SDP

Post Reply
Murisno1

#11151 Re: SDP

Post by Murisno1 »

Šta bi tek bilo da ih i Avaz gazi (kao nekad) :D
Bem ti politiku ... znam da je kurva, al zar baš ova naša mora da bude najkurvanjskija mater joj.
Nek nam je Bog na pomoći svima ...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#11152 Re: SDP

Post by plain vanilla »

Murisno1 wrote:Šta bi tek bilo da ih i Avaz gazi (kao nekad) :D
pa to bi bio dobar znak
Dasi

#11153 Re: SDP

Post by Dasi »

Ali krenimo od početka. Važno je. Reportažni zapis počinje snimkom dolaska Bregovića u lokalni Dom zdravlja gdje je kao sasvim običan građanin najprije morao otvoriti zdravstveni karton. Nakon te sitne formalnosti, Bregovića kamere FTV-a već prate u Klinici za radiologiju gdje je završio ekspresno. Dočekalo ga pred ulazom ljubazno osoblje klinike, i pred istim kamerama federalnog javnog servisa koje su ga trebale "prinaroditi", u korijenu je Bregović sasjekao i pomisao da je sasvim običan čovjek. Jer, sasvim obični pacijenti i po nekoliko mjeseci čekaju da urade CT snimak a Bregovića vidjesmo kako, nedugo nakon što je otvorio zdravstveni karton, već leži na pokretnom stolu uređaja za snimanje.

Kaže Žurnalu dežurna medicinska sestra na recepciji Radiologije: Ma ne čeka se dugo uopšte. Recimo iduće bi sedmice došli na red ako se danas najavite. Ma, možda se čeka najviše desetak dana.

- Naravno, morate imati uputnicu svog ljekara, dodaje.

A nije ni to nimalo nebitan detalj, jer sasvim običnom čovjeku treba uputnica a Goranu Bregoviću preporuka, pazite sad, Faruka Drine!

Da pojasnimo: kaže za Žurnal ministar zdravstva Mesihović da nije tačno da je Bregović preko reda uradio CT snimak.

- On se najavio prije dvadesetak dana, kaže ministar u kratkom telefonskom razgovoru.

Kako mislite najavio se, kad smo u prilogu FTV-a vidjeli da je tek otvorio zdravstveni karton... pojašnjavamo ministru.

- Joj, možete li me nazvati kasnije, evo me na sjednici Vlade, znate...

Nije tačno, ministre, sjednica je završena, upravo treba da počne pres konferencija i tamo je i naš kolega. Upravo mi je javio da vas nema u sali.

- Pa dobro, recite, šta vas zapravo interesuje?

Zanima nas kako je moguće da Goran Bregović onako preko reda...

- Nije on ništa preko reda. Najavio se preko Faruka Drine...ne znam šta sad tu ima....znate mi smo i u nekim prijateljskim relacijama...!?

Mogu li ja kao građanka ove zemlje doći u kliniku bez uputnice...pitamo ministra, ali ne dozvoljava da završmo.

- Nazovite me za pola sata, ili još bolje, nazovite mog portparola, evo baš me premijer zove da me nešto pita, kaže nam Mesihović.

A u tom trenutku premijer Nermin Nikšić prisustvuje pres konferenciji nakon sjednice Vlade.

Pitao je novinar Žurnala i premijera Nikšića da prokomentira ovaj slučaj. Ništa manji šok od Mesihovićeve sagovornice nije doživio nakon odgovora premijera.

- Nažalost, mi živimo u takvoj državi, u takvom sistemu, kaže Nikšić novinaru Žurnala, pred desetak kolega iz drugih medija u sali za konferencije Vlade FBiH, pred brojnim TV kamerama, fotoobjektivima.

- Mi živimo u zemlji u kojoj je to uobičajena praksa. Ja sam bio u sličnoj situaciji...dijeli federalni premijer svoja iskustva. I da priča bude šokantnija, javno priznaje kako je i sam posegnuo za institutom "intervencije":

- Pa onda imate nekog, pa ga zamolite...., kaže Nikšić.

