Republika Turska

Post Reply
spreca

#11151 Re: Republika Turska

Post by spreca »

madner wrote:
Zehru iznad Bugarske, ispod Rumunije.

Smatras li Bugare i Rumune ekonomskim supersilama? :roll:
Pa nisu ni blizu Turske bez obzira na sve......jesil nekad bio u rumuniji ili zadnjih 5godina...clanica EU a TR nije i nemozes porediti ni Bugarsku ni Rumuniju sa Turskom...us vemu je ispred ovih i mnogih evropskih drzava
skupljac_zeljeza

#11152 Re: Republika Turska

Post by skupljac_zeljeza »

madner wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
madner wrote: Nije to pitanje koliko ce im neko dozvoliti, nego koji je njihov plafon sa radnom snagom kojom raspolazu.
Sjećam se vremena kada mi ništa u kući nije bilo tursko. Zovem nedavno Boshov servis da mi poprave mašinu za suđe i vele da moram čekati mjesec dana na dio i sumnja da više takvi grijači postoje nego ako kupujem da to bude Beko jer dobijam dio isti dan i kupim ja Beko kada pozadi na naljepnici piše Made in Turkey. Okrenem frižider, isto. Zavirim u napu, isto. Zavratim tepih, isto. Uzmem tavu, isto. Ništa više u kući Made in W. Germany. Totalno mi poturčena kuća. :mrgreen:
Koliko para toliko muzike. :D

Pa Bogami nisu ni jeftini. Rade za svačiji džep. Balkan su osvojili.

http://www.beko.hr/

http://www.beko.ba/

http://www.beko-sr.com/
madner

#11153 Re: Republika Turska

Post by madner »

Jah, duplo jeftiniji od Bosch aparata.

Znam ja, uzimao prije par godina sve. Normalno sve Bosch, pazio da nije Made in Turkey Bosch nakon sto sam se zajebao sa jednim Beko proizvodom samo tako. To je ono, nadao se da su kvalitetom stigli no nisu.
Ci-Nick

#11154 Re: Republika Turska

Post by Ci-Nick »

Od jučer počeli i sa ukidanjem penzija za nepodobne,... nešto kontam i nama bi jedan puč riješio sve probleme.
Otpuštanjem nepodobnih (nestranačkih) bi stvorili 100.000 ( Bakirovih) radnih mjesta a mogao bi se riješiti i problem penzionog fonda. :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#11155 Re: Republika Turska

Post by Tomahawk11 »

madner wrote:
Tomahawk11 wrote:
madner wrote:
Zehru iznad Bugarske, ispod Rumunije.

Smatras li Bugare i Rumune ekonomskim supersilama? :roll:
Ne. u kom smislu su zehru ispod pomenutih?
Pa samo turizam je 10 kopalja sto se tice Turske u odnosu na pomenute zemlje.
GDP po glavi stanovnika.
Turizam je jedna jako bitna grana Turske ekonomije, oko 10% GDPa, no biti jak u turizmu ne znaci da si bogat. :roll:
Cekaj malo, prije nego se nastavi bilo sta dalje.....provjerio sam tvoju zehru....i Bugarska i Rumunija su ispod:
http://www.indexmundi.com/g/r.aspx?v=67

Pa zehru, zehru.

Pa nista, nek onda batale turizam, nek se pocnu baviti uzgojem stoke. Oko 10% GDP; ali nije toliko bitno, ne znaci da si bogat. Vidjecemo koliko ce izgubiti milijardi dolara nakon ovih desavanja.
GAU8

#11156 Re: Republika Turska

Post by GAU8 »

madner wrote:Jah, duplo jeftiniji od Bosch aparata.

Znam ja, uzimao prije par godina sve. Normalno sve Bosch, pazio da nije Made in Turkey Bosch nakon sto sam se zajebao sa jednim Beko proizvodom samo tako. To je ono, nadao se da su kvalitetom stigli no nisu.
Beko bijela tehnika je zakon, bar po mom ličnom iskustvu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#11157 Re: Republika Turska

Post by Tomahawk11 »

spreca wrote: Pa nisu ni blizu Turske bez obzira na sve......jesil nekad bio u rumuniji ili zadnjih 5godina...clanica EU a TR nije i nemozes porediti ni Bugarsku ni Rumuniju sa Turskom...us vemu je ispred ovih i mnogih evropskih drzava
Dzabe je to tebi pricati. madner se uhvatio papir ekonomije i ne popusta.
I Rumunija i Bugarska su jedno 10 stepenica ispod Turske. Od plata, standarda, svega.
skupljac_zeljeza

#11158 Re: Republika Turska

Post by skupljac_zeljeza »

