znaci vecina ukrajinaca na istoku je protiv pucistickog rezima i generalno protiv nacifikacije ukrajine.ILVIIR wrote:ne bih se slozio da je jedino relevantna.Challenger__ wrote:Jedina relevantna i jako, jako bitna stvar u tvom upisu...veoma interesantna je cinjenica, da se jezik i etnija u ukrajini uopste ne poklapaju!!!
evo jos karta ruskog jezika: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Ukrai ... ussian.svg
u 3 pokrajine je vecinki ruski, u jos 3 je ca. pola-pola sa blagom vecinom za ukrajinski.
Ukrajina
-
Nikolaj Stavrogin
#11151 Re: Ukrajina
-
Nikolaj Stavrogin
#11152 Re: Ukrajina
ljudi glasali referendumom da se odvoje a nelegitimna armada krenula na narod koji mora da se brani.tnnt wrote:pa zar ti ne gledaš vijesti momak?jastuk1 wrote: Slažem se.I to je obično tako.
Međutim, međutim, međutim, međutim:
OVDJE NISU nisu Rusi ti koji idu tenkovima na narod, već pro-Kijev Ukrajinci.
Ovo je prije i poslije svega ideološki sukob u kojem bi Ukrajinci da treniraju strogoću odnosno da "satiru iredentu."
Ali sami Majdan Ukrajinci će razvalit Ukrajinu. Htjeli su da Rusi idu tenkovima na narod, a sada su ustvari oni TI koji idu tenkovima na narod.
Eto, vidjet ćemo kako će se sutra stvari razvijati u Donbasu na glasanju, ali mislim da je ovo put bez povratka i da se sutra udaraju temelji nove države ili novog entiteta Donbas. Majdan je sam kriv što gubi Donbas. Mogu samo sebe kritivi, a nikako Rusiju.
u svim tim gradovima su do zuba naoružani ljudi zauzeli institucije
pa koja to država nebi oružano odgovorila na to?
ako ti nisi protv separatizma, onda kreni propagirati da se Srbi i Hrvati imaju pravo odvojiti od BiH
isto kao u jugolsaviji. hrvatska i bosna glasale na referendumu da se odvoje a jna sa paravojskom krenula na goloruk narod koji se kako tako organizovao da se brani.
isto je u ukrajini i sokantno je da bosnjacki nacionalisti i sovinisti sada pikazuju simpatije prema necemu sto je analogno sa jna i arkanovcima tj ukrajinskom vojskom i desnim sektrom. sokantno, retardirano, idiotski i sramotno.
-
zilog
#11153 Re: Ukrajina
Janukovic, inace osudjivani kriminalac, poput Radovana i Krajisnika, otisao iz Ukrajine nakon potpisa sporazuma od 21. februara. Niti je uhapsen, niti ubijen, jednostavno se "ispalio".
Sada bi rusofili pricali kako su svi, sto su ostali - neligitmni.
Rodila majka MITOLOGE.
P.S. Zapadna Ukrajina, bivsi dio istocne Poljske, koji je FASISTICKA Rusija (pardon CCCP) 1939. okupirao u saradnji sa HITLEROM, pa im i oficire i intelektualce pobili (vidi GENOCIDA), mrzi Rusiju i sve sto je rusko. Kada im se, istorijski, stavim u kozu, skoro da bi me neke stvari ponijele. Ako lokalni forumasi mogu spominjati Jasenovac, kao opravdanje za GENOCID protiv drugog naroda, slobodno uvrstite da nije iskljuceno vidjeti rusomrzce protiv genocidasa.
Rodila majka MITOLOGE.
P.S. Zapadna Ukrajina, bivsi dio istocne Poljske, koji je FASISTICKA Rusija (pardon CCCP) 1939. okupirao u saradnji sa HITLEROM, pa im i oficire i intelektualce pobili (vidi GENOCIDA), mrzi Rusiju i sve sto je rusko. Kada im se, istorijski, stavim u kozu, skoro da bi me neke stvari ponijele. Ako lokalni forumasi mogu spominjati Jasenovac, kao opravdanje za GENOCID protiv drugog naroda, slobodno uvrstite da nije iskljuceno vidjeti rusomrzce protiv genocidasa.