Svaki bi komentar nakon ovih izjava ministra i premijera bio suvišan. Ali, kako u svakom zlu ima i trunka dobra, eto rješenja za pacijente koji na CT snimanje čekaju mjesecima. Dakle, može i bez uputnice jer ministar je rekao: Za CT samo nazovi Faruka Drinu!
Last edited by Dasi on 07/03/2012 18:51, edited 1 time in total.
mrtva kokoš

#11154 Re: SDP

Post by mrtva kokoš »

:skoljka:
palermo

#11155 Re: SDP

Post by palermo »

Dasi wrote:

Ali krenimo od početka. Važno je. Reportažni zapis počinje snimkom dolaska Bregovića u lokalni Dom zdravlja gdje je kao sasvim običan građanin najprije morao otvoriti zdravstveni karton. Nakon te sitne formalnosti, Bregovića kamere FTV-a već prate u Klinici za radiologiju gdje je završio ekspresno. Dočekalo ga pred ulazom ljubazno osoblje klinike, i pred istim kamerama federalnog javnog servisa koje su ga trebale "prinaroditi", u korijenu je Bregović sasjekao i pomisao da je sasvim običan čovjek. Jer, sasvim obični pacijenti i po nekoliko mjeseci čekaju da urade CT snimak a Bregovića vidjesmo kako, nedugo nakon što je otvorio zdravstveni karton, već leži na pokretnom stolu uređaja za snimanje.

Kaže Žurnalu dežurna medicinska sestra na recepciji Radiologije: Ma ne čeka se dugo uopšte. Recimo iduće bi sedmice došli na red ako se danas najavite. Ma, možda se čeka najviše desetak dana.

- Naravno, morate imati uputnicu svog ljekara, dodaje.

A nije ni to nimalo nebitan detalj, jer sasvim običnom čovjeku treba uputnica a Goranu Bregoviću preporuka, pazite sad, Faruka Drine!

Da pojasnimo: kaže za Žurnal ministar zdravstva Mesihović da nije tačno da je Bregović preko reda uradio CT snimak.

- On se najavio prije dvadesetak dana, kaže ministar u kratkom telefonskom razgovoru.

Kako mislite najavio se, kad smo u prilogu FTV-a vidjeli da je tek otvorio zdravstveni karton... pojašnjavamo ministru.

Nije tačno, ministre, sjednica je završena, upravo treba da počne pres konferencija i tamo je i naš kolega. Upravo mi je javio da vas nema u sali.

Zanima nas kako je moguće da Goran Bregović onako preko reda...

- Nije on ništa preko reda. Najavio se preko Faruka Drine...ne znam šta sad tu ima....znate mi smo i u nekim prijateljskim relacijama...!?

Mogu li ja kao građanka ove zemlje doći u kliniku bez uputnice...pitamo ministra, ali ne dozvoljava da završmo.

- Nazovite me za pola sata, ili još bolje, nazovite mog portparola, evo baš me premijer zove da me nešto pita, kaže nam Mesihović.

A u tom trenutku premijer Nermin Nikšić prisustvuje pres konferenciji nakon sjednice Vlade.

Pitao je novinar Žurnala i premijera Nikšića da prokomentira ovaj slučaj. Ništa manji šok od Mesihovićeve sagovornice nije doživio nakon odgovora premijera.

- Nažalost, mi živimo u takvoj državi, u takvom sistemu, kaže Nikšić novinaru Žurnala, pred desetak kolega iz drugih medija u sali za konferencije Vlade FBiH, pred brojnim TV kamerama, fotoobjektivima.

- Mi živimo u zemlji u kojoj je to uobičajena praksa. Ja sam bio u sličnoj situaciji...dijeli federalni premijer svoja iskustva. I da priča bude šokantnija, javno priznaje kako je i sam posegnuo za institutom "intervencije":

- Pa onda imate nekog, pa ga zamolite...., kaže Nikšić.

