Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
JimmyB

#111376 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by JimmyB »

TESLA_EDISON wrote: 04/02/2021 15:39 Bojim se da će oni ove dugove sve prodati onoj agenciji za naplatu a to je gore nego bilo koji sud. Zovu u po dana u po noći, ako promjeniš broj, dođu do broja rodbine, kako bliže tako i dalje i traže tvoje kontakt podatke, prijete. Na kraju dolaze na kućna vrata. To je baš ono bad. Još kad pozovu u 1 sat navečer, u 23 sata u 22 sata... Tad moliš Boga da ode na sud i sud da presudi na tvoju štetu, samo da ovi prestanu pratiti i pozivati.

Jebiga, to im je taktika da naplate.Dosađuju, prijete, stvaraju osjećaj straha i paranoje. Isto kao u mafijaškim filmovima. Samo što još ne krenu postavljati glave od konja.
Kobilju glavu velis :-D :-D :-D .
Sutra fino kafica, pa email ombdusmenu, FU za inspekcijske poslove i u cc telemach.
Kazu ljudi da je i losa reklama - reklama. DaBogda da je to tako u njihovom slucaju. S obzirom kako su postupili a nakon toga i nastupili, djeluje mi kao da bi uskoro mogli kupiti prnje.
caseytron

#111377 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by caseytron »

TESLA_EDISON wrote: 04/02/2021 15:39
JimmyB wrote: 04/02/2021 15:16
crnivrag wrote: 03/02/2021 21:58
Fino je bilo rečeno da će svima biti obračunata raskidna taksa u punom iznosu pretplate do kraja trajanja obaveznog ugovora.

To što si imao benefite nema veze, jer se raskidna taksa obračunava na punu cijenu paketa bez popusta.

RAK je također naveo da se programska shema smije mijenjati i da to ne utječe na promjenu ugovora, tako da će svi koji su bili heroji, sada da plate kao i svaki drugi korisnik prije i svaki drugi korisnik poslije njih koji će platiti raskidnu taksu kako je već i navedeno u uslovima poslovanja.
Naravno, to se odnosi na one kojima na ugovoru ne pise da imaju ARENA sport.
Ako sklopis ugovor i pise ti u ugovoru da to dobijas, ne mozes se pozivati na pravo da imas pravo mijenjati programsku shemu. Pa tako su ti mogli dati HBO, Zadruge, i ostale gluposti koje naplacuju, i kroz mjesec da ti ih ukinu?
I meni su obracunali, sad im treba jednu tuzbu zalijepiti zbog uznemiravanja :-D
Bojim se da će oni ove dugove sve prodati onoj agenciji za naplatu a to je gore nego bilo koji sud. Zovu u po dana u po noći, ako promjeniš broj, dođu do broja rodbine, kako bliže tako i dalje i traže tvoje kontakt podatke, prijete. Na kraju dolaze na kućna vrata. To je baš ono bad. Još kad pozovu u 1 sat navečer, u 23 sata u 22 sata... Tad moliš Boga da ode na sud i sud da presudi na tvoju štetu, samo da ovi prestanu pratiti i pozivati.

Jebiga, to im je taktika da naplate.Dosađuju, prijete, stvaraju osjećaj straha i paranoje. Isto kao u mafijaškim filmovima. Samo što još ne krenu postavljati glave od konja.
Ja ako sam ista naucio u toj zemlji i na kraju razlog zbog kojeg sam je napustio, je da nekultura i sila puno bolje prolaze.
Tesla Edison

#111378 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

caseytron wrote: 04/02/2021 16:38

Ako sklopis ugovor i pise ti u ugovoru da to dobijas, ne mozes se pozivati na pravo da imas pravo mijenjati programsku shemu. Pa tako su ti mogli dati HBO, Zadruge, i ostale gluposti koje naplacuju, i kroz mjesec da ti ih ukinu?
I meni su obracunali, sad im treba jednu tuzbu zalijepiti zbog uznemiravanja :-D
Bojim se da će oni ove dugove sve prodati onoj agenciji za naplatu a to je gore nego bilo koji sud. Zovu u po dana u po noći, ako promjeniš broj, dođu do broja rodbine, kako bliže tako i dalje i traže tvoje kontakt podatke, prijete. Na kraju dolaze na kućna vrata. To je baš ono bad. Još kad pozovu u 1 sat navečer, u 23 sata u 22 sata... Tad moliš Boga da ode na sud i sud da presudi na tvoju štetu, samo da ovi prestanu pratiti i pozivati.

