze.konektovan wrote:tempuser wrote:Veceras ulazim u kanjon Neretve sa mozda 90 kmh i na nekih 500m prije mosta Begica i Begovica gdje je jos uvijek praVAC stignem predzadnju crvenu C klasu koja vozi manje od 60. ajd kontam covjek laganini vozi svoju voZnju, uziva u noci i dobrom autu, strpicu se do drge strane pa cu ga Obici, medjutim na jedno 50m pred krivinom na ulasku u most mostom spustio na ispod 40, a u krivini bukvalno na 15 kmh i presao most i sljedece dvije krivine sa 30 kmh uz povremena kocenja. Kad sam ga presao vidim neki stariji ciiager, e sad ne znam jel on ne vidi ili ne smije brze, al zbog ovakvih sofera civjek fakat propisti ko pretis lonac.
Ima takvih Gorane, na svakom cosku. Jednoostavno, imaju dobar auto, a oni sami limitirani, da li zbog vida, da li zbog neke fobije haj ga znaj, ne mislim da to rade namjerno, iako se i takvih moze sresti.
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
tempuser
#11151 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
zdruzdjo
#11152 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
tempuser wrote:
Kontam ja sve i nagledao sam se svega, ali ovaj je bas ekstrem, lik bukvalno mili 30 kmh i non stop pali/gasi duga. Prije nego sto sam ga pretekao i vidio da je deda sam skontao da ne radi namjerno nego ne smije brze.
E sad stavi jednog takvog strasljivka na opasnu i nepreglednu dionicu puta i dobio si recept za: preticanje na punoj, u okukama, kolone, nervozu, ljepljenja za karambolku, agresivnu i nepromisljenu voznju, prekoracenje brzine.....
I onda lokalni svetci na forumu kazu kako je u redu (i po zakonu, staaa je) da se vozi po gradu srednjom ili lijevom 40km/h
Iako sam danas vecinu dana na +37 proveo u autu koje ima klimu, fakat sam suosjecao sa ljudima koji je nemaju i kotrljaju u guzvi. E sad zamisli na toj temperaturi imas npr. hamsu koju je strah preci 45 i veselo kotrlja srednjom, a neko ko nema klimu i za hljeb zaradjuje za volanom i treba voziti iza nje. Pa znaci 1/3 puta za eventualni belaj je tu.
Last edited by zdruzdjo on 02/08/2017 22:41, edited 1 time in total.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#11153 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ta ti ba znas nema spore trake u gradu 
-
zdruzdjo
#11154 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
bitanga_sa_otesa wrote:ta ti ba znas nema spore trake u gradu
Ceeeekaj da kokice napravim.
Pocinje "TA" tema.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#11155 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Evo da i ja udijelim štagod...zdruzdjo wrote:bitanga_sa_otesa wrote:ta ti ba znas nema spore trake u gradu
Ceeeekaj da kokice napravim.
Pocinje "TA" tema.
ALI samo je desna spora traka, u lijevoj se brzo vozi.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#11156 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kraljica jutros pretrčava na Stupu
Još gleda, ko ono, šta ćeš ti na cesti s autom
Neki ljudi rizikuju ko '93. pod snajeperom
Još gleda, ko ono, šta ćeš ti na cesti s autom
Neki ljudi rizikuju ko '93. pod snajeperom
- skafiskafsnjak
#11157 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Idem jutros ulicom od nikole sopa, pa pravac onaj prema dzamiji na Stupu. Passat 6 tamno plavi....ide 30-40 na sat...krenem da ga predjem, u istom trenutku debilcina na gas...presao sam ja njega ali jedva. Pa takve treba po kratkom postupku. Mrs seljacino na selo odakle si doso, nije asfalt za tebe.
- kloniran
#11158 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
odakle znaš da je sa sela, možda je domicilni, cukundedo mu se kupao na bentbasi 
- skafiskafsnjak
#11159 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa dobro upravu si, moze biti seljacina u glavu, a da zivi u Ferhadiji... pun ih gradkloniran wrote:odakle znaš da je sa sela, možda je domicilni, cukundedo mu se kupao na bentbasi
- kloniran
#11160 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
o tome pricam, napravim svaki mjesec 2-3 hiljade kroz grad i nema razlike dal isao kroz domicilna ili doseljenicka naseljaskafiskafsnjak wrote:Pa dobro upravu si, moze biti seljacina u glavu, a da zivi u Ferhadiji... pun ih gradkloniran wrote:odakle znaš da je sa sela, možda je domicilni, cukundedo mu se kupao na bentbasi
isto sranje samo drugo pakovanje
- Maraschino
#11161 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Danas vozim i sustignem kolonu. Hajd rekoh, ove guzve pa radovi i tako. Ne mogu da vidim sta se naprijed desava dok nisam skuzio negdje tamo daleko traktor kako gusla 25-30km/h. Nakon par minuta mislim da je kolona bila i dva kilometra. Uh tek me onda uhvati ljuta.Pocnem se probijati po dva tri auta samo da mu se priblizim. Zadnji put uhvatim dva auta i njega. Taman kada je bilo i neko prosirenje. Stanem na sred ceste izbacim sve cetiri, izletim vami i kazem kretenu ''mrs tamo na prosirenje''. Covjek me onako gleda i skrece a ja popizdio. U tom momentu primjetim i policajca na tom prosirenju. Bez ikakvih rasprava nastavim dalje a traktordzija i policajac ostadose da gledaju za mnom.