Nije ni Bosh više što je bio. Uvjerio se na par uređaja. Sam mi serviser u Njemačkoj rekao da se više ne proizvodi onaj kvalitet kao nekada. Teško im pratiti konkurenciju.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#11159 Re: Republika Turska

Post by KatarinaKosaca »

Beko je takvo smece da mu samo Bira u nekvaliteti moze parirati. To,opet, ne znaci da Turska nije ekonomski jaka
insomnia78

#11160 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

KatarinaKosaca wrote:
Dr. Kuca wrote:Zasto tolika averzija prema turcima? Da se komsije nenaljute? napacenje bosnje, titovci, jugonasticari.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Meni vise smrdi na osvetu dahijama sto i ne bi bilo tako lose da se uz te postove skoro pa po pravilu ne provlaci pisanje po Bosni

S moje sokoćalo
drndalo

#11161 Re: Republika Turska

Post by drndalo »

KatarinaKosaca wrote:
Dr. Kuca wrote:Zasto tolika averzija prema turcima? Da se komsije nenaljute? napacenje bosnje, titovci, jugonasticari.
A zasto toliko odusevljenje Turskom, Turcima, Erdoganom...? Kod nekih ne samo na granici onanije, nego i mnogo preko iste...???!!!

Ja bih upravo za njih rekao da su "napacene bosnje"... Titovci i jugonostalgicari (a ne jugonasticari) moze biti i kompliment... Nekima koji razmisljaju svojom glavom... Ili se barem trude...

Svrsavanje na Beko ? Nisam skroz siguran u vlasnicku strukturu, ALI Beko nije Turska firma, barem prema vlasnistvu, koje je po mojim saznanjima vecinsko anglo-saksonske provinijencije... Prema mjestu proizvodnje, mozda i nekog razvoja jesu, i neka su, i sam imam par aparata koji zasad odlicno rade, ali ne mozemo na osnovu mjesta proizvodnje MAN autobusa reci da je MAN turska firma, i svrsavati na njihova najnovija EURO6 dostignuca, jer nisu njihova, nego njemacka, samo se proizvode u Turskoj...
Last edited by drndalo on 21/07/2016 09:56, edited 2 times in total.
madner

#11162 Re: Republika Turska

Post by madner »

Tomahawk11 wrote:
madner wrote:
Tomahawk11 wrote: Ne. u kom smislu su zehru ispod pomenutih?
Pa samo turizam je 10 kopalja sto se tice Turske u odnosu na pomenute zemlje.
GDP po glavi stanovnika.
Turizam je jedna jako bitna grana Turske ekonomije, oko 10% GDPa, no biti jak u turizmu ne znaci da si bogat. :roll:
Cekaj malo, prije nego se nastavi bilo sta dalje.....provjerio sam tvoju zehru....i Bugarska i Rumunija su ispod:
http://www.indexmundi.com/g/r.aspx?v=67

Pa zehru, zehru.

Pa nista, nek onda batale turizam, nek se pocnu baviti uzgojem stoke. Oko 10% GDP; ali nije toliko bitno, ne znaci da si bogat. Vidjecemo koliko ce izgubiti milijardi dolara nakon ovih desavanja.
De uzmi neki ozbiljan izvor, imas IMF i WB a ti uzeo indexmundi. :roll:
spreca

#11163 Re: Republika Turska

Post by spreca »

Tomahawk11 wrote:
spreca wrote: Pa nisu ni blizu Turske bez obzira na sve......jesil nekad bio u rumuniji ili zadnjih 5godina...clanica EU a TR nije i nemozes porediti ni Bugarsku ni Rumuniju sa Turskom...us vemu je ispred ovih i mnogih evropskih drzava
I Rumunija i Bugarska su jedno 10 stepenica ispod Turske. Od plata, standarda, svega.
papirise nacrtaju kako kome pase.....i Dodo kaze da je rs najprosperitetnija na balkanu pa i sire...koje lud nek vjeruje :lol: :lol: :lol: :lol:
mO k3

#11164 Re: Republika Turska

Post by mO k3 »

spreca wrote:
Tomahawk11 wrote:
papirise nacrtaju kako kome pase.....i Dodo kaze da je rs najprosperitetnija na balkanu pa i sire...koje lud nek vjeruje :lol: :lol: :lol: :lol:
:thumbup:
Madner ko madner :)
Tomahawk11
Globalni moderator

#11165 Re: Republika Turska

Post by Tomahawk11 »

madner wrote:
Moze li ova :D

https://www.cia.gov/library/publication ... 4rank.html

Hajd nebitno. Evo da ja tebe pitam: da si u situaciji da trebas izabrati u kojoj zemlji bi zivio, od ove tri, u koju bi najprije?
Kombat

#11166 Re: Republika Turska

Post by Kombat »

Pitanje za turkofile i ljubitelje padishaha Golluma van der Bosfora...

