SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Don Zivconi

#11126 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Don Zivconi »

respo wrote:
kokuz_sa wrote:
respo wrote: pazi s autima je druga prica
zna se tablica
na cije je ime registrovano itd pa ako ne mozes vozaca kazni vlasnika (ako je u interesu njegovom da stiti vozaca)
ak onema tablica zna se marka i tip automobila itd itd pa se pronadje ko je vlasnik pa isto kazni vlasnika ako se ne moze vozac
dok je priznat ces malo teze saznati ko je ukrao torbicu
ne mora uvijek biti kriv lokalni lopov pa po njegovim ledjima
znam slucaj iz bg iz 90-ih
ukrade se neko luksuznije auto policija dodje kod jednog lika i kaze gdje je auto jer su znali da on jedini (a vjerovatno nije bio) zna otvoriti ta auta

nego odosmo mi daleko od crne hronike
opet ti kazem nije do policije i policajaca nego do direktive koje se policija mora pridrzavati..

a u vecini slucajeva ti lopovi ordiniraju na jednom mjesti u u 99% slucajeva se uhvate i sta onda bude odvedu ga u MUP zapisu i tuzilac kaze pustite ga vani..
pa tako imas likova koji su u 10 dana hapseni 7 puta da su obijali stanove
i samo mi kazi da je za to policija kriva
cekaj jesam rekao da je kriva?
nisam
nemoj mi stavljati rijeci u usta molim te
to je vec drugi dio price u sto ne bi isao sada mozda na drugoj temi neki drugi put

znam o cemu govoris
ja govorim samo situaciju stoji policajac pored i kaze ti nije moj domen ili reon ne mogu
koji klinac onda trazi platu i govori mala plata kad nema toliki obim posla
Upravo tako :mrgreen: odem da prijavim krađu aparata za gašenje požara (stanica Dobrinja), kaže lik meni prijavi stanici u Švrakinom :mrgreen: kažem ja eno ti likova nose aparat preko parka već danima operišu po haustorima :mrgreen: kaže opet samo ti u Švrakino odi (otiđi)....... Pa reko možeš li ih pozvati .... kaže da nema s cime :lol: :lol: :lol: :lol: živa istina (nisam smio reći da sam jednom dan prije šamar raspalio da me nebi uteftetio :lol: )

@Kokuz_sa
Samo da se ukljućim u raspravu o spremnosti policije koja im je na zavidnom nivou :lol: (ne odnosi se na jedinice specijalinih namjena :mrgreen: ). Hoću da kažem ako nisi sposoban pretrčati 100m nisi ni za policiju, nije potrebno da policajac koji reguliše saobraćaj trči za nekim lopovom ali isto tako neće uspjeti eskivirati kakvu budalu u autu :D također neće moći pružiti na vrijeme prvu pomoć unesrećenima koji su udaljeni od njega desetak metara itd.
Ako si ćorav na jedno oko ili nemaš ruku - nogu a voziš trolu, bus ili avion radi godina koje su ti preostale do penzije ili da bi uspio odhraniti porodicu mislim da to nije u redu jer bi porodice putnika mogle ostati bez hranitelja. Isto ovo je i sa policijom radi necije nesposobnosti neko može da ispašta mislim da je policiski posao jako odgovoran i tako bi se trebalo odnositi prema njemu baš poput ovih naših specijalaca kako ih narod zove ;-)
dzeno123

#11127 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by dzeno123 »

Creasy wrote:
dzeno123 wrote:
cappy_tempo wrote:creasy hoces prodati one pantalone sto nosite? :D
Imas ih kupiti u Army shopu u papagajci.

On hoce bas ove sto ja nosim, valjda da ih uokviri. :lol:
To je nesto drugo onda. :D
Creasy

#11128 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

Chmoljo wrote:
cappy_tempo wrote:

jel ovo fataju bicikliste na tour de france? :mrgreen:
ovako bih ja...

Image

:mrgreen:

A ja ovako:

Image

:D
rootba

#11129 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by rootba »

Creasy wrote:
Chmoljo wrote:
cappy_tempo wrote:

jel ovo fataju bicikliste na tour de france? :mrgreen:
ovako bih ja...

Image

:mrgreen:

A ja ovako:

Image

:D
sta vam je to ? bezze :D Ovako... :D :mrgreen: :D :lol:

Image
Creasy

#11130 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo Admira Veličanina

Demir Mešić i Ališan Hajriz uhvaćeni u unajmljenoj kući, a kod njih nađeni dva pištolja, puška i policijske motorole

Ališan (Sabita) Hajriz (25) i Demir (Hasana) Mešić (29) uhapšeni su jučer ujutro na području sarajevske općine Novi Grad u akciji specijalaca sarajevske policije.

