Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- kamen spoticanja
#11151 Re: Zeničani
Hotel zenica ima sjajnu hranu ali su zara skupi
- cenecimoveocino
#11152 Re: Zeničani
U Dubrovniku na mojoj maturi sve za 10
Sent from my S4 Mini using Tapatalk
-
Ci-Nick
#11153 Re: Zeničani
Bio u hotelu Zenica kad se otvorio,.. bilo je preslano i loše, ne znam kako je sad, prije par dana u Dubrovniku ( restoranu ) platih dva bifteka, dva soka, dvije kupus salate 70 KM a prilog katastrofa, povrće iz vrećice,....

Last edited by Ci-Nick on 02/09/2016 17:52, edited 1 time in total.
- Partijaner
#11154 Re: Zeničani
Po vasoj prici ne valja sad nigdje, ZS majka haj vozdra.

-
Eborg
#11155 Re: Zeničani
Cijene su fakat odlicne tu u Izvoru. Porcija od 4-5 pastrmki je 7 KM, limunada 1 KM itd. Jedino se vidi da su djikani iz Mehurica, napravili su cucavac i nece da sluze alkohol a mogli su biti travnicki ZS.Throttle wrote:Salcinovic kod papirne je jos uvijek pristojan, ostalo uzas.. Namik (cini mi se da se tako zove) sad vodi posao koliko sam skuzio, imao sam neku saradnju s njim i restoranom kod papirne i bio sam zadovoljan.. sad najcesce jedem u Tapasu kod pravoslavne crkve. Opatija je isto ok al kad vidim one konobare preko ceste kako hodaju, samo kontam da ce ga opalit auto pa mi nije bas ugodno..
ljudi hvale hranu na almiju, nisam tamo jeo..
Usput, preporuka za ribnjak Izvor na mehuricu, dosta puta sam bio tamo i fakat je odmor otici tamo, pojesti stosta i uzivati u svjezem zraku.. Barem meni.. jedino mana je tanak jelovnik, ja ne jedem ribu osim fileta (lose iskustvo s kostima pa imam averziju prema tome) a pored ribe nema bas neke ponude. Pileci fileti, neka teletina i jos nešto sitno. Ko voli pastrmku-preporuka.. poprilicno je i povoljno samo ima voznje do gore
P.S. Jednom sam se ispovracao nakon rucka u ZS-u i svi su mi rekli da vise tamo ne jedem.
-
Ci-Nick
#11156 Re: Zeničani
Ne kažem da se ne može nigdje jesti,... ali restoran nije kantina i ako platim jelo 20 KM onda neću da vidim na tanjiru povrće iz kesice ili da izgleda totalno amaterski spremljeno i servirano,.. a najčešće i škrto, zakida te na gramaži pa steak nije propisanih 150 ili 200 grama nego 100 ili 120 gr.Partijaner wrote:Po vasoj prici ne valja sad nigdje, ZS majka haj vozdra.![]()
-
Eborg
#11157 Re: Zeničani
Ma generalno 99% nasih "gazdi" biznis je i napravilo zakidanjem gostiju, neplacanjem osoblja, izbjegavanjem poreza ili slicnim seljackim prevarama. Ne d'o Bog da spominjem ratno profiterstvo ili veze sa vladajucim rezimom.
I onda ti dodje takav bizMismen koji je u 46. godini magistrirao u Travniku, odijelo prvi put odjenuo na svadbu i za pokoji bajram i sad operise milionima i govori kako mora bit'.
I onda ti dodje takav bizMismen koji je u 46. godini magistrirao u Travniku, odijelo prvi put odjenuo na svadbu i za pokoji bajram i sad operise milionima i govori kako mora bit'.
-
channel10
#11158 Re: Zeničani
Za drugi boldEborg wrote:Cijene su fakat odlicne tu u Izvoru. Porcija od 4-5 pastrmki je 7 KM, limunada 1 KM itd. Jedino se vidi da su djikani iz Mehurica, napravili su cucavac i nece da sluze alkohol a mogli su biti travnicki ZS.Throttle wrote:Salcinovic kod papirne je jos uvijek pristojan, ostalo uzas.. Namik (cini mi se da se tako zove) sad vodi posao koliko sam skuzio, imao sam neku saradnju s njim i restoranom kod papirne i bio sam zadovoljan.. sad najcesce jedem u Tapasu kod pravoslavne crkve. Opatija je isto ok al kad vidim one konobare preko ceste kako hodaju, samo kontam da ce ga opalit auto pa mi nije bas ugodno..
ljudi hvale hranu na almiju, nisam tamo jeo..