Ja ako sam ista naucio u toj zemlji i na kraju razlog zbog kojeg sam je napustio, je da nekultura i sila puno bolje prolaze.
isto je i u EU. Ništa bolja situacija. Samo što je nama u BiH sve tuđe bolje. Čak ako je i sjevernokorejsko.

Ista situacija u EU:

https://--- no links ---/gospodarstvo-i-tu ... a-1603584/

https://www.progreso.hr/blog/naplata-potrazivanja/

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... no-8170766

Čak bi rekao da je i gore.
aditon

#111379 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

kod nas je najaktivniji EOS Matrix i B2 kapital..ovaj prvi pogotovo...radim takav posao da direktno komuniciram s ovim agencijama i znam čime se bave i kako rade. Do sada nisam imao prilike vidjeti da su otkupili potraživanja koja su Telemachu bila nenaplativa ali nije isključeno da se ostvari upravo pomenuti scenariji, tj da Telemach ove slučajeve proslijedi npr EOS Matrix-u.
Maharadza

#111380 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

TESLA_EDISON wrote: 04/02/2021 16:43

isto je i u EU. Ništa bolja situacija. Samo što je nama u BiH sve tuđe bolje. Čak ako je i sjevernokorejsko.

Ista situacija u EU:

[url]https://--- no links ---/gospodarstvo-i-turizam/prijetnje-i-neugodnosti-evo-kako-agencije-za-naplatu-potrazivanja-tjeraju-strah-u-kosti-duznicima-i-njihovim-poslodavcima-1603584/[/url]

Neuporedivo gore, ipak se tamo radi o grani privrede teškoj MILIJARDE eura:

https://www.youtube.com/watch?v=9K4pXEyPh_E

Još je to kod njih u sivoj zoni i legalno ljude "iscijede" koliko stignu, izmišljaju nekakve "troškove" i "takse" samo da te zadrže u minusu i da im puniš džepove, strašno. :run:
kakaljin

#111381 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Fino je bilo rečeno da će svima biti obračunata raskidna taksa u punom iznosu pretplate do kraja trajanja obaveznog ugovora.

To što si imao benefite nema veze, jer se raskidna taksa obračunava na punu cijenu paketa bez popusta.

RAK je također naveo da se programska shema smije mijenjati i da to ne utječe na promjenu ugovora, tako da će svi koji su bili heroji, sada da plate kao i svaki drugi korisnik prije i svaki drugi korisnik poslije njih koji će platiti raskidnu taksu kako je već i navedeno u uslovima poslovanja.

Ta firma nema pravo da te zove, jer ti nisi nista potpisao sa njom. I ako te nazove samo zaprijetis tuzbom zbog uznemiravanja.

Ta firma je samo da prepadne pa ako upali upali.
JimmyB

#111382 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by JimmyB »

Hipoteticki, da im i prodje to sto pokusavaju (a nece), sta ce poslije? Korisnike su izgubili. One koje nisu izgubili (jer ih je bilo strah penala), izgubiti ce nakon isteka ugovora. Ostace im ovi sto sline po speedtestu, a to ce telemachu biti dovoljno za kifle.
Meni su ponudili eon box, trzisne vrijednosti 70ak maraka. Na koristenje naravno. Ja sam trazio da mi uplate arena cloud, na sto nisu pristali.

A pazite ovo, jako zanimljiva stvar. S obzirom da su nam napravili zaduzenje za ostatak ugovora, u obavezi su placanja PDV-a. Zato kada odete na preuzimanje "racuna" sa aplikacije, nema racuna nego UPLATNICA. :lol: :lol:
Znaci nakon one navlakuse da potpisem da cu platiti penale, sada i ova mutljavina. Treba provjeriti sa UINO kako mogu napraviti obavezu bez da obracunaju (i plate) PDV.
spinel_

#111383 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by spinel_ »

