Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
vryzas

#11151 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by vryzas »

Moj glas ste dobili samo iz razloga sto sam sa "socijaldemokratama" zavrsio do daljnjeg.

Pozz.
ins

#11152 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ins »

Pedja,

Odlican rezultat za opstinska vijeca u 4 gradske opstine, i mozete biti optimisti za GV :thumbup:
convict

#11153 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by convict »

Ekstrapolacijom dosad objavljenih rezultata, u 4 gradske opštine u Sarajevu, Naša stranka može računati da je osvojila oko 8.855 glasova. To je na nivou od prije 4 godine kada je bila manja izlaznost i bez ikakve kampanje. Očigledno da pozitivna kampanja, priča o konkretnim problemima i odgovornost prema biračima nisu naročito na cijeni.
Ricken

#11154 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Ricken »

Rezultati za OV što se tiče NS bi mogli biti i bolji od onih za načelničke pozicije.
ALIFAKOVAC

#11155 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ALIFAKOVAC »

Šta reći o stranci čiji vijećnici (Sanja Lazar Novo Sarajevo) pokreću inicijativu o izgradnji spomenika agresorskim vojnicima u Dobrovoljačkoj ulici? Šta ta stranka može očekivati? Kakvu podršku? Čiju uopšte?
Petit_Beurre

#11156 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Petit_Beurre »

ALIFAKOVAC wrote:Šta reći o stranci čiji vijećnici (Sanja Lazar Novo Sarajevo) pokreću inicijativu o izgradnji spomenika agresorskim vojnicima u Dobrovoljačkoj ulici? Šta ta stranka može očekivati? Kakvu podršku? Čiju uopšte?
Zbog te inicijative mi je posebno žao. Razmišljali smo da li da ubacimo u to i jedan veliki krst sa četiri S iznad stadiona Grbavica ili možda statuu batku na Trgu heroja, ali jeb*ga, ne može hljeba preko pogače...
vryzas

#11157 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by vryzas »

ALIFAKOVAC wrote:Šta reći o stranci čiji vijećnici (Sanja Lazar Novo Sarajevo) pokreću inicijativu o izgradnji spomenika agresorskim vojnicima u Dobrovoljačkoj ulici? Šta ta stranka može očekivati? Kakvu podršku? Čiju uopšte?

eki ALIFAKOVAC :D
Padishah

#11158 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Padishah »

Ekstrapolacijom glasova na osnovu 75% obradjenih glasackih mjesta, u opstini Centar ce NS dobiti oko 2.400 glasova za opstinsko vijece, sto je isti rezultat kao prije cetiri godine. Bio sam ubijedjen da ce ovaj put biti barem 3.000 glasova u ovoj opstini.

U Novom Sarajevu bi situacija trebala biti nesto bolja. NS ce dobiti oko 2.500 glasova, u poredjenju sa 2.200 na proslim lokalnim izborima. Mozda je ovdje Sabina, koja je imala najglasniju kampanju, utjecala na relativno bolji rezultat.

U Novom Gradu ce biti oko 3.000 glasova (2.250), a u Starom Gradu oko 950 (1.000).
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#11159 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Doktor29 wrote:
Ako ti je neprijatan osjecaj, uhvati se pera kao sto si nakon tih izbora (rat) i postedi nas svog politickog angazmana
E nece moci :D . Tu smo, i bit cemo tu, da budemo protiv vas i vaseg pogleda na ovu zemlju. ;-)
Svaki segment pogleda na ovu zemlju, moralne vrijednosti i shvatanje politike(kod nas kao servisa gradjana, kod vas kao licni interes i ideopoklonstvo) nam se razlikuje. I to vam otvorno kazemo i te stavove drzimo. Pa koliko god nas je :D . Malo nas je, al' nas ima...i tu smo da vam pravimo problem :dance: :thumbup:
Last edited by -LIBERO- on 08/10/2012 18:41, edited 1 time in total.
dingospo čovjek