-
flexibila
#11154 Re: Ukrajina
Kad geografski skontas ko je drug Staljin i odakle je ko su mu bili naj blizi saradnici, ko je bio glava NKVD-a.zilog wrote:Janukovic, inace osudjivani kriminalac, poput Radovana i Krajisnika, otisao iz Ukrajine nakon potpisa sporazuma od 21. februara. Niti je uhapsen, niti ubijen, jednostavno se "ispalio".
Rodila majka MITOLOGE.![]()
![]()
![]()
Zakljucit ces da si malo fulo.
-
zilog
#11155 Re: Ukrajina
Ovo se i Bosnjacima govori: "Sami ste krivi sto ste htjeli nezavisnost, sami ste krivi za Srebrenicu."jastuk1 wrote:Majdan je sam kriv što gubi Donbas. Mogu samo sebe kritivi, a nikako Rusiju.
Nista se tvoje rijeci ne razlikuju od onih Bosnjacima recenim. Jedino sto nedostaje je prava istina, koju ti ne mozes dokuciti.
-
zilog
#11156 Re: Ukrajina
Govore oni koji misle da je Hruscov bio Ukrajinac.flexibila wrote:Kad geografski skontas ko je drug Staljin i odakle je ko su mu bili naj blizi saradnici, ko je bio glava NKVD-a.zilog wrote:Janukovic, inace osudjivani kriminalac, poput Radovana i Krajisnika, otisao iz Ukrajine nakon potpisa sporazuma od 21. februara. Niti je uhapsen, niti ubijen, jednostavno se "ispalio".
Rodila majka MITOLOGE.![]()
![]()
![]()
Zakljucit ces da si malo fulo.
Onda nema problema, jer Obama je Husein.
Da i Raznatovici su Crnogorci.
Pokusaj opet...
- sluga_okupatora
#11157 Re: Ukrajina
Kaligula I wrote:sluga_okupatora wrote:Jedno pitanje za pristalice pripajanja Krima RF-u;
Mogu li Tatari traziti jedan dio Krima i pripojiti ga Turskoj jer;
1. "vekovno pravo" - u jednom vremenskom periodu Krim je bio pod turcima
2. njihov postotak u stanovnistvu Krima jer vrlo slican postotku rusa u Ukrajini
3. ne svidja im se sadasnje rukovodstvo Krima i osjecaju se ugrozeno
Gorenavedeni razlozi su bili dovoljni rusima da odvoje Krim od Ukrajine, jesu li dovoljni i Tatarima?
...mogu ako će Turci dati Kurdima pravo na otcjepljenje...jednakost za sve ili nikog...o principima se radi...
Upravo tako - ko su turci da oni "daju" pravo na otcjepljenje jednog dijela druge drzave????
Isto pitanje se moze postaviti i drugima koji to rade.
Ovdje se potencira prica kako su svi ukrajinci koji nisu rusi ili proruski orjentirani fasisti, nacisti, bagra, imerijalne sluge i sta sve ne.
Rade se nekakve geopoliticke analize, neki ovdje misle da je ovo njihov privatni blog i povlace nekakve paralele i istoriju od prije 1000 godina.
Vecini forumasa na ovoj temi je kriza u Ukrajini moralna satisfakcija za operaciju milosrdni andjeo i "otimanje" Kosova.
Ide se sa pricom od Kulina Bana dok je istina vrlo jednostavna (kao i uvijek).
Sto se tice amera;
Kriza u Ukrajini je win-win situacija za amere, njima treba jak neprijatelj - jedini neprijatelj kojeg trenutno imaju su talibani i Al-Kaida a oni ne mogu biti opravdanje za vojni budzet od preko 600 milijardi dolara godisnje.
Kriza u Gruziji je bila prvi pokusaj da se rusi predstave kao "stari neprijatelj se probudio" ali nije proslo jer su se ruje povukli.
Medijska satanizacija rusa je pocela, ameri ce ih namjerno prikazati ekonomsko i vojno jacima s jednim ciljem - vojni budzet ne samo da se nece smanjiti nego ce vjerovatno rasti tokom narednih nekoliko godina.