Svaki bi komentar nakon ovih izjava ministra i premijera bio suvišan. Ali, kako u svakom zlu ima i trunka dobra, eto rješenja za pacijente koji na CT snimanje čekaju mjesecima. Dakle, može i bez uputnice jer ministar je rekao: Za CT samo nazovi Faruka Drinu!
Makar bio u skupini onih kako ih Ridji nazva koji imaju daleko više problema u životu od forumskih diskusija ( što, naravno jeste istina :D )........ja zaista ne vidim nešto toliko strašno u ovom da bi se na forumu tako krupne riječi potezale. Čak i ovako prenesena izjava Nikšića (nisam je slušao na radiju, možda je drugačija tamo) meni ne zvuči nešto strašno..........čovjek je rekao, nažalost živimo u takvom sistemu.......jel to nije istina, rekao je da je i on bio u sličnoj situaciji, pa bi luste ii mu vjerovali da je rekao da nije.....stvarnmo ne mogu uhvatiti poentu ovog tolikog kukumavčenja oko OVOG poteza........šta mi zapravo tražimo, licemjerje.....džaba, koliko god se trudio da shvatim ne mogu..
Skijaš

#11156 Re: SDP

Post by Skijaš »

Ovo je sve na kokainu.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#11157 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

palermo wrote:Makar bio u skupini onih kako ih Ridji nazva koji imaju daleko više problema u životu od forumskih diskusija ( što, naravno jeste istina :D )........ja zaista ne vidim nešto toliko strašno u ovom da bi se na forumu tako krupne riječi potezale. Čak i ovako prenesena izjava Nikšića (nisam je slušao na radiju, možda je drugačija tamo) meni ne zvuči nešto strašno..........čovjek je rekao, nažalost živimo u takvom sistemu.......jel to nije istina, rekao je da je i on bio u sličnoj situaciji, pa bi luste ii mu vjerovali da je rekao da nije.....stvarnmo ne mogu uhvatiti poentu ovog tolikog kukumavčenja oko OVOG poteza........šta mi zapravo tražimo, licemjerje.....džaba, koliko god se trudio da shvatim ne mogu..
Ovako bi isto razmišljao da je premijer Branković, a ne Nikšić :D
A ostalo je bespredmetno objašnjavati, a premijer nije moja komšinica sa petog pa vidi u kakvoj zemlji živimo, nego kreator zemlje... i odnosa u njoj. Pa , niti jednom rječju.. borićemo se protiv toga..
palermo

#11158 Re: SDP

Post by palermo »

KatarinaKosaca wrote:
palermo wrote:Makar bio u skupini onih kako ih Ridji nazva koji imaju daleko više problema u životu od forumskih diskusija ( što, naravno jeste istina :D )........ja zaista ne vidim nešto toliko strašno u ovom da bi se na forumu tako krupne riječi potezale. Čak i ovako prenesena izjava Nikšića (nisam je slušao na radiju, možda je drugačija tamo) meni ne zvuči nešto strašno..........čovjek je rekao, nažalost živimo u takvom sistemu.......jel to nije istina, rekao je da je i on bio u sličnoj situaciji, pa bi luste ii mu vjerovali da je rekao da nije.....stvarnmo ne mogu uhvatiti poentu ovog tolikog kukumavčenja oko OVOG poteza........šta mi zapravo tražimo, licemjerje.....džaba, koliko god se trudio da shvatim ne mogu..
A ostalo je bespredmetno objašnjavati, a premijer nije moja komšinica sa petog pa vidi u kakvoj zemlji živimo, nego kreator zemlje... i odnosa u njoj. Pa , niti jednom rječju.. borićemo se protiv toga..
Pa ako si upratila moje postove, shvatila bi da bih isto reagovao. Ali nemam ja namjeru ulaziti u diskusiju oko ovoga, niti imam namjeru nekoga ubjeđivati da nije u pravu, štaviše apsolutno poštujem pravo svakoga da gleda na ovaj slučaj na svoj način.Ali moja percepcija je upravo ovakva kako napisah.
Dasi

#11159 Re: SDP

Post by Dasi »

Ja sam dao glas SDP-u da ne bi "Nazalost, zivio u takvoj drzavi".