Usput, preporuka za ribnjak Izvor na mehuricu, dosta puta sam bio tamo i fakat je odmor otici tamo, pojesti stosta i uzivati u svjezem zraku.. Barem meni.. jedino mana je tanak jelovnik, ja ne jedem ribu osim fileta (lose iskustvo s kostima pa imam averziju prema tome) a pored ribe nema bas neke ponude. Pileci fileti, neka teletina i jos nešto sitno. Ko voli pastrmku-preporuka.. poprilicno je i povoljno samo ima voznje do gore![]()
P.S. Jednom sam se ispovracao nakon rucka u ZS-u i svi su mi rekli da vise tamo ne jedem.Doduse ne znam je li zbog njih ili do popijene 2 gajbe Karlovacke i eliminisana jedno 3 kg cevapa prethodni dan.
Slicna situacija u jednom restoranu kod D.Vakufa. Priroda prelijepa, put los, cijene strasne i opet porcija pomfrita uz jelo nevjerovatna. Isto kao i u Mehuricima.
-
Eborg
#11159 Re: Zeničani
Zato jedes blitvu i kuhani krompir, pomfrit je za grickanje i djecu.
Znaci do hodze je ipak. Ja bih onda da ga ovako javno eto zamolim da malo zaviri u citabe i uvjeri se da islamom progres nije zabranjen vec, naprotiv, pozeljan. Stoga, nadam se da ce ukinuti cucavac i ugraditi normalnu solju shodno evropskim tendencijama nasih naroda i narodnosti.
Ponudjeni jelovnik jeste malo bezveze ali realno na ribnjak i dolazis zbog ribe. Pljeskavice, pite i ostale stvari koje nedostaju im se mogu oprostiti, ilitiga hodzinski halaliti.
Znaci do hodze je ipak. Ja bih onda da ga ovako javno eto zamolim da malo zaviri u citabe i uvjeri se da islamom progres nije zabranjen vec, naprotiv, pozeljan. Stoga, nadam se da ce ukinuti cucavac i ugraditi normalnu solju shodno evropskim tendencijama nasih naroda i narodnosti.
Ponudjeni jelovnik jeste malo bezveze ali realno na ribnjak i dolazis zbog ribe. Pljeskavice, pite i ostale stvari koje nedostaju im se mogu oprostiti, ilitiga hodzinski halaliti.
- Amagon
#11160 Re: Zeničani
Ima li u Zenici (ili neposrednoj blizini) neki ribnjak? I općenito, gdje je dobra riba od restorana?
Čuo sam da imaju lignje u Amicciju, ali nisam probao. Znam da u restoranu Ada (ili onaj pored) imaju nešto ribe.
Od hrane, meni je ZS stvarno dobar (pohovani sir, fileti, jetrica
), od pravih restorana možda Miris dunja
Čuo sam da imaju lignje u Amicciju, ali nisam probao. Znam da u restoranu Ada (ili onaj pored) imaju nešto ribe.
Od hrane, meni je ZS stvarno dobar (pohovani sir, fileti, jetrica
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#11161 Re: Zeničani
ZS je za mene Mekka. Da sam bolji s parama navratio bih jos do Fratellija i dosta.
Kakav je Miris Dunja? Mislio sam da je to fino mjesto, vidim niko ga ne spominje.
Kakav je Miris Dunja? Mislio sam da je to fino mjesto, vidim niko ga ne spominje.
- Warashii
#11162 Re: Zeničani
Frateli ti ja ne bi preporucio.Jimmy McNulty wrote:ZS je za mene Mekka. Da sam bolji s parama navratio bih jos do Fratellija i dosta.
Po kolicini restorana u jednom gradu i kvalitetu hrane u istim se da ocjeniti platezna moc gradjana.
Salcinovic je, na zalost, truba. Zadnjih par puta hrana je bila ocajna ( Papirna ).
TApas kako kad, zna da bude extra azna biti i nejestivo ( dostava ).
Hotel Zenica i hotel Dubrovnik (ne znam za restoran) mogu proci. Gledam neku noc u restoranu Dubrovnik ponuda prstaci na buzaru
ZS nisam probao a vidim ovdje se spominje, problem mi je samo sto im dostava radi cini mi se do 14 sati.
Amici sam nekada posjecivao i bio mi je ok, neku noc su dobili jedan minus od mene.
Uglavnom tesko je kod nas uspjeti, da bi nesto valjalo treba platiti a to ovdje tesko prodje.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#11163 Re: Zeničani
Pa jel jedete vi kod kuce ikako...
, svi sve restorane znaju
?
- Warashii
#11164 Re: Zeničani
A volim dobar zalogaj, nije mi mrsko ni platiti kad je nesto dobro, jbe mi se za markiranu odjecu i sl. ali hrana tu sam raspikuca
- cenecimoveocino
#11165 Re: Zeničani
U Kabalu sam jeo picu prije jedno mjesec,nisam bio impresioniran
- BlackCaviar
#11166 Re: Zeničani
Vozim točak od Bojinog vira prema Mokušnicama i u daljini čujem neku muziku, bacalo je na theme song nekog filma. Pohitim ja, a ono sve glasnije i glasnije, ma ori. Napokon dođem do ispod one teretane Elite i sad gledam gore. Dešava se nešto u Domu armije, stolice poredane, platno ispred. Imajući u vidu da su ovih dana učenici gimnazije organizovali projekcije filmova na otvorenom na terenu iza same gimnazije, rekoh možda je i ovdje neko organizovao isto to. Zapedalam do ulaza, kad me hladno dočeka SDA logo. 