Dok se neki ovdje loze kako su ruje pokazale amerima sta je sila - za to vrijeme americki generali placu od srece zbog ovakve situacije.
-
zilog
#11158 Re: Ukrajina
Dovoljno da se procita:
http://en.wikipedia.org/wiki/Missile_gap
http://en.wikipedia.org/wiki/Missile_gap
-
Objektivni navijac
#11159 Re: Ukrajina
sluga_okupatora wrote:Kaligula I wrote:sluga_okupatora wrote:Jedno pitanje za pristalice pripajanja Krima RF-u;
Mogu li Tatari traziti jedan dio Krima i pripojiti ga Turskoj jer;
1. "vekovno pravo" - u jednom vremenskom periodu Krim je bio pod turcima
2. njihov postotak u stanovnistvu Krima jer vrlo slican postotku rusa u Ukrajini
3. ne svidja im se sadasnje rukovodstvo Krima i osjecaju se ugrozeno
Gorenavedeni razlozi su bili dovoljni rusima da odvoje Krim od Ukrajine, jesu li dovoljni i Tatarima?
...mogu ako će Turci dati Kurdima pravo na otcjepljenje...jednakost za sve ili nikog...o principima se radi...
Upravo tako - ko su turci da oni "daju" pravo na otcjepljenje jednog dijela druge drzave????
Ovdje se potencira prica kako su svi ukrajinci koji nisu rusi ili proruski orjentirani fasisti, nacisti, bagra, imerijalne sluge i sta sve ne.
Rade se nekakve geopoliticke analize, neki ovdje misle da je ovo njihov privatni blog i povlace nekakve paralele i istoriju od prije 1000 godina.
Vecini forumasa na ovoj temi je kriza u Ukrajini moralna satisfakcija za operaciju milosrdni andjeo i "otimanje" Kosova.
Sto se tice amera;
Kriza u Ukrajini je win-win situacija za amere, njima treba jak neprijatelj - jedini neprijatelj kojeg trenutno imaju su talibani i Al-Kaida a oni ne mogu biti opravdanje za vojni budzet od preko 600 milijardi dolara godisnje.
Kriza u Gruziji je bila prvi pokusaj da se rusi predstave kao "stari neprijatelj se probudio" ali nije proslo jer su se ruje povukli.
Medijska satanizacija rusa je pocela, ameri ce ih namjerno prikazati ekonomsko i vojno jacima s jednim ciljem - vojni budzet ne samo da se nece smanjiti nego ce vjerovatno rasti tokom narednih nekoliko godina.
Dok se neki ovdje loze kako su ruje pokazale amerima sta je sila - za to vrijeme americki generali placu od srece zbog ovakve situacije.
Post je pisan po principu : Sta je Babi milo ,to joj se i snilo.
Zakljucak posta je : Ameri nece smanjiti vojni budzet i ja cu i dalje sa osmjehom cistiti americke vojne hale i biti sluga okupatora za platicu,necu morati truhnuti u Tuzli
Don't dream dreams ,mladicu moj ,budzet ide dole,sto si sluzio okupatoru,sluzio si. Spremaj se za povratak u Tuzlu i platu od 500-600 KM ako i to budes imao
-
Objektivni navijac
#11160 Re: Ukrajina
Jokradostan dan wrote:ostO si bez pola nick name-a...pogodi koja polovina je u pitanju?Objektivni navijac wrote: 75-80 % hrvatskih partizana su Hrvati..
Kolega,provjerite relevantne podatke ,pa cete vidjeti da je to procenat sa kojim svi kalkulisu. Srbi jesu u pocetku 1941 cinili vecinu ali ustanak je ionako bio srpska pobuna protiv NDH,tek poslije ZAVNOH-a ,poziva HSS-a ,Hrvati , pocinju ici u partizane i kao ogromna etnicka vecina u Hrvatskoj brzo prestizu Srbe po brojnosti. 1945-e Hrvati cine 75-80 % hrvatskih partizana.
Mada ne znam,kako dodjosmo do hrvatskih partizana
Last edited by Objektivni navijac on 11/05/2014 08:04, edited 1 time in total.