Nažalost, mi živimo u takvoj državi, u takvom sistemu, u kojem je normalno da se puca na ulici.
Nažalost, mi živimo u takvoj državi, u takvom sistemu, u kojem je normalno da revizori peljese turiste.
Nažalost, mi živimo u takvoj državi, u takvom sistemu, u kojem je normalno da sa prisluskuje i prati premijer.
Nažalost, mi živimo u takvoj državi, u takvom sistemu, u kojem je normalno da se putem akcija sakupljaju sredstva za tesko oboljele.
Nažalost, mi živimo u takvoj državi, u takvom sistemu, u kojem je normalno da se ministru posalje metak na kucnu adresu.
itd. itd.

edit: Moram dodati i ovo :)
Nažalost, mi živimo u takvoj državi, u takvom sistemu, u kojem su normalne redukcije vode u glavnom gradu te iste drzave.
Last edited by Dasi on 07/03/2012 19:26, edited 1 time in total.
palermo

#11160 Re: SDP

Post by palermo »

Dasi wrote:
Ja sam dao glas SDP-u da ne bi "Nazalost, zivio u takvoj drzavi".

Nažalost, mi živimo u takvoj državi, u takvom sistemu, u kojem je normalno da se puca na ulici.
Nažalost, mi živimo u takvoj državi, u takvom sistemu, u kojem je normalno da revizori peljese turiste.
Nažalost, mi živimo u takvoj državi, u takvom sistemu, u kojem je normalno da sa prisluskuje i prati premijer.
Nažalost, mi živimo u takvoj državi, u takvom sistemu, u kojem je normalno da se putem akcija sakupljaju sredstva za tesko oboljele.
Nažalost, mi živimo u takvoj državi, u takvom sistemu, u kojem je normalno da se ministru posalje metak na kucnu adresu.
itd. itd.
Nažalost, stvari se neće promijeniti preko noći

Nažalost, SDP je takođe čedo ovog sistema i baštini sve njegove loše karakteristike
Ridjobrki

#11161 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

KatarinaKosaca wrote:
Pa šta ja znam, možda ja previše očekujem ali volio bih da mi premijer ima neku... ono... politiku. Znam i ja kako sistem funkcioniše kod nas i ne mislim da je posao premijera da me upoznaje sa gnjilim sistemom nego da ga popravlja. Ili bar ne zloupotrebljava transparentno.
KatarinaKosaca

#11162 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Ridjobrki wrote:Pa šta ja znam, možda ja previše očekujem ali volio bih da mi premijer ima neku... ono... politiku. Znam i ja kako sistem funkcioniše kod nas i ne mislim da je posao premijera da me upoznaje sa gnjilim sistemom nego da ga popravlja. Ili bar ne zloupotrebljava transparentno.
Branković mi je primjer lošeg premijera, čovjeka koji je sve u životu imao na štelu (nešto poput ministra zdravstva), ali za stan nije rekao "Tako je to u ovoj zemlji"...
Šta onda očekivati od studenata nego da ne uče nego ganjaju štelu ili pokušaju kupiti ispite. Šta onda očekivati od ljudi koji traže posao, nego da pripreme kovertu. Šta očekivati od šefa u lokalnoj trgovini nego da zaposli svog rođaka. Sistem vrijednosti, etički principi ozbiljno poljuljani i prvi čovjek države nam televizirano pokazuje da to tako treba biti i da je to najnoramlnija stvar na svijetu.. I zašto se onda buniti protiv ljudi koji ne plaćaju poreze. Pa živimo u takvoj državi... i tako je.. ko ne vjeruje nek pita premijera...
palermo

#11163 Re: SDP

Post by palermo »

Ridjobrki wrote:
Pa šta ja znam, možda ja previše očekujem ali volio bih da mi premijer ima neku... ono... politiku. Znam i ja kako sistem funkcioniše kod nas i ne mislim da je posao premijera da me upoznaje sa gnjilim sistemom nego da ga popravlja. Ili bar ne zloupotrebljava transparentno.
Ma ne kažem ja sada da je ovaj potez, i izjava Nikšića neka vrla pamet, očito je da mu fali političkog iskustva, vjerovatno ni savjetnici nisu bogzna kakve pameti, da ne govorim o FTV-u, ali stvarno ne vidim nešto baš toliko epohalno strašno.....ovo je baš ono hvatanje na gafove...onako ljudske..to se uvijek može.. meni je bio njegov istinska pogreška dolazak na onaj sastanak koji je sazvao Džombić o civilnoj zaštiti ....a ovo, tja....
Opetja033