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#11167 Re: Zeničani
Znači ne ide se u teretanu kod Adija dok izbori ne prođuBlackCaviar wrote:Vozim točak od Bojinog vira prema Mokušnicama i u daljini čujem neku muziku, bacalo je na theme song nekog filma. Pohitim ja, a ono sve glasnije i glasnije, ma ori. Napokon dođem do ispod one teretane Elite i sad gledam gore. Dešava se nešto u Domu armije, stolice poredane, platno ispred. Imajući u vidu da su ovih dana učenici gimnazije organizovali projekcije filmova na otvorenom na terenu iza same gimnazije, rekoh možda je i ovdje neko organizovao isto to. Zapedalam do ulaza, kad me hladno dočeka SDA logo.
Warrashii šta fali Fratelliju? Ja sam bio par puta, nije nešto skupo posebno, hrana je ok, konobari uslužni. Jedino mi se ne sviđa raja koja se okuplja gore ali kad sam sa svojom bagrom bmk za ostale
- Warashii
#11168 Re: Zeničani
Kvalitet hrane a o onoj porucenoj dostavom pogotovo nemam rijeci. Zadnje porucene tri pice su bile u najblaže rečeno ocajne. Kad se sjetim nekadašnjih pica iz Fratellija.Jimmy McNulty wrote:Znači ne ide se u teretanu kod Adija dok izbori ne prođuBlackCaviar wrote:Vozim točak od Bojinog vira prema Mokušnicama i u daljini čujem neku muziku, bacalo je na theme song nekog filma. Pohitim ja, a ono sve glasnije i glasnije, ma ori. Napokon dođem do ispod one teretane Elite i sad gledam gore. Dešava se nešto u Domu armije, stolice poredane, platno ispred. Imajući u vidu da su ovih dana učenici gimnazije organizovali projekcije filmova na otvorenom na terenu iza same gimnazije, rekoh možda je i ovdje neko organizovao isto to. Zapedalam do ulaza, kad me hladno dočeka SDA logo.![]()
Warrashii šta fali Fratelliju? Ja sam bio par puta, nije nešto skupo posebno, hrana je ok, konobari uslužni. Jedino mi se ne sviđa raja koja se okuplja gore ali kad sam sa svojom bagrom bmk za ostale
Poručio maslanicu, meso isuviše zilavo al me vise iziritirao "besamel" koji je bio prepun brašna da se skoro pretvorilo u zelatinastu masu.
Verdura ok, ali sta se tu ima za pogriješiti?
Znaci kod Adija se ide
-
Throttle
#11169 Re: Zeničani
Mene je fascinirao ZS, ukusno, obilno, jeftino 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#11170 Re: Zeničani
Ima li i dalje onih likova što tuše robu?
-
jubix
#11171 Re: Zeničani
Ribnjak na Mehuriću ne drži hodža nego advokat, vrti se po državnom sudu, gore izbora nema, il' jedi pastrmku ili nemoj voziti bezveze do Mehurića, put je haos. Pileći fileti i pljeskavica, to je to. Bio neki dan, pun restoran, dijaspora većinom, dugo se čeka jer roštilj koji on ima ne može pokriti sve.
U Tapasu bio jednom i ne bih više. ZS, piletina dobra, uštipci takođe. Hrana je dobra kod Seje u novom restoranu, ima na kašiku, porcije velike, fino, čisto.
U Tapasu bio jednom i ne bih više. ZS, piletina dobra, uštipci takođe. Hrana je dobra kod Seje u novom restoranu, ima na kašiku, porcije velike, fino, čisto.
- Amagon
#11172 Re: Zeničani
Ako misliš na ZS i one (većinom iz Blatuše) što u velikim crnim vrećama prodaju gaće, čarape i dresove zmajeva - NEMA, za divno čudo_BataZiv_0809 wrote:Ima li i dalje onih likova što tuše robu?
Malo im se kao isfiltrirale mušterije, mislim i dalje ima onih radnika što se zacugaju poslije posla, ali recimo, sve više ima i djevojaka
ZS
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#11173 Re: Zeničani
Ja sam prije par mjeseci ušao u ZS i bilo možda 5-6 muških i 10 djevojaka, frapirao se.
Neku noć dvije bule došle, jele i nastavile dalje. Vidim dosta onih rokera i metalaca i hipstera što Amagon kaže, ma svega ima. Meni je fkt dole lijepo. 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#11174 Re: Zeničani
Sve ste ispricali, ali ste preskocili sustinu:
Kakvi su picichi?
Kakvi su picichi?
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno