Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
insomnia78

#11151 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

iceman2010 wrote:E cuj svjetska javnost podrzava izrael. Negdje vam promakao podatak o samo 25% cini mi se, amerikanaca mladjih od 30 godina koji podrzavaju izrael? Internet je cudo. Nema vise cnn i bbc monopol na informacije. To se odmah odrazi na ovu mladju populaciju koja koristi blagodati tehnologije. Oni onda stare, dolaze novi mladi... Svaki potez utice na stav javnosti o vlasti. Ako se jos to desi pred izbore uticaj je veci. Ako narod procjeni da vlast radi kontra stava javnosti to ce uticati na to kome ce dati glas. To i opozicija koristi. Poglwdaj samo raspravu u britanskom parlamentu. Toliko zustrih napada na vladu zasto ne pritisne izrael, ne uvede wmbargo na oeuzje, pitanja jel to nase bombe ubijaju djecu u gazi. Laz je da je javnost na strani izraela, isto kao sto nije istina da pritisak javnosti ima svoju snagu. Zasto je izrael stao i pristao na ustupke? Je li stav javnosti u americi uticao na kraj rata u vijetnamu?
Ma podrzava moj kurac
Evo zivim vani, mislis da domicilno stanovnistvo boli kita i za Palestinu i za Izrael?
Na poslu, u drustvu, na treningu niko ni ne spominje, ljudi zive svoj zivot jebe im se za ratove, na TV-u kad naleti prebace kanal

Znas doduse kad su spomenuli, kad su Arapi u znak podrske Palestini poceli razbijati i lupati po Parizu i kad su okacili ISIL-ovu zastavu ;)
iceman2010 wrote:I da. Prije je sve bilo lakse sakriti i slagati. Danas to ide puno teze.

Upravo, sad lijepo vidis kako su debili iz Hamasa instalirali lanser raketa u bolnicki krug, pored skole, na dzamiju, pored zgrade UN-a ;)

Nije sve crnobijelo

Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
iceman2010

#11152 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by iceman2010 »

Jesu kesu. I na onu lazu gdje su pobili onu djecu i pored one skole sa izbjeglicama i pored one pijace... Ogavni izgovori za ubijanje civila.
insomnia78

#11153 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Jah
Francuska televizija, dopisnik iz Gaze
http://youtu.be/uE3feo_b8Cg

Dopisnik indijske televizije
http://youtu.be/A_fP6mlNSK8

Grover

#11154 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Grover »

Ovako izgleda dogovor Izraela i Palestine o prekidu vatre!

Image

Sporazum koji su ove dve zemlje potpisale predviđa i otvaranje prelaza između Pojasa Gaze i Izraela, brzo dopremanje humanitarne pomoći, ali i slobodan ribolov

U Kairu je dogovoreno primirje između Palestine i Izraela posle pedeset dana krvavih sukoba u kojima je poginulo 2.200 ljudi, od kojih je većina Palestinaca. Otkrivamo šta se sve nalazi u sporazumu koji su Palestinci proslavili izlaskom na ulice kao početak vraćanja normalnom životu.

Image

Na osnovu egipatske inicijative i sporazuma iz 2012. godine, u periodu od 4. do 9.08.2014. godine, kao i u skladu sa relevantnim sporazumima koji su potpisani između Palestinske uprave i Izraela, Egipat poziva obe strane na potpuni i obostrani prekid vatre, prenosi portal srbijadanas.com.

Sporazum koji su ove dve zemlje potpisale predviđa i otvaranje prelaza između Pojasa Gaze i Izraela, slobodu kretanja ljudi, razmenu robe između Zapadne Obale i pojasa Gaze (i obrnuto), nesputano kretanje stanovništva koje neće biti meta u pograničnim oblastima, vođenje finansijskih i privrednih aktivnosti i realizaciju novčanih transfera u Pojasu Gaze, kao i brzo dopremanje humanitarne pomoći i materijala.

Takođe, potrebna je rekonstrukcija pojasa Gaze i popravka infrastrukture, dopremanje građevinskog materijala i obezbeđivanje potrepština stanovništvu za dostojanstven život u saradnji sa Ujedinjenim nacijama i lakše pružanje medicinske pomoći ranjenima. Osim toga, sporazum potpisanim između Palestinske uprave i Izraela predviđa slobodu ribolova i rada u teritorijalnim palestinskim vodama u Pojasu Gaze na šest nautičkih milja od obale.

Egipat će nadgledati indirektne pregovore u Kairu tokom perioda koji ne prelazi mesec dana od datuma početka realizacije sporazuma za jačanje primirja. To je potrebno kako bi se završili pregovori o rekonstrukciji i aktiviranju aerodroma i morske luke, merama koje je Izrael nametnuo Zapadnoj Obali posle 12.06.2014. godine, kao i merama za jačanje primirja između dve strane, razmeni tela između dve strane i drugim temama koje iznesu dve strane.

