E, jebi ga, sad ce protjerivanje Starkovih iz Winterfella biti nesto kao running gag.pici wrote:mene Sansa zabrinjava pravo, nit smrdi nit miriše, hocel nadmašiti ucitelja maloprstog il ce pokleknut i popusit mu da me izvinete... više mi pun klinac ovih hinjausa... odoše boltoni to smo jedva i cekali al ko je sad glavni negativac, Cersei, ona je u govnima, Jaime i on je zaglavio, maloprsti, on je od pocetka al sve iz sjene, mislim da ce on do kraja biti i da cemu ga neko zabiti do balcaka ovako nesto slicno ko boltonovi sto su popusili... ako je istinit onaj spojler od onog spijuna sa seta, onda ocekujmo skidanje glava divljanima i Jonovo protjerivanje iz winterfella... Tormud, Davos, Ed i Crvena su nabijeni... Sansa preuzima sjever i udaje se za maloprstog... jebote ja pišem o pokoljima umjesto o guzovima i sisama u seriji kojih više nema... oni pederi D&D su napravili horrorac... ako pobiju divljane nek ih WW sve satru i nem idu u MP3
Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- seln
#11151 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
- seln
#11152 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
To je jedna od onih gresaka koju izvjesne stranice referiraju....znate vec, postoje one stranice o filmskim greskama.... mac u pogresnoj ruci, jeans u "Gladijatoru" i tako to.asker wrote:Djelovalo je da je zabrinuta za Jona, kao gdje ces za njim neznas kol'ko je jeben igrac.Capajebo wrote:Meni vise djeluje kao "to braco, idi ga sastavi sa zemljom!"drogon2 wrote:Ne znam da li ste obracali paznju,ali pogledajte Sansinu facu u momentu kad vidi da Jon,Wun Wun i Tormund trce za Ramsayem.Izgleda kao da joj nije bas drago sto je Jon prezivio.
Kad smo kod nje i trazenja dlaka u jajima, kaze ona Ramizu u celiji "nisi ih (pse) hranio 7 dana, sam si to rekao". Veceras opet gledao epizodu i vidim da ona nije ni bila tu kad je Ramiz govorio Jonu, Davosu i Tormundu da pujde nije hranio 7 dana. Rekla mu je umrijet ces sutra i odjahala prije toga.
Onda zamisljam bilo kojeg od ovog trojca gore, kako kad se vrate u svoj tabor njoj referiraju "znas li bona Sansa sta rece Ramiz? da pujde nije hranio 7 dana"..............ne lici mi to na njih.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#11153 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
jon je iza kulisa osHo u Sansinu prikoljicu i sapnuo joj to na uvce, znnaaassshhh shhaaaa jeeee rreeeeemmmzziiii reeekknnuuuuooooo aahhhhhhh... shhhhaaa jjjoooonneeeeee... razgovor je trajano do u duboko u noc...
-
Azrail
#11154 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moguće i da je Jon isplanirao kako će Remzija skončat pa samo rekao Sansi da ode tadpici wrote:jon je iza kulisa osHo u Sansinu prikoljicu i sapnuo joj to na uvce, znnaaassshhh shhaaaa jeeee rreeeeemmmzziiii reeekknnuuuuooooo aahhhhhhh... shhhhaaa jjjoooonneeeeee... razgovor je trajano do u duboko u noc...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#11155 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
naravno da ga je pitala dje je remzija i da joj je rekao da je medju gladnim svojim psima koji heftu nista nisu ruckali, e sad bash moras bitnut cjepidlaka pa traziti filmske greske i meni je to zapelo al fino meni sin rece, pa reko joj je a jel to moraju sve snimiti...Azrail wrote:Moguće i da je Jon isplanirao kako će Remzija skončat pa samo rekao Sansi da ode tadpici wrote:jon je iza kulisa osHo u Sansinu prikoljicu i sapnuo joj to na uvce, znnaaassshhh shhaaaa jeeee rreeeeemmmzziiii reeekknnuuuuooooo aahhhhhhh... shhhhaaa jjjoooonneeeeee... razgovor je trajano do u duboko u noc...
- madner
#11156 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Sansa ce dohakati malom prstu, preko malog debila.
