Sirija
- basar
#11151 Re: Sirija
ee, kako ste vi samo licemjerni i vas zakir namik naik kako god ga vec zovete...
E čuj pogledaj šta zakir kaže, ma baš me briga šta nekakav zakir baljezga.
a on je sunit a sunizam nije nazvao sektom, a sunizam je zapravo najveća sekta.
nabroji svakakve gluposti i na kraju kaže da je zapravo njegova sekta ispravna. Jako pametno.. Od sad ću vazda gledati sta zakironi priča hahahh
E čuj pogledaj šta zakir kaže, ma baš me briga šta nekakav zakir baljezga.
a on je sunit a sunizam nije nazvao sektom, a sunizam je zapravo najveća sekta.
nabroji svakakve gluposti i na kraju kaže da je zapravo njegova sekta ispravna. Jako pametno.. Od sad ću vazda gledati sta zakironi priča hahahh
-
RahatHurmašica
#11152 Re: Sirija
vehabizam sam uvijek smatrao petokolonaškom sektom, a ovo je direktna potvrda. evo šta ih uče u maoči. kad ti je iran guzicu spasio nesebičnim donacijama oružja BiH, nije ti bilo mrska. za to isto vrijeme tvoje vehabije su nam slale hurme i vehabijsku literaturu.semirizsvemira wrote:Sije su gore nego krscani , za mene a i za sve muslimane
stid da te bude, zavuci se u rupu i ne izlazi.
-
kliks-ovac
#11153 Re: Sirija
Baš zanimljiv prevod Zakirovog govora. Dali iko razumije ovdje engleski? Čovjek kaže: "U islamu nema Šija i Sunija."
Ovaj prevodi: "U islamu nema Šija."
Ovaj prevodi: "U islamu nema Šija."
- DzeBra
#11154 Re: Sirija
Selam cenjeno pučanstvoSirom_ah wrote:Jel tvoje vjersko uvjerenje siizam?
Moje uvjerenje ha?
Iskreno? Pa ovako. Ja sam Bošnjak i vjera u mom životu ima značenje tamam onoliko koliko i u 90% života mojih sunarodnjaka. Iz Kurana znam proučiti tamam onoliko koliko sam i naučio prije 30 godina kada sam išao u mejtef. Ipak, ni samom Mustafi Ceriću, dojučerašnjem vjerskom poglavaru svih muslimanskih Bošnjaka, nebi priznao da Islam voli više od mene.
Mogu se zakleti Allahom a i svime što mi je najdraže u životu da i šije i sunije volim isto. Isto kao što naš bošnjački babo voli svoju djecu. Ali ipak, bez pristrasnosti i ljudski, moram priznati da su one muslimanske nacije koje sebe nazivaju sunitskima daleko nazadnije od onih šijtskih.
Sunitske nacije ili su krajnje nazadne ili su se stavile pod potpunu kontrolu cionista u Amerike da bi uspjeli ići u korak sa vremenom.
Ja već dugo godina živim među tim narodima i poznajem ih veoma dobro. Da samo vidiš statističku razliku u sticanju višeg i visokog obrazovanja izmedju iranskih i arapskih useljenika u neku od zapadnih zemalja. To je nebo i zemlja.
- DzeBra
#11155 Re: Sirija
OK, tvoje stajalište, to ne želim mijenjati, ostani pri tome.semirizsvemira wrote:Sije su gore nego krscani , za mene a i za sve muslimane
Samo, nisam znao da poznaješ baš sve muslimane?
Kada bi u npr. našoj Bosni sproveo jednu anketu sa pitanjem ko je gori šije ili vehabije, šta misliš kakav bi rezultat bio?
Ja nikada nisam čuo nekog Bošnjaka da kaže "ma ove šije su gore od četnika".
Dalje ti neću ništa tipkati ....
- DzeBra
#11156 Re: Sirija
Ma bogami gubljenje vremena diskutirati na ovu temu sa ljudima iza kojih stoji ideologija koja obrće sa mozda najvećim bogastvima i kapitalom na svijetu.kliks-ovac wrote:Čovjek kaže: "U islamu nema Šija i Sunija." Ovaj prevodi: "U islamu nema Šija."
