Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Pedja Kojovic
#11126 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
veljaca
Prije svega mislim da je neodgovorno na press konferenciji koja odrzana sinoc i koju su uzivo prenosile TV kuce izaci i reci samo "imate sve na web stranici". (Nemaju svi gradjani internet ili ga nemaju u tom trenutku, internet stranica CIK je istog momenta pala, i osim toga te ljude placamo za taj posao).
A o izjavi da stranke imaju evidenciju, itd. da i ne govorim.
p.k.
Prije svega mislim da je neodgovorno na press konferenciji koja odrzana sinoc i koju su uzivo prenosile TV kuce izaci i reci samo "imate sve na web stranici". (Nemaju svi gradjani internet ili ga nemaju u tom trenutku, internet stranica CIK je istog momenta pala, i osim toga te ljude placamo za taj posao).
p.k.
- veljaca
#11127 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Hvala na odgovoru ....Pedja Kojovic wrote:veljaca
p.k.
Veljaca,
s.r.
- ultima_palabra
#11128 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
To je generalizacija, ima takvih primjera ali ima i drugih. Zbog odljeva mozgova u inostranstvo/veće gradove, uhljebljavanja ogromnog procenta stanovništva u SDA, te vlastite neorganizovanosti, SDP ima problema da mobilizira dobar kadar u manjim sredinama... problem postaje još veći kod NS koja tek nema šta ponuditi mlađoj populaciji bez perspektive.madner wrote:To je cinjenica, samo sto nije bas jasna podjela da poslje opcine X nastaje zeleni mordor.
U vecini opcina imas urbani dio i ruralni. SDP kadrovi su uglavnom iz urbanih dijelova tih opcina i gnusaju se pola svoje opcine. Time uglavnom nemaju prolaza u istoj, ali stvara se jedna cudna dinamika da nacelnik opcine rijetko bude iz mjesta po kojoj se opcina zove.
Dakle SDP ima problem, ali ovaj stav NS-a je jos gori
-
Pedja Kojovic
#11129 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Moja prognoza - na osnovu onoga sto neprovjereno znam od nasih ljudi - je da nastavljamo sa rastom po broju glasova iako smo izasli u manje opstina nego 2008.
Sarajevo je, naravno, vazno iz mnogo razloga (da provjerimo ispravnost strateske odluke da u Sarajevu imamo koliko toliko profesionalnu kampanju, kao recept za druge sredine) ali su nam vazni i B.Petrovac, Gracanica, Vogosca, Vares, itd.
p.k.
Sarajevo je, naravno, vazno iz mnogo razloga (da provjerimo ispravnost strateske odluke da u Sarajevu imamo koliko toliko profesionalnu kampanju, kao recept za druge sredine) ali su nam vazni i B.Petrovac, Gracanica, Vogosca, Vares, itd.
p.k.
- ultima_palabra
#11130 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Peđa,Pedja Kojovic wrote:Moja prognoza - na osnovu onoga sto neprovjereno znam od nasih ljudi - je da nastavljamo sa rastom po broju glasova iako smo izasli u manje opstina nego 2008.
p.k.
Zar nije pomalo "ružan" podatak da ste 2008., kada ste tek osnovani, izašli na izbore u više opština nego 2012.?
-
Smail Aga
#11131 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Rijetko dobar postcetmi wrote:Na njihovu žalost to je priča na koju se oni furaju.plain vanilla wrote:ako je ovo istina, onda se NS treba ugasiti, ne vidim smisao njihovog postojanjazippoo87 wrote: kume a kako ti mislis da se formiraju odbori ?
treba tu puno ljudi i novca a kako kada NS nije nakrala ni od koga,odakle pare?
drugo,ako ljudi u glavnom gradu ,gdje bi trebalo da zive najpametniji ljudi i ljudi koji su intelektualno iznad prosjeka ne kontaju pricu i ideologiju NSa,kako onda da je skontaju u nekoj vukoebni,gdje neki misle da i sada alija vodi SDA i glasaju tako za SDA ???
nisu ljudi u NSu glupi,nego tesko je tu pricu rasiriti primitivcima i zatucanim moronima ili ti imas neki precac kako da se formira 30 odbora ??????
