Irak

Post Reply
Kikibombona

#11151 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Kurdish intelligence: If ISIS even whisper then we know in Shingal. We know their every move.
Arman

Zaista ne znam na sta mislis...

Iranci i Barzanijev KDP su u dobrim odnosima, makar po ovome sto lansiraju u javnost. Sa PUKom su u jos boljim odnosima. Nedavno je komadant Pesmergi u EU parlamentu rekao da im je Iran na pocetku sukoba najvise pomogao. To je bilo prije 10ak dana. Mozda je to uvrijedilo Izraelce.
bh.tornjak

#11152 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by bh.tornjak »

kazu...ako ne lazu.....zileti naglo poskupili......zlata vrijede.... :run:
Challenger__

#11153 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

Kad se samo sjetim Obamine :arrow: "nemamo strategiju za ISIL", preko Kerryevog :arrow: "Kobane nije naš strateški interes" pa do Obaminih DESET do DVADESET GODINA borbe protiv njihove omiljene ublehe...

Image
WASHINGTON — The Army’s top officer believes the fight against the Islamic State, commonly known as ISIS or ISIL, will last “10 to 20 years,” an expansion of the timelines generally offered by the Obama administration.
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:

:arrow: LINK
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#11154 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by arman1 »

Kikibombona wrote:
Kurdish intelligence: If ISIS even whisper then we know in Shingal. We know their every move.
Arman

Zaista ne znam na sta mislis...

Iranci i Barzanijev KDP su u dobrim odnosima, makar po ovome sto lansiraju u javnost. Sa PUKom su u jos boljim odnosima. Nedavno je komadant Pesmergi u EU parlamentu rekao da im je Iran na pocetku sukoba najvise pomogao. To je bilo prije 10ak dana. Mozda je to uvrijedilo Izraelce.
Nisam sve razumio ali očito je neki žestok dil, vojna saradnja. Spominju da je Kweisr baza bila dio tog dila - vjerovatno sinhronizovani pritisak na više polja. Nisu samo dezerteri iz FSA. Izgleda da i daešovci masovno bježe.
sarajevoxxxx

#11155 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

U toku je snažno bombardovanje grada Sindžara od strane međunarodne koalicije.
Challenger__

#11156 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

Tako su, "nemajući strategiju" pusto željeli 10 do 20 godina ali - prc.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sumirprimus

#11157 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

Challenger__ wrote:Tako su, "nemajući strategiju" pusto željeli 10 do 20 godina ali - prc.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
samo sto zanemarujes jedan fakat,ameri kad bombarduju po dana ovi kurdi napreduju ko saa s rusima ni za mjesec :D
Challenger__

#11158 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

Pričaš gluposti. Nemaju svi memoriju komarca. Da Vladimir nije napravio fajront, ovo i bi trajalo 20 godina.
sumirprimus

#11159 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

Challenger__ wrote:Pričaš gluposti. Nemaju svi memoriju komarca. Da Vladimir nije napravio fajront, ovo i bi trajalo 20 godina.
dobro si,samo nemoj sovat. :)
nemaju svi memoriju komarca s krimskih plaza.
Challenger__ wrote:Pičko seljačka, prjavljuješ komentare. Najbem ti se matere one primitivne, šugo jedna smrdljiva. Jesi li čuo, smradu papanski.
Challenger__ wrote:Notorni. Jasan si ti meni od prvog dana. Dobro su te provalili: Sarajevomrzac, ljubomorni, sitni, ono - bljak. I da, naravno, papak level - maximum.
Challenger__ » 09/11/2015 01:35

Šta da smirim? Pa vidiš da je prolupalo ovo malo debelo, sa malom bradicom, iritantno stvorenje. Šatro Hebdo, šatro Charlie.
:D
celava_dlaka

#11160 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by celava_dlaka »

Eno ga krece prica o vladimiru spasiteljju :lol:
Challenger__

#11161 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

To ti vidi sa Charlijem, ja sam tim nemam ništa. Znam da ti je teško Sumire, šta ću ti ja. Ja te siguno neću tješiti.
sumirprimus