Ovdje kod mene ima ljudi iz cijelog svijeta pa tako i šija i sunija iz Iraka. Poznajem ih veoma puno jer sam sa nekima od njih išao u školu i na nekakve kurseve. Vjeruj mi da se ljudi skupa druže i svaki dan su skupa.
Jednom sam ih pitao zbog čega se onako rokaju u Iraku. Oni kažu da im je to uveženo "sa strane" i da ranije nije bilo tih konflikata. Čak kažu da su u mnogo slučajeva i familije šitsko/sunitske bile krvno izmiješane. Ono nešto kao u našem Mostaru prije rata
-
RahatHurmašica
#11158 Re: Sirija
potpisDzeBra wrote:Selam cenjeno pučanstvoSirom_ah wrote:Jel tvoje vjersko uvjerenje siizam?
Moje uvjerenje ha?
Iskreno? Pa ovako. Ja sam Bošnjak i vjera u mom životu ima značenje tamam onoliko koliko i u 90% života mojih sunarodnjaka. Iz Kurana znam proučiti tamam onoliko koliko sam i naučio prije 30 godina kada sam išao u mejtef. Ipak, ni samom Mustafi Ceriću, dojučerašnjem vjerskom poglavaru svih muslimanskih Bošnjaka, nebi priznao da Islam voli više od mene.
Mogu se zakleti Allahom a i svime što mi je najdraže u životu da i šije i sunije volim isto. Isto kao što naš bošnjački babo voli svoju djecu. Ali ipak, bez pristrasnosti i ljudski, moram priznati da su one muslimanske nacije koje sebe nazivaju sunitskima daleko nazadnije od onih šijtskih.
Sunitske nacije ili su krajnje nazadne ili su se stavile pod potpunu kontrolu cionista u Amerike da bi uspjeli ići u korak sa vremenom.
Ja već dugo godina živim među tim narodima i poznajem ih veoma dobro. Da samo vidiš statističku razliku u sticanju višeg i visokog obrazovanja izmedju iranskih i arapskih useljenika u neku od zapadnih zemalja. To je nebo i zemlja.
- DzeBra
#11159 Re: Sirija
Ma šega od ljudi bakliks-ovac wrote:Baš zanimljiv prevod Zakirovog govora. Dali iko razumije ovdje engleski? Čovjek kaže: "U islamu nema Šija i Sunija." Ovaj prevodi: "U islamu nema Šija."
- kaajma
#11160 Re: Sirija
Ti mene optuzi vec da ja priznajem sunije. Da vidimo sta kaze Poslanik salahualejhiveselem o sektama:DzeBra wrote:Zakir Naik spominje puno više od onih "koje ja branim". On Kaže i da Poslanik s.a.v.s nije bio sunit već je bio samo musliman, što bi se moglo tumačiti kao "smatrati se sunitom pogrešno je isto kao i smatrati se šijom."kaajma wrote: Asad je šija-rafidija ... sta kaze uvaženi Zakir Naik o njima koje braniš
Spominje i nekakvih 17 sekti u Islamu. Koje su to sekte, osim šijizma? Je li i sunitski islam tu? Po ovome što reče brat nam Zakir, trebao bi biti. Tvoj uvaženi Kardawi je jedan od najvećih djelitelja muslimana na sekte.
"Ne pomažite revoluciju u Bahrajnu, to je šijtska revolucija".
Hvala ti od srca za ovaj video. Njime su samo potvrđena moja vjerska uvjerenja
Od Abdullaha b. Amra r.a., stoji da je Poslanik s.a.w.s., rekao: „Moj ummet će snaći ono što je snašlo jevreje - sinove Israilove, stopu po stopu, pa ako se među nemuslimanima nađe neko ko će javno počiniti blud sa svojom majkom – naći će se neko iz moga ummeta ko će učiniti isto to. Jevreji su se podijelili na 72 grupacije i sekte, a moj ummet će se podijeliti na 73 grupacije i sekte. Sve će ići u džehennemsku vatru izuzev jedne grupe muslimana! Bi rečeno: Koja je to spašena skupina muslimana o Allahov Poslaniče? Reče: Spašena skupina muslimana su oni koji budu na onome na čemu sam ja i moji ashabi!“ (Hasen. Sunen Tirmizi, br.2641.)
