Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Mustang1

#11126 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Gdje je Enis :-D
pirmin

#11127 Re: Teretana

Post by pirmin »

Sarah24 wrote:Sta vas najvise nervira u teretani?
Samo smrad i ustajao zrak.
Mustang1

#11128 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Meni nije jasno kako neko moze smrditi onoliko, hajd malo znoj i to, ali smrde uzas a tek dosli :D
drunken tiger

#11129 Re: Teretana

Post by drunken tiger »

Mustang1 wrote:Meni nidje jasno kako neko moze smrditi onoliko, hajd malo znoj i to, ali smrde uzas a tek dosli :D
Meni je jasno. Obzirom na to koliko se rokaju onim praskovima i tabletama (mrtva hemija) dobro se ne raspadaju. Zato i smrde.
Raigor Stonehoof

#11130 Re: Teretana

Post by Raigor Stonehoof »

Ti nisi dobar ako makar whey ne uzimas nakon treninga :) ako ne mozes priustiti onda halali, ali whey je toliko dobar za misice iza treninga da je stvarno nebulozno svjesno ga ne uzimati. A nemas nikakvih negativnih posljedica, naprotiv.
drunken tiger

#11131 Re: Teretana

Post by drunken tiger »

Raigor Stonehoof wrote:Ti nisi dobar ako makar whey ne uzimas nakon treninga :) ako ne mozes priustiti onda halali, ali whey je toliko dobar za misice iza treninga da je stvarno nebulozno svjesno ga ne uzimati. A nemas nikakvih negativnih posljedica, naprotiv.
Samo ti uzimaj. Nisi pročitao šta sam napisao prije. Ne zanimaju me mišići za pokazivati. Zanima me kondicija, zanima me da budem fit. Zanima me da imam normalan pritisak i normalan puls... Samo se vi trpajte. ;) A o tim mišićima mogao bih pričati koliko hoćeš. Ne treniraju po mjesec dana ispušu kao baloni. Ne možeš ga poznati jbt. Idem u teretanu ali to me uopšte ne zanima.
Queen_of_hearts

#11132 Re: Teretana

Post by Queen_of_hearts »

Sta radite (ako radite) za stabilnost i koordinaciju. Meni je to loša strana, i cesto se vise mucim sa odrzavanjem stabilnosti koja je potrebna da se vjezba izvede pravilno, nego sa samim izvodjenjem vjezbe. Cini mi se nekad kao da su mi se lijeva i desna strana posvadjale. :|
drunken tiger

#11133 Re: Teretana

Post by drunken tiger »

Queen_of_hearts wrote:Sta radite (ako radite) za stabilnost i koordinaciju. Meni je to loša strana, i cesto se vise mucim sa odrzavanjem stabilnosti koja je potrebna da se vjezba izvede pravilno, nego sa samim izvodjenjem vjezbe. Cini mi se nekad kao da su mi se lijeva i desna strana posvadjale. :|
Jedna od boljih vježbi za koordinaciju je preskakanje vijače.
Raigor Stonehoof

#11134 Re: Teretana

drunken tiger wrote:
Raigor Stonehoof wrote:Ti nisi dobar ako makar whey ne uzimas nakon treninga :) ako ne mozes priustiti onda halali, ali whey je toliko dobar za misice iza treninga da je stvarno nebulozno svjesno ga ne uzimati. A nemas nikakvih negativnih posljedica, naprotiv.
Samo ti uzimaj. Nisi pročitao šta sam napisao prije. Ne zanimaju me mišići za pokazivati. Zanima me kondicija, zanima me da budem fit. Zanima me da imam normalan pritisak i normalan puls... Samo se vi trpajte. ;) A o tim mišićima mogao bih pričati koliko hoćeš. Ne treniraju po mjesec dana ispušu kao baloni. Ne možeš ga poznati jbt. Idem u teretanu ali to me uopšte ne zanima.

:lol: :lol: kao imaju ovakvi i onakvi misici, jel :roll: mislim ono, jebe mi se jel, al obrazuj se malo oko trenaznog procesa prije nego dodjes solit pamet drugima

ispusu misici od wheya, a bez wheya ne ispusu :lol: :lol: ovo treba uokvirit :D
Raigor Stonehoof

#11135 Re: Teretana

Queen_of_hearts wrote:Sta radite (ako radite) za stabilnost i koordinaciju. Meni je to loša strana, i cesto se vise mucim sa odrzavanjem stabilnosti koja je potrebna da se vjezba izvede pravilno, nego sa samim izvodjenjem vjezbe. Cini mi se nekad kao da su mi se lijeva i desna strana posvadjale. :|
doce to s vremenom, i ja sam imao problema s tim na kad sam pocinjao. vjerovatno ti je jedna strana jaca od druge, kao sto je meni desna bila od lijeve. pa mi se na benchu vazda sipka naginjala nalijevo :D samo uvijek radi jednak broj ponavljanja za vjezbe koje se rade jednom rukom, izravnace :D se samo.
drunken tiger