Ova država pozvala je i međunarodnu zajednicu da učestvuje na konferenciji o rekonstrukciji Gaze, koja će se održati u Kairu. Primena sporazuma o primirju dve strane počeo je sinoć.
http://www.telegraf.rs/vesti/1204108-ov ... kidu-vatre
vivaldi

#11155 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by vivaldi »

ponajbolji snimak do sada.

zajebana stvarcica

Bosanac sa dna kace

#11156 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bosanac sa dna kace »

vivaldi wrote:ponajbolji snimak do sada.

zajebana stvarcica
Ma i mi bi je na svojih 23% BiH sklepali da imamo sve te pare od americkih poreznika :oops:
vivaldi

#11157 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by vivaldi »

Bosanac sa dna kace wrote:

zajebana stvarcica
Ma i mi bi je na svojih 23% BiH sklepali da imamo sve te pare od americkih poreznika :oops:
ovo je ipak znanje prije svega, a znanje je najvaznija i najvrednija stvar na svijetu
insomnia78

#11158 Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

zajebana stvarcica
Jasta bi
Pogledaj samo koliko naucnika u svim oblastima su Jevreji
I sto je najbitnije jako su odani Izraelu bili kuci il u dijaspori

Mi da smo pametni, ko sto nismo imali bi puno toga nauciti od Izraela
Ako nista ne bi nam se osudjeni ratni zlocinci setkali po drzavi i metali slike po fejsbuku nego bi gledali da se zavuku u misiju rupu a i od tud bi ih vadili

Izrael je ovakav i onakav ali jedna stvar kod njih je fascinantna, mozes ti biti bilo ko ali ako uradis bilo sta protiv jevreja i Izraela upropastice ti zivot ;) ako vec ne umres od posljedica "trovanja olovom"

romeomoraprezivjeti

#11159 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by romeomoraprezivjeti »

I mi smo pametni,al' i lijeni u isto vrijeme, odani nismo,a opet ni brutalni k'o oni. Sad mogu prosipati silu,kad imaju najveceg igraca na svijetu. Sto je prije nisu prosipali,ili mozda jesu?!
insomnia78

#11160 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Daleko smo mi od pameti, nazalost
Da imamo iole pameti ne bi nam se u svakom ratu iste stvari ponavljale stotinama godina

gepard_

#11161 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by gepard_ »

insomnia78 wrote:Daleko smo mi od pameti, nazalost
Da imamo iole pameti ne bi nam se u svakom ratu iste stvari ponavljale stotinama godina

ovo je tacno . a zasto nam se genocidne ubice smjeskaju sa internetskih stranica , face book profila , zasto koljaci setaju bosnom zasto krajisnik i kordic i ostali monstrumi setaju nasom zemljom kao heroji i bogovi .....zasto .......zato sto imamo SDA .

,, mogu ja sa krajisnikom ,, citat alija I iz 1996 godine na zahtjev Richarda Holbrooka da se ukine fasisticka i genocidna stranka SDS
gepard_

#11162 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by gepard_ »

insomnia78 wrote:

zajebana stvarcica
Jasta bi

Ako nista ne bi nam se osudjeni ratni zlocinci setkali po drzavi i metali slike po fejsbuku nego bi gledali da se zavuku u misiju rupu a i od tud bi ih vadili

Izrael je ovakav i onakav ali jedna stvar kod njih je fascinantna, mozes ti biti bilo ko ali ako uradis bilo sta protiv jevreja i Izraela upropastice ti zivot ;) ako vec ne umres od posljedica "trovanja olovom"

slazem se da Bosanci trebaju zagorcati zivot svojim koljacima . Ali koljaci su SDA koalicioni partneri . I na iftar su uvijek dobro dosli . Cinjenica !!!!!!!!!!!!!!!! Zar ne ! jesam li slagao sta ? Nisam !
Stoner

#11163 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Stoner »

Drugo su Jevreji, narod star hiljade godina sa nevjerovatnom historijom i Bošnjaci koji su tu formalno-pravno dvadeset i kusur godina. I država nam je mlađa od izraelske. Nacionalna svijest slaba i čak i nepoželjna ako bi pitali ove neokomunjare i tzv.liberale.
insomnia78

#11164 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by insomnia78 »

Stoner wrote:Drugo su Jevreji, narod star hiljade godina sa nevjerovatnom historijom i Bošnjaci koji su tu formalno-pravno dvadeset i kusur godina. I država nam je mlađa od izraelske. Nacionalna svijest slaba i čak i nepoželjna ako bi pitali ove neokomunjare i tzv.liberale.
Provociraj, provociraj

gepard_

#11165 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by gepard_ »

Stoner wrote:Drugo su Jevreji, narod star hiljade godina sa nevjerovatnom historijom
i Bošnjaci koji su tu formalno-pravno dvadeset i kusur godina.
I država nam je mlađa od izraelske. Nacionalna svijest slaba i čak i nepoželjna ako bi pitali ove neokomunjare i tzv.liberale.
gdje si ti u skolu iso kod mate bobana ili kod franje tudjmana ili kod radovana k . :evil: :evil: kakvi dusmani i dzelati setaju po forumima :oops: :evil:
Tiger 033

#11166 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Tiger 033 »

Image
gepard_

#11167 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by gepard_ »