Znaci sunije, sije, vehabije(sto nije sekta nego pogrdan naziv za grupu muslimana), sufije itd ne potpadaju u pod spasenu skupinu nego oni muslimani?
- Co0l
#11161 Re: Sirija
Suniti,Šiiti,Budisti,Hindusi,Šintoisti-http://www.klix.ba/forum/religija-f6.html pa tamo raspravljajte ko ce gdje poslije smrti.
Ovdje cekamo da Kusajr padne
Ovdje cekamo da Kusajr padne
- Klavikula
#11162 Re: Sirija
People of Aleppo Take to the Streets We Want FSA OUT !! We Want Syrian Army
http://www.youtube.com/watch?v=q0K5CljN ... r_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=q0K5CljN ... r_embedded
-
aldinjo
#11163 Re: Sirija
Šta reče bez imalo stida?RahatHurmašica wrote:vehabizam sam uvijek smatrao petokolonaškom sektom, a ovo je direktna potvrda. evo šta ih uče u maoči. kad ti je iran guzicu spasio nesebičnim donacijama oružja BiH, nije ti bilo mrska. za to isto vrijeme tvoje vehabije su nam slale hurme i vehabijsku literaturu.semirizsvemira wrote:Sije su gore nego krscani , za mene a i za sve muslimane
stid da te bude, zavuci se u rupu i ne izlazi.
-
aldinjo
#11164 Re: Sirija
Kao bitno je šta narod misli,kakav crni narod.DzeBra wrote:OK, tvoje stajalište, to ne želim mijenjati, ostani pri tome.semirizsvemira wrote:Sije su gore nego krscani , za mene a i za sve muslimane
Samo, nisam znao da poznaješ baš sve muslimane?
Kada bi u npr. našoj Bosni sproveo jednu anketu sa pitanjem ko je gori šije ili vehabije, šta misliš kakav bi rezultat bio?
Ja nikada nisam čuo nekog Bošnjaka da kaže "ma ove šije su gore od četnika".
Dalje ti neću ništa tipkati ....
- AliceInChains
#11165 Re: Sirija
U cemu je problem? Neka ih tamo na terenu, da se drze u formi.......u slucaju nekih drzavnorusilackih poteza simpanza u genocidnom blentitetu.JoseMujica wrote:more li kako da ovoj "braći" pomognemo da se što lakše dokopaju Sirije i da se ne vraćajuVehabije iz BiH ratuju u Siriji, jedan od njih poginuo
Državljanin BiH Muaz Šabić poginuo je u Siriji, dok su dvojica njegovih saboraca, također iz BiH, ranjena. Federalna televizija saznaje da su se oni borili u redovima pobunjenika protiv režima predsjednika Bashara al-Assada.
Vehabije iz BiH ratuju u Siriji, jedan od njih poginuo Bajro Ikanović (Foto: Arhiv/Sud BiH) Prema informacijama koje su potvrdile policijske agencije, 52 osobe iz Bosne i Hercegovine borile su se u Siriji. U našu zemlju vratile su se 32, u ostalo ih je još 20. Oni su pripadnici selefijskog pokreta u BiH, a većinom su dio zloglasnog fronta Al-Nusra, kojeg Sjedinjene Američke Države povezuju sa terorističkom organizacijom Al Kaida.
Šabić je ukopan u Siriji, a njegova porodica, koja živi u zeničkom naselju Puhovac, neće tražiti njegovo tijelo. On je jedan od četiri pripadnika selefijskog pokreta koji su svojevremeno verbalno napali bivšeg ministra sigurnosti Sadika Ahmetovića. Njegov odlazak u Siriju je, navodno, organizovan u Gornjoj Maoči.
U Siriji su, saznaje FTV, ranjeni državljani BiH su 36-godišnji Enver Lilić i Bajro Ikanović. Ikanović je 2007. godine pravosnažno osuđen na četiri godine zatvora zbog pripremanja terorističkog napada.
Među onima koje se na strani pobunjenika bore u Siriji je i Senad Hasanović iz Hadžića. Zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija on je, u istom predmetu kao i Ikanović, osuđen na šest mjeseci zatvora.
