I za sve je kriv Unai Emery. Majke mi, on je meni trener kojeg bi ja uvijek volio imat kao pomocnika. Njegovi takticki savjeti su odlicni, ali opet mu fali nesto kad vodi ekipu. Volio bih da popravi te druge aspekte sem taktike i da se jednom okusa sa najboljim igracima.skenderija04 wrote: Naravno. Jako je tesko uvezati dvije sezone na isti fol. Barcu sad pritisnu na 3/4 terena , i izgleda da je igranka sa Fabregasom umjesto Guardiolina 3 naprijed provaljena. A uvijek je lakse rasturiti nego graditi.
Real Madrid C.F.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
fixer
#11126 Re: Real Madrid C.F.
- ruud
#11127 Re: Real Madrid C.F.
Kad kazem napadaci, mislim na Karima i Pipitu, CR nije klasican spic, nego krilo.505sCrtom wrote:napad je los bio. ali i ronaldo je dio tog napada, ne? ja mislim da je on morao napraviti puno vise. u drugom poluvremenu, nevidljiv. xabi je bio odlican ali ga je na kraju mourinho morao zamijeniti. nije mogao meda vise. znaci, pepe nije bio takticka izmjena.ruud wrote:Ma mrtvi napadaci, ne zna se ko je gori, mozda malo zivlji Pipita, al nista posebno... Kakav si ti napadac kad se na tebi ne napravi nijedan faul? Bezopasan.
Ozil poceo fino, dobre lopte dijelio, Rafaela vrtio ko na ringišpilu,
al kad je najpotrebnije bilo, nista, dobro neko rece trom i neodlucan,
i to u 2-3 situacije kad je komotno mogao pucat iz prve, a on pelja...![]()
I Mou me iznervirao, ubacuje kepeca Modrica, umjesto Callejona, umjesto Di Marie,
a onda i Pepea umjesto Xabija, malo da pojaca odbranu, a veza i napad ostaše bezidejni...
Ali Xabi i Ronaldo večerasRonaldo dokazao da dolazi sa planete, s koje Mekki Torabi prima energiju... ZVIJER !
Biće tešku na OT-u, naročito zbog teškog rasporeda prije revanša, u 10 dana dvije tekme s Barcom, Kup pa Liga,
pa onda revanš.
modric je usao da unese malo kreativnosti u sredinu. callejon ne bi imao prostora veceras. moje skromno misljenje.
nije 10 dana nego 7?
Modric, sta je to on kreativno uradio ? Callejon je isto krilo kao i Di Maria, pa je logicnije da udje on nego CMF.
A pri kad je Xabi izlazio, jer je uradio svoj posao
nije 7 nego 8 dana
- skenderija04
#11128 Re: Real Madrid C.F.
Dobar je Unai. Problem je sto nema ime, a za veliku klupu se trazi nesto vise od taktike. Valjda ce vremenom doci u veliki klub koji ce imati strpljenja. Meni se svidja.fixer wrote:I za sve je kriv Unai Emery. Majke mi, on je meni trener kojeg bi ja uvijek volio imat kao pomocnika. Njegovi takticki savjeti su odlicni, ali opet mu fali nesto kad vodi ekipu. Volio bih da popravi te druge aspekte sem taktike i da se jednom okusa sa najboljim igracima.skenderija04 wrote: Naravno. Jako je tesko uvezati dvije sezone na isti fol. Barcu sad pritisnu na 3/4 terena , i izgleda da je igranka sa Fabregasom umjesto Guardiolina 3 naprijed provaljena. A uvijek je lakse rasturiti nego graditi.
- DonVito
#11129 Re: Real Madrid C.F.
Nego sta sve izvuce De Gea

-
fixer
#11130 Re: Real Madrid C.F.
Isao je na fazon kao protiv Barce. Ozil je protiv Barcelone proigrao tek kad ga je izvukao na krilo. Nadao se tome i sad. Callejon nije dobar izbor jer se ove godine prepada prilika. Sjeti se protiv Barcelone. Trazi se sut, a on je u korner izbaci.ruud wrote:
Kad kazem napadaci, mislim na Karima i Pipitu, CR nije klasican spic, nego krilo.