Kao što je neko već rekao, izgleda da je i kod njih u stranci, kao i kod ovih simpatizera na forumu civilizacija samo doStupa.
Neki od njih misle da je i u nas, kao i kod njih pamet ograničena. Svjesno izmišljaju i lažu, te ponavljaju grešku SDP-a koju zastupa Madner, da su glasači SDP-a urbana raja, a glasači ostalih su primitivci, seljaci, neobrazovani.
Recimo ja se sjećam da je NS imao načelnika u "vukojebini", ali su se nešto razišli. Sad je u toj opštini pobjedio nezavisno kandidat, iako se borba vodila iz dva nacionalna tabora..
Nije da su svi iza Stupa budale.
Elitizam im neće donijeti nikakvog dobra.
Niste vi bolji zato što mislite da jeste, već to morate dokazati.
Jedan primjer:
Jedna od kandidata za načelnika u gradskim opštinama ne uspijeva da magistrira ni nakon godinu dana od zadnjeg roka koji im je dat.
Zanimljivo je da su iz njene grupe magistrirale tri osobe i sve ih lično znam. Jedan je Faruk Borić, a drugo dvoje su obični, Bošnjaci, muslimani, vjernici i znam da su obadvoje glasali za SDA.
Po ovoj priči oni su priomitivci, a dotična nesuđena načelnica je.
Malo sutra.
Dokaži se da vrijediš.
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#11132 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
U kojim ste opstinama usli u vijece ?
- veljaca
#11133 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Cijenjeni Pedja,
evo jos jedno pitanje ( vise vazno za buduce izbore ) - na glasackim listicima za clanove OV bile su stranke i pojedinacni kandidati te stranke nabrojani. Glasac je mogao prekriziti:
a) samo stranku,
b) samo jednog ili vise kandidata te stranke,
c ) stranku i jednog ili vise kandidata te stranke
d ) predati nevazeci listic ....
E sada, pitao sam licno i na glasackom mjestu - sta u slucaju kada glasac prekrizi samo stranku - kako se onda to reflektuje na kandidate na listi te stranke ? Dobio sam razlicite odgovore:
1. samo prvi sa liste dobija glas
2. deset prvih sa liste dobija glas
3. svi dobijaju glas
4. glasove dobijaju oni kojima ta stranka odluci da ih da ...
Sta je ispravno od ovoga ?
Veljaca,
s.r.
evo jos jedno pitanje ( vise vazno za buduce izbore ) - na glasackim listicima za clanove OV bile su stranke i pojedinacni kandidati te stranke nabrojani. Glasac je mogao prekriziti:
a) samo stranku,
b) samo jednog ili vise kandidata te stranke,
c ) stranku i jednog ili vise kandidata te stranke
d ) predati nevazeci listic ....
E sada, pitao sam licno i na glasackom mjestu - sta u slucaju kada glasac prekrizi samo stranku - kako se onda to reflektuje na kandidate na listi te stranke ? Dobio sam razlicite odgovore:
1. samo prvi sa liste dobija glas
2. deset prvih sa liste dobija glas
3. svi dobijaju glas
4. glasove dobijaju oni kojima ta stranka odluci da ih da ...
Sta je ispravno od ovoga ?
Veljaca,
s.r.
- Corto Maltese
#11134 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Peđa, nije ovo bila olimpijada, mada ni tamo više ne važi "Važno je učestvovati".Pedja Kojovic wrote:Dakle...
Jos uvijek ne znamo rezultate koji nas najvise zanimaju, a ne bih zelio na osnovu nasih fragmentarnih informacija sa terena da stvarim sliku.
(Ipak cu reci ovo. Ako je broj glasova koij su dobile nase kandidatkinje za nacelnice relevantan i za vjecnicke liste onda bi ovo mogao biti nas najbolji rezultat u smislu broja glasova - iako smo izasli u daleko manje opstina nego ranije)
Nadam se, a mislim da to pokazuju i rezultati, da nismo odigrali ulogu "antiSDP" ili "antiLagumdzijske" partije.