Iako se front Al-Nusra predstavlja kao dio legitimne sirijske opozicije, riječ je, kako tvrde američki zvaničnici, o pokušaju Al Kaide da preotme borbu sirijskog naroda za vlastite zločinačke svrhe.
Prema obavještajnim podacima, državljani BiH koji su preko tursko-sirijske granice ušli u Siriju pripadnici su upravo ovog fronta.
I dvojica državljana Srbije, tačnije iz Sandžaka, poginula su na ratištu u Siriji, saznaje FTV.
- basar
#11166 Re: Sirija
činjenica je da se vehabizam smatrao petokolonaškom sektom.aldinjo wrote:Šta reče bez imalo stida?RahatHurmašica wrote:vehabizam sam uvijek smatrao petokolonaškom sektom, a ovo je direktna potvrda. evo šta ih uče u maoči. kad ti je iran guzicu spasio nesebičnim donacijama oružja BiH, nije ti bilo mrska. za to isto vrijeme tvoje vehabije su nam slale hurme i vehabijsku literaturu.semirizsvemira wrote:Sije su gore nego krscani , za mene a i za sve muslimane
stid da te bude, zavuci se u rupu i ne izlazi.![]()
![]()
Npr kada je Osmansko carstvo bilo napadnuto sa svih strana, vehabije su zajedno sa Engleskom napali "nevjernike" potrovali svojoj "braći muslimanima" vojsku, porušili sve što je imalo veze sa osmanskom infrastrukturom, zameli svaki trag.
npr. kada je najveći cionistički protivnik bio Egipat sa Nasserom vehabije su se pojavile i počele praviti probleme u Egiptu.
Sada kada cionistima ne odgovara režim u Siriji jer preko njega dolazi sve što može zaprijetiti, vehabije su se pojavile i povele revoluciju. vazda su bili petokolonaši i ostali.
- basar
#11167 Re: Sirija
Kao prvo taj hadis nije tačan.kaajma wrote:Ti mene optuzi vec da ja priznajem sunije. Da vidimo sta kaze Poslanik salahualejhiveselem o sektama:DzeBra wrote:Zakir Naik spominje puno više od onih "koje ja branim". On Kaže i da Poslanik s.a.v.s nije bio sunit već je bio samo musliman, što bi se moglo tumačiti kao "smatrati se sunitom pogrešno je isto kao i smatrati se šijom."kaajma wrote: Asad je šija-rafidija ... sta kaze uvaženi Zakir Naik o njima koje braniš
Spominje i nekakvih 17 sekti u Islamu. Koje su to sekte, osim šijizma? Je li i sunitski islam tu? Po ovome što reče brat nam Zakir, trebao bi biti. Tvoj uvaženi Kardawi je jedan od najvećih djelitelja muslimana na sekte.
"Ne pomažite revoluciju u Bahrajnu, to je šijtska revolucija".
Hvala ti od srca za ovaj video. Njime su samo potvrđena moja vjerska uvjerenja
Od Abdullaha b. Amra r.a., stoji da je Poslanik s.a.w.s., rekao: „Moj ummet će snaći ono što je snašlo jevreje - sinove Israilove, stopu po stopu, pa ako se među nemuslimanima nađe neko ko će javno počiniti blud sa svojom majkom – naći će se neko iz moga ummeta ko će učiniti isto to. Jevreji su se podijelili na 72 grupacije i sekte, a moj ummet će se podijeliti na 73 grupacije i sekte. Sve će ići u džehennemsku vatru izuzev jedne grupe muslimana! Bi rečeno: Koja je to spašena skupina muslimana o Allahov Poslaniče? Reče: Spašena skupina muslimana su oni koji budu na onome na čemu sam ja i moji ashabi!“ (Hasen. Sunen Tirmizi, br.2641.)
Znaci sunije, sije, vehabije(sto nije sekta nego pogrdan naziv za grupu muslimana), sufije itd ne potpadaju u pod spasenu skupinu nego oni muslimani?
Ko hoće da pročita nek pročita http://www.ha-mim.net/Duhovnost-detail/ ... e-skupine/
a ja sam 100% ubjeđen da je od prvih podijela do danas postojalo barem 2X više sekti od 73. I to je još jedan dokaz lažnog hadisa.
zapravo vehbosi najviše i koriste takve hadise, jer im odgovaraju.