Ima li iko medju vama da je poslije rata trazio svoje najblize clanove porodice po masovnim grobnicama ili neoznacenim grobovima te ako ima CIME i KAKO mozete opravdati ovaj postupak tj odluku o nacinu ukopa mrtvih tijela pucista? Hvala. Pitanje je samo za one koji su to prosli, molim vas.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#11167 Re: Republika Turska

Post by KatarinaKosaca »

drndalo wrote:
KatarinaKosaca wrote:
A zasto toliko odusevljenje Turskom, Turcima, Erdoganom...? Kod nekih ne samo na granici onanije, nego i mnogo preko iste...???!!!

Ja bih upravo za njih rekao da su "napacene bosnje"... Titovci i jugonostalgicari (a ne jugonasticari) moze biti i kompliment... Nekima koji razmisljaju svojom glavom... Ili se barem trude...
o yugoslaviji koja je po svim odrednicama bila diktatura (nepostojanje visepartijskog sistema i demokratskih izbora) neki drugi put. O «odusevljenju» Turskom, meni licno jako lijepa zemlja, tamo se divno osjecam, iisto me mozes pitati za Kubu ili otoke na Jadranu......eto svidja mi se. A u konkretnom slucaju obzirom na okruzenje vojni udar vodi ka sirizaciji jedne zemlje a to samo sadisti mogu zeljeti. Moze se ostaviti i protupitanje: A zasto tolika zelja za proljevanjem turske krvi? A zasto tolika zelja za jos jednim ratom nilo kome, bilo gdje?
madner

#11168 Re: Republika Turska

Post by madner »

Bosnjo je cudo, ode u Istanbul i zakljuci da je 100% ispred Rumunije.

Bio nedavno u Antaliji na tovljenju hranom i picem. Plate tih turskih radnika u tom 5 zvjezdica hotelu su oko 200 do 300 eura. Hotel izgleda svjetski, no vlasnik nije Turcin, samo lokacija. :roll:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#11169 Re: Republika Turska

Post by pici »

cisto jednoumlje i fasizam... bravo erdo diko nasHa, Hitler bi bio ponosan...a i ISIS je napokom dobijo saveznika...
Džihadisti spalili više od 100.000 knjiga
Image
madner

#11170 Re: Republika Turska

Post by madner »

Tomahawk11 wrote:
madner wrote:
Moze li ova :D

https://www.cia.gov/library/publication ... 4rank.html

Hajd nebitno. Evo da ja tebe pitam: da si u situaciji da trebas izabrati u kojoj zemlji bi zivio, od ove tri, u koju bi najprije?
IMF i WB su bolji, ali i tu je Rumunija ispred Turske a Bugarska samo malo ispod.

Teska bi kazna bila ziviti u sve tri.
k3ngur

#11171 Re: Republika Turska

Post by k3ngur »

Kombat wrote:Pitanje za turkofile i ljubitelje padishaha Golluma van der Bosfora...

Ima li iko medju vama da je poslije rata trazio svoje najblize clanove porodice po masovnim grobnicama ili neoznacenim grobovima te ako ima CIME i KAKO mozete opravdati ovaj postupak tj odluku o nacinu ukopa mrtvih tijela pucista? Hvala. Pitanje je samo za one koji su to prosli, molim vas.
Jel to sad uporedjujemo nevine i neduzno ubijene sa pucistima?
insomnia78

#11172 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Kombat wrote:Pitanje za turkofile i ljubitelje padishaha Golluma van der Bosfora...

Zato sto su zrtve ubijene u nasem ratu mahom civili cija je jedina krivica pogresno ime. Ne mogu se ni po jednom osnovu porediti sa ucesnicima u pokusaju drzavnog udara koji su pri tome pucali na civile

S moje sokoćalo
The BEN10

#11173 Re: Republika Turska

Post by The BEN10 »

madner wrote:Jugoslavija je ekonomski bila znatno ispred Turske. Cak i sada Turska u globalu nije nesto napredna, Italija je puno veca ekonomija mada ima manje ljudi.
Nakon što su se imperijalisti decenijama nakrali, nije ni čudo da su ispred ostatka svijeta. Npr...
http://net.hr/danas/svijet/francuska-ub ... milijardi/
nema me tamo

#11174 Re: Republika Turska

Post by nema me tamo »

Dobijo a
Ci-Nick

#11175 Re: Republika Turska

Post by Ci-Nick »

skupljac_zeljeza wrote:
Nije ni Bosh više što je bio. Uvjerio se na par uređaja. Sam mi serviser u Njemačkoj rekao da se više ne proizvodi onaj kvalitet kao nekada. Teško im pratiti konkurenciju.
Kupi Miele !
Post Reply