#11136 Re: Teretana

Post by drunken tiger »

Raigor Stonehoof wrote:
drunken tiger wrote:

:lol: :lol: kao imaju ovakvi i onakvi misici, jel :roll: mislim ono, jebe mi se jel, al obrazuj se malo oko trenaznog procesa prije nego dodjes solit pamet drugima

ispusu misici od wheya, a bez wheya ne ispusu :lol: :lol: ovo treba uokvirit :D
S tobom i takvima na trening kad god želiš. Ti si meni počeo soliti pamet. Ja nakon 5 mjeseci bez treninga izgubim možda izgled mišića ali ne i snagu! O tome se radi. Tebi nakon 5 mjeseci bez treninga i uzimanja praška treba još 5 da se vratiš. Opet ti kažem, samo se vi pucajte ali nemoj meni govoriti daja nisam normalan ako ne uzimam ništa jer si ti prvi to rekao.
Mustang1

#11137 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Pa nema veze nikakve whey i kreatin i sta jos sa smradom :D Pijem i ja to pa ne smrdim :D Smrdi mi shejker :lol: Ne smrdim ja :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#11138 Re: Teretana

Post by Velkoski »

Pa "prašak", konkretno Whey je u principu hrana i nemaš šta ni gubiti snagu, a ni ispuhati jer te Whey zapravo ne puše. Whey = protetin, koji se nalazi u skoro svemu što jedeš. :D

Dečki koji ispušu su vjerovatno sišli s "kure" i to je nešto apsolutno drugačije od "praškova". :mrgreen:

Ali live and let live, svako ima svoj razlog što diše i spušta željezo :D
drunken tiger

#11139 Re: Teretana

Post by drunken tiger »

Mustang1 wrote:Pa nema veze nikakve whey i kreatin i sta jos sa smradom :D Pijem i ja to pa ne smrdim :D Smrdi mi shejker :lol: Ne smrdim ja :D
:wink: :thumbup:
skafiskafsnjak

#11140 Re: Teretana

Post by skafiskafsnjak »

whey je tito :D
Raigor Stonehoof

#11141 Re: Teretana

Mustang1 wrote:Pa nema veze nikakve whey i kreatin i sta jos sa smradom :D Pijem i ja to pa ne smrdim :D Smrdi mi shejker :lol: Ne smrdim ja :D
smrdis smrdis, i ispuhace ti misici od hemije u wheyu :D
skafiskafsnjak

#11142 Re: Teretana

Post by skafiskafsnjak »

Raigor Stonehoof wrote:
Nek ga ne uzima 5 dana, ne mora vise ni dolaziti u teretanu - ispuhao je :D
drunken tiger

#11143 Re: Teretana

Post by drunken tiger »

Velkoski wrote:Pa "prašak", konkretno Whey je u principu hrana i nemaš šta ni gubiti snagu, a ni ispuhati jer te Whey zapravo ne puše. Whey = protetin, koji se nalazi u skoro svemu što jedeš. :D

Dečki koji ispušu su vjerovatno sišli s "kure" i to je nešto apsolutno drugačije od "praškova". :mrgreen:

Ali live and let live, svako ima svoj razlog što diše i spušta željezo :D
Neću da ulazim u raspravu koja ne vodi nigdje i u kojoj uvijek imajo oni za i protiv. Ne koristim, ne volim da mi govori da nisam normalan jer ja ne koristim a on koristi. Mene to uopće ne zanima i svoje treninge ne radim da bi me gledali po instagramu i da bih se slikao po teretani... Zdravlje mi je bitnije od nabildanih zategnutih mišića od kojih ne možeš sebi leđa istrljati kad se tuširaš niti se možeš počešati. ;) Ovdje izgleda važi pravilo da čim uđeš u teretanu moraš nešto početi uzimati, u suprotnom nisi nrmalan. :D
Složit ću se s tobom ovo svako ima svoje razloge i tu bi baš i trebalo da prestane ova rasprava jer je bezveze.
Mustang1

#11144 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

skafiskafsnjak wrote:
Raigor Stonehoof wrote:
Nek ga ne uzima 5 dana, ne mora vise ni dolaziti u teretanu - ispuhao je :D
Uzimam tek 2 dana, nisam pio nista ima i pola godine, prvo cu da se napusem pa da ispusem :oops:
skafiskafsnjak

#11145 Re: Teretana

Post by skafiskafsnjak »

drunken tiger wrote:Ja nakon 5 mjeseci bez treninga izgubim možda izgled mišića ali ne i snagu! .
Aj objasni ovu recenicu, sta ti znaci izgled misica ?