- sluga_okupatora
#11161 Re: Ukrajina
Srecom ne zavisim od njihovog vojnog budzeta a posao mi je ipak malo sofisticiraniji od ciscenja halaObjektivni navijac wrote:sluga_okupatora wrote:Kaligula I wrote:
Sto se tice amera;
Dok se neki ovdje loze kako su ruje pokazale amerima sta je sila - za to vrijeme americki generali placu od srece zbog ovakve situacije.![]()
![]()
![]()
![]()
Zakljucak posta je : Ameri nece smanjiti vojni budzet i ja cu i dalje sa osmjehom cistiti americke vojne hale i biti sluga okupatora za platicu,necu morati truhnuti u Tuzli![]()
![]()
Don't dream dreams ,mladicu moj ,budzet ide dole,sto si sluzio okupatoru,sluzio si. Spremaj se za povratak u Tuzlu i platu od 500-600 KM ako i to budes imao![]()
![]()
Da sam mladic, bas i nisam, uzelo se godina dosta - Tuzla mi je daleko tako da i to otpada
Za kvislinge kao sto sam ja uvijek ce biti posla, ko zna mozda se odradi i koji ugovor za bracu ruse
-
Objektivni navijac
#11162 Re: Ukrajina
Americki vojni budzet je najveci socijalni program na svijetu. Tesko ce biti kada se smanjisluga_okupatora wrote:Srecom ne zavisim od njihovog vojnog budzeta a posao mi je ipak malo sofisticiraniji od ciscenja halaObjektivni navijac wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
Zakljucak posta je : Ameri nece smanjiti vojni budzet i ja cu i dalje sa osmjehom cistiti americke vojne hale i biti sluga okupatora za platicu,necu morati truhnuti u Tuzli![]()
![]()
Don't dream dreams ,mladicu moj ,budzet ide dole,sto si sluzio okupatoru,sluzio si. Spremaj se za povratak u Tuzlu i platu od 500-600 KM ako i to budes imao![]()
![]()
![]()
Da sam mladic, bas i nisam, uzelo se godina dosta - Tuzla mi je daleko tako da i to otpada![]()
Za kvislinge kao sto sam ja uvijek ce biti posla, ko zna mozda se odradi i koji ugovor za bracu ruse
Ako radis za Ruse,onda nisi sluga okupatora ,onda sluzis domovini
- sluga_okupatora
#11163 Re: Ukrajina
Upravo tako, sljedeci cilj i jeste Afrika, ja sam vec odbio Sudan - nesto mi se bas ne ide u DarfurObjektivni navijac wrote:Americki vojni budzet je najveci socijalni program na svijetu. Tesko ce biti kada se smanjisluga_okupatora wrote:Srecom ne zavisim od njihovog vojnog budzeta a posao mi je ipak malo sofisticiraniji od ciscenja halaObjektivni navijac wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Da sam mladic, bas i nisam, uzelo se godina dosta - Tuzla mi je daleko tako da i to otpada![]()
Za kvislinge kao sto sam ja uvijek ce biti posla, ko zna mozda se odradi i koji ugovor za bracu ruseNo,ide se u Afriku,Nigerija i slicno. Ameri su 50 godina ispred ostalih,dok se ostali snadzu,sva ce Afrika biti njihova.
Ako radis za Ruse,onda nisi sluga okupatora ,onda sluzis domoviniKod Rusa ionako nema para,da si mladji mogle bi Ukrajinke u naturi jedino sta otplatiti. Ovako,mrka kapa
Bosna mi je jedina domovina, ostali su svi poslodavci, bilo ameri, rusi, kinezi, japanci.
A ovo za ukrajinke - najjaca je vatra kad se stari panj zapali
- Havatar
#11164 Re: Ukrajina
Jedina analogija koja postoji je ona izmedju okupiranih teritorija u Ukrajini i SAO Krajine i Republike SrBske Bosne i Hercegovine, izmedju agresije Srbije i Rusije, izmedju Milosevica i Putina.Nikolaj Stavrogin wrote:ljudi glasali referendumom da se odvoje a nelegitimna armada krenula na narod koji mora da se brani.tnnt wrote:pa zar ti ne gledaš vijesti momak?jastuk1 wrote: Slažem se.I to je obično tako.