-
aldinjo
#11168 Re: Sirija
stid da te bude, zavuci se u rupu i ne izlazi.[/quote]
Šta reče bez imalo stida?
[/quote]
činjenica je da se vehabizam smatrao petokolonaškom sektom.
Npr kada je Osmansko carstvo bilo napadnuto sa svih strana, vehabije su zajedno sa Engleskom napali "nevjernike" potrovali svojoj "braći muslimanima" vojsku, porušili sve što je imalo veze sa osmanskom infrastrukturom, zameli svaki trag.
npr. kada je najveći cionistički protivnik bio Egipat sa Nasserom vehabije su se pojavile i počele praviti probleme u Egiptu.
Sada kada cionistima ne odgovara režim u Siriji jer preko njega dolazi sve što može zaprijetiti, vehabije su se pojavile i povele revoluciju. vazda su bili petokolonaši i ostali.[/quote]
Vehabizam ne postoji i haram je nazivati muslimani vehabijama i to je stav uleme.
Šta reče bez imalo stida?
Sada kada cionistima ne odgovara režim u Siriji jer preko njega dolazi sve što može zaprijetiti, vehabije su se pojavile i povele revoluciju. vazda su bili petokolonaši i ostali.[/quote]
Vehabizam ne postoji i haram je nazivati muslimani vehabijama i to je stav uleme.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#11169 Re: Sirija
otkako sam došao na forum prije 10 godina slušam kako islam nema podjela najčišća vjera nema sekti
a sada ne znam šta da mislim
toliko toga ne razumijem...
znam samo jedno...prije će kršćani preživjeti u siriji nego alaviti ako teroristi pobjede
možda se zato alaviti tako jako bore
a sada ne znam šta da mislim
toliko toga ne razumijem...
znam samo jedno...prije će kršćani preživjeti u siriji nego alaviti ako teroristi pobjede
možda se zato alaviti tako jako bore
-
aldinjo
#11170 Re: Sirija
Zakir Naik spominje puno više od onih "koje ja branim". On Kaže i da Poslanik s.a.v.s nije bio sunit već je bio samo musliman, što bi se moglo tumačiti kao "smatrati se sunitom pogrešno je isto kao i smatrati se šijom."
Spominje i nekakvih 17 sekti u Islamu. Koje su to sekte, osim šijizma? Je li i sunitski islam tu? Po ovome što reče brat nam Zakir, trebao bi biti. Tvoj uvaženi Kardawi je jedan od najvećih djelitelja muslimana na s
Ti mene optuzi vec da ja priznajem sunije. Da vidimo sta kaze Poslanik salahualejhiveselem o sektama:
Znaci sunije, sije, vehabije(sto nije sekta nego pogrdan naziv za grupu muslimana), sufije itd ne potpadaju u pod spasenu skupinu nego oni muslimani?[/quote][/quote]
Kao prvo taj hadis nije tačan.
Ko hoće da pročita nek pročita http://www.ha-mim.net/Duhovnost-detail/ ... e-skupine/
a ja sam 100% ubjeđen da je od prvih podijela do danas postojalo barem 2X više sekti od 73. I to je još jedan dokaz lažnog hadisa.
E jesi našao izvor da demantuješ!

Spominje i nekakvih 17 sekti u Islamu. Koje su to sekte, osim šijizma? Je li i sunitski islam tu? Po ovome što reče brat nam Zakir, trebao bi biti. Tvoj uvaženi Kardawi je jedan od najvećih djelitelja muslimana na s
Ti mene optuzi vec da ja priznajem sunije. Da vidimo sta kaze Poslanik salahualejhiveselem o sektama:
Znaci sunije, sije, vehabije(sto nije sekta nego pogrdan naziv za grupu muslimana), sufije itd ne potpadaju u pod spasenu skupinu nego oni muslimani?[/quote][/quote]
Kao prvo taj hadis nije tačan.
E jesi našao izvor da demantuješ!
