HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
The Realist

#11126 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Ma kontam i ja ću se tako postaviti ako vidim da previše opada. Ali to meni i neće biti lako primjetiti, jer sve što radim može net podržati, jedino kod streamova možda primjetim, ili kada hoću nešto brzo skinuti, tada bih već reagovao.

Ranije sam pisao i to me nervira, zašto ne daju da ja odaberem 20mbps net, a ne 40, ili 60, jer em će mi to isporučiti, em ću manje platiti!?
Benq

#11127 Re: HS kablovska

Post by Benq »

Poenta je u tome sto oni na silu hoce da budu najbolji i da daju vece brzine neta u odnosu na HS , a problem je sto im te iste brzine ne moze infrastruktura izdrzat i sad belaj. Kao sto rece jedan njihov korisnik na forumu , sve je puno bolje i stabilnije radilo kad im je brzina bila 5Mb manja , a sad i oni koji placaju paket od 60Mbps dobiju max 30.

Sto se HS-a tice , bilo bi dobro da malo povecaju brzine neta :)
rizibizi

#11128 Re: HS kablovska

Post by rizibizi »

hvala na pitanju ci modul je obicna pcmcia kartica koja ne radi nista drugo do dekodira zakljucane kanale i nista vise zato sam i trazio pojasnjenje kako se koriste pvr i time shift opcije sa modulom.Da li je slika bolja ili losija je cisto subjektivno misljenje.Pouceni praksom sbb-a u susjednoj Srbiji ni pad meteora vecih dimenzija nece natjerati telemach da u svoj sistem kodiranja pusti ci modul jer im je koristenje stbova jedini nacin da se koliko toliko zastite od ilegalnih prikljucaka.Tako da se svi mi na glavu mozemo izvrnuti ali tesko da ce moduli ostati u upotrebi ako telemach sve preuzme.
supercali

#11129 Re: HS kablovska

Post by supercali »

rizi jesi koristio ikad modul?

jbt ides protiv modula kao da im ti nabavljas resivere
homega

#11130 Re: HS kablovska

Post by homega »

Benq wrote:Poenta je u tome sto oni na silu hoce da budu najbolji i da daju vece brzine neta u odnosu na HS , a problem je sto im te iste brzine ne moze infrastruktura izdrzat i sad belaj. Kao sto rece jedan njihov korisnik na forumu , sve je puno bolje i stabilnije radilo kad im je brzina bila 5Mb manja , a sad i oni koji placaju paket od 60Mbps dobiju max 30.

Kako se mjere stvarne brzine interneta? Kako i-provider može potvrditi isporuku deklarirane - ugovorene brzine?

Po zakonu o zaštiti potrošača, svaki davalac usluga obavezan je prikazati detaljan izvještaj o izvršenoj usluzi. Zašto u nas internet provideri ne poštuju ovaj zakon? Ko je nadležan za nadzor ovog zakona?
sabanss

#11131 Re: HS kablovska

Post by sabanss »

rizibizi wrote:Sta da ti kazem kad ti sve znas a ne da mi se vracati na pricu od prije par mjeseci kad niko nije dao konkretan argument zasto je CI modul bolji od STB-a a da nije prica znas nema kablova i znas koristi tuner od tv-a i direkt je uboden u tv.STB inace prvo ubodes hdmi kablom u frizider i to u onaj dio gdje je duboko, pa onda preko blendera u tv i to preko scarta u hdmi.

@Watcher kome treba Valentino Etno pored Granda?
CI je bolji jer je tuner na dobrom televizoru bolji od tunera u bilo kojem STB-u. U stvari ne radi se o tuneru jer je to standardno MPEG 2 ili 4 kodiranje vec o procesoru slike koji to isporucuje na sam ekran.

Ne znam da li ocekujes da iko povjeruje da Cisco zna napraviti bolje taj dio od Panasonica? Razlika je vidljiva i to se moze uvjeriti bilo ko ako nije corav.
supercali

#11132 Re: HS kablovska

Post by supercali »

I sasa matic zna da je modul bolji od resivera
rizibizi

#11133 Re: HS kablovska

Post by rizibizi »

supercali wrote:rizi jesi koristio ikad modul?