ArenaCloud je Mtelova odnosno od Telekoma Srb ako sam razumio. Zasto mislite da bi oni vama placali da vi placate konkurenciju? Pa nisu ludi, radije bi se ugasili. Uostalom, ona app ne vrijedi ni petaka mjesecno.
veliki_ah

#111384 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by veliki_ah »

Telemach ima izuzetno dobru naplatu i bez tih nekoliko nenaplacenih ugovora. Oni imaju visoku marzu, tako da im realno ovo nije problem. Pa sad su u plusu 4 km mjesecno po svakom korisniku, jer ne placaju arenu, a uredno naplacuju. Mislim da dodatne benefite nisu dali vise od 20% korisnika, a da je otkazalo ispod 1%. Ovo govorim napamet na osnovu statistickog uzorka ljudi oko mene. Ima li negdje broj koliko imaju korisnika?
Sto se tice naplate potrazivanja ne vjerujem da ce se ikada desiti da to neko otkupi jer su to relativno mala potrazivanja po racunu. Na najvecem paketu, vrijednost 24-mjesecnog ugovora je manja od 2.000 km, a ne znam da ima ijedan takav slucaj.
Znam za slucaj od prije nekoliko godina kada je liku ostalo 6 mj ugovora, on selio a na novoj adresi nije bilo TM. Otisao da vrati opremu i raskine, a oni trazili oko 300 km da doplati. Lik zamrzno racun, ostavio opremu u podrum i nikad se niko nije javio. Sad je vjerovatno i zastario dug.
jarobot

#111385 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jarobot »

rocher wrote: 04/02/2021 12:25
crnivrag wrote: 03/02/2021 23:43
Drug Clan wrote: 03/02/2021 23:33
Samo sam korisnik totaltv-a jeli moram biti korisnik neke druge usluge da bi aktivirao EON na televizoru?
EON Smart aplikacija je dostupna besplatno u svim EON Duo/Trio i TV paketima na mreži, kao i u okviru EON TV OTT paketa van mreže (putem internet mreže drugog operatera uz najmanju brzinu od 10 Mbps), kao i u okviru starih Telemach Grande Extra/Premium Duo/Trio paketa.
Ovo jednostavno rečeno nije fer prema korisnicima Total tv-a. Zašto ne napravite mogućnost pristupa na android tv-, a ne da moram spajati laptop, mobitel na tv koji to sam može bez problema?
E jebi ga da mu dva recivera i daj mu još i smart tv app .
Ni na eon niko nema dava recivera i snart tv app
jarobot

#111386 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jarobot »

TESLA_EDISON wrote: 04/02/2021 15:52
Telemach wrote: 04/02/2021 15:49
photo&video wrote: 03/02/2021 23:37 Ja sam zbog interneta morao ostati na Telemachu. Dali su mi dodatni eon box bez prikljicne takse i pretplate za novi ugovor i pogledam sad racun na portalu oni mi hladno obracunali prikljucak plus rentu, a dali mi kao benefit. Zaista traze da se digne tuzba protiv njih. @telemach molim odgovor na ovo gore navedeno.
Zdravo photo&video,
Izvinjavamo se zbog greške i propusta koji je nastao prilikom fakturisanja.
Uvidom u sistem, izvršena je korekcija Vašeg računa.
Ima li sta od SK 4K na modulima? Imam android TV i necu box, ne treba mi a hocu 4K :D
Ganjam i ja to daj taj SK 4K na modulu hajmo vratite ga na 3D modul
caseytron

#111387 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by caseytron »

Maharadza wrote: 04/02/2021 16:54
TESLA_EDISON wrote: 04/02/2021 16:43

Ista situacija u EU:

[url]https://--- no links ---/gospodarstvo-i-turizam/prijetnje-i-neugodnosti-evo-kako-agencije-za-naplatu-potrazivanja-tjeraju-strah-u-kosti-duznicima-i-njihovim-poslodavcima-1603584/[/url]