To mi je drago jer biti "anti" nije ideolosko opredjeljenje i sa takvim clanovima i glasacima bi smo kasnije samo imali problema prilikom donosenja odluka i dosljednjom sprovodjenju principa za koje se zalazemo. CIK se, po meni, pokazao vrlo neozbiljno u obavljanju posla zbog kojeg postoji.
Vrlo sam zadovoljan i ponosan da je nasa kampanja bila bez ilegalnih plakata, da je bila pozitivna, da smo govorili o temama koje su nadleznostima vezane za lokalnu zajednicu i da su nasi kandidati zaista proveli mjesec dana na ulicama u razgovoru sa gradjanima. Atmosfera u stranci je jako dobra.
Generalno...
Posto imam dovoljno godina da se sjecam...
Prvi pogled na naslovne stranice novina (Otprilike, "Pobjedili SDA, SDS, HDZ...") me podsjetio na dan nakon prvih demokratskih izbora u BiH. Nimalo prijatan osjecaj.
p.k.
-
zippoo87
#11135 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
a zasto vi spominjete stup ?,znate li vi da BiH nije samo Sarajevo do Stupa ? ...a govorite da ja pravim razlikucetmi wrote:Na njihovu žalost to je priča na koju se oni furaju.plain vanilla wrote:ako je ovo istina, onda se NS treba ugasiti, ne vidim smisao njihovog postojanjazippoo87 wrote: kume a kako ti mislis da se formiraju odbori ?
treba tu puno ljudi i novca a kako kada NS nije nakrala ni od koga,odakle pare?
drugo,ako ljudi u glavnom gradu ,gdje bi trebalo da zive najpametniji ljudi i ljudi koji su intelektualno iznad prosjeka ne kontaju pricu i ideologiju NSa,kako onda da je skontaju u nekoj vukoebni,gdje neki misle da i sada alija vodi SDA i glasaju tako za SDA ???
nisu ljudi u NSu glupi,nego tesko je tu pricu rasiriti primitivcima i zatucanim moronima ili ti imas neki precac kako da se formira 30 odbora ??????
Kao što je neko već rekao, izgleda da je i kod njih u stranci, kao i kod ovih simpatizera na forumu civilizacija samo doStupa.
Neki od njih misle da je i u nas, kao i kod njih pamet ograničena. Svjesno izmišljaju i lažu, te ponavljaju grešku SDP-a koju zastupa Madner, da su glasači SDP-a urbana raja, a glasači ostalih su primitivci, seljaci, neobrazovani.
Recimo ja se sjećam da je NS imao načelnika u "vukojebini", ali su se nešto razišli. Sad je u toj opštini pobjedio nezavisno kandidat, iako se borba vodila iz dva nacionalna tabora..
Jedan primjer:
Jedna od kandidata za načelnika u gradskim opštinama ne uspijeva da magistrira ni nakon godinu dana od zadnjeg roka koji im je dat.
Zanimljivo je da su iz njene grupe magistrirale tri osobe i sve ih lično znam. Jedan je Faruk Borić, a drugo dvoje su obični, Bošnjaci, muslimani, vjernici i znam da su obadvoje glasali za SDA.
Malo sutra.
Dokaži se da vrijediš.
ja ovo govorim zato sto sam radio kampanju i pricao i sa ljudima iz urbane sredine i ruralne i ni urbana raja nije nacisto i ne konta puno toga a da ne govorim za ruralnu
ovo govorim za svoju opstinu,sarajevo me puno ne interesuje ,ljudi (odredjena sela) su bukvalno podjeljeni pa kod nas ima jedno selo 90% SDA a drugo 90 % SDP i haj ti sad proguraj tu ideologiju NSa
a da ne govorim da kod nas glasaci ne gledaju da li koja stranka radi,sta radi,krade li ih,tjera li u siromastvo,unistava drzavu i sve ostalo,jer da gleda kako bi onda SDA bila ukupni pobjednik ovih izbora?????