Neke tri godine ovaj HS-ov poslije toga presao na moja tv i albis stb razlika drasticna (jest da nije ista tehnologija ali kvalitet slike je definitivno bolji u odnosu na modul valjda sam ja corav pa mi je bolje od kako koristim stb moje tv). Ne idem protiv modula, nego ne treba ljude zavlaciti da ne ocekuju cuda kad cuda nece biti ako kod preuzimanja bude HS = Telemach i u tehnickom smislu.

@sabanss a sta ti mislis da cisco sam sebi pravi tunere pa ih ugradjuje u svoje stbove? I u iphone se ugradjuje apple-ov displej nikako samsungov, zato iphone ima puno bolji ekran od samsungovih galaxia.
rizibizi

#11134 Re: HS kablovska

Post by rizibizi »

supercali wrote:I sasa matic zna da je modul bolji od resivera
:thumbup: saasi maticu su dali pocasni modul u hs-u zato sto sasa zna da je modul totalno dominantniji od stb-a.
sabanss

#11135 Re: HS kablovska

Post by sabanss »

Ne govorim o tuneru, DVB-C je klasicni MPEG2 ili MPEG4 stream zavisno da li je HD signal ili ne. Problem po meni je u procesoru slike jer obicno imamo SD signal koji rezolucijom nije ni priblizno blizu rezoluciji televizije. Tu je procesor slike onaj koji pravi upscale.

Recimo, Samsung mi je po tom pitanju katastrofa. Ima neke cudne algoritme koji znaju razmrljati sliku... Nisam vidio Cisco STB ali niti jedan drugi koji sam vidio nije ni blizu samom TV-u tako da pretpostavljam da niti Cisco ne kupuje latest-greatest tehnologiju za nesto sto im nije core bussines.

Inace kvalitet SD signala je daleko bolji na MojojTV nego na kablovskim televizijama. Zasto je to tako - ne znam...
kakaljin

#11136 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

rizibizi wrote:

Neke tri godine ovaj HS-ov poslije toga presao na moja tv i albis stb razlika drasticna (jest da nije ista tehnologija ali kvalitet slike je definitivno bolji u odnosu na modul valjda sam ja corav pa mi je bolje od kako koristim stb moje tv). Ne idem protiv modula, nego ne treba ljude zavlaciti da ne ocekuju cuda kad cuda nece biti ako kod preuzimanja bude HS = Telemach i u tehnickom smislu.

@sabanss a sta ti mislis da cisco sam sebi pravi tunere pa ih ugradjuje u svoje stbove? I u iphone se ugradjuje apple-ov displej nikako samsungov, zato iphone ima puno bolji ekran od samsungovih galaxia.
Ja imam i moja tv i HS u stanu, i normalno je da je na moja tv bolja slika nego na HS-u bilo kako,

ali ovdje se govori o razlici tuner na tv-u i STB za kablovsku televiziju gdje je bolja slika sa tunera od tv-a nego sa stb-a.

nemoze se porediti kvalitet slike preko IP-a od moja tv i HS-a jer je nebo i zemlja, kada samo pogledam iste kanale na prvu se vidi razlika.
rizibizi

#11137 Re: HS kablovska

Post by rizibizi »

Ovdje se govori u razlici kvalitete slike sa ci modulom i telemachovim stb-om. Mozda sam corav ali ja tu razliku na istom tv-u nisam primjetio, s druge strane ako pricamo o razlici u kvaliteti slike izmedju CI modula i HS stb-ova onda ova prica stoji, sve je bolje od onih kineskih kontejnera.
Benq

#11138 Re: HS kablovska

Post by Benq »

homega wrote:
Benq wrote:Poenta je u tome sto oni na silu hoce da budu najbolji i da daju vece brzine neta u odnosu na HS , a problem je sto im te iste brzine ne moze infrastruktura izdrzat i sad belaj. Kao sto rece jedan njihov korisnik na forumu , sve je puno bolje i stabilnije radilo kad im je brzina bila 5Mb manja , a sad i oni koji placaju paket od 60Mbps dobiju max 30.

