Ja prije tipujem da je senzor radilice ne otisao, nego upravo prljav... A ne znam kako je na tom motoru al moze bit i senzor temperature... Ako ima direktan uticaj na kompjuter pa recimo kad je motor zagrijan javlja kao da je hladan... Ide bogatija smjesa i auto neece lako upalit...beni-bu-man wrote:Cetkice osle, anlaser prljavLeon16v wrote:Anlaser ili možda neki senzor zezaTkanton wrote:Golf 4, 2001 g. Benzin 1.6 16 V. Ujutro upali bez ikakvi problema, poslije voznje kad se ugasi 5-10 min tesko pali, 3 ili 4 pokusaj upali, poslije pali normalno, opet ako staji ugasen 5- 10 min nece da upali od prve
Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
dgL_
#11151 Re: Pitamo Mehanicare ?
- Maraschino
#11152 Re: Pitamo Mehanicare ?
Neko nesto radio i nije prisarafio ili onaj poklopac na motoru vratio u leziste.spreca wrote:Sta bi moglo biti.....cuje se lupkanje naprijed ,nekako po sredini ispod haube kad se starta smjesta a cuje se i kad je auto u brzini i kad nije ...PassatB6
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#11153 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ponovno na rehabilitaciji

- spreca
#11154 Re: Pitamo Mehanicare ?
Na motoru nije nista radjeno......samo sam stavio zimske gume prije toga ali u voznji na volanu se nista ne osjeca ...ne trese i ne vuce u stranu da bi rekao da je do gume ...kao da je ispod motora gdje zastitnik kartera ali i to sve cvrsto stoji.......poceo sam sumnjati na pouosovinu ili kako se to kaze kineticki zglobMaraschino wrote:Neko nesto radio i nije prisarafio ili onaj poklopac na motoru vratio u leziste.spreca wrote:Sta bi moglo biti.....cuje se lupkanje naprijed ,nekako po sredini ispod haube kad se starta smjesta a cuje se i kad je auto u brzini i kad nije ...PassatB6
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#11155 Re: Pitamo Mehanicare ?
Vakat mijenjati.spreca wrote:Sta bi moglo biti.....cuje se lupkanje naprijed ,nekako po sredini ispod haube kad se starta smjesta a cuje se i kad je auto u brzini i kad nije ...PassatB6
- muha_sa
#11156 Re: Pitamo Mehanicare ?
mislim da ti se nesto pokvarilospreca wrote:Na motoru nije nista radjeno......samo sam stavio zimske gume prije toga ali u voznji na volanu se nista ne osjeca ...ne trese i ne vuce u stranu da bi rekao da je do gume ...kao da je ispod motora gdje zastitnik kartera ali i to sve cvrsto stoji.......poceo sam sumnjati na pouosovinu ili kako se to kaze kineticki zglobMaraschino wrote:Neko nesto radio i nije prisarafio ili onaj poklopac na motoru vratio u leziste.spreca wrote:Sta bi moglo biti.....cuje se lupkanje naprijed ,nekako po sredini ispod haube kad se starta smjesta a cuje se i kad je auto u brzini i kad nije ...PassatB6
mozda bi dobro bilo otic majstoru na kanal
- Ned071
#11157 Re: Pitamo Mehanicare ?
da lupim, nosac motora?
-
Dzontra_Volta
#11158 Re: Pitamo Mehanicare ?
Meni se nakon promjene guma desilo da čujem neko lupkanje. Ispostavilo se da su mi prejako zavrnuli "lopov šaraf" na jednom točku, koji je bio nešto duži od ovih originalnih, pa je to udaralo. Nakon što su ga malo opustili, prestalo.spreca wrote:Na motoru nije nista radjeno......samo sam stavio zimske gume prije toga ali u voznji na volanu se nista ne osjeca ...ne trese i ne vuce u stranu da bi rekao da je do gume ...kao da je ispod motora gdje zastitnik kartera ali i to sve cvrsto stoji.......poceo sam sumnjati na pouosovinu ili kako se to kaze kineticki zglobMaraschino wrote:Neko nesto radio i nije prisarafio ili onaj poklopac na motoru vratio u leziste.spreca wrote:Sta bi moglo biti.....cuje se lupkanje naprijed ,nekako po sredini ispod haube kad se starta smjesta a cuje se i kad je auto u brzini i kad nije ...PassatB6