#11162 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

Challenger__ wrote:To ti vidi sa Charlijem, ja sam tim nemam ništa. Znam da ti je teško Sumre, šta ću ti ja. Ja te siguno neću tješit.
jele ti bi i sovo i tjesio u paketu :D
sarajevoxxxx

#11163 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:Pričaš gluposti. Nemaju svi memoriju komarca. Da Vladimir nije napravio fajront, ovo i bi trajalo 20 godina.
Pa Amerikanci su i doveli Rusiju u Siriju. Vidjeli ne ide sa Hezbollahom pa da pokušaju sa Rusijom. Kakav crni Vladimir. Lik radi što mu narede veći igrači. Briga Rusije za Asadom.

Da je mislila spašavati režim ne bi čekala 5 godina rata i da Sirija bude u potpunosti uništena.
Challenger__

#11164 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

Ali, samo pazi šta se poteže 1. kada ISIL gubi, 2. kada je američka administracija ispala glupa k'o ****c.
Umrijeće od muke.

:pisnuo:
sumirprimus

#11165 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

sarajevoxxxx wrote:
Pa Amerikanci su i doveli Rusiju u Siriju. Vidjeli ne ide sa Hezbollahom pa da pokušaju sa Rusijom. Kakav crni Vladimir. Lik radi što mu narede veći igrači. Briga Rusije za Asadom.

Da je mislila spašavati režim ne bi čekala 5 godina rata i da Sirija bude u potpunosti uništena.
ne mrem upratit,vladimir je americki igrac?ko i hezbola ko i isil? ko i iran? ko i saudija?
pa sto ratuju onda :D
Challenger__

#11166 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

Jeste Sa'vox, sve si ti to lucidno provalio.

:thumbup:
sumirprimus

#11167 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

Challenger__ wrote:Ali, samo pazi šta se poteže 1. kada ISIL gubi, 2. kada je američka administracija ispala glupa k'o ****c.
Umrijeće od muke.

:pisnuo:
mora on nesto osovat i bog. :D
sumirprimus

#11168 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

.
bvcx

#11169 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by bvcx »

sumirprimus wrote:
sarajevoxxxx wrote:

ne mrem upratit,vladimir je americki igrac?ko i hezbola ko i isil? ko i iran? ko i saudija?
pa sto ratuju onda :D

:pisnuo: :pisnuo: :shooo: :pisnuo:
Challenger__

#11170 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

tandaras wrote:South Aleppo map after al-Hadher and area south of Kafr Abid has been captured by SAA and allies
Image
walter kurtz wrote:Jebes sindjar baza u guti je glavna vijest :thumbup:
:shock:

Jesu li ovo potvrđene i provjerene vijesti??
walter kurtz

#11171 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by walter kurtz »

Chelii nije jos 100% ali vjerujem :mrgreen:
Em2r

#11172 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Em2r »

ubi savo ovih dana duple dnevnice
Challenger__

#11173 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

Super!

:thumbup:

_____

Da još jednom podsjetim na briljantnu, lucidnu i iznad svega tačnu procjenu:
Challenger__ wrote:Image
WASHINGTON — The Army’s top officer believes the fight against the Islamic State, commonly known as ISIS or ISIL, will last “10 to 20 years,” an expansion of the timelines generally offered by the Obama administration.

:arrow: LINK

:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
Ali Kemal

#11174 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Ali Kemal »

sarajevoxxxx wrote:

Osim sto navijas za teroriste, jos si i glup :oops:
RepublikanskaGarda

#11175 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by RepublikanskaGarda »

Zračna baza Majr al Sultan je još uvjek u rukama snaga opozicije, SAA je ušla u bazu i vode se borbe, ima svakakvih nepotvrdjenih informacija a jedna od njih je da su vojnici SAA i NDF-a upali u klopku te da su u okruženju u jednom djelu baze, treba pričekat, osvajanjem ove zračne baze Douma i Guta dolaze u nezavidan položaj, kao što već napisah ovo je prva veća vojna baza koje je pala 2012. godine.
Post Reply