Modric, sta je to on kreativno uradio ? Callejon je isto krilo kao i Di Maria, pa je logicnije da udje on nego CMF.
A pri kad je Xabi izlazio, jer je uradio svoj posaoa nije vise mogao, zbog ozlijede, onda je trebao ili Luka ili Essien, ili eto opet recimo Pepe, ali umjesto krila Di Marie, logicnije je da udje drugi Maria, Jose Bueno...
nije 7 nego 8 dana
- ruud
#11131 Re: Real Madrid C.F.
Trazio se sut i Ozila pa je u 2-3 navrata nesto peljao i na kraju... nista !
Edit : Kad se vec trazila kreativnost, Kaka' je bio tu, kakav crni Luka
Edit : Kad se vec trazila kreativnost, Kaka' je bio tu, kakav crni Luka
Last edited by ruud on 13/02/2013 23:58, edited 1 time in total.
-
fixer
#11132 Re: Real Madrid C.F.
On je prvi zaigrao Barci presing i Madridu presing na Xabi-a. Kasnije su svi njega kopirali. Dobro razmislja, a svi govore da je fanatik za taktiku.skenderija04 wrote:Dobar je Unai. Problem je sto nema ime, a za veliku klupu se trazi nesto vise od taktike. Valjda ce vremenom doci u veliki klub koji ce imati strpljenja. Meni se svidja.fixer wrote:I za sve je kriv Unai Emery. Majke mi, on je meni trener kojeg bi ja uvijek volio imat kao pomocnika. Njegovi takticki savjeti su odlicni, ali opet mu fali nesto kad vodi ekipu. Volio bih da popravi te druge aspekte sem taktike i da se jednom okusa sa najboljim igracima.skenderija04 wrote: Naravno. Jako je tesko uvezati dvije sezone na isti fol. Barcu sad pritisnu na 3/4 terena , i izgleda da je igranka sa Fabregasom umjesto Guardiolina 3 naprijed provaljena. A uvijek je lakse rasturiti nego graditi.
-
fixer
#11133 Re: Real Madrid C.F.
Ali je Ozil drugi igrac ekipe. U njega se ima povjerenja. On je dosta ovakvih odgovornih utakmica za Real vec odigrao.ruud wrote:Trazio se sut i Ozila pa je u 2-3 navrata nesto peljao i na kraju... nista !
-
Kontra__
#11134 Re: Real Madrid C.F.
Da pocne vise sutati kad vec ima priliku a ne samo kontati kako da uposli saigraca, posto bi jos veca zvijer!
Nekad ne valja biti ne previse nesebican!
-
5 0 5
#11135 Re: Real Madrid C.F.
sta se ljutis odmah. ok. kako ti kazes. ne znam sta je u mourinhovoj glavi.ruud wrote: Kad kazem napadaci, mislim na Karima i Pipitu, CR nije klasican spic, nego krilo.
A pri kad je Xabi izlazio, jer je uradio svoj posaoa nije vise mogao, zbog ozlijede, onda je trebao ili Luka ili Essien, ili eto opet recimo Pepe, ali umjesto krila Di Marie, logicnije je da udje drugi Maria, Jose Bueno...
nije 7 nego 8 dana
modric nije nista napravio, slazem se. a valjda je trebao. sta ja znam. nije ga mourinho uveo da pravi faulove. znam gdje igra ronaldo, ali zar on nije veceras dao gol sa pozicije napadaca? hocu reci, ja ga racunam u prvoj liniji.
modric je vec bio unutra kada je xabi izasao?
- skenderija04
#11136 Re: Real Madrid C.F.
Jeste ali danas je promijenio trri pozicije. Zadnjih 15 minuta nije mogao da hoda. Pomagao je na sredini, igrao na obje strane i udvajao u odbrani.Kontra__ wrote:Da pocne vise sutati kad vec ima priliku a ne samo kontati kako da uposli saigraca, posto bi jos veca zvijer!![]()
- ultima_palabra
#11137 Re: Real Madrid C.F.