NS nije velika stranka ali polahko se siri,evo radoncic je pokusao da napumpa sve odbore u federaciji preko noci i vidi se da od toga bas i nema puno koristi
evo konkretno u gracanici,na jedvite jade presli prag ,jedan vijecnik znaci
2 nacelnicka mjesta a imali su kandidata u svim opstinama gdje nastupaju
-
Pedja Kojovic
#11136 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ultima_palabra
Meni nije, jer...(Ovo je,naravno,samo moje misljenje)
Tada smo bili politicki novitet i ljudi su se angazovali jer su
a)zbog Danisa
b) mislili da ce preko noci desiti radikalne promjene(nesto kao revolucija)
c) mislili su da ce im stranka omoguciti da rijese svoje egzistencijalne probleme
d) nismo imali jasno izgradjen ideoloski profil.
Ti ljudi su, kad su shvatili da je ovo dug i tezak put odustali.
Ostali su oni koji vjeruju i koji su spremni da rade za ovu ideju.
Ljudi koji nam sada prilaze su oni koij znaju za sta se i na koji nacin borimo, koji su nasi ideali, principi i koji su psremni da budu dio tima.
To nas je ideoloski ojacalo.
Ako bi se moja ocekivanja ispunila i stranka se nakon ovih izbora finansijski i organizaciono stabilizirala to bi nam omogucilo da 2014. godine postavimo visok izborni cilj - da bez ideoloskih kompromisa i razvodnjavanja postanemo parlamentarni na svim nivoima vlasti.
p.k.
Meni nije, jer...(Ovo je,naravno,samo moje misljenje)
Tada smo bili politicki novitet i ljudi su se angazovali jer su
a)zbog Danisa
b) mislili da ce preko noci desiti radikalne promjene(nesto kao revolucija)
c) mislili su da ce im stranka omoguciti da rijese svoje egzistencijalne probleme
d) nismo imali jasno izgradjen ideoloski profil.
Ti ljudi su, kad su shvatili da je ovo dug i tezak put odustali.
Ostali su oni koji vjeruju i koji su spremni da rade za ovu ideju.
Ljudi koji nam sada prilaze su oni koij znaju za sta se i na koji nacin borimo, koji su nasi ideali, principi i koji su psremni da budu dio tima.
To nas je ideoloski ojacalo.
Ako bi se moja ocekivanja ispunila i stranka se nakon ovih izbora finansijski i organizaciono stabilizirala to bi nam omogucilo da 2014. godine postavimo visok izborni cilj - da bez ideoloskih kompromisa i razvodnjavanja postanemo parlamentarni na svim nivoima vlasti.
p.k.
-
Pedja Kojovic
#11137 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
veljaca
Taj glas dobija stranka, odnosno prvi kandidat/inja na listi.
Ukoliko je taj kandidat/inja sakupio potreban broj glasova taj glas dobija drugi/a na listi, itd.
(Dakle, ukoliko je prvom na listi potrebno 500 glasova onda 501 glas za stranku ide drugom na listi. Preferencijalnim glasanjem - kada zaokruzite nekoga ko je deseti na listi, vi ga "podizete" na listi, odnosno, dajete mu jedan od potrebnih 500 glasova). Nadam se da sam uspio objasniti.
p.k.
Ukoliko je taj kandidat/inja sakupio potreban broj glasova taj glas dobija drugi/a na listi, itd.
(Dakle, ukoliko je prvom na listi potrebno 500 glasova onda 501 glas za stranku ide drugom na listi. Preferencijalnim glasanjem - kada zaokruzite nekoga ko je deseti na listi, vi ga "podizete" na listi, odnosno, dajete mu jedan od potrebnih 500 glasova). Nadam se da sam uspio objasniti.
p.k.
- veljaca
#11138 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Hvala na brzom odgovoruPedja Kojovic wrote:veljaca
p.k.