#11164 Re: SDP

Post by Opetja033 »

palermo wrote:Ma ne kažem ja sada da je ovaj potez, i izjava Nikšića neka vrla pamet, očito je da mu fali političkog iskustva, vjerovatno ni savjetnici nisu bogzna kakve pameti, da ne govorim o FTV-u, ali stvarno ne vidim nešto baš toliko epohalno strašno.....ovo je baš ono hvatanje na gafove...onako ljudske..to se uvijek može.. meni je bio njegov istinska pogreška dolazak na onaj sastanak koji je sazvao Džombić o civilnoj zaštiti ....a ovo, tja....
Naravno da je epohalno, jer po prvi put imamo premijera koji javno brani korupciju i nepotizam vec par puta tokom svog kratkog mandata. Ovakve gluposti ni Brankovic nije lupao. Uz to jos SDP-ov ministar zdravstva prvo laze novinarima a onda mrtav-hladan brani svoj postupak cinjenicom da je u prijateljskim odnosima sa Bregovicem. Nijedan premijer se ovako bahato, mahalski nije ponasao. Ovo je zaista promjena u odnosu na dosadasnju praksu, samo nazalost ne ona promjena koju su izigrani glasaci SDP-a ocekivali.
palermo

#11165 Re: SDP

Post by palermo »

Opetja033 wrote:
palermo wrote:Ma ne kažem ja sada da je ovaj potez, i izjava Nikšića neka vrla pamet, očito je da mu fali političkog iskustva, vjerovatno ni savjetnici nisu bogzna kakve pameti, da ne govorim o FTV-u, ali stvarno ne vidim nešto baš toliko epohalno strašno.....ovo je baš ono hvatanje na gafove...onako ljudske..to se uvijek može.. meni je bio njegov istinska pogreška dolazak na onaj sastanak koji je sazvao Džombić o civilnoj zaštiti ....a ovo, tja....
Naravno da je epohalno, jer po prvi put imamo premijera koji javno brani korupciju i nepotizam vec par puta tokom svog kratkog mandata. Ovakve gluposti ni Brankovic nije lupao. Uz to jos SDP-ov ministar zdravstva prvo laze novinarima a onda mrtav-hladan brani svoj postupak cinjenicom da je u prijateljskim odnosima sa Bregovicem. Nijedan premijer se ovako bahato, mahalski nije ponasao. Ovo je zaista promjena u odnosu na dosadasnju praksu, samo nazalost ne ona promjena koju su izigrani glasaci SDP-a ocekivali.
Ma ok, ne branim nikome pravo na mišljenje....
volta dzontra

#11166 Re: SDP

Post by volta dzontra »

:D :D :D

Covicu zines li vise ijednu o rekonstrukciji Vlade FBIH pregradit cu ti Radobolju..... :-D
Ovo je nen.adjebivo.... :-D
Ljudi svjedocimo necemu posebnom i originalnom i nikad vidjenom u politickoj povijesti....
FTV i SDP stvaraju drustvenu stvarnost na kojoj ce generacije sociologa i politologa moci doktorirati
Banksy

#11167 Re: SDP

Post by Banksy »

sinuhe wrote:Ovaj Niksic obara sve rekorde, cak i Brankoviceve.
Arslanagić je kriminalac, tipični tranzicijski tajkun koji treba odgovarati pred zakonom. No, akcija Federalne vlade krenula je iz nekih drugih izvora. ''Pitanje'' Bosnalijeka potaknuli su Amerikanci koji pritišću sadašnju vladu da Bosnalijek prepusti američkom Alvogenu. Stara je to priča ...

Hoće li Vlada FBiH popustiti: "Alvogen" opet želi "Bosnalijek"
O čemu se daleko od očiju javnosti raspravljalo na sjednici Federalne vlade

16.06.2011

Kompanija „Alvogen“ pokrenula je široke aktivnosti kako bi ostvarila svoj raniji naum i uskoro po ubrzanoj proceduri jeftino kupila 19,26 posto državnog i 8,37 posto kapitala Međunarodne finansijske korporacije (IFC) Svjetske banke u „Bosnalijeku“.

