Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Sakazulu

#11126 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Sakazulu »

530i wrote:
Sakazulu wrote:Hello,

Da li je nestala opcija sa ebayja kad plaćaš da izabereš ebay ili banku za konverziju?

Ako nije pliz objašnjenje gdje se sad nalazi. Jer uz plaćanje ne vidim tu opciju da izaberem banku ili ebay!
Imaš i dalje tu opciju, ali na paypal stranici, ne na ebayu..

Nisam našao zato i pitam gdje... Evo opet, oćoravih, ali ne vidim!
530i

#11127 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by 530i »

Sakazulu wrote:
530i wrote:
Sakazulu wrote:Hello,

Da li je nestala opcija sa ebayja kad plaćaš da izabereš ebay ili banku za konverziju?

Ako nije pliz objašnjenje gdje se sad nalazi. Jer uz plaćanje ne vidim tu opciju da izaberem banku ili ebay!
Imaš i dalje tu opciju, ali na paypal stranici, ne na ebayu..

Nisam našao zato i pitam gdje... Evo opet, oćoravih, ali ne vidim!

Payments > My Preapproved Payments> Set Available Funding sources > Conversion options
r_faruk

#11128 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by r_faruk »

od cetiri paketa tri su mi stigla, i to jucer sva tri (25 dana od dana narudzbe). cekam jos jedan paket, ali je poprilicno dug period dostave, tako da ima fore jos mjesec dana....
Streptokok

#11129 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Streptokok »

quarterback wrote:
Streptokok wrote:moram se pohvaliti da u zadnjih 3-4 mjeseca, oko 20-ak paketa, niti jednog refunda. je li moguće da su dohakali kradljivcima paketa?
pisalo neki dan na klixu da su uhvatili 6 njih u bh posti, preko nadzornih kamera
To mi je promaklo. Ostatak ekipe sa izgleda malo prepao. Samo se pitam koliko ce to trajati i kad ce opet po starom.
kloniran

#11130 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

meni isto dolaze sve narudzbe, poneke i sa mjesec dva zakasnjenja ali dolazi :thumbup:
Salah ad-Din

#11131 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Salah ad-Din »

E raja jel imate problema sa pošiljkama iz Hong Konga? U pitanju je singpost a naručeno je sa stranice fasttech. Naručio sam sedmog prošlog mjeseca dva paketića, dan poslije su polali paketiće do danas nije došlo, kada na stranici pošte ukucam tracking number samo piše:

20.09.2016 16:07:00 Singapore SGSINJ - SINGAPORE S05 Ubacivanje pošiljke u vreću - IZVOZ

Ako zna neko kad bi mogao očekivati ove pošiljke, do sada nikada nisam imao problema, išlo je 15-20 dana maksimum mjesec, ali sad baš kasni :)
nadžak

#11132 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

Salah ad-Din wrote:E raja jel imate problema sa pošiljkama iz Hong Konga? U pitanju je singpost a naručeno je sa stranice fasttech. Naručio sam sedmog prošlog mjeseca dva paketića, dan poslije su polali paketiće do danas nije došlo, kada na stranici pošte ukucam tracking number samo piše:

20.09.2016 16:07:00 Singapore SGSINJ - SINGAPORE S05 Ubacivanje pošiljke u vreću - IZVOZ

Ako zna neko kad bi mogao očekivati ove pošiljke, do sada nikada nisam imao problema, išlo je 15-20 dana maksimum mjesec, ali sad baš kasni :)
Znači 07.09. naručio? Ni mjesec dana još nema! Nije ti to još nikakvo kašnjenje. Čekaj još.
toure123

#11133 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by toure123 »

Ljudi, jel iko ikad kupovao ista od DMI_ACCESSORIES prodavaca na ebayu iz Hong Konga? Narucio sam sebi novi LCD displey za Galaxy S4. Lik je "dao" broj za pracenje RT*********HK ali nikad se nista pojavilo niti na jednom sajtu na kojem sam provjeravao da li ima ikakvih info o paketicu... Ja sam mu u par navrata govorio da je on odgovoran za TN i da moram imati neke info o paketu gdje se nalazi i to, ali on je stalno odbijao da prihvati odgovornost za to, sto je apsurd po meni!!