Međutim, međutim, međutim, međutim:
OVDJE NISU nisu Rusi ti koji idu tenkovima na narod, već pro-Kijev Ukrajinci.
Ovo je prije i poslije svega ideološki sukob u kojem bi Ukrajinci da treniraju strogoću odnosno da "satiru iredentu."
Ali sami Majdan Ukrajinci će razvalit Ukrajinu. Htjeli su da Rusi idu tenkovima na narod, a sada su ustvari oni TI koji idu tenkovima na narod.
Eto, vidjet ćemo kako će se sutra stvari razvijati u Donbasu na glasanju, ali mislim da je ovo put bez povratka i da se sutra udaraju temelji nove države ili novog entiteta Donbas. Majdan je sam kriv što gubi Donbas. Mogu samo sebe kritivi, a nikako Rusiju.
u svim tim gradovima su do zuba naoružani ljudi zauzeli institucije
pa koja to država nebi oružano odgovorila na to?
ako ti nisi protv separatizma, onda kreni propagirati da se Srbi i Hrvati imaju pravo odvojiti od BiH
isto kao u jugolsaviji. hrvatska i bosna glasale na referendumu da se odvoje a jna sa paravojskom krenula na goloruk narod koji se kako tako organizovao da se brani.
isto je u ukrajini i sokantno je da bosnjacki nacionalisti i sovinisti sada pikazuju simpatije prema necemu sto je analogno sa jna i arkanovcima tj ukrajinskom vojskom i desnim sektrom. sokantno, retardirano, idiotski i sramotno.
-
Martinez_
#11165 Re: Ukrajina
A Majdan, ko je napravio nelegalni pučistički Majdan u Jugoslaviji, prigrabio vlast u celoj zemlji za sebe i pokrenuo rat?Havatar wrote:Jedina analogija koja postoji je ona izmedju okupiranih teritorija u Ukrajini i SAO Krajine i Republike SrBske Bosne i Hercegovine, izmedju agresije Srbije i Rusije, izmedju Milosevica i Putina.
-
jastuk1
#11166 Re: Ukrajina
Fuj kakvo pokvareno i sramotno poređenje. Prava istina se vidi kad tenkovi idu na narod. Ili podržavaš slanje tenkova na narod.zilog wrote:Ovo se i Bosnjacima govori: "Sami ste krivi sto ste htjeli nezavisnost, sami ste krivi za Srebrenicu."jastuk1 wrote:Majdan je sam kriv što gubi Donbas. Mogu samo sebe kritivi, a nikako Rusiju.![]()
Nista se tvoje rijeci ne razlikuju od onih Bosnjacima recenim. Jedino sto nedostaje je prava istina, koju ti ne mozes dokuciti.
Kao što smo se mi ovdje borili za goli opstanak kad su JNA tenkovi išli na nas, tako se i sada istok Ukrajine bori za opstanak jer se tenkovi šalju na njih.
Što Majdan nije mogao da sačeka izbore? Time sigurno ne bi bilo nikakvog razloga da se ovi ocjepljuju. Majdan se cijelo vrijeme nadao da će Rusija poslat svoje teknove u kom slučaju bi Majdan Ukrajinci bili žrtve. Naravno da bi tada ruje pokazali da su četnici. A desilo se suprotno. Slanjem tenkova Majdan Ukrajinci su pokazali da su četnici, a anti majdan su žrtve.
Tako je Majdan sam sebi iskopao jamu, odnosno osigurao je raspad Ukrajine slanjem tenkova na narod na istoku. Radi se o tome da je Majdan je prvi počeo i po automatizmu su krivi za sve što slijedi. Raspišali su izabranog predsjednika i parlament, a pri tom ne očekivat nivakvu reakciju onih koji su izabrali tog predsjednika i parlament mogu samo oni koji su ili maksimalno naivni ili pokvareni ili su samo korisni idioti za ememef.