A zaista sam dobio 4 razlicita odgovora od ljudi koji su radili na glasackim mjestima
I ako nije previse: Kako stranke odlucuju redosljed na spisku ? Kako je to uradila NS ?
Veljaca,
s.r.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#11139 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
za svakog političara po jednog veljaču...da ih natjera da zarade platu
-
quarterback
#11140 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
samo da pozdravim Pedju, jedan od rijetkih za koje imam respect
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#11141 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
JoseMujica wrote:![]()
za svakog političara po jednog veljaču...da ih natjera da zarade platu
mi samo umisljamo da smo mi manji smorovi
-
Pedja Kojovic
#11142 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
veljaca
Kod nas su to radili opstinski odbori, glasanjem, odnosno davanjem bodova kandidatima.
Neke od tih lista su morale biti mjenjane kasnije od strane GO zbog nepostivanja pravila CIK-a.
(Nije recimo bilo dovoljno zena medju prvih pet ili su sami kandidati naknadno zeljeli promjeniti svoje mjesto - recimo, staviti se na dno liste itd.)
p.k.
Kod nas su to radili opstinski odbori, glasanjem, odnosno davanjem bodova kandidatima.
Neke od tih lista su morale biti mjenjane kasnije od strane GO zbog nepostivanja pravila CIK-a.
(Nije recimo bilo dovoljno zena medju prvih pet ili su sami kandidati naknadno zeljeli promjeniti svoje mjesto - recimo, staviti se na dno liste itd.)
p.k.
-
ins
#11143 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Imam i ja dovoljno godina. Ta imena ostaju definitvno do daljnjeg, i tu nema pomoci. Za sada bitno je i da se i sadrzaj iza tih imena mijenja. SNSD je "novo" ime, a imaju vise vampira nego SDS...Pedja Kojovic wrote: Posto imam dovoljno godina da se sjecam...
Prvi pogled na naslovne stranice novina (Otprilike, "Pobjedili SDA, SDS, HDZ...") me podsjetio na dan nakon prvih demokratskih izbora u BiH. Nimalo prijatan osjecaj.
p.k.
Last edited by ins on 08/10/2012 15:22, edited 1 time in total.
-
ins
#11144 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Dobro napisano, i ja smatram vrlo problematicnim ovo sa fokusiranjem na Sarajevo. Mislim da nema opravdanja za to.cetmi wrote: Na njihovu žalost to je priča na koju se oni furaju.
Jedan primjer:
Malo sutra.
Dokaži se da vrijediš.
-
Savjetnik Premijera
#11145 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Negdje potajno u sebi sam se nerealno nadala bar jednom mjestu nacelnika, da se biracima pokaze da moze i drugacije.quarterback wrote:samo da pozdravim Pedju, jedan od rijetkih za koje imam respect
Nadam se da da ce biti dovoljno vijecnika, da se zapazi njihov rad. Respect za uradeni posao.
-
Doktor29
#11146 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ako ti je neprijatan osjecaj, uhvati se pera kao sto si nakon tih izbora (rat) i postedi nas svog politickog angazmanaPedja Kojovic wrote:Dakle...
Jos uvijek ne znamo rezultate koji nas najvise zanimaju, a ne bih zelio na osnovu nasih fragmentarnih informacija sa terena da stvarim sliku.
(Ipak cu reci ovo. Ako je broj glasova koij su dobile nase kandidatkinje za nacelnice relevantan i za vjecnicke liste onda bi ovo mogao biti nas najbolji rezultat u smislu broja glasova - iako smo izasli u daleko manje opstina nego ranije)
Nadam se, a mislim da to pokazuju i rezultati, da nismo odigrali ulogu "antiSDP" ili "antiLagumdzijske" partije.
To mi je drago jer biti "anti" nije ideolosko opredjeljenje i sa takvim clanovima i glasacima bi smo kasnije samo imali problema prilikom donosenja odluka i dosljednjom sprovodjenju principa za koje se zalazemo. CIK se, po meni, pokazao vrlo neozbiljno u obavljanju posla zbog kojeg postoji.