MIsic = snaga . Sto je veci misic, jaci si. JEdnostavno je .

Glavna hrana misica je protein kojeg jedes svakodnevno. TI ces i bez njega napredovati , ali sa njim je trening efikasniji . Nakon prestanka uzimanja proteina neces sigurno "ispuhati " , kao sto ti kazes. Sto vise treniras, veca je potreba za proteinom - misic je gladan. TOliku kolicinu je tesko prirodno unjeti, pa tu stupaju na snagu ovi sto kupimo .
A ako se ostavis treninga, ispuhati ces i ti koji ga ne uzimas . Ne mozes imati misice, a ne trenirati .
drunken tiger

#11146 Re: Teretana

Post by drunken tiger »

skafiskafsnjak wrote:
drunken tiger wrote:Ja nakon 5 mjeseci bez treninga izgubim možda izgled mišića ali ne i snagu! .
Aj objasni ovu recenicu, sta ti znaci izgled misica ?

MIsic = snaga . Sto je veci misic, jaci si. JEdnostavno je .

Glavna hrana misica je protein kojeg jedes svakodnevno. TI ces i bez njega napredovati , ali sa njim je trening efikasniji . Nakon prestanka uzimanja proteina neces sigurno "ispuhati " , kao sto ti kazes. Sto vise treniras, veca je potreba za proteinom - misic je gladan. TOliku kolicinu je tesko prirodno unjeti, pa tu stupaju na snagu ovi sto kupimo .
A ako se ostavis treninga, ispuhati ces i ti koji ga ne uzimas . Ne mozes imati misice, a ne trenirati .
Evo objasnit ću ti jednostavno na vratilu. Broj maksimalnih dizanja na vratilu mi ostane isti od zadnjeg treninga pa do prvog (nakon 5 mjeseci pauze) a recimo biceps mi ne izgleda kako je izgledao prije pauze, prsa isto ali snaga je tu. Isto kg dižem s benča kao i prije pauze. Jedino što izgubim je kondicija i taj "izgled mišića." Smatram da ti je pretpostavka velik mišić velika snaga pogrešna. Ali eto. Prema definiciji snage u fizici, netko je snažniji od drugoga ako jednaki rad izvrši za kraće vrijeme.
skafiskafsnjak

#11147 Re: Teretana

Post by skafiskafsnjak »

Vjerovatno si prije 5 mjeseci mogao i vise dizati , ali nisi .
Queen_of_hearts

#11148 Re: Teretana

Post by Queen_of_hearts »

Raigor Stonehoof wrote:
doce to s vremenom, i ja sam imao problema s tim na kad sam pocinjao. vjerovatno ti je jedna strana jaca od druge, kao sto je meni desna bila od lijeve. pa mi se na benchu vazda sipka naginjala nalijevo :D samo uvijek radi jednak broj ponavljanja za vjezbe koje se rade jednom rukom, izravnace :D se samo.
A dobro, logicno da je dominantna i jaca strana :D
Drzim se za sad blizu zida kad radim cucnjeve na jednoj nozi, i stvarno tesko uspjevam s istim brojem ponavljanja za lijevu stranu, al trudit cu se svojski....izravnat ce se, sto ti kazes vremenom :thumbup:

@drunken tiger- s vijacom fakat nemam problema, dio mi je rutine, mozda bude efekata nakon nekog vremena. :)
skafiskafsnjak

#11149 Re: Teretana

Post by skafiskafsnjak »

Queen_of_hearts wrote:
Raigor Stonehoof wrote:
A dobro, logicno da je dominantna i jaca strana :D
Drzim se za sad blizu zida kad radim cucnjeve na jednoj nozi, i stvarno tesko uspjevam s istim brojem ponavljanja za lijevu stranu, al trudit cu se svojski....izravnat ce se, sto ti kazes vremenom :thumbup:

@drunken tiger- s vijacom fakat nemam problema, dio mi je rutine, mozda bude efekata nakon nekog vremena. :)
Da li je pravilno ravnati se prema slabijoj ruci ?

Npr dizes onoliko koliko mozes lijevom.... kada slabija stigne jacu, tad isto radis ?
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#11150 Re: Teretana

Post by Leon16v »

Pa za vježbe leđa, kao sto su veslanje u pregibu, "motorka", potisak ramena stojeci, trebaju ti jake noge, bez toga si truba, što se tiče tih vjezbi.

A nervira me kad seljak ostavi znoj na klupi, a na 4-5 mjesta u teretani ima fino sprej za dezinfekciju i papir, al ne zna seljak šta je to.
Post Reply