insomnia78 wrote:Da je to pocelo jucer pa da vam i povjerujemo
Koja svjetska javnost, arapski imigranti mislis?
Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk
Baš vala
Likovi misle da ja opravdavam ubijanje i da sam cionista kada kažem da svijet naveliko simpatise Izrael, posebno u poređenju sa simpatijama koje gaje prema Palestini.
To malo zapadnjaka koji su podržavali Palestinu na FB profilima su to radili više radi toga da budu "alternativna struja", jer je to u jednom momentu postalo moderno... To ne znači da je iskreno podržavaju, i da bi joj pomogli da zatreba - to vam je otprilike kao ono kad ljudi na internetu "spašavaju tropske šume" a guzicu svaki put obrisu da dvije rolne toalet papira.
(objašnjavam dubinu podrške

)
Ja nisam ni Palestinac ni Jevrej, i mnogo vise me zanima cijena nafte i vrijednost dolara nego i jedni i drugi.
I još nešto, istorija je pokazala da mali narodi, koji nemaju zaleđe, ne mogu uspjeti u svojim namjerama upotrebom sile, već isključivo diplomatskim putem - kako kod da je taj put težak... Alternativa diplomatskom putu nikako ne može ispasti povoljna za Palestince!
Nije mi jasno kako oni to nisu do sada skontali - kao ni mnogi ovdje na forumu... O ovome se već pisalo ovdje, ali uzalud...
Mogu oni napadati, ali od tih napada nikakve koristi, samo će pogubiti glave, a da se pri tome niko neće na to okrenuti niti ih podržati - uzaludno izgubljeni životi...
Izrael NEĆE otvoriti Gazu bez da bude 100% siguran da oružje neće ulaziti, to znači totalno smirivanje tenzija i silazak Hamasa sa vlasti, jer se oni zaklinju na uništenje Izraela.
A Izraelu je svejedno, oni ovako ne gube ništa,
sasvim normalno žive, kuliraju i troše američke zalihe zastarjelog oružja - koje inače više košta da se pravilno uskladisti i rasformira, nego ovako da ga samo bace na nekog... - prave Amerima uslugu... (oni bi mogli tako unedogled, dok nebi sve sravnili sa zemljm)