Znaci - svi sahisti koji igraju Englesko otvaranje su najebalibroj dva wrote:--Bloo wrote: Cujem C4 jeftin na markalama![]()
Obavjestajne sluzbe nemaju smisao za humor. Sada ako ti se pricini da ti neko prisluskuje telefon vise nisi paranoicna..
Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
-
John Cleese
#11151 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- Bloo
- Globalna šefica
#11152 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
DobarJohn Cleese wrote:Znaci - svi sahisti koji igraju Englesko otvaranje su najebalibroj dva wrote:--Bloo wrote: Cujem C4 jeftin na markalama![]()
Obavjestajne sluzbe nemaju smisao za humor. Sada ako ti se pricini da ti neko prisluskuje telefon vise nisi paranoicna..
treba uvijek samo crne igrat
- Smrcak15
#11153 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ima jedna stvar interesantno spomenuta u zgrobnom zivotu a to je da je opisano u hadisu bozijeg poslanika
da kad se zavrsi prvo ispitivanje u zgrobnom ziovtu od strane andjela, ako je bio vjernik covjek pokazat ce mu se mjesto u Paklu koje bi dobio da je bio nevjernik pa ce se preplasiti, pa poslije ce mu se reci da se ne boji i pokazat ce mu se mjesto koje ga ceka u Raju i kad vidi to vjernik molit ce Allaha da sto prije zapocne sudnji dan da udje u Raj.
isto tako kada zavrse sa nevjernikovim ispitivanjem pokazat ce mu se prvo mjesto u Raju kkoje mogao da dobije da je bio vjernik, sto se ga zestoko rastuzit, i pokazat ce mu se mjesto u Paklu koje ga ceka, i tad ce reci, Boze odgodi sudnji dan.
eh sad, kako je recimo onom ateisti koji vjeruje nema nista , sad odjednom nesto imai jos mu pokazu vidi gdje bi bio da se vjernik bio pa vidis sva uzivanja raja i stvori ti se zestoka tuga u srcu pa poslije vidis sta te ceka, belaj.
evo recimo sad hipoteticki
da smo mi vjernici u pravu
znaci mi vjernici smo na dobitku a nevjernici nastradaju zbog svog nevjerovanja i propustenih duznosti na svijetu, znaci pricamo hipoteticki , osoba je onda svjesna i vidi svoje stanje.
a ako bi rekli da su ateisti upravu i da nije Ovako kako Kuran i hadis najavljuju, to znaci 0:0, niko ne pobjedjuje, umres, i nista neznas vise, niti si svjestan sebe i svog stanja, odes u nistavilo
super onda, u tom stanju mi kao vjernici opet ne gubimo, kako god vjernici ne gube bilo Ovako ili onako, dok nevjernik zestoko gubi ako je ovkao kao sto Kuran i hadis najavljuju.
da kad se zavrsi prvo ispitivanje u zgrobnom ziovtu od strane andjela, ako je bio vjernik covjek pokazat ce mu se mjesto u Paklu koje bi dobio da je bio nevjernik pa ce se preplasiti, pa poslije ce mu se reci da se ne boji i pokazat ce mu se mjesto koje ga ceka u Raju i kad vidi to vjernik molit ce Allaha da sto prije zapocne sudnji dan da udje u Raj.
isto tako kada zavrse sa nevjernikovim ispitivanjem pokazat ce mu se prvo mjesto u Raju kkoje mogao da dobije da je bio vjernik, sto se ga zestoko rastuzit, i pokazat ce mu se mjesto u Paklu koje ga ceka, i tad ce reci, Boze odgodi sudnji dan.
eh sad, kako je recimo onom ateisti koji vjeruje nema nista , sad odjednom nesto imai jos mu pokazu vidi gdje bi bio da se vjernik bio pa vidis sva uzivanja raja i stvori ti se zestoka tuga u srcu pa poslije vidis sta te ceka, belaj.
znaci mi vjernici smo na dobitku a nevjernici nastradaju zbog svog nevjerovanja i propustenih duznosti na svijetu, znaci pricamo hipoteticki , osoba je onda svjesna i vidi svoje stanje.
a ako bi rekli da su ateisti upravu i da nije Ovako kako Kuran i hadis najavljuju, to znaci 0:0, niko ne pobjedjuje, umres, i nista neznas vise, niti si svjestan sebe i svog stanja, odes u nistavilo
super onda, u tom stanju mi kao vjernici opet ne gubimo, kako god vjernici ne gube bilo Ovako ili onako, dok nevjernik zestoko gubi ako je ovkao kao sto Kuran i hadis najavljuju.