Munjevit upad

U ranim jutarnjim satima u Vrbovskoj ulici najprije je opkoljena kuća, a zatim su munjevitom akcijom u kojoj su učestvovala četiri kombija do zuba naoružanih specijalaca uhapšene tri osobe, od kojih se dvije muške dovode u vezu s ubistvom Admira Veličanina iz Doboja, počinjenog proteklog vikenda.

Da oprez i pojačane snage nisu bile bez povoda, pokazao je pretres iznajmljene kuće u kojoj su pronađeni dva pištolja, puška, te policijske radiostanice s aktuelnim frekvencijama. Hapšenje su izveli pripadnici Specijalne policije MUP-a Kantona Sarajevo i pripadnici Interventnog voda Treće policijske uprave. S uhapšenima je u društvu bila i ženska osoba, koja je također privedena, najprije u MUP KS, a potom i u MUP ZDK u Zenici.

Nezvanično saznajemo da je Hajriz Dobojlija, a Mešić (rođen u Somboru, Srbija) je živio na relaciji Zenica - Teslić. Kad su oko podneva dovezeni u MUP ZDK, da bi se izbjegla naša ekipa, Hajriz je sproveden kroz bočni ulaz u skladište, a potom u pritvorsku jedinicu, dok je Mešić, kad je primijećen naš fotoreporter, odveden okolo u drugi dio zgrade. Treća dovedena osoba, žena, čije podatke nismo dobili, stajala je cijelo vrijeme uz vozilo sa specijalcima, koji su je potom sproveli u zgradu PU Zenica.

- Postojale su indicije da se ova ekipa, uz još neke saradnike, može dovesti u vezu s ubistvom. Izvršene su operativne provjere i locirane su tri tačke, iznajmljena kuća u Sarajevu te stanovi u Konjicu i Mostaru. Praćenjem je ustanovljeno gdje su, ali je udareno na sve tri lokacije. Sada predstoji niz vještačenja tragova iz Veličaninovog "audija TT" kao i drugih tragova, da bi se zadokumentirao cijeli slučaj. Osim ovog, njih dvojica se dovode u vezu s petnaestak razbojničkih krađa, a tokom istrage i saslušanja vidjet ćemo koliko će policija uspjeti zadokumentirati i predati Tužilaštvu - kaže naš izvor iz policije.

Iznenada nestali

Ališan Hajriz i Demir Mešić su višestruki povratnici u vršenju kriminala. Još 2007. godine s Nerminom i Vahidom Sadrijom učestvovali su u oružanoj pljački u Nemili, a tada je Mešić ranjen pobjegao policiji preko rijeke Bosne. Ališan je neposredno prije pljačke izašao iz maloljetničkog zatvora u trajanju od četiri godine, dok je Demir i pucao na policiju, koja je uzvratila. Mešić se tada krio kod Nermina Sadrije u Kovanićima kod Zenice, nakon što je pobjegao iz KPZ-a Foča. Odatle su krenuli u novo razbojništvo. Mešić je hapšen i kasnije u Hercegovini, nakon što je ukradenu telad pokušao prošvercovati u gepeku "passata". Hajriz je hapšen i prije dvije godine zbog krađe nekoliko automobila u Zenici, a Mešić zbog niza djela u Tesliću i Doboju.

- Slijedi mukotrpan proces dokazivanja, ali broj od petnaest do dvadeset osoba koje su dovođene u vezu s Veličaninom tih dana sužen je na ovu dvojicu, koji su iznenada nestali sa svojih stalnih adresa, baš u vrijeme Veličaninovog ubistva - kažu u policiji.

Veličanin: Ubijen vezan

U subotu su lovci u lokalnom potoku Pepelarska rijeka kod Žepča našli ustrijeljenog i vezanog Admira Veličanina. Obdukcijom je utvrđeno da je ubijen dan ranije, a njegov "audi TT" primijećen je u Donjoj Golubinji (Žepče) kada su ga dvojica muškarca pokušavala zapaliti i prikriti tragove.