Logika.
Jon levatina, Ramsey dzenarl i po.
Logika.
Jon levatina, Ramsey dzenarl i po.
- karanana
#11157 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ako je vec radi casti i postovanja odlucio izaci iz zidina winterfela na megdan, remzija je trebo njih napasti u logoru gdje su bili.
vjerovatno su pod kritikama i samoubistvima zbog serije popustili kada je u pitanju okrutnost i kada je u pitanju ono sto smo imali ranije, a to je da nemamo happy ending. sada vracaju neke karaktere, dobri momci pobjedjuju, konjica stize u posljednji cas.....nije to taj game of thrones koji smo gledali ranije. malo mi gubi draz i sado-mazo razlog sto je bio toliko dobar ranije.
vjerovatno su pod kritikama i samoubistvima zbog serije popustili kada je u pitanju okrutnost i kada je u pitanju ono sto smo imali ranije, a to je da nemamo happy ending. sada vracaju neke karaktere, dobri momci pobjedjuju, konjica stize u posljednji cas.....nije to taj game of thrones koji smo gledali ranije. malo mi gubi draz i sado-mazo razlog sto je bio toliko dobar ranije.
-
Cregan
#11158 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Realno meni bi bilo dosadno da su nastavili masakrirati Starkove. Koja je poenta posvetiti toliko paznje likovima samo da bi ih gledali kako pate? Ja bi iskreno vise uzivao da je citav Sjever podrzao Jona i Sansu, te da su razbili Boltone bez ikakve neizvjesnosti. Shvacam zasto su to uradili na ovaj nacin, uzivao sam citavu epozodu.karanana wrote:ako je vec radi casti i postovanja odlucio izaci iz zidina winterfela na megdan, remzija je trebo njih napasti u logoru gdje su bili.
U prvobitno planiranoj trilogiji, treca knjiga se trebala zvati Vrijeme za vukove, tako da u buducnosti mozemo ocekivati samo rast Starkovih. Martin jest dosta promjenio u prvobitnom planu, ali osnovna prica je ostala maltene ista, samo je promjenio put do odredjenih zapleta i raspleta.
- madner
#11159 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Bitke su mu karina, ovo spasavanje u zadnji cas od konjice je za Lord of the Rings i kaubojske filmove.
- karanana
#11160 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ma ne, bitka kao bitka je odlicno i napravljena i snimljena, ali nekako imam osjecaj da bi izvorni game of thrones ovu bitku zavrsio na nacin da bi ga starkovi popushili a da bi ga sansa tu noc ponovo primila od remzije.
-
Cregan
#11161 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Dobro su prikazali bitku, izmrcvarena tjela, citava zbrka, ne zna se ko koga ubija, vojnici gaze jedni preko drugih itd. Uljetanje Vala jest klise, ali morali su ih nekako spasiti, los set-up u proslim epozodama kvari utisak, ali svjedno sam uzivao. Za one koji nisu citali spojlere bilo je nekoliko trenutaka kad je bilo moguce da Jon nece prezivjeti, to nebi bilo moguce da nismo imali toliko pozitiva likova ubijenih, to je, uz potrebu da radna napreduj, razlog zasto su se ta ubistva i dogodila. Da su Jon, Davos, Tormund ili Sansa poginuli to ne bi vuklo radnju naprijed, samo bi bilo radi soka.madner wrote:Bitke su mu karina, ovo spasavanje u zadnji cas od konjice je za Lord of the Rings i kaubojske filmove.
- madner
#11162 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ako se fura na realizam nije odlicna.Cregan wrote:Dobro su prikazali bitku, izmrcvarena tjela, citava zbrka, ne zna se ko koga ubija, vojnici gaze jedni preko drugih itd. Uljetanje Vala jest klise, ali morali su ih nekako spasiti, los set-up u proslim epozodama kvari utisak, ali svjedno sam uzivao. Za one koji nisu citali spojlere bilo je nekoliko trenutaka kad je bilo moguce da Jon nece prezivjeti, to nebi bilo moguce da nismo imali toliko pozitiva likova ubijenih, to je, uz potrebu da radna napreduj, razlog zasto su se ta ubistva i dogodila. Da su Jon, Davos, Tormund ili Sansa poginuli to ne bi vuklo radnju naprijed, samo bi bilo radi soka.madner wrote:Bitke su mu karina, ovo spasavanje u zadnji cas od konjice je za Lord of the Rings i kaubojske filmove.