- Smrcak15
#11154 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Nouman ali Khan, legenda
, objasnjava sta ce zene dobiti u Raju, uz pojasnjenje experimenta koji je radio, preporucujem da poslusate.
-
broj dva
#11155 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
--John Cleese wrote:Znaci - svi sahisti koji igraju Englesko otvaranje su najebalibroj dva wrote:--Bloo wrote: Cujem C4 jeftin na markalama![]()
Cak su sumnjivi i oni sto igraju Giuoco piano ili pianissimo !
Kazem ja, drzi se spanskog...
- arzuhal
#11156 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Špansko je ba majka, ja bih ga preimenovao u Bosansko, kako je predvidljivo i, nekako, naše...
- Bloo
- Globalna šefica
#11157 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Sad ozbiljno. Ja ne želim da idem igdje kad umrem. Želim da me nema i da ne postoji nikakva svijest.Smrcak15 wrote:Nouman ali Khan, legenda, objasnjava sta ce zene dobiti u Raju, uz pojasnjenje experimenta koji je radio, preporucujem da poslusate.
Da se čovjek više malo odmori i naspava od ovog mozga i misli.
S druge strane..krempite...........hmmmm dzennetske krempite...
- Towelie
#11158 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Smrle, ovo sto iznosis kao argument je muslimanska verzija Paskalove opklade.Smrcak15 wrote:Ima jedna stvar interesantno spomenuta u zgrobnom zivotu a to je da je opisano u hadisu bozijeg poslanika
Takodje nije istina da kao vernik ne gubis nista jer se odrices na ovom svetu brojnih stvari i užitaka koje ateisti rade a tebi vera zabranjuje, da bi se ispostavilo da si uzalud cekao hurije tamo.
- Smrcak15
#11159 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Bloo wrote:Sad ozbiljno. Ja ne želim da idem igdje kad umrem. Želim da me nema i da ne postoji nikakva svijest.Smrcak15 wrote:Nouman ali Khan, legenda, objasnjava sta ce zene dobiti u Raju, uz pojasnjenje experimenta koji je radio, preporucujem da poslusate.
to nije po nasim zeljama, nego po zelji onoga koji nas stvori.Sad ozbiljno. Ja ne želim da idem igdje kad umrem. Želim da me nema i da ne postoji nikakva svijest.
raj ti je odmor a ne zamor.Da se čovjek više malo odmori i naspava od ovog mozga i misli.
imas sto b ise reklo dzennetske krempiteS druge strane..krempite...........hmmmm dzennetske krempite
a isto tako imas u Paklu i ovo
Allah govori o paklu:
12.biće u Nas, doista, okova i ognja,
13.i jela koje u grlu zastaje, i patnje nesnosne
15.I poslanici su pomoć tražili, pa je svaki oholi i inadžija nastradao –
16.pred njim će Džehennem biti – i on će biti pojen odvratnom kapljevinom,
17.mučiće se da je proguta, ali je nikako neće moći proždrijeti i smrt će mu sa svih strana prilaziti, ali on neće umrijeti; njega će teška patnja čekati.
18.Djela nevjernika u Gospodara njihova nalik su na pepeo koji vihor u olujnom danu raznese; neće moći očekivati nikakvu nagradu za djela koja su učinili, to će teška propast biti!