Drugo pitanje je vezano za same pakete iz HK, kakva su vasa iskustva ovih dana, koliko ste inace morali cekati dok su vam dosli iz Hong Konga?
Mehemed
Vozim: automobil

#11134 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

Malo progulilo danas, stigoše pošiljke od 08.09., od 13.09. i od 20.09., sad najstarija koju čekam je jedna od 13.09. :)
noke1

#11135 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by noke1 »

Pozdrav,
Jucer sam kupio neku stvar na Ebay-u. Uredno platio. Sutradan mi dolazi mail od ebay-a da je artikal obrisan. Kontaktirao me seller preko maila i kao objasnio da ne zna zasto je obrisano i da ce poslati paket (u toku dana je javio da ce poslati). Gledao sam po netu nekome je dolazio paket nekome nije. Posto mi mirise na scam da li je neko imao ovakvih iskustava?
The BEN10

#11136 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by The BEN10 »

shandrprcSA wrote:
Moze li neko staviti neke svoje provjerene prodavace za tehniku neku, stvarcice za auta itd.
Ako se to ne cuva ko tajna haaha :-D
memorijske kartice i usb
http://www.ebay.com/usr/sinceritytradin ... 7675.l2559
Evo i ja sam od ovog tipa naručio MicroSD, 20.9 platio, prekjučer stigla. Za sada fercera OK. :)
w0rld

#11137 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by w0rld »

Meni je do sad se desila najbrza dostava, naruceni artikal iz Kine stigao za 10 dana.
niho92

#11138 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by niho92 »

Jel imao neko situaciju da mu nije napisan ovaj datum do kad bi trebao doci paket :) estimated delivery date ? Fala
Elaol

#11139 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Elaol »

Je li vam se ikad desilo da neki artikal iz oblasti tehnologije (tablet, telefon, itd.) prodje a da ne platite carinu (ukoliko je skuplji od 50 maraka)? Hocu da kupim e-reader, kosta 215, doslo bi me 70 maraka carine :/
Elaol

#11140 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Elaol »

KvaziExpert wrote:Tesko ce bas TO proci, nije nemoguce, ali nije ni vjerovatno. Meni je prosao dron, akciona kamera, cetka za kosu za zenu slicne cijene kao to, ali su patike carinili, sat,....
Aha, hvala, znaci kako me zadesi :D Narucicu, pa sta bude :D
O'zone
Globalni moderator

#11141 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by O'zone »

niho92 wrote:Jel imao neko situaciju da mu nije napisan ovaj datum do kad bi trebao doci paket :) estimated delivery date ? Fala
Jesam ja i naučio sam da izbjegavam kupovinu od prodavaca koji nemaju naznačen estimated delivery date jer u 90% slučajeva ili kasni ili ne dođe uopšte.
niho92

#11142 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by niho92 »

O'zone wrote:
niho92 wrote:Jel imao neko situaciju da mu nije napisan ovaj datum do kad bi trebao doci paket :) estimated delivery date ? Fala
Jesam ja i naučio sam da izbjegavam kupovinu od prodavaca koji nemaju naznačen estimated delivery date jer u 90% slučajeva ili kasni ili ne dođe uopšte.
Znaci more bit bidne al nece bit :-D
O'zone
Globalni moderator

#11143 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by O'zone »

niho92 wrote:
O'zone wrote:
Znaci more bit bidne al nece bit :-D
Ja sam se na tome opržio jer mi jednom bilo sa zakašnjenjem od mjesec i par dana a drugi put nije došlo, pa se žalio pa navodno prodavac poslao ponovo ali opet nije došlo i na kraju čak ni refund nisam mogao odraditi jednostavno me sistem izbacivao sa tog artikal kao da ga nisam ni kupio. Nije bila neka cifra par dolara pa mi se nije zajebavalo sa E-bay-om i PayPalom.