- spreca
#11159 Re: Pitamo Mehanicare ?
ma preso je samo 140 'iljada.....nova sam kupovoTomahawk11 wrote:Vakat mijenjati.spreca wrote:Sta bi moglo biti.....cuje se lupkanje naprijed ,nekako po sredini ispod haube kad se starta smjesta a cuje se i kad je auto u brzini i kad nije ...PassatB6
- spreca
#11160 Re: Pitamo Mehanicare ?
m'rs bremuha_sa wrote: mislim da ti se nesto pokvarilo
mozda bi dobro bilo otic majstoru na kanal
- muha_sa
#11161 Re: Pitamo Mehanicare ?
blago je rec da sam osupnutspreca wrote:m'rs bremuha_sa wrote: mislim da ti se nesto pokvarilo
mozda bi dobro bilo otic majstoru na kanal![]()
...chuna ti se pokvarila
![]()
![]()
velis da nesto lupka
pogledaj da u dzepu vrata nisi kakve kombinirke il francuz kljuc zaboravio izvadit
- spreca
#11162 Re: Pitamo Mehanicare ?
nasao sam sta je kod mene bilo.....onaj sarafic(samo je jedan 5 x10)sto drzi kocini disk za glavcinu(vljda se tako zove\)je pukao a ni vulkanizer mi nije dotegao sarafe kako treba...moram na servis da mi izvade onaj puknuti sarafic.Dzontra_Volta wrote:
Meni se nakon promjene guma desilo da čujem neko lupkanje. Ispostavilo se da su mi prejako zavrnuli "lopov šaraf" na jednom točku, koji je bio nešto duži od ovih originalnih, pa je to udaralo. Nakon što su ga malo opustili, prestalo.
- spreca
#11163 Re: Pitamo Mehanicare ?
sad sam gledo....nema ni kombinirki ni francuza......samo par kutija kurtona i dvije flase Vodkemuha_sa wrote: blago je rec da sam osupnut![]()
velis da nesto lupka![]()
pogledaj da u dzepu vrata nisi kakve kombinirke il francuz kljuc zaboravio izvadit
- mad_max_ba
#11164 Re: Pitamo Mehanicare ?
onda je do krumpjera, nije do krtine garantspreca wrote:sad sam gledo....nema ni kombinirki ni francuza......samo par kutija kurtona i dvije flase Vodkemuha_sa wrote: blago je rec da sam osupnut![]()
velis da nesto lupka![]()
pogledaj da u dzepu vrata nisi kakve kombinirke il francuz kljuc zaboravio izvadit![]()
![]()
![]()
- B6Redhell
#11165 Re: Pitamo Mehanicare ?
Na prijasnjoj stranici se pisalo o usisnoj grani i ciscenju. Prije od prilike mijesec dana sam cistio usisnu granu i ventile koji su bili u katastrofalnom stanju. Radi se o famoznom 2.0 TFSI iz VAG grupacije naravno sa direktinim ubrzgavanjem zbog kojeg je ovaj talog i nasto jer gorivo ne prelazi preko usisnih ventila. Motor ima cirka 130 hiljada km.
ovo je slika prije ciscenja

a ovo su slike poslije ciscenja

koristio sam kemikalije i zatvaranjem ventila sipao do vrha zatim sacekao da talog odmekne sa busilicom i metalnom cetkom dobro ocisitio. i usisivacem nazad izvuko prljavstinu..
Inace ko ima slaba ledja nije za njeg hheh. odprilike je bilo jedno 4-5 sati dobrog posla od skidanja ciscenja itd..
kasnije razika je nebo i zemlja voznji
koristio sam najbolja ulja sa vw502.00 i 505.00 specifikacijama super gorivo ali djaba katranski i karbonski se nakupilo toga da sam mogao komotno zatrpat rupu u asfaltu omanju
i pcv ventil u ovih generacija je sranje
kome treba savijeta u vezi ovog motora nek se slobodno obrati
sve u svemu kakva je situacija kod drugih neki su popravili stanje ali ovo gore je Prva generacija TFSI znam da su motori sa direktnim ubrzgavanjem poprilicno novi u masovnoj produkciji
ovo je slika prije ciscenja