-
John Cleese
#11160 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ma jebes sah - prelazim na damu. Polja nisu oznacena i mogu se rahat igrat, ha ja.Bloo wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
Sta trebam - kontat hocu li kad morat stat na ONO polje i uvalit se u belaj... Neka, hvala
- Towelie
#11161 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ti si bas fetišizirala sebi creampie. Ako umres kao muminka dace ti Allax muža koji ima obilan mlaz.Bloo wrote:Sad ozbiljno. Ja ne želim da idem igdje kad umrem. Želim da me nema i da ne postoji nikakva svijest.Smrcak15 wrote:Nouman ali Khan, legenda, objasnjava sta ce zene dobiti u Raju, uz pojasnjenje experimenta koji je radio, preporucujem da poslusate.
- Bloo
- Globalna šefica
#11162 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ne!John Cleese wrote:Ma jebes sah - prelazim na damu. Polja nisu oznacena i mogu se rahat igrat, ha ja.Bloo wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
Sta trebam - kontat hocu li kad morat stat na ONO polje i uvalit se u belaj... Neka, hvala
Budi jaka kraljica i guraj pješadiju na to polje
- Smrcak15
#11163 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Towelie wrote:Smrle, ovo sto iznosis kao argument je muslimanska verzija Paskalove opklade.Smrcak15 wrote:Ima jedna stvar interesantno spomenuta u zgrobnom zivotu a to je da je opisano u hadisu bozijeg poslanika
super onda, u tom stanju mi kao vjernici opet ne gubimo, kako god vjernici ne gube bilo Ovako ili onako, dok nevjernik zestoko gubi ako je ovkao kao sto Kuran i hadis najavljuju.Ako i nesto ima na onom svetu, sanse da je bas tvoje bozanstvo pravo su 1:4000, dok su kod ateista 0:4000. Statisticki su vam skoro pa isti izgledi.
![]()
Takodje nije istina da kao vernik ne gubis nista jer se odrices na ovom svetu brojnih stvari i užitaka koje ateisti rade a tebi vera zabranjuje, da bi se ispostavilo da si uzalud cekao hurije tamo.
pa evo recimo da su neka druga bozanstva u pitanju, da nije Allah, hipoteticki, sta bi bilo kad bi biloAko i nesto ima na onom svetu, sanse da je bas tvoje bozanstvo pravo su 1:4000,
ako bi neko drugo bozanstvo nas docekalo osim Allaha na onom svijetu, ono nas nebi kaznilo ako je pravedno, a ako je nepravedno i kazni nas, pa sta ocekivati od nepravednog bica
nije tacnoTakodje nije istina da kao vernik ne gubis nista jer se odrices na ovom svetu brojnih stvari i užitaka koje ateisti rade a tebi vera zabranjuje, da bi se ispostavilo da si uzalud cekao hurije tamo
koji mnogih uzitaka, za sve te vase uzitke mi imamo alternativu , tako da nista ne gubimo , ni na ovome ni na onome svijetu.
ako bude kao sto ateisti tvrde, da kad umres nemas vise osjecaj za sebe niti ikakvu svijest, pa ja onda i necu biti svjestan jesam li izgubio ili dobio ista, jer ako nemas svijesti o sebi, onda se i nece razmisljati "ah vidi nema ni raja ni hurija...e jesam i ja budala bio" nema to druze, nego nisi svjestan sebe...da bi se ispostavilo da si uzalud cekao hurije tamo
to se jedino postigne na ovome svijetu u narkozi , kada ne razmisljas ni ocemi niti si svjestan icega, niti sanjas , ama bas nista....
- Smrcak15
#11164 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
kakav mlaz druze??Towelie wrote:Ti si bas fetišizirala sebi creampie. Ako umres kao muminka dace ti Allax muža koji ima obilan mlaz.Bloo wrote:Sad ozbiljno. Ja ne želim da idem igdje kad umrem. Želim da me nema i da ne postoji nikakva svijest.Smrcak15 wrote:Nouman ali Khan, legenda, objasnjava sta ce zene dobiti u Raju, uz pojasnjenje experimenta koji je radio, preporucujem da poslusate.
Evo jedno pitanje za Tebe vrlo ucenog u islamu
Ima li spreme u Raju? kad vez pricas o nekakvim mlazevima???