Stoner wrote:Drugo su Jevreji, narod star hiljade godina sa nevjerovatnom historijom i Bošnjaci koji su tu formalno-pravno dvadeset i kusur godina. I država nam je mlađa od izraelske. Nacionalna svijest slaba i čak i nepoželjna ako bi pitali ove neokomunjare i tzv.liberale.
sta moze genocidno pseto napisati to ni pas ne moze pojesti s maslom . dabogda ti majka zaplakala kao sto je majka Hava zaplakala za 6 sinova . ne bi me cudilo da ti ja dario kordic rodjeni brat a onaj lukic iz visegrada da ti je vjencani kum . nadam se da ces ove svoje rijeci gutati kao sto zedan u pustinji guta svoju mokracu . ti si demon , ni blizu covjek .
@mba

#11168 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by @mba »

zajebana stvarcica

samo je pitanje vremena kad ce hamas biti u stanju da ugradi "spravice" za ometanje radara! :wink:
tako da ce svaka letjeti za tel aviv i dalje! :thumbup:
Stoner

#11169 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Stoner »

insomnia78 wrote:
Provociraj, provociraj

Gdje ti ovdje vidiš provokaciju?

Ovdje su iznesene samo činjenice.
Bosanac sa dna kace

#11170 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bosanac sa dna kace »

insomnia78 wrote:

zajebana stvarcica
Jasta bi

dzabe mlatite, para busi dje burgija ne more, dzabe him naucnici kad pobise onoliku djecu :oops:
romeomoraprezivjeti

#11171 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by romeomoraprezivjeti »

Koja inteligencija moras biti pa ubijati nevine,a pogotovo djecu koja se igraju na plazi,igralistu,pa cak i u bolnici. Monstrumi pravi.
Bodkin

#11172 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bodkin »

@mba wrote:

zajebana stvarcica

samo je pitanje vremena kad ce hamas biti u stanju da ugradi "spravice" za ometanje radara! :wink:
tako da ce svaka letjeti za tel aviv i dalje! :thumbup:
inace je hamas poznat po raketnim inzinjerima :lol:
Stjui

#11173 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Stjui »

gepard_ wrote: sta moze genocidno pseto napisati to ni pas ne moze pojesti s maslom . dabogda ti majka zaplakala kao sto je majka Hava zaplakala za 6 sinova . ne bi me cudilo da ti ja dario kordic rodjeni brat a onaj lukic iz visegrada da ti je vjencani kum . nadam se da ces ove svoje rijeci gutati kao sto zedan u pustinji guta svoju mokracu . ti si demon , ni blizu covjek .
insomnia78 wrote: Provociraj, provociraj
džaba čovjeka napadate.viđer peksinluka na videu:

rangoj

#11174 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by rangoj »

romeomoraprezivjeti wrote:I mi smo pametni,al' i lijeni u isto vrijeme, odani nismo,a opet ni brutalni k'o oni. Sad mogu prosipati silu,kad imaju najveceg igraca na svijetu. Sto je prije nisu prosipali,ili mozda jesu?!
Nismo ni školovani ni vrijedni kao oni. Namjerno neću da kažem pametni, jer je pamet odnosi na inteligenciju koja je svuda u svijetu vide manje ista, samo što je neki narodi zapuste - kao ovdje u Bosni.
Pogledaj broj školovanih tamo i ovdje.
Mi smo zatucani, nismo ni prije rata bili neke cvjecke, a rat nas je totalno dokusurio. Malo gdje se obrazovanje srozalo kao ovdje. (dijelom i zbog privatnih koledža :))

I još kad se doda lijenost i apatija - dobiješ situaciju koju mi imamo. :)
Stoner

#11175 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Stoner »

rangoj wrote: Nismo ni školovani ni vrijedni kao oni. Namjerno neću da kažem pametni, jer je pamet odnosi na inteligenciju koja je svuda u svijetu vide manje ista, samo što je neki narodi zapuste - kao ovdje u Bosni.
Pogledaj broj školovanih tamo i ovdje.
Mi smo zatucani, nismo ni prije rata bili neke cvjecke, a rat nas je totalno dokusurio. Malo gdje se obrazovanje srozalo kao ovdje. (dijelom i zbog privatnih koledža :))

I još kad se doda lijenost i apatija - dobiješ situaciju koju mi imamo. :)
Pa evo nije im mrsko prosipat svoju pamet i lijepiti etikete kad se iznesu historijske činjenice.

Mi nemamo studentsku kulturu, kulturu obrazovanja, i pazi sad, na privatne univerzitete se svugdje gleda kao na izuzetno dobru stvar za obrazovanje, jer su konkurencija već postojećima, jedino kod nas su privatnici prepoznali tu želju da se ne obrazuje, da se ne studira već samo da se diploma pokupi što prije i što lakše. Nažalost, privatnici su to prepoznali i to su i ponudili tržištu i dobijaš kontraefekat. Ovdje da se otvori privatni univerzitet na kojem nema štela, mora se učiti i sve fercera 90% naroda bi reklo "kakav je to privatni faks".

Na IUS imam prijatelja koji studira, napisao seminarski i položio predmet. :)
Locked