Vrlo sam zadovoljan i ponosan da je nasa kampanja bila bez ilegalnih plakata, da je bila pozitivna, da smo govorili o temama koje su nadleznostima vezane za lokalnu zajednicu i da su nasi kandidati zaista proveli mjesec dana na ulicama u razgovoru sa gradjanima. Atmosfera u stranci je jako dobra.
Generalno...
Posto imam dovoljno godina da se sjecam...
p.k.
- madner
#11147 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Slabo drugih primjera, a nije generalizacija nego govorim o vecini slucajevaultima_palabra wrote:To je generalizacija, ima takvih primjera ali ima i drugih. Zbog odljeva mozgova u inostranstvo/veće gradove, uhljebljavanja ogromnog procenta stanovništva u SDA, te vlastite neorganizovanosti, SDP ima problema da mobilizira dobar kadar u manjim sredinama... problem postaje još veći kod NS koja tek nema šta ponuditi mlađoj populaciji bez perspektive.madner wrote:To je cinjenica, samo sto nije bas jasna podjela da poslje opcine X nastaje zeleni mordor.
U vecini opcina imas urbani dio i ruralni. SDP kadrovi su uglavnom iz urbanih dijelova tih opcina i gnusaju se pola svoje opcine. Time uglavnom nemaju prolaza u istoj, ali stvara se jedna cudna dinamika da nacelnik opcine rijetko bude iz mjesta po kojoj se opcina zove.
Dakle SDP ima problem, ali ovaj stav NS-a je jos gori
SDP ima jasnu bazu, koja sa nekim mjestima nema nikakav dodir sa ljudima
NS nema sta ponuditi odraslim osobama, ova prica sa NVO seminara izgleda jako nerealna za vecinu ljudi.
- Petit_Beurre
#11148 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Htio bi ti Zukiću da se ostavimo svi politike, da vi dovijeka vladate i DZEMATILE pljačkate, al nemre, nije ničija do zore gorila
Juče sam bio toliko ljut, da ne kažem kivan, pogotovo kad sam vidio slavlje "pobjednika".
Snaga BiH, najveći izum bošnjaka, stub odbrane BiH i ostala palamuđenja i gluposti, da prostite, natjerala su me da posumnjam u svrhu političkog djelovanja i da postavim sebi pitanje, da li je moguće, u ovako indoktriniranom društvu postići promjene za koje treba enormna količina živaca, znoja i vremena, i onda skontam, e pa nećeš bando
Peđa, simpatizeri, glasači, forumaši, aktivisti, kandidati i svi ostali koji vjeruju u bolju BiH KAPA DO PODA, jer ovo je maraton a ne šprint
Juče sam bio toliko ljut, da ne kažem kivan, pogotovo kad sam vidio slavlje "pobjednika".
Snaga BiH, najveći izum bošnjaka, stub odbrane BiH i ostala palamuđenja i gluposti, da prostite, natjerala su me da posumnjam u svrhu političkog djelovanja i da postavim sebi pitanje, da li je moguće, u ovako indoktriniranom društvu postići promjene za koje treba enormna količina živaca, znoja i vremena, i onda skontam, e pa nećeš bando
Peđa, simpatizeri, glasači, forumaši, aktivisti, kandidati i svi ostali koji vjeruju u bolju BiH KAPA DO PODA, jer ovo je maraton a ne šprint
-
drug profi
#11149 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ma polako zacas se ovdje stvari okrenu.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#11150 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ne smatram veljaču smorom... već samo kontaj koliko jedan političar ima vremena pa može visiti na jedno 5 različitih foruma ko virtualni spiderman...i da nema ljudi poput veljače koji žele da dobiju odgovor na postavljeno pitanje primali bi platu za ništa...ionako 99,9% njih i prima, a Peđa je barem ovdje zaradi i to poštujemplain vanilla wrote:JoseMujica wrote:![]()
za svakog političara po jednog veljaču...da ih natjera da zarade platu![]()
mi samo umisljamo da smo mi manji smorovi