Prijatelji na Facebooku

Zanimljivo je da je Mešić početkom godine otvorio profil na društvenoj mreži Facebook, na kojoj nije postavljao fotografije, a imao je samo četvoricu prijatelja. Jedan od njegovih prijatelja prije samog ubistva postao je upravo Veličanin, dok je Mešić svoje mjesto rođenja i boravka promijenio u Teslić.
cappy_tempo

#11131 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

bas je zanimljivo sto nije imo profil na facebooku. zbog toga treba dobiti 5 godina zatvora :D
Gray

#11132 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Gray »

E bas bi volio da vidim snimak tog hapsenja :D
quasar

#11133 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by quasar »

Jel ovo policija prati FB?
Odnosno "interesantna" imena i njihove profile?
Bio bih ugodno iznenadjen.
Creasy?
karanana

#11134 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

pa ako prate ovakve forume, vjerujem da im je onda i facebook interesantan.
Creasy

#11135 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

quasar wrote:Jel ovo policija prati FB?
Odnosno "interesantna" imena i njihove profile?
Bio bih ugodno iznenadjen.
Creasy?

Policija (FBI) je i napravila FB. :D
Pasiflora

#11136 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pasiflora »

Creasy wrote:Budu ponekad fizicke provjere, ali se tu nekim starijim (i gojaznijim) policajcima progleda kroz prste... Medjutim, ne smatram da svi policajci moraju biti u top formi. Ima nekih koji mogu da rade po saobracaju, neki da rade obezbjedjenja ili administrativne poslove, a vala ima i nas sto mozemo trcati za lopovom cijeli dan ako treba. :D
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: za boldirano
Mislim da bi fizicke provjere trebale biti redovne - kao sto su nekada bile (pogotovo za specificna znaimanja tipa pilot, policajac...), ali ti znas kakva vam je sistematizacija i zasto se nekim "
starijim (i gojaznijim) policajcima progleda kroz prste... " :roll:
U svakom slucaju sretno ti na poslu i nemoj IH stediti ;-)
Creasy

#11137 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

sitno wrote:
Creasy wrote:Budu ponekad fizicke provjere, ali se tu nekim starijim (i gojaznijim) policajcima progleda kroz prste... Medjutim, ne smatram da svi policajci moraju biti u top formi. Ima nekih koji mogu da rade po saobracaju, neki da rade obezbjedjenja ili administrativne poslove, a vala ima i nas sto mozemo trcati za lopovom cijeli dan ako treba. :D
Mislim da bi fizicke provjere trebale biti redovne - kao sto su nekada bile (pogotovo za specificna znaimanja tipa pilot, policajac...), ali ti znas kakva vam je sistematizacija i zasto se nekim "

Hvala, jos kad bi IH sud zatvarao, a i gradjani bolje saradjivali, uskoro ne bismo imali sta raditi. :D
cappy_tempo

#11138 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

creasy ako te slucajevi x kad ufate mahni jednom i poseban selam za forum sa-x :mrgreen:
Creasy

#11139 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

cappy_tempo wrote:creasy ako te slucajevi x kad ufate mahni jednom i poseban selam za forum sa-x :mrgreen:

Jes, pa da me sacekate pred zgradom u 3 ujutru... :D
cappy_tempo

#11140 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

ma u pola 4 ba :mrgreen: ,a ja se odma ogradjujem ako ti sta bude :mrgreen:
drndalo

#11141 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by drndalo »

Creasy wrote:Hvala, jos kad bi IH sud zatvarao, a i gradjani bolje saradjivali, uskoro ne bismo imali sta raditi. :D
E *ebi ga, ja ne mogu bolje...Kad god koga vidim da radi ozbiljan zijan ja nazovem...

A moja ponuda za volontiranje do 3x mjesecno kao ispomoc stoji... Ako nista drugo, kazni za pogresno parkiranje bih nastancao k'o u prici... :lol:
Creasy

#11142 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

drndalo wrote:
Creasy wrote:Hvala, jos kad bi IH sud zatvarao, a i gradjani bolje saradjivali, uskoro ne bismo imali sta raditi. :D
E *ebi ga, ja ne mogu bolje...Kad god koga vidim da radi ozbiljan zijan ja nazovem...