Svratim u jednu auto praonu i momci uveliko rade na pranju a tek onda prolazi taj sa traktorom. Preko puta praone neko prosirenje i tip staje da propusti kolonu. Kaze ovaj jedan, jest korektan onaj traktordzija.
a ja se nasmijem pa im ispricam kako nas je do maltretirao do malo prije.
Imam jaku samokontrolu ali u zadnje vrijeme me sve cesce izbace tako ti kreteni. U desnoj ruci drzi tel. i prica. Auto ide tamo amo a ja ga pratim i drzim odstojanje. Sve cekam da zavrsi pa da se vrati voznji. Uspio je nekako da stane na semaforu ali nikako da krene. Lomi vrat da prdrzi telefon, proba lijevom i zaglavio na raskrsnici. Ja kada sam legao na sirenu covjek je mislim od straha bacio telefon i poceo saltati.
Svratim u jednu auto praonu i momci uveliko rade na pranju a tek onda prolazi taj sa traktorom. Preko puta praone neko prosirenje i tip staje da propusti kolonu. Kaze ovaj jedan, jest korektan onaj traktordzija.
Imam jaku samokontrolu ali u zadnje vrijeme me sve cesce izbace tako ti kreteni. U desnoj ruci drzi tel. i prica. Auto ide tamo amo a ja ga pratim i drzim odstojanje. Sve cekam da zavrsi pa da se vrati voznji. Uspio je nekako da stane na semaforu ali nikako da krene. Lomi vrat da prdrzi telefon, proba lijevom i zaglavio na raskrsnici. Ja kada sam legao na sirenu covjek je mislim od straha bacio telefon i poceo saltati.
-
Naslovnica
#11162 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mene definitivno najviše nervira nedavanje žmigavca kod izlaska iz kružnog toka ili kod skretanja na raskrsnici, kao i kruženje vanjskom trakom da bi se izašlo na trećem izlazu...
Čekam na ulasku u kružni da bih se uključio, treba da propustim onoga u kružnom, frajer na 5 m od mene samo skrene i izađe, bez žmigavca. To je standardna procedura, mislim da više od 2/3 vozača boli briga za ostale učesnike u saobaćaju.
Ukrštanje na raskrsnici (sa ili bez znaka, svejedno), čekaš da levat prođe da bi se uključio u saobraćaj, a levat skrene bez žmigavca.
J*bem vam pleme retardirano.
Još da dodam bacanje papirića (računa, potvrda o naplati) nakon izlaska sa autoputa. Redovno je tamo desetak papirića, papani samo zgužvaju i bace kroz prozor. Koje li je to stanje svijesti?
Čekam na ulasku u kružni da bih se uključio, treba da propustim onoga u kružnom, frajer na 5 m od mene samo skrene i izađe, bez žmigavca. To je standardna procedura, mislim da više od 2/3 vozača boli briga za ostale učesnike u saobaćaju.
Ukrštanje na raskrsnici (sa ili bez znaka, svejedno), čekaš da levat prođe da bi se uključio u saobraćaj, a levat skrene bez žmigavca.
J*bem vam pleme retardirano.
Još da dodam bacanje papirića (računa, potvrda o naplati) nakon izlaska sa autoputa. Redovno je tamo desetak papirića, papani samo zgužvaju i bace kroz prozor. Koje li je to stanje svijesti?
- Logovan
#11163 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sad će neko napisati da se ne daje žmigavac kod izlaska.Naslovnica wrote:Mene definitivno najviše nervira nedavanje žmigavca kod izlaska iz kružnog toka
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#11164 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne pocinjite sa kruznim tokom 
- bitanga_sa_otesa
#11165 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ima li brza traka u gradu na glavnoj 
- Dope_Man
#11167 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Danas grmi po gradu nesto crveno, vidjeh ga jednom, al cuo sam ga dva puta, ucini mi se da je Audi R8 onako iz daleka i nabrzinu. Gasao ga je da pucaju stakla po okolnim fasadama.