Neuporedivo gore, ipak se tamo radi o grani privrede teškoj MILIJARDE eura:

https://www.youtube.com/watch?v=9K4pXEyPh_E

Još je to kod njih u sivoj zoni i legalno ljude "iscijede" koliko stignu, izmišljaju nekakve "troškove" i "takse" samo da te zadrže u minusu i da im puniš džepove, strašno. :run:
Ma posaljes ih u materin polni organ pa nek' traze koga hoce, zato kod mene nema registrovanih brojeva u kuci niti fiksnog. Kamera na ulaznim vratima, ko mi se ne svidja i ne otvaram. Ja sam se rijesio na dosta primitivan nacin, do suda je islo s prepiskom gdje im se sjecam majke, gdje ih navodim da me oralno zadovolje itd. I zadovoljise oni mene, ne uzese ni feninga. Avokat mi rece samo ignorisati sve moguce, odazvati se jedino pozivu na sud i kraj price.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#111388 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pici »

Vaš paket:EON PREMIUMDatum aktivacije: 28.03.2019

jos malo a onda :izet:
Radar71

#111389 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

pici wrote: 04/02/2021 19:12 Vaš paket:EON PREMIUMDatum aktivacije: 28.03.2019

ne budi lud, ispregovaraj popust
evo mog računa naredne 2 god za eon premium

Image
plus minute za mobilni
REDDEVILS

#111390 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

Image
:D
zippoo87

#111391 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zippoo87 »

JimmyB wrote: 04/02/2021 18:04 Hipoteticki, da im i prodje to sto pokusavaju (a nece), sta ce poslije? Korisnike su izgubili. One koje nisu izgubili (jer ih je bilo strah penala), izgubiti ce nakon isteka ugovora. Ostace im ovi sto sline po speedtestu, a to ce telemachu biti dovoljno za kifle.
Meni su ponudili eon box, trzisne vrijednosti 70ak maraka. Na koristenje naravno. Ja sam trazio da mi uplate arena cloud, na sto nisu pristali.

A pazite ovo, jako zanimljiva stvar. S obzirom da su nam napravili zaduzenje za ostatak ugovora, u obavezi su placanja PDV-a. Zato kada odete na preuzimanje "racuna" sa aplikacije, nema racuna nego UPLATNICA. :lol: :lol:
Znaci nakon one navlakuse da potpisem da cu platiti penale, sada i ova mutljavina. Treba provjeriti sa UINO kako mogu napraviti obavezu bez da obracunaju (i plate) PDV.
Mislis na ovo ? :D
Dakle...mi njima sada platimo ovaj iznos a oni cijeli iznos sebi u dzep...fakticki ovo nije racun i nema PDVa na njega da se placa...nego kao da ti njima prebacujes pare sa racuna na racun .
Jbo majku kako bi ovi grohnuli u nekoj pravnoj drzavi...pa samo u par godina su toliko kriminala naorali,da bi im neki advokatski ured uzeo sve sto imaju,samo da je drzavna pravna
Image
Last edited by zippoo87 on 04/02/2021 19:35, edited 1 time in total.
DON_eARL

#111392 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

E jesi sakrio podatke. :D
Maharadza

#111393 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

kakavdanakneiskustvu :D
zippoo87

#111394 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zippoo87 »

hahah vidim...mogli su jos gdje staviti licne podatke :D
jedva sakri sve :D
JimmyB

#111395 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by JimmyB »

zippoo87 wrote: 04/02/2021 19:31
Dakle...mi njima sada platimo ovaj iznos a oni cijeli iznos sebi u dzep...fakticki ovo nije racun i nema PDVa na njega da se placa...nego kao da ti njima prebacujes pare sa racuna na racun .
Jbo majku kako bi ovi grohnuli u nekoj pravnoj drzavi...pa samo u par godina su toliko kriminala naorali,da bi im neki advokatski ured uzeo sve sto imaju,samo da je drzavna pravna
Ne, nije to.
Nego dok ne naprave obavezu, tj posalju racun, ne moraju obracunavati PDV. Da su poslali racun na tu 1000, morali bi platiti pofino PDV-a. Ovako, ko nasjedne i plati, oni ce napraviti zaduzenje i obracunati i uplatiti PDV.
Tj, svjesni su da je naplata ovog veoma upitna, zato ne smiju da izdaju racune, jer ce imati ogromnu PDV obavezu koja ce se morati platiti do 10.03.2021. Ali u svakom slucaju treba poslati upit UINO da li smiju uopste praviti obavezu placanja bez da su u obvezi placanja PDVa.
zippoo87

#111396 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zippoo87 »