- Bloo
- Globalna šefica
#11165 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
ode tema u helač...........

ode tema u helač...........
- Towelie
#11166 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ima sprema koji mlada ponese od kuce kad se uda. Uvece kad se sastane s mladozenjom, udju u Raj. Bude i mlaza, naravno.
Gore si napisao da te potencijalno drugo božanstvo mimo Allaxa ne bi kaznilo na onom svetu ako je pravedno. Jel to Allah ispade nepravedan po ovoj tvojoj logici jer baca u Dzehenem sve one koji nisu u njega poverovali?
Gore si napisao da te potencijalno drugo božanstvo mimo Allaxa ne bi kaznilo na onom svetu ako je pravedno. Jel to Allah ispade nepravedan po ovoj tvojoj logici jer baca u Dzehenem sve one koji nisu u njega poverovali?
- pussysmoke
#11167 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
.
Last edited by pussysmoke on 26/12/2019 01:24, edited 1 time in total.
- Smrcak15
#11168 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
a nema druze, nema...slabo si informisan, slabo te te anti-islamske stranice obavijestile...zakazale suTowelie wrote:Ima sprema koji mlada ponese od kuce kad se uda. Uvece kad se sastane s mladozenjom, udju u Raj. Bude i mlaza, naravno.
- Smrcak15
#11169 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
kaznjava te zbog propusta , jer sa nevjerovanje dolaze automatski i propusti, pa je kazna zbog propusta i nezahvalnosti na dobroti.Towelie wrote:Ima sprema koji mlada ponese od kuce kad se uda. Uvece kad se sastane s mladozenjom, udju u Raj. Bude i mlaza, naravno.
- Smrcak15
#11170 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
pussysmoke wrote: Kada sam vjerovao da postoji Bog, nisam o ovome razmišljao. Nisam tražio nagradu za svoje vjerovanje.
Ako ga ima, nece on kazniti nikoga zato što nije vjerovao, vec zato što je loš bio.
Vjerovanje u Boga nije dobro djelo. Međutim, u našem društvu mnogi vjeruju da samim tim što se smatraju vjernicima (iako to uistinu nisu), zaslužuju da ih se smatra dobrim ljudima.
po automatizmu nije, cak sta vise moze se i otici vrlo lahko u dzehennem iako vjerujes u BogaVjerovanje u Boga nije dobro djelo.
samo vjerovanje u Boga nije spas od dzehennema.
- Bloo
- Globalna šefica
#11171 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
a da vasa dvojica otvorite sebi temu:
Smrle vs towlie: Ima li mlaza u Dzennetu?

- beni-bu-man
#11172 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Bloo wrote:a da vasa dvojica otvorite sebi temu:
Squirta se masovno
- Towelie
#11173 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ma ja sam okreneo na zajebanciju nakon Blooine fiksacije sa creampie.
Meni je zaista svejedno ima li ili ne mlaza u dzennetu, ionako ne verujem u bukvalne opise svega toga.
- mousstapha
#11174 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Gubis, itekako gubis. Mnogi su cak i zivote polozili vjerujuci da su osigurali direktnu kartu za raj. Ako je zivot jedan, onda ga odbijas prozivjeti u potpunosti. Da ne govorim kako religija moze zakociti cijela drustva i onemoguciti napredak i slobodu.Smrcak15 wrote:Ima jedna stvar interesantno spomenuta u zgrobnom zivotu a to je da je opisano u hadisu bozijeg poslanika
- harač
#11175 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
to su agnostici, sjeme im se zatrlo frigidnoarzuhal wrote:Tja...Islam, koji podstiče na redovan i čest seks, ne može da se mjeri s tim prostranstvima spoznaje koje stoje otvorene pred umom oslobođenim zadovoljavanja putenih strasti...Bloo wrote:arzuhal wrote: U ateizmu strogi asketizam, hladna apstrakcija, arktička logika...![]()
Indeed.
osim orgija...tad bude raspašoj...
ali inače....
p.s. sta je "mlaza"? ne zalazim ja u te tamo forume
[zanemariti prethodno]