#11160 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by dingospo čovjek »

Mlade partizanke iz Naše stranke u šatoru Age-Hasanage, a puftice kao Koja, Libero, Petit, Lud i ponosan timare konje i čuvaju stražu ispred torova. Da vidite kako Aga-Hasanaga turči po bosanski!!
vryzas

#11161 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by vryzas »

dingospo čovjek wrote:Mlade partizanke iz Naše stranke u šatoru Age-Hasanage, a puftice kao Koja, Libero, Petit, Lud i ponosan timare konje i čuvaju stražu ispred torova. Da vidite kako Aga-Hasanaga turči po bosanski!!

eki ALIFAKOVAC :mrgreen:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#11162 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Pedja, da li se vase informacije poklapaju sa ovom listom mogucih, i po rezultatima ocekivanih, mandata u sarajevskim opstinama?

35 - SDA
29 - SDP
22 - SBB
11 - NS
10 - SDU
5 - BPS
5 - SBiH
4 - SPU
1 - BOSS
1 - LDS
1 - Moj Grad
Pedja Kojovic

#11163 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

libero

Za sada da, upravo tako.

p.k.
fixer

#11164 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by fixer »

Pedja Kojovic wrote:libero

Za sada da, upravo tako.

p.k.
Zadovoljni?
Nostromo

#11165 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Nostromo »

Za ovo prvi put cujem, a to su vrlo teske rijeci. Molim te, moze li neki vjerodostojan link?
vryzas

#11166 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by vryzas »

Postovani Pedja,

Zamolio bih da prokomentarisete katastrofalan rezultat SDP-a i SBB-a u FBIH, te SNSD-a u RS.

Hvala

pozz.
Pedja Kojovic

#11167 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

fixer

Izborni stab je postavio izborne ciljeve i oni su, ja mislim, ostvareni.
Takodje, moguce je da ce ukupan broj glasova koje smo dobili biti najveci do sada, sto ide u prilog tezi
da polako, ali sigurno rastemo.

Postoji medjutim nekoliko stvari sa kojima ja licno nisam zadovoljan.
Prije svega to je nasa slabost u RS-u i gradovima kao sto su Zenica i Tuzla(I MOstar, ali sad se to nije vidjelo).
Osim toga. Nadao sam se jos jacem rezultatu u Sarajevu.
Vjerujem da smo dobro radili i zaista bili principijelni i odoljeli iskusenjima u nekim teskim situacijama.
Mislio sam da je to prepoznato u javnosti i da ce se vise reflektovati na rezultate lokalnih izbora.

p.k.
jalijas74

#11168 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by jalijas74 »

jalijas74 wrote:Ako danas imamo 109 glasova oko 40 glasova vise nego prosli put meni je to los rezultat.
Imak smo dobili 410 glasova odlican skok za razliku od proslih izbora.

Nego Pedja imas li neki odgovor za ovo dole.
jalijas74 wrote: Pedja da li je moguce da u Vogosci u NS nema aba bas niti jedna Dragana, Zorica, Violeta, Ivana, Jovana... ili neki Zoran, Igor, Pero...

Gledajuci ovaj spisak na izborima totalno jednobrazno kao da su kandidati iz SDA a ne iz NS. I pored ovoga krnjeg spiska i ovaj puta dobili ste dva stara glasa. Ali spisak me totalno razocarao jos pored svega sto su to 90 % neke studentice , jel u pitanju samo tih 3 stoje ili smo tako slabasni u mojoj opstini?
Pedja Kojovic

#11169 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

vryzas

Nemam logicno objasnjenje za iracionalne stvari, a mislim da se radi upravo o takvoj pojavi.
Generalno, sve se manje zelim baviti (energija i vrijeme) drugim partijama, a sve vise nasim politikama i njihovim komuniciranjem glasacima.