Majdan kad je zbacio predsjednika i parlament, tad je dobio šejtanska krila. Tad još nije bilo kasno da se sačuva Ukrajina. Trebali su tada stat i učiniti velike ustupke istočnim oblastima. Da je Majdan to uradio, da su bili fauking ISKRENI u svojoj ljubavi prema Ukrajini i svim ukrajincima, sačuvali bi svoju zemlju. Al jok, JOK, trebalo se nametat vapidnom zabranom ruskog jezika i drugim besmislenim idijotarijama, čime su samo išli na ruku separatistima. Tad je već bilo kasno da se sačuva Ukrajina. OD NAMETA NEMA SELAMETA.
A o tvom "patriotizmu" bolje ti je da šutiš jer ti ne predstavlja nikakav problem što mtel preuzima lol. I kad si već kod "istinaaa," prava istina je da time mi još brže osiromašujemo. Što je najgore, tebi je jasna ta istina, ali i dalje braniš osiromašenje. Lol naravno ima pravo da se proda kome hoće, ali tvoji dvostruki standardi i neprincipjelost su dokaz maksimalne neiskrenosti.
- Havatar
#11167 Re: Ukrajina
Ne brani se narod nego ruski vojnici koji su toliko naoruzani da obaraju protivncke avione. I dobro ti je momak objasnio posto je jedina razlika sto Ukrajinci imaju naoruzanje i vojsku a Bosnjaci nisu imali i zato se sad cuje kmecanje ovih agresijofila.jastuk1 wrote:Fuj kakvo pokvareno i sramotno poređenje. Prava istina se vidi kad tenkovi idu na narod. Ili podržavaš slanje tenkova na narod.zilog wrote:Ovo se i Bosnjacima govori: "Sami ste krivi sto ste htjeli nezavisnost, sami ste krivi za Srebrenicu."jastuk1 wrote:Majdan je sam kriv što gubi Donbas. Mogu samo sebe kritivi, a nikako Rusiju.![]()
Kao što smo se mi ovdje borili za goli opstanak kad su JNA tenkovi išli na nas, tako se i sada istok Ukrajine bori za opstanak jer se tenkovi šalju na njih.
Što Majdan nije mogao da sačeka izbore? Time sigurno ne bi bilo nikakvog razloga da se ovi ocjepljuju. Majdan se cijelo vrijeme nadao da će Rusija poslat svoje teknove u kom slučaju bi Majdan Ukrajinci bili žrtve. Naravno da bi tada ruje pokazali da su četnici. A desilo se suprotno. Slanjem tenkova Majdan Ukrajinci su pokazali da su četnici, a anti majdan su žrtve.
Tako je Majdan sam sebi iskopao jamu, odnosno osigurao je raspad Ukrajine slanjem tenkova na narod na istoku. Radi se o tome da je Majdan je prvi počeo i po automatizmu su krivi za sve što slijedi. Raspišali su izabranog predsjednika i parlament, a pri tom ne očekivat nivakvu reakciju onih koji su izabrali tog predsjednika i parlament mogu samo oni koji su ili maksimalno naivni ili pokvareni ili su samo korisni idioti za ememef.
Majdan kad je zbacio predsjednika i parlament, tad je dobio šejtanska krila. Tad još nije bilo kasno da se sačuva Ukrajina. Trebali su tada stat i učiniti velike ustupke istočnim oblastima. Da je Majdan to uradio, da su bili fauking ISKRENI u svojoj ljubavi prema Ukrajini i svim ukrajincima, sačuvali bi svoju zemlju. Al jok, JOK, trebalo se nametat vapidnom zabranom ruskog jezika i drugim besmislenim idijotarijama, čime su samo išli na ruku separatistima. Tad je već bilo kasno da se sačuva Ukrajina. OD NAMETA NEMA SELAMETA.
A o tvom "patriotizmu" bolje ti je da šutiš jer ti ne predstavlja nikakav problem što mtel preuzima lol. I kad si već kod "istinaaa," prava istina je da time mi još brže osiromašujemo. Što je najgore, tebi je jasna ta istina, ali i dalje braniš osiromašenje. Lol naravno ima pravo da se proda kome hoće, ali tvoji dvostruki standardi i neprincipjelost su dokaz maksimalne neiskrenosti.