Mislim snimljena je odlicno, scene su za 10. Samo nije realna.
Onaj mesarski dio jeste odlican, ali nije to tako bilo. Izgubi se oko 30% ljudi u bitki, ne 94%. I kljucni moment je kada pocnu bjezat jedni, a drugi ih zaganjaju.
Mada je puno gore ovo sa konjicom koja stize.
-
Cregan
#11163 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Gdje su mogli pobjec? Nije da nisu pokusali bjezat preko onih mrtvih?madner wrote:Ako se fura na realizam nije odlicna.Cregan wrote:Dobro su prikazali bitku, izmrcvarena tjela, citava zbrka, ne zna se ko koga ubija, vojnici gaze jedni preko drugih itd. Uljetanje Vala jest klise, ali morali su ih nekako spasiti, los set-up u proslim epozodama kvari utisak, ali svjedno sam uzivao. Za one koji nisu citali spojlere bilo je nekoliko trenutaka kad je bilo moguce da Jon nece prezivjeti, to nebi bilo moguce da nismo imali toliko pozitiva likova ubijenih, to je, uz potrebu da radna napreduj, razlog zasto su se ta ubistva i dogodila. Da su Jon, Davos, Tormund ili Sansa poginuli to ne bi vuklo radnju naprijed, samo bi bilo radi soka.madner wrote:Bitke su mu karina, ovo spasavanje u zadnji cas od konjice je za Lord of the Rings i kaubojske filmove.
Onaj mesarski dio jeste odlican, ali nije to tako bilo. Izgubi se oko 30% ljudi u bitki, ne 94%. I kljucni moment je kada pocnu bjezat jedni, a drugi ih zaganjaju.
-
Cregan
#11164 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Bitka_kod_Kanemadner wrote:Ako se fura na realizam nije odlicna.Cregan wrote:Dobro su prikazali bitku, izmrcvarena tjela, citava zbrka, ne zna se ko koga ubija, vojnici gaze jedni preko drugih itd. Uljetanje Vala jest klise, ali morali su ih nekako spasiti, los set-up u proslim epozodama kvari utisak, ali svjedno sam uzivao. Za one koji nisu citali spojlere bilo je nekoliko trenutaka kad je bilo moguce da Jon nece prezivjeti, to nebi bilo moguce da nismo imali toliko pozitiva likova ubijenih, to je, uz potrebu da radna napreduj, razlog zasto su se ta ubistva i dogodila. Da su Jon, Davos, Tormund ili Sansa poginuli to ne bi vuklo radnju naprijed, samo bi bilo radi soka.madner wrote:Bitke su mu karina, ovo spasavanje u zadnji cas od konjice je za Lord of the Rings i kaubojske filmove.
- madner
#11165 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jah.
In Rome at War, Nathan Rosenstein provides a very careful study of mortality rates in the Republican Army from 200-168 B.C. The overall mortality rate strictly attributable to combat is estimated to be 2.6 percent of soldiers per year (125). Overall mortality is estimated at 4.75 to 5.45 percent of soldiers per year, with non-combat mortality amounting to 1.9 to 2.6 percent of soldiers per year. However, because 1.5 percent of conscripts would have died from disease even if they had remained civilians, the "excess mortality attributable to warfare" was 3.25 to 3.95 percent of all soldiers annually (136).
However, these figures include legions that were in the field but did not engage in major battles. The average mortality rate for legions in combat was around 5.6 percent (124). And defeats were around 4 times as costly as victories: victories saw mortality rates of around 4.2 percent of participants, while defeats saw mortality rates around 16 percent (118). In general, Rosenstein finds that mortality rates due to both combat and disease were lower in the Roman legions than in 19th century mass warfare (125-126).