„Alvogen“ je tako novoj Federalnoj vladi uputio inicijativu u kojoj ponovo izražava spremnost da kupi državne dionice u profitabilnoj kompaniji. Kako bi se približili političarima iz vladajuće koalicije u Federaciji BiH, predstavnici „Alvogena“ većim dijelom su sponzorirali i konferenciju o zapadnom Balkanu „Stagnacija, napredak ili regresija“, koja se ovih dana održava u Sarajevu. Krajnji cilj im je da se predstave kao „američka priča u BiH“!
S nekog drugog foruma ...
pod silama globalizacije urušava se sarajevska postratna koruptokracija...za narod sjaši kurta da uzjaši murta, ako ne i gore...
Direktor Bosnalijeka Edin Arslanagić važna je karika u stukturi vlasti i bogatstva postratnog Sarajeva. U veoma teškim uvjetima potpuno liberalizovanog tržišta uspio je da izgradnjom komplicirane mreže državnih subvencija i korupcije među sarajevskim ljekarima izgradi respektabilnu firmu koja je u poslednje vrijeme počela i međunarodni rast, prije svega u Rusiji i arapskom tržištu...Jeste da je uzimao..ali je i davao! U Bosnalijeku radi više stotina zaposlenika sa solidnim zaradama a što ja posebno cijenim jeste činjenica da je Bosnalijek počeo da gradi autentičan brand. Enormno bogatstvo i uspjeh za naše prilike donijelo je Arslanagiću mnogo neprijatelja...međutim za njega konktretno bili je fatalno kada se suprotstavio američkom preuzimanju Bosnalijeka. Prateći medijsku aferu oko preuzimanja shvatio sam da amerikanci žele da preuzmu Bosnalijek kreditom poslovne banke. To samo po sebi nije problematično, da kao hipoteka za kredit ne bi poslužio sam Bosnalijek. Sada je obračun u fazi kada Arslanagić nije u mogućnosti da potkupi platformaške bijednike, dakle u proces su se invovirali direktno američka ambasada i dužnosnici koji su komične i nesposobne Lagumdžiju i Tihića ucjenili opstankom na vlasti ukoliko ne uklone Arslanagića kao prpreku preuzimanju Bosnalijeka....Još samo prije nekoliko mjeseci taj isti Nermin Nikšić skinuo je Bosnalijek sa privatizacijske liste..da bi sada pod šefovim pritiskom promjenio mišljenje i uz beljezganje o nekakvim detektivima uputio u Bosnalijek finansijsku policiju u stilu najcrnjeg staljinizma. Svemu je pak prethodila medijska priprema internet portala zurnal info koji je serijom vrhunskih tekstova demaskirao Arslanagićevu tamnu stranu u vidu za naše prilike neviđenog luksuza i bogatstva, kao i nekih korupcijskih tokova. U svemu nemam iluzija i jasno mi je kakav će epilog biti ove priče. Jedino se nadam da će radna mjesta u Bosnalijeku biti očuvana. Ono što me je zapanjilo jeste način kako funkcioniše Federalna Vlada....Potpuno paralisana i nesposobna da artikuliše bilo kakav potez koji bi mogao značiti boljitak za narod u vidu novih radnih mjesta ili boljeg standarda...Sve se svelo na laž i medijsko bavjenje samim sobom...
ultima_palabra

#11168 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Nikšić treba na kurs PR-a ili nešto slično... umjesto da se priča o dobrom potezu Vlade koja je odlučila stati u kraj kriminalcu Arslanagiću, svi će pričati kako premijer opravdava korupciju.
VjecitiStudent

#11169 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

ultima_palabra wrote:Nikšić treba na kurs PR-a ili nešto slično... umjesto da se priča o dobrom potezu Vlade koja je odlučila stati u kraj kriminalcu Arslanagiću, svi će pričati kako premijer opravdava korupciju.
Niksic je zreo za smjene, ovo vise nisu lapsusi vec potpuno pomankanje morala
XXS