-
jastuk1
#11168 Re: Ukrajina
Da, sigurno da ima rusa iz rusije na strani separatista. Al stvar je u tome što Rusija nije unijela svoje tenkove. To bi bila agresija. Na kraju krajeva, dalje cijepanje Ukrajine Rusiji ekonomski ne odgovara. Preuzimanje Krima je bila druga stvar i geopolitička neminovnost za Rusiju.Havatar wrote: Ne brani se narod nego ruski vojnici koji su toliko naoruzani da obaraju protivncke avione. I dobro ti je momak objasnio posto je jedina razlika sto Ukrajinci imaju naoruzanje i vojsku a Bosnjaci nisu imali i zato se sad cuje kmecanje ovih agresijofila.
Upravo zbog toga što je ovaj separatizam potpuno grass-roots, na nivou lokalne zajednice, Majdan neće te dijelove sačuvati. Pogotovu neće sačuvati nakon što su poslali tenkove. Vidio si i sam da narod izlazi iz zgrada goloruk na tenkove.
Majdan je stavljen pred svršen čin i čini se da će sada biti primorani da čiste istok Ukrajine da bi dobili dug od IMF-a. Iste pare koje su po povoljnijim uslovima mogli dobiti od Rusije, bez da su morali ratovat. Koje dilajle.
Evo tek sad premijer Yatsenyuk pardon - Kretenyuk predlaže specijalni satus za ruski u ustavu i poziva na dijalog za nacionalno jedinstvo. Pa što to bolan nebio, neuradi ISTE SEKUNDE KAD TE HUNTA POSTAVILA ZA PREMIJERA??? ha?
Koji kreten. Kretenyuk. Kasno Marko na Kosovo stiže. Ovi danas glasaju za nezavisnost.
- JohnnyS
#11169 Re: Ukrajina
Za nadati se da će ukrajinske vlasti imati snage skršiti teroriste da im se ne ponove devedesete s Balkana. Kad pojedine skupine pustiš da mitingiraju, referendumiraju ubrzo nastaju SAO, pardon RAO krajine...
- Challenger__
#11170 Re: Ukrajina
- Potpuni debakl hunte na jugoistoku: redovi za biračka (referendumska) mjesta:

Fotografija iz Mariupolja.

Gorlovka.

Gorlovka.
- vivaldi
#11171 Re: Ukrajina
nekima je mrsko bili dolaziti pa su poslali kamonom
Ukrajinska vojska zaustavila je i zaplijenila vozilo u kojem su trojica muškaraca prevozila oružje i čak 100.000 glasačkih listića za današnji referendum u Donjecku na kojima je već bilo zaokruženo "da" za otcjepljenje grada i formiranje nezavisne države.
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/refer ... /140511028
Ukrajinska vojska zaustavila je i zaplijenila vozilo u kojem su trojica muškaraca prevozila oružje i čak 100.000 glasačkih listića za današnji referendum u Donjecku na kojima je već bilo zaokruženo "da" za otcjepljenje grada i formiranje nezavisne države.
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/refer ... /140511028
- sluga_okupatora
#11172 Re: Ukrajina
Challenger__ wrote:- Potpuni debakl hunte na jugoistoku: redovi za biračka (referendumska) mjesta:
Gorlovka.
I ti skont'o po slici da ce svi zaokruziti "da"
- Havatar
#11173 Re: Ukrajina
Ovo su neprovjerene informacije. Načelnik milicije u Mariopolu, kojeg su zarobili teroristi je izgleda obješen danas.
-
sanjin_1
#11174 Re: Ukrajina
Referendum u Donjecku: Naoružani muškarci prevozili 100.000 listića sa zaokruženim "da"
Pravdoljubivi i demokratski orijentisani pravoslavni teroristi opet u akciji..Ovako to rade istinski Talibani
- Havatar
#11175 Re: Ukrajina
U Svatjivskom, Trojickom, Markivskom, Bilovodskom i Milovskom reonu Luhanske oblasti se uopšte ne sprovodi nikakve referendumske radnje niti ima bilo kakvog glasanja.
Takvih oblasti i gradova sigurno ima još u obe oblasti. Za ove je zvanično potvrdjeno.
Takvih oblasti i gradova sigurno ima još u obe oblasti. Za ove je zvanično potvrdjeno.