Incidentally, Rosenstein warns against relying on estimates taken from accounts of one or two battles. There is heavy selection bias going into chronicles. He notes that "figures fall broadly into two clusters--those that are very high and many (like the eighty who died at Pydna) that are strikingly low" (23)
In Rome at War, Nathan Rosenstein provides a very careful study of mortality rates in the Republican Army from 200-168 B.C. The overall mortality rate strictly attributable to combat is estimated to be 2.6 percent of soldiers per year (125). Overall mortality is estimated at 4.75 to 5.45 percent of soldiers per year, with non-combat mortality amounting to 1.9 to 2.6 percent of soldiers per year. However, because 1.5 percent of conscripts would have died from disease even if they had remained civilians, the "excess mortality attributable to warfare" was 3.25 to 3.95 percent of all soldiers annually (136).
However, these figures include legions that were in the field but did not engage in major battles. The average mortality rate for legions in combat was around 5.6 percent (124). And defeats were around 4 times as costly as victories: victories saw mortality rates of around 4.2 percent of participants, while defeats saw mortality rates around 16 percent (118). In general, Rosenstein finds that mortality rates due to both combat and disease were lower in the Roman legions than in 19th century mass warfare (125-126).
Incidentally, Rosenstein warns against relying on estimates taken from accounts of one or two battles. There is heavy selection bias going into chronicles. He notes that "figures fall broadly into two clusters--those that are very high and many (like the eighty who died at Pydna) that are strikingly low" (23)
- annoy
#11166 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ramsey je trebao s vojskom ostat unutar zidina Winterfella, ovo mu je bio glup potez
-
Cregan
#11167 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ovdje se govori o prosjeku, ja govorim o Bitci kod Kane. Nestanak 9. Legije je jos jedan primjer. Bitka kod Azinkura, gdje je ubijeno pola Francuske vojske. Izuzeci.madner wrote:Jah.
- madner
#11168 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pa kod njega svaka bitka Kana.
Mislim ovo sto se Martin fura je Englesko Skotska furka. Pogledaj William Wallace i Bruca, koji su imali dvije bitke gdje je 15% gubitaka bilo dovoljno itd...
Nema veze sa Martinom, vecina pisaca nema veze sa vojnom historijom, no nervira me jer se u ostatku fura ne neki realizam.
Mislim ovo sto se Martin fura je Englesko Skotska furka. Pogledaj William Wallace i Bruca, koji su imali dvije bitke gdje je 15% gubitaka bilo dovoljno itd...
Nema veze sa Martinom, vecina pisaca nema veze sa vojnom historijom, no nervira me jer se u ostatku fura ne neki realizam.
- Pandakonda
#11169 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pola milki po epizodi, nije loše.I hear mainstays Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Kit Harington (Jon Snow), Lena Headey (Cersei Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) and Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister) will all be paid north of $500,000 an episode for Season 7, which has been officially picked up, and Season 8, which is widely expected. HBO has not specified the size of the order for Season 7, but speculation has been that both Season 7 and Season 8 would be shorter than the standard for the show 10 episodes, possibly seven episodes (Season 7) and six episodes (Season.
- Pismonosa
#11170 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 13:58, edited 1 time in total.
- karanana
#11171 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
haj to je donekle i objasnjeno jer je rekao nesto tipa da bi se skrivanjem i cekanjem unutar zidina izgubilo povjerenje i lojalnostannoy wrote:Ramsey je trebao s vojskom ostat unutar zidina Winterfella, ovo mu je bio glup potez
ali mogo je prvi udarit. ili ako ne udarit punom snagom, mogo je diverziju napravit kao i u stannisovom logoru.
-
drogon2
#11172 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Sad nesto kontam kako su Jon i kompanija lose iskoristili Wun Wuna.Pa da su mu nasjekli 100 balvana da baca na one,mogao je napravit ozbiljnu stetu 
- Pandakonda
-
omar little
#11174 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
to se rijesi sa ignore listom. jeste da sad vidim samo 30-40% postova na temi, ali je milinaPismonosa wrote:Ima dosta raje koja nisu čitala knjige a imaju namjeru da to urade. Pa mislim da ne bi trebalo da im spoilamo knjige. Te ovo je u knjizi vako, te ovo u kjnizi nije nako.. I tu bi trebalo biti malo taktike.
-
Cregan
#11175 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Bas mu odgvara uloga psihopate, jos od Misfits.