a ovo su slike poslije ciscenja

koristio sam kemikalije i zatvaranjem ventila sipao do vrha zatim sacekao da talog odmekne sa busilicom i metalnom cetkom dobro ocisitio. i usisivacem nazad izvuko prljavstinu..
Inace ko ima slaba ledja nije za njeg hheh. odprilike je bilo jedno 4-5 sati dobrog posla od skidanja ciscenja itd..
kasnije razika je nebo i zemlja voznji
koristio sam najbolja ulja sa vw502.00 i 505.00 specifikacijama super gorivo ali djaba katranski i karbonski se nakupilo toga da sam mogao komotno zatrpat rupu u asfaltu omanju
i pcv ventil u ovih generacija je sranje
kome treba savijeta u vezi ovog motora nek se slobodno obrati
sve u svemu kakva je situacija kod drugih neki su popravili stanje ali ovo gore je Prva generacija TFSI znam da su motori sa direktnim ubrzgavanjem poprilicno novi u masovnoj produkciji
- mayab
#11166 Re: Pitamo Mehanicare ?
qrca i motora !

-
walk_M-A-N
#11167 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pošto ne znam šta je crijevo od usisnog sistemaLivorno wrote:Moze biti da je puklo crijevo od usisnog sistema. Kupi sprej za kočnice i prakaj po crijevima, ako vuče falšluft primjetit ces odmah na obrtajima.walk_M-A-N wrote:Hvala. Ali kako pogledati ako se čuje samo u vožnji? Skinuti pa kao gledati izbliza? Ne znam može li se tako uočiti.Ned071 wrote:Walk MAN
ne znam jel to u pitanju al mozda moze pomoci. mom drugu su nedavno bili isti takvi simptomi na turanu. ispostavilo se da je puklo neko crijevo interkulera. pa pogledaj za svaki slucaj
Kad već treba mijenjati, a nije da svugdje ima kupiti, skontao sam da kupim ona silikonska u boji, da se unese malo živosti u motor. Ne znam kakva je razlika u odnosu na gumena, ali bolje izgledaju.
- Ned071
#11168 Re: Pitamo Mehanicare ?
-
LikeLike
#11169 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jel ima neki majstor za pumpe od goriva? Mogu li se one reparirati? U pitanju je Clio 1 1996. godina 1.2 benzin 
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#11170 Re: Pitamo Mehanicare ?
Koliko znam to radi Jakara kod Podlugova.LikeLike wrote:Jel ima neki majstor za pumpe od goriva? Mogu li se one reparirati? U pitanju je Clio 1 1996. godina 1.2 benzin
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#11171 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jesi li ti autor fotografije na tvom avataruRomeo 80 wrote:...
- Romeo 80
#11172 Re: Pitamo Mehanicare ?
Normalno, zar si sumnjao?!_BataZiv_0809 wrote:Jesi li ti autor fotografije na tvom avataruRomeo 80 wrote:...
-
LikeLike
#11173 Re: Pitamo Mehanicare ?
Da ne znas mozda neki kontakt?Romeo 80 wrote:Koliko znam to radi Jakara kod Podlugova.LikeLike wrote:Jel ima neki majstor za pumpe od goriva? Mogu li se one reparirati? U pitanju je Clio 1 1996. godina 1.2 benzin
- Romeo 80
#11174 Re: Pitamo Mehanicare ?
LikeLike wrote:Da ne znas mozda neki kontakt?Romeo 80 wrote:Koliko znam to radi Jakara kod Podlugova.LikeLike wrote:Jel ima neki majstor za pumpe od goriva? Mogu li se one reparirati? U pitanju je Clio 1 1996. godina 1.2 benzin
Nasao sam ovaj broj pa vidi! 061 260 331 Mersad.