A što Unaija spominjete?
-
5 0 5
- ruud
#11139 Re: Real Madrid C.F.
ne znam iz cega ti zakljuci da sam ljut505sCrtom wrote:sta se ljutis odmah. ok. kako ti kazes. ne znam sta je u mourinhovoj glavi.ruud wrote: Kad kazem napadaci, mislim na Karima i Pipitu, CR nije klasican spic, nego krilo.
nije 7 nego 8 dana
modric nije nista napravio, slazem se. a valjda je trebao. sta ja znam. nije ga mourinho uveo da pravi faulove. znam gdje igra ronaldo, ali zar on nije veceras dao gol sa pozicije napadaca? hocu reci, ja ga racunam u prvoj liniji.
modric je vec bio unutra kada je xabi izasao?
pa dao je sinoc Rami go s mjesta napadaca, a stoper je, kakva je to logika
Modric jeste bio unutra, kad je Xabi izasao, a ja sam napisao,
da je Callejon trebao uci umjesto Di Marie, a Modric poslije umjesto Xabija,
ili eventualno Pepe, Essien...
Mada bi ja najradije Kaku ubacio
Last edited by ruud on 14/02/2013 00:12, edited 1 time in total.
- skenderija04
#11140 Re: Real Madrid C.F.
On je prvi na Bernabeu postavio ovako nesto prosle godine (0:0)ultima_palabra wrote:A što Unaija spominjete?
PD.
Je li to mou optuzio Ramosa za gol?
-
5 0 5
#11141 Re: Real Madrid C.F.
@ruud: hajd' dobro onda. jesi vidio, bio ti je ruud na tekmi.
-
5 0 5
#11143 Re: Real Madrid C.F.
prije utakmice je rekao, da misli da ce madrid uzeti.
- Logovan
#11144 Re: Real Madrid C.F.
Mislim da je navijao za oba kluba, sumnjam da je bio na nečijoj strani.
- dusa_raskopuša
#11145 Re: Real Madrid C.F.
_terminaš_ wrote:Mislim da je navijao za oba kluba, sumnjam da je bio na nečijoj strani.
Bas kao ti.
- Logovan
#11146 Re: Real Madrid C.F.
Znaš ti.dusa_raskopuša wrote:_terminaš_ wrote:Mislim da je navijao za oba kluba, sumnjam da je bio na nečijoj strani.
Bas kao ti.
- Bosanski_hibrid
#11147 Re: Real Madrid C.F.
Nekako mi se čini da nakon večerašnje tekme šanse za eventualni el classico u LP su se stanjile. 
- dakine
#11148 Re: Real Madrid C.F.
mislim da je dosao da odgleda fudbalski spektakl sa puno golova i dobrog nogometadusa_raskopuša wrote:_terminaš_ wrote:Mislim da je navijao za oba kluba, sumnjam da je bio na nečijoj strani.
Bas kao ti.
- DonVito
#11149 Re: Real Madrid C.F.
Cini mi se da je ovo Alkorta ex. igrac Real Madrida 90tih i Paco Jemez
sadasnji trener Raya.V... izgleda je Paco snimao igru Reala jer upravo u nedalju oni gostuju na Bernabeu
pri tome malo bio zaduzen da i on mase zastavicom...

:

:
-
sumirprimus
#11150 Re: Real Madrid C.F.
Da...skenderija04 wrote:On je prvi na Bernabeu postavio ovako nesto prosle godine (0:0)ultima_palabra wrote:A što Unaija spominjete?
PD.
Je li to mou optuzio Ramosa za gol?
a golman,krenu pa stade,ramos pogleda,krenu,stade... neuigranost...„To je bila individualna pogreška. Mi uvježbavamo takve situacije, studiramo protivnika, gledamo videa kako bismo uočili njihova kretanja, no ako gubimo individualne duele, teško možemo završiti utakmicu bez primljenog pogotka“, kazao je Mourinho.