A moja ponuda za volontiranje do 3x mjesecno kao ispomoc stoji... Ako nista drugo, kazni za pogresno parkiranje bih nastancao k'o u prici... :lol:

E pa ni ja ne mogu bolje... U tome i jeste poenta, kad bi vecina radila svoj posao ili obavljala gradjansku duznost kao ti i ja, bili bi k'o Svica. :D
Tercius

#11143 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Tercius »

Creasy wrote:
drndalo wrote:

E pa ni ja ne mogu bolje... U tome i jeste poenta, kad bi vecina radila svoj posao ili obavljala gradjansku duznost kao ti i ja, bili bi k'o Svica. :D

@Creasy samo za tebe i nema labavo :D

DaysleepeR

#11144 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DaysleepeR »

zanimljiv timeline nedjela i hapšenja ove ekipa koja je uhapšena što opet povlači staru raspravu o puštanju na slobodu ljudi koji počine teška djela, kao što je oružana pljačka...

inače Creasy, za facebook se kaže da ga je izmislila CIA, a ne FBI jer to i nije domen FBI-a :D
Gray

#11145 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Gray »

Creasy wrote:
sitno wrote:

Hvala, jos kad bi IH sud zatvarao, a i gradjani bolje saradjivali, uskoro ne bismo imali sta raditi. :D

U tom grmu leži zec, o tome sam i ja govorio. Građani bi više sarađivali kada bi imali više povjerenja u policiju, a imali bi više povjerenja u policiju da je policija reprezentantivnija (da je ljepše obučena, u boljoj formi, kulturnija, profesionalnija itd). ;)
kokuz_sa

#11146 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kokuz_sa »

DaysleepeR wrote:
inače Creasy, za facebook se kaže da ga je izmislila CIA, a ne FBI jer to i nije domen FBI-a :D
al nadzor nad njim vrsi NSA :D
DaysleepeR

#11147 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DaysleepeR »

što se tiče novih uniformi, može njih Armani dizajnirat, džaba kad njih seljak ne zna nosit kako treba, i nema fizičku građu za nju...

i Armani košulja se može "razdrljit'" i ne znam kakva kapa nosit seljački
muha_sa

#11148 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by muha_sa »

Gray wrote:

U tom grmu leži zec, o tome sam i ja govorio. Građani bi više sarađivali kada bi imali više povjerenja u policiju, a imali bi više povjerenja u policiju da je policija reprezentantivnija (da je ljepše obučena, u boljoj formi, kulturnija, profesionalnija itd). ;)
sve to stoji al :-) jesmol se kad pitali imal kakve u nama falinke :? pored policiju Swedske i našu policiju je neuporedivo neuporedivoooooooo :D nije ni kod njih to od juce vec generacijama i generacijama u jednom sistemu --veoma uredjenom sistemu koji odgaja od malih nogu--što u kuci-što u dagesu--jel se tako kaže :lol: pa od škole i nadalje.nema ono nit ce nekom na um past-jarane stipu me matere ti necu više nikad a jaran veli-hajd al drugi put laganini :D
eh sad da se vratim na vaspitnu metodu koja se meni najviše svidjela i mislim da je najdjelotvornija-nema fule :lol: po djepu i novcaniku-pa stisni ne plati kaznu--nema te na mapi--gdje god pokucaš pita te--halooo-šta bi s one kazne :lol:
-hajd nemoj ubacit 5.kruna u parking automat a ostavi auto--možeš imat ludu srecu da ti ne zakace kaznu al ceš platit jer neceš ic na rizik.
-mene policija fino i kulturno zaustavila--ja znam 3-4. rijeci swedCkog-ko kad sam poliglot :lol: sreca pa je kcerka bila sa mnom te mi prevodila--nit su mi tražili vozacku nit kakav papir-samo dali da pušem balon-oni zapikali dan kad ce sve redom kontrolisat :D ja fino napuho-on pogledo i nasmješio se i saceko da mu ja kažem na tecnom sweCkom taksu mike i vozdra :lol:
-tamo za 3.mjeseca svakodnevne vožnje ni jednom nisam cuo da i jedno auto sirenu ima a jednom sam cak bio prvi na semaforu i nisam kreno na zeleno vec mi se opet upalilo crveno--niko iza mene nije ni blicno a kamli zasviro.
-pitanje-- šta bi se desilo kod nas da ne krenem odmah na žuto :?: :lol:
Creasy

#11149 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

Tercius wrote:
Creasy wrote:
drndalo wrote: E *ebi ga, ja ne mogu bolje...Kad god koga vidim da radi ozbiljan zijan ja nazovem...

@Creasy samo za tebe i nema labavo :D

:lol:

Dje me nadje! :D
Creasy

#11150 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

DaysleepeR wrote:zanimljiv timeline nedjela i hapšenja ove ekipa koja je uhapšena što opet povlači staru raspravu o puštanju na slobodu ljudi koji počine teška djela, kao što je oružana pljačka...

Ma znam da je neka policija, a mislio sam da je FBI jer se slicno pise kao FB. :D
Locked