Ne mora znači da će biti tako ali eto moje iskustvo je više nikad bez estimeted delivery date
toure123

#11144 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by toure123 »

Ljudi ne mogu da vjerujem. Item narucen 22.9, lik mi SADA govori da mozda nije ni napustio HK postu (navodno zbog nekog njihovog nacionalnog praznika). Ne mogu i necu da prihvatim to kao objasnjenje da za jebenih 15 dana neko nije u stanju da item sa TN-om dobije neki update. Pa ne salje jebene cackalice za zube pa da nema nikakvih info. Inace item je vrijednosti oko 170 KM, i ovo mi nekako vise lici na "dr*anje" od strane prodavaca. Lik znaci nece da se udostoji da odgovori na jebenu poruku i ovako mi onda izvuce zivce i pravi se budala. Koji je vas savjet, sta da uradim?

Znaci potrosio sam jebenih 15 dana cekajuci da dodje nesto sto vjerovatno nije ni isporuceno...

Edit: Item navodno nije "isporucen" zbog nekog njihovog Kineskog praznika. Medjutim postavlja se pitanje kakve veze HK ima sa Kinom ?? To su dvije potpuno odvojene drzave... ?

Edit2: Znaci item je dat HK postu na isporuku 22. septembra (8 dana prije tog nekog njihovog nacionalnog praznika u kojem su neradni dani bili od 1. do 7. Oktobra..

Postavlja se pitanje kako to da za 8 dana prije njihovog praznika, od kojih su 7 radnih, item nije mogao biti procesiran i isporucen ovamo ?

Nema smisla jednostavno ?! ?!

Inace samo da napomenem: DMI_ACCESSORIES je prodavac na ebayu, izbjegavajte ga u sirem luku, pedercina je neka!
toure123

#11145 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by toure123 »

Nakon sto umalo prodavacu nisam sjebao sve zivo po spisku pojavljuje se sljedeci status na tracking broju:
2016-10-07 00:00,Sender is preparing item for posting., BA
Nevjerovatno nevjerovatno!!!

Znaci lik je bukvalno cekao 20 DANA da bi tek sada stavio item na isporuku. Ovo mu nece proci nekaznjenjo. Osinut cu ga po dzepu da mu vise nikad nista slicno ne padne na pamet !!!

Nece on mene nadmudrivati, mamicu mu njegovu frljooku kinesku :evil: :evil: :lol:

Bog sami zna sta li je sad u paket stavio, moze biti komad cigle a i da ne znam... Ne vjerujem mu nista vise... A jedan od negativnih reviewa na njegovom ebay pageu kaze:
The seller never ship my item and give no explaination after wasting my 24 days!
Ironija u sve sto je top-rated seller... :lol:
nadžak

#11146 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

toure123 wrote:Nakon sto umalo prodavacu nisam sjebao sve zivo po spisku pojavljuje se sljedeci status na tracking broju:

Znaci lik je bukvalno cekao 20 DANA da bi tek sada stavio item na isporuku. Ovo mu nece proci nekaznjenjo. Osinut cu ga po dzepu da mu vise nikad nista slicno ne padne na pamet !!!

Nece on mene nadmudrivati, mamicu mu njegovu frljooku kinesku :evil: :evil: :lol:

Bog sami zna sta li je sad u paket stavio, moze biti komad cigle a i da ne znam... Ne vjerujem mu nista vise... A jedan od negativnih reviewa na njegovom ebay pageu kaze:
The seller never ship my item and give no explaination after wasting my 24 days!
Eto ga haman ista situacija. Napiši i ti takav review za njega kad rješiš to.
Ja sam neki dan imao istu situaciju sa drugim selerom iz Kine ali moja nafaka da je tip bio pravo korektan. Znači naručio sam nešto ispod 10 usd od njega i vidim po TN da nije ni primljeno u poštu. Nakon desetak dana mu to javim i tip odmah odgovara da mu je žao zbog toga, ne zna šta je i ganja po kineskoj pošti. Dan-dva me redovno izvještavao šta je uradio i šta su mu rekli u pošti i pošalje mi novu pošiljku sa TN, koja je već negdje flight depart bila. Kaže još ako ova prva dođe možeš je ne preuzet pa da vrate njemu. Stvarno bio OK za rješavanje problema, ne vjerujem da me nešto lagao.