-
racionalista
#11171 Re: Sirija
Ako su vehabije svuđe ko što su ove naše ovdje u Bosni, onda je to dno dna. Kod nas vehabijsku zajednicu čini 99% tipova koji su ranije bili cugeri, narkomani i osobe sklone devijacijama u ponašanju.
- basar
#11172 Re: Sirija
Šta reče bez imalo stida?aldinjo wrote:stid da te bude, zavuci se u rupu i ne izlazi.
Vehabizam ne postoji i haram je nazivati muslimani vehabijama i to je stav uleme.[/quote]
vehabije postoje, nije haram nazivati, jedino ako je haram malikije nazivati malikijama onda u redu... ali koliko znam taj naziv postoji barem hiljadu godina. koje uleme?
a šta fali stranici ha-mim.. fali to što ljudi govore istinu, jel to?
-
aldinjo
#11173 Re: Sirija
Vehabizam ne postoji i haram je nazivati muslimani vehabijama i to je stav uleme.[/quote]
vehabije postoje, nije haram nazivati, jedino ako je haram malikije nazivati malikijama onda u redu... ali koliko znam taj naziv postoji barem hiljadu godina. koje uleme?
Baš si me nasmijao stranicom ali baš.
I Đogo je govorio da priča istinu pa se opet zna kakav je lažov bio.Od toliko izvora ti našao one neznalice.
a šta fali stranici ha-mim.. fali to što ljudi govore istinu, jel to?[/quote]Baš si me nasmijao sa stranicom ali baš.I Đogo je govorio da priča istinu pa se opet zna kakav je lažov bio.Od toliko izvora ti postavio one neznalice.
Baš si me nasmijao stranicom ali baš.
a šta fali stranici ha-mim.. fali to što ljudi govore istinu, jel to?[/quote]Baš si me nasmijao sa stranicom ali baš.I Đogo je govorio da priča istinu pa se opet zna kakav je lažov bio.Od toliko izvora ti postavio one neznalice.
Last edited by aldinjo on 18/05/2013 16:04, edited 1 time in total.
-
sarajevoxxxx
#11174 Re: Sirija
Kusajr: Deset poginulih iz redova Hezbollaha
Hezbollahu se neda pa neda. Ljudi izginuse, a rezultati mrsavi. Ne pomaze ni Kasapinova avijacija, ni silno topnistvo (kojim su se danas nakon neuspjeha isklalili nad civilima Kusajra) ni isukustvo iza ratova sa Izraelom, a ni pomoc Asadove SAA. Momci koji nikad puske nisu uzeli u zivotu hebu mater psima rata iz Libanona, umjesto da konacno dodje vijest da je Kusajr pao ono jos deset mrtvih hehehehe, majku im.
- Mislo se Hezbollah prosetati kroz Siriju, e neces junace, pisat ces krv za svaki metar koji uzmes.
Takodjer, opozicionari su se jucer konacno usetali u tvornicu sapuna na medjunarodnom putu Damask - Homs koja se smatra istocnim ulazom u glavni grad Sirije Damask. Put vodi da samog jezgra grada Damaska.
Hezbollahu se neda pa neda. Ljudi izginuse, a rezultati mrsavi. Ne pomaze ni Kasapinova avijacija, ni silno topnistvo (kojim su se danas nakon neuspjeha isklalili nad civilima Kusajra) ni isukustvo iza ratova sa Izraelom, a ni pomoc Asadove SAA. Momci koji nikad puske nisu uzeli u zivotu hebu mater psima rata iz Libanona, umjesto da konacno dodje vijest da je Kusajr pao ono jos deset mrtvih hehehehe, majku im.
- Mislo se Hezbollah prosetati kroz Siriju, e neces junace, pisat ces krv za svaki metar koji uzmes.
Takodjer, opozicionari su se jucer konacno usetali u tvornicu sapuna na medjunarodnom putu Damask - Homs koja se smatra istocnim ulazom u glavni grad Sirije Damask. Put vodi da samog jezgra grada Damaska.
- snaga_znanja
#11175 Re: Sirija
sarajevoxxxx wrote:Kusajr: Deset poginulih iz redova Hezbollaha
Kao neko ko je totalno neutralan u pogledu sukoba u Siriji jako me zanima kakvu ulogu tvornica sapuna ima?