Kako se mjere stvarne brzine interneta? Kako i-provider može potvrditi isporuku deklarirane - ugovorene brzine?

Po zakonu o zaštiti potrošača, svaki davalac usluga obavezan je prikazati detaljan izvještaj o izvršenoj usluzi. Zašto u nas internet provideri ne poštuju ovaj zakon? Ko je nadležan za nadzor ovog zakona?
Evo drug link pa provjeris kolika ti je stvarna brzina , tri puta mjeri - jednom sijeci :D http://www.speedtest.net/

Zato sto smo mi ne uredjena drzava pa se kod nas moze kako se nekom digne , pa tako i moras platiti puni iznos racuna jer je "njihova" zadnja. Mogao si procitati na TM temi od korisnika "wwatra" to sve , otisao momak da preda opremu na salter TM-a , a oni ga odbili i rekli da ce poslati "tehnicara" da pogleda sta nije ok , a taj isti je bio vec 7 puta u njegovom stanu i nije mogao otkloniti kvar.
Maharadza

#11139 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

rizibizi wrote:

Malo offtopic ali te moram tu demantovati:

http://www.techradar.com/news/phone-and ... -4-1266447

:mrgreen:
rizibizi

#11140 Re: HS kablovska

Post by rizibizi »

GayPhone i PlasticPhone :zid:
garry69

#11141 Re: HS kablovska

Post by garry69 »

Hema TV u Totalu, racunajte da se preuzimanje desilo :wink:
Benq

#11142 Re: HS kablovska

Post by Benq »

garry69 wrote:Hema TV u Totalu, racunajte da se preuzimanje desilo :wink:
Sve dok se javno ne objavi da je to zavrseno i dok se u ponudi ne nadju TM paketi , nista ja ne vjerujem. Samo me zanima koji klinac reklamiraju jedni druge kad npr ja ne mogu uzeti sad paket od TM-a a korisnik sam HS-a i obratno.
emmir1

#11143 Re: HS kablovska

Post by emmir1 »

kloniran wrote:ima li neko pass za onaj tivi, zahebah se i ocistih cashe memoriju :sad:

play55
Astrix

#11144 Re: HS kablovska

Post by Astrix »

Koliko ja vidim nema više one aplikacije na playstore-u AK IPTV...
Maharadza

#11145 Re: HS kablovska

Post by Maharadza »

Astrix wrote:Koliko ja vidim nema više one aplikacije na playstore-u AK IPTV...
http://forum.klix.ba/tivi-ott-platforma ... #p10758902
Astrix

#11146 Re: HS kablovska

Post by Astrix »

Maharadza wrote:
Astrix wrote:Koliko ja vidim nema više one aplikacije na playstore-u AK IPTV...
http://forum.klix.ba/tivi-ott-platforma ... #p10758902
:thumbup:
laik1981

#11147 Re: HS kablovska

Post by laik1981 »

Zna li neko zasto HS ne ubaci Arena sport 5?
arelinho

#11148 Re: HS kablovska

Post by arelinho »

Ni vama ne rade Arene HD ?
MTV

#11149 Re: HS kablovska

Post by MTV »

laik1981 wrote:Zna li neko zasto HS ne ubaci Arena sport 5?
Niie dostupna za podrucje BH, imas na ovom sajtu www.tvviet.tv ides na prijava ukucas
Username: playtest
Pas: play55
A ovdje stave koja je sifra na fb stranici https://www.facebook.com/akiptv
Raigor Stonehoof

#11150 Re: HS kablovska

Post by Raigor Stonehoof »

MTV wrote:
laik1981 wrote:Zna li neko zasto HS ne ubaci Arena sport 5?
Niie dostupna za podrucje BH, imas na ovom sajtu http://www.tvviet.tv ides na prijava ukucas
Username: playtest
Pas: play55
A ovdje stave koja je sifra na fb stranici https://www.facebook.com/akiptv
pa sto onda utakmice nase lige ne prenose na nekom od kanala koji jesu dostupni, bog im pomogo
Locked