To ljudi misle na svoje kupce.
Odma dvije prodaju,ako prva stane
Moderator: anex

Ja sam Haso pitao iz razloga sto ovi nasi prodavci postavljaju pogresne informacije o modelima, a za Hansol 12ku sam pronasao da postoje tri razlicita modela unutrasnje.haso hasic wrote: ↑18/08/2020 22:43 Danas ugradio jednu gree hansol 12-ku.
Ako bi gledali u lovi za te pare mozete dobiti lmce od fujitsua ili ulazne modele od daikina i mitsua koji su nesto jeftini ali ne mogu se pribliziti ovom modelu.
Vanjska jedinica kao mitsu LN ili fujitsu LT.
Mislim da je ovo trenutno super kupovina.
Na unutrasnjoj jedinici se vidi da su je godine stigle.
Stariji je dizajan.
Ali ko ne zeli neke specijalne karafeke definitivno se isplati.
Evo neko je pitao za fotku unutrasnje.
Druze ne pretvaram je ja. Vidis li sarkazma na moje pitanje?Ermin ZM wrote: ↑18/08/2020 23:08 Hvala Haso, ako kad budes u mogucnosti da otvoris vanjsku baci nam slike.
Romim
Ne bih ja pretvarao ovu temu u japanac vs kinez. Dosta je toga bilo. Ima i Gree svojih mana, kao i japanci... taj Hansol je trenutno odlican u odnosu ulozeno/dobiveno i to je to...prije 6 7 godina je to bila Nocria... naletio je jednom i panasonic heatcharge za 2000, rovac je podijelio po forumima, ketrond ih ugrabio. Au kakva je to perverzija od klime..ima i na piku mitsubishi fh35 za 2100km u jednoj radnji.. i to je dobra klima ko hoce premium uredjaj
Jeste jos jedan profil.

Ovo nije sarkazam???
Dzontra_Volta wrote: ↑19/08/2020 10:14
Može. Ali mora ti roletna biti podignuta kad je klima upaljena, jer je vitamin D krucijalan za rad klime.
Tacno, suncana strana bolja za grijanje, za hladjenje obratno. Sta ti je prioritet po tom se ravnaj.rahmetli dedo wrote: ↑19/08/2020 10:52 Evo dobio sam ponudu i za Hansol 12ka, 1550 sa ugradnjom.
U crown oko 2300 sa ugradnjom. Šta je to kod u-crown toliko bolje (samo me grijanje zanima)?
Još jedno pitanje, da li je bolje vanjske jedinice smjestiti na sunčani ili zid u sjeni (pretpostavljam sunčani radi razleđivanja)
Hvala svima još jednom!