Uzaludno je nekome ko ima strah od letenja objasnjavati da je statisticki gledano to najsigurniji metod transporta ljudi.

p.k.
Pedja Kojovic

#11170 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

jalijas74

Profesorica Senka, i buduca vijecnica, vodi odbor u Vogosci.
Proslijedicu joj vase pitanje.

p.k.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#11171 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by plain vanilla »

Nazalost, tvrdnja da je Nasa stranka simpaticna, ali rijetko ko glasa za nju-pokazala se tacnom. Osim nekog djelomicnog uspjeha u Sarajevu, ostalo je katastrofa...

Za Tuzlu mogu reci da ste potpuno profulali s ljudima koje ste kandidovali. Ni prije ni sada ih necu pojedinacno komentarisati jer nema svrhe, ali zaista se malo uozbiljite da bi vas i ljudi shvatili ozbiljnije. Na dan izbora sam pricala s nekoliko ljudi, i oni su bili zainteresirani za NS, ali na listama jednostavno nisu nasli osobu kojoj bi dali glas.

A organizovanje predizbornog skupa u TZ istovremeno kad i SDP je ili aljkavo ili bahato...

Eto, imate dvije godine da odaberete kandidate, osmislite kampanju i krenete ozbiljno...i nemojte pucati samo na urbane glasace, takvih je u ovoj drzavi 2 posto i oni pretezno ne glasaju :wink:
drug profi

#11172 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug profi »

2010. je SDP, po mom misljenju na koncepciji kampanje zaradio sgurnov bar 20% glasova vise nego sto bi dobio bez.
kampanja je animirala ljude i mnogi su glasali prvi put nakon mnogo ciklusa apstinencije.
Kampanja mora biti dobra i mora biti pozitivna i prepoznatljiva. Mora pogadjati u sridu i mora nuditi jasne i razumljive odgovore na probleme. Naravno da i kandidati moraju uljevati povjerenje, ali je sve zajedno bitno, jer sta vrijedi jedan castan i sposban covjek u stranci koja djeluje pospano i nezainteresovano, kako se meni oduvijek cini da je NS.
Mene to nije sprijecilo da sada glasam za vase kandidate, iz prostog razloga sto sam glasao protiv ranijih vladara.
Ja stvarno nemam dovoljno godina zivota da bih moga cekati jos 20 godina da ljudi prepoznaju alternativu sami. Ona im se mora donijeti pod nos i natjerati ih da otvore usta i silom im je ugurati. Jer biraci su ovdje kao mala djeca. Nece da probaju nove stvari. Drze se starog makar smrdilo i gorko bilo.
quarterback

#11173 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by quarterback »

plain vanilla wrote:Nazalost, tvrdnja da je Nasa stranka simpaticna, ali rijetko ko glasa za nju-pokazala se tacnom. Osim nekog djelomicnog uspjeha u Sarajevu, ostalo je katastrofa...
:thumbup:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#11174 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

Osim četiri sarajevske opštine, NS ulazi u vijeća opština : Vogošća , Ilidža, Gračanica, Dooj-Istok ukoliko uzmemo u obzir informacije na CIK -ovoj stranici.

Ne znam zbog čega je Denis Gratz zadovoljan - možda time što su rezultati mršavo bolji u odnosu na prošle izbore?

Odličan komentar :
madner wrote: Formirati ozbiljne odbore u jos 30 opcina. Ako ne mogu, onda nemaju kapacitet za vise.
Bez obzira na sve u Našoj Stranci vidim JEDINU šansu da naša zemlja opstane i politički i privredno. Stoga moraju jačati a njeni vodeći ljudi trebaju kopati i rukama i nogama za kvalitetniju infrastrukturu u 2014 godini. Koliko danas , sutra , NS treba krenuti u kampanju za izbore 2014. Tuzla recimo ima preko 100.000 stanovnika i barem 10.000 glasača NS-a ;-).

Nada nije umrla i neće.
Naša Stranka :thumbup:
ultima_palabra

#11175 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

Nisu ovo dobri rezultati... nisu ni katastrofalni, ali očekivao sam više.
Locked