#11170 Re: SDP

Post by XXS »

ultima_palabra wrote:.... umjesto da se priča o dobrom potezu Vlade koja je odlučila stati u kraj kriminalcu Arslanagiću, svi će pričati kako premijer opravdava korupciju.
Pa iz aviona se vidi da vladu boli briga za kriminalom, inace bi se prvo bavili preduzecima koja posluju sa gubitcima, nego je u pitanju preuzimanje jedne od rijetkih profitablnih kompanija koja nije pod crvenom kontrolom i koja ne puni SDP crne fondove.
Smijurija, za Arslanagica se zna da ide u penziju za 3 mjeseca, a oni, kofol, spasavaju Bosnalijek od istog.
KatarinaKosaca

#11171 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

VjecitiStudent wrote:
ultima_palabra wrote:Nikšić treba na kurs PR-a ili nešto slično... umjesto da se priča o dobrom potezu Vlade koja je odlučila stati u kraj kriminalcu Arslanagiću, svi će pričati kako premijer opravdava korupciju.
Niksic je zreo za smjene, ovo vise nisu lapsusi vec potpuno pomankanje morala
Slažem se za moral, pitam se koliko bi u normalnoj zemlji poslije ovoga premijer bio premijer, pitam se gdje su "moralne " (upsss, sjetih se gdje su :D )nevladine ogranizacije i sigurna sam da smjene neće biti, jer taj manjak morala nije njegov individualan nego šefovska uputa. Netko ko je bio optužen za ni manje ni više nego reket, a nije uložio protutužbu, o moralu ne može govoriti niti moral sprovoditi.
Ridjobrki

#11172 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

ultima_palabra wrote:Nikšić treba na kurs PR-a ili nešto slično... .
SDP-ova komunikacija je katastrofalna. Ovo više nije čak ni za krizni PR, ovo je way beyond repairable. Gaf za gafom i to sve teži i teži! Prosto kad upitamo i mi ovdje "može li gore" oni to shvate ne kao retoričko pitanje nego kao izravan izazov! :-) :-) :-)

Danas je mudar krizni PR trebao izvući stvar a ovo što Nikšić uradi je ostavilo svakog ko išta konta o političkoj komunikaciji i odnosima sa javnošću širom otvorenih usta.
ultima_palabra

#11173 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

XXS wrote:
ultima_palabra wrote:.... umjesto da se priča o dobrom potezu Vlade koja je odlučila stati u kraj kriminalcu Arslanagiću, svi će pričati kako premijer opravdava korupciju.
Pa iz aviona se vidi da vladu boli briga za kriminalom, inace bi se prvo bavili preduzecima koja posluju sa gubitcima, nego je u pitanju preuzimanje jedne od rijetkih profitablnih kompanija koja nije pod crvenom kontrolom i koja ne puni SDP crne fondove.
Smijurija, za Arslanagica se zna da ide u penziju za 3 mjeseca, a oni, kofol, spasavaju Bosnalijek od istog.
Posluje sa dobiti, od čega država nema ništa. Valjda je pozitivno da se to promijeni.
webby-x

#11174 Re: SDP

Post by webby-x »

Ovaj Nikšić je jedan od većih topova.
Jadan on je i previše iskren, a ne zna da je na poziciji premijera.
Tako mu je i korupcija normalna, i eto što ja tu mogu, pa ja
sam samo premijer. Što ima veze što sam brata zaposlio.
Možda da se vrati inspekcijama tezga na konjičkoj tepi?

Zlatko, koliko god loš bio, zaista nema konkurencije u SDP-u.
Ovo ostalo sto puta gore!

:-?
volta dzontra

#11175 Re: SDP

Post by volta dzontra »

Ridjobrki wrote:
ultima_palabra wrote:Nikšić treba na kurs PR-a ili nešto slično... .
SDP-ova komunikacija je katastrofalna. Ovo više nije čak ni za krizni PR, ovo je way beyond repairable. Gaf za gafom i to sve teži i teži! Prosto kad upitamo i mi ovdje "može li gore" oni to shvate ne kao retoričko pitanje nego kao izravan izazov! :-) :-) :-)

Danas je mudar krizni PR trebao izvući stvar a ovo što Nikšić uradi je

ostavilo svakog ko išta konta o političkoj komunikaciji i odnosima sa javnošću širom otvorenih usta.
Niksicev problem je mnogo dublji od plitkih dosega PR zanatlija
Post Reply