Sretno sa tim.
toure123

#11147 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by toure123 »

nadžak wrote:
toure123 wrote:Nakon sto umalo prodavacu nisam sjebao sve zivo po spisku pojavljuje se sljedeci status na tracking broju:

Eto ga haman ista situacija. Napiši i ti takav review za njega kad rješiš to.
Ja sam neki dan imao istu situaciju sa drugim selerom iz Kine ali moja nafaka da je tip bio pravo korektan. Znači naručio sam nešto ispod 10 usd od njega i vidim po TN da nije ni primljeno u poštu. Nakon desetak dana mu to javim i tip odmah odgovara da mu je žao zbog toga, ne zna šta je i ganja po kineskoj pošti. Dan-dva me redovno izvještavao šta je uradio i šta su mu rekli u pošti i pošalje mi novu pošiljku sa TN, koja je već negdje flight depart bila. Kaže još ako ova prva dođe možeš je ne preuzet pa da vrate njemu. Stvarno bio OK za rješavanje problema, ne vjerujem da me nešto lagao.

Sretno sa tim.
Vidis ovaj moj meni uopce nije na poruke odogvarao. Tek kada mu posaljem 2-3 poruku gdje mu skoro pa direktno kazem da je bezobrazan zbog ovakvih stvari onda se pocne vadit i petljat kako to nije u njegovoj nadleznosti. Hajde ok razumijem da je item napustio HK, nema on dvogled pa da nadgleda gdje se nalazi. Ali je item evo svo vrijeme "bio" u HK posti i nije uopce "bio procesiran". Ne mogu da vjerujem da lik nije bio u stanju znaci 20 dana da ne ode u postu i da vidi u cemu je problem ,a meni se vadi na problem nekog njihovog nacionalnog praznika, pa ne praznice 20 dana yebote haha...

Inace mislim da on uopce nije bio isporucio item, mozda ga nije imao u stocku sta li vec pa cekao dok dobije to sto sam narucio ili sta li vec. Uglavnom igrao je prljavu igru i platit ce mi za to.

P.S. Drago mi je da si ti rijesio svoj problem, iz teksta se vidi da je covjek neki postenjacina, za razliku od ovog pedercine s kojim ja imam posla. :lol:
zemomak

#11148 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zemomak »

Elaol wrote:Je li vam se ikad desilo da neki artikal iz oblasti tehnologije (tablet, telefon, itd.) prodje a da ne platite carinu (ukoliko je skuplji od 50 maraka)? Hocu da kupim e-reader, kosta 215, doslo bi me 70 maraka carine :/
meni jeste...
toure123

#11149 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by toure123 »

zemomak wrote:
Elaol wrote:Je li vam se ikad desilo da neki artikal iz oblasti tehnologije (tablet, telefon, itd.) prodje a da ne platite carinu (ukoliko je skuplji od 50 maraka)? Hocu da kupim e-reader, kosta 215, doslo bi me 70 maraka carine :/
meni jeste...
Sve zavisi o cemu se radi. Ako je paket tezak i ako je rijec o vecoj kutiji ide na carinu 100%... Ja sam bio nedavno narucio SSD od 512GB i nisam ni centa platio jer je posiljka bila okarakterisana kao "R" pismo (citaj registrovano pismo)... :D
Sakazulu

#11150 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Sakazulu »

Payments > My Preapproved Payments> Set Available Funding sources > Conversion options[/quote] - Hvala, i jesu ga zavukli! :run:
Post Reply