Onda se sjetim onog klipa koji je neko postavljao gdje svabo polizeiman na biciklu zaganja onog sa merdjanom zbog turiranja.. i zaplacem gdje zivim
Onda se sjetim onog klipa koji je neko postavljao gdje svabo polizeiman na biciklu zaganja onog sa merdjanom zbog turiranja.. i zaplacem gdje zivim
- bitanga_sa_otesa
#11168 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
taj sa r8 je rejser iz lepenice 
-
el_bake007
#11169 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U Monacu,Londonu,Berlinu,Barceloni se svaki dan cuju glasna auta sa aftermarket izduvnim sistemima, ne znam zasto bi ikome smetalo? Meni je cak drago kad cujem 
- arslanica
#11170 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
daje se žmigavac kod ulaska u kružni tok, ali ne i kod izlaska sa istogLogovan wrote:Sad će neko napisati da se ne daje žmigavac kod izlaska.Naslovnica wrote:Mene definitivno najviše nervira nedavanje žmigavca kod izlaska iz kružnog toka![]()
jutros sam prošla skoro cijeli grad ... glavnom džadom ... bilo je skretanja, prestrojavanja ... niko, ali baš niko od njih nije davao žmigavac
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#11171 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jucer Bradina, ivan sedlo, katastrofa oko 5 sati
7 auta hauba dignuta, prokuhalo. Jedan megan se zapalio bukvalno
7 auta hauba dignuta, prokuhalo. Jedan megan se zapalio bukvalno
- nepass1
#11172 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
prilazim rogatici iz pravca ustiprace, mozda 15min guslam za c4 p naljepljeno i centrotrans minibus. voze ispod 50. ko je isao zna da je jedan dio sve puna, krivine. jbg ne smijem da prestizem. pred rogaticu kod pilane prestizem ih, ima znak prestizanja kad lizalo, mase policajac. uhvatio me radar na 64km/h. eto koliko su oni brzo vozili.
popizdim odmah, kaze policajac ogranicenje 50 po novom. reko jarane sto mi ovo radis, sad cu ih sve uz kovanj morati ponovo prestizati. poceo ja vise da se tresem. uvijek gledam da fino sa policijom komuniciram. ali prvo me izjebao c4 koji se zalijepio za bus, a i sam bus sto nece da se skloni. kad nailazi kolona, pa sigurno 30 auta, ako ne i vise. sve zbog busa.
kad su vidjeli, pustise me
mislim da su se vozac busa i citroena upisali od smijeha kad su vidjeli da sam zaustavljen
popizdim odmah, kaze policajac ogranicenje 50 po novom. reko jarane sto mi ovo radis, sad cu ih sve uz kovanj morati ponovo prestizati. poceo ja vise da se tresem. uvijek gledam da fino sa policijom komuniciram. ali prvo me izjebao c4 koji se zalijepio za bus, a i sam bus sto nece da se skloni. kad nailazi kolona, pa sigurno 30 auta, ako ne i vise. sve zbog busa.
mislim da su se vozac busa i citroena upisali od smijeha kad su vidjeli da sam zaustavljen
-
Naslovnica
#11173 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To je standardno na našim cestama, kerovi znaju gdje da zauzmu busiju i da sebi obezbijede pare za ratu kredita, mastan burek za ručak i tiket.nepass1 wrote:prilazim rogatici iz pravca ustiprace, mozda 15min guslam za c4 p naljepljeno i centrotrans minibus. voze ispod 50. ko je isao zna da je jedan dio sve puna, krivine. jbg ne smijem da prestizem. pred rogaticu kod pilane prestizem ih, ima znak prestizanja kad lizalo, mase policajac. uhvatio me radar na 64km/h. eto koliko su oni brzo vozili.
Standardna situacija na putu prema Palama, prije Ljubogošte, tamo na onom potezu oko Nešković pumpe.
Niđe žive duše okolo, vazda pustahija, onaj autootpad mislim da i ne radi, jedini potez gdje, koliko-toliko, može da se obiđe šleper...i oni znaju da je tu zicer.
Što je najzanimljivije, zaštekaju se na obje strane, u razmaku od 300-400m.
Mislim da bi najbolje bilo da se vratimo na brzine zaprežnih kola.
- nepass1
#11174 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
tako me zaustave na 75, kaze gdje zuris.
pa reko ubacio u petu ide samo auto. nije golf dvica
- Bullet Tooth Tony
#11175 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nepass1 wrote:tako me zaustave na 75, kaze gdje zuris.