JimmyB wrote: 04/02/2021 19:37
zippoo87 wrote: 04/02/2021 19:31
Ne, nije to.
Nego dok ne naprave obavezu, tj posalju racun, ne moraju obracunavati PDV. Da su poslali racun na tu 1000, morali bi platiti pofino PDV-a. Ovako, ko nasjedne i plati, oni ce napraviti zaduzenje i obracunati i uplatiti PDV.
Tj, svjesni su da je naplata ovog veoma upitna, zato ne smiju da izdaju racune, jer ce imati ogromnu PDV obavezu koja ce se morati platiti do 10.03.2021. Ali u svakom slucaju treba poslati upit UINO da li smiju uopste praviti obavezu placanja bez da su u obvezi placanja PDVa.
A kontam sada sta si mislio.
Mislis ako naprave pravi racun,oni PDV moraju platiti odmah na taj racun,a oni kada (i ako) naplate...pa bi to bilo onda su u gubitku a naplata racuna je upitna.
Hajde ako posaljes upit UINO i odgovore ti,posalji mi odgovor u PM
homar

#111397 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by homar »

Teško toj firmi koja pokušava na prevaru steći povjerenje korisnika. Ja samo ne shvatam menadžment Telemacha, ovakav pristup poslu vodi strmoglavom padu kapitala. Zar im nije bilo pametnije umanjiti račune za vrijednost arena, izvinut se korisnicima i stvar bi bila riješena. Ja više nemam povjerenje u ovu firmu, za svoje novce ću tražiti onog ko će mi pružiti sigurnost, a ne da represivnim mjerama i zastrašuvanjima zadrže korisnike. Već sam negdje zapisao, telemach na duže vrijeme gubi, čak i da priznaju svoju grešku i ljudima umanje račune. Ja imam dva paketa, jedan je istekao ugovor, drugi je još važeći, tražim alternativu. Svojim poznanicima i komšijama ne mogu preporučiti ovu kompaniju.
fortaleza

#111398 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

zippoo87 wrote: 03/02/2021 21:11 Pogledajte ovo...cime se bave ovi kriminalci...znaci krenuli su na bivse korisnike
Ulogova se sada na svoj telemach account,da vidim je li proknjizena uplata za zadnji racun,za januar,jer sam raskinuo ugovor i ovo me doceka na stanju
Lagano su obracunali da im dugujem 1000 KM :-)

Ima li jos neko da je raskinuo i da su mu obracunali ovako ???

Image

Bilo kako bilo, baš me zanima hoće li korisnik od kojeg hipotetski naplate direktno potraživanje od 1000 KM ikad više razmotriti Telemach kao potencijalnog operatera. Očito im je cilj da imaju što više ljudi pod ugovorom, uza bolju prodaju novom kolaču.
sencobih

#111399 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

I prije nije bilo arena pa se živjelo bez njih. Samo da su rekli ne daju nam iz telekoma srbije arene i to je to. Ponuditi neke pogodnosti , posteno pa ko hoce nek raskine Ovako samo izazivaju ogorčenje korisnika ovakvim ponasanjem, prisilom, prijetnjama .Narod vise iz inata raskida ugovore,eto prosao je i ovaj mjesec , ali mnogima isticu ugovori u mjesecima koji su pred nama, i mnogi ce ljudi razmisliti dobro prije nego potpišu novi ugovor.Ne toliko zbog arena nego ce se sjetiti odnosa prema korisnicima u teškim vremenima pandemije, kada je pored svih sranja telemah ljudima prouzrokovao i još dodatne muke.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#111400 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pici »

Radar71 wrote: 04/02/2021 19:21

ne budi lud, ispregovaraj popust
evo mog računa naredne 2 god za eon premium

Image
plus minute za mobilni
a meni su bili ponudili 24/12 popust... nisam se htjeo preknadat na telefon jer me prave budalom, to obicno daju tako... pisao sam im ovdje rekao sam idemo pijacarski onda, kontaktirajte me, i nista... odlicno pisate po premium korisniku sad cete se dobro naguzit ako cete me zadrzati... 24/24 popust isto ko i kod tebe, vise minuta za mobilni i plus zbog takvog baHatluka jos jedan uredjaj eon box... neste, kupite prnje i vozdra...
Locked