FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Altsa

#11126 Re: FC Barcelona

Post by Altsa »

Vertig0 wrote:E sta sve neces procitati ovdje. Cuj sad ljude nervira i sto se dodaju i sto toliko dominiraju svaku tekmu pa imaju 60% posjed :lol:
Covjece fudbal je timska igra, jedna ekipa se sastoji od 11 igraca. Ako ne volis timske sportove bujrum gledaj tenis ili nesto drugo.
Barcelonina igra se zasniva na sitnim pasovima, utrcavanjima u prazan prostor, pletenje mreze oko protivnickog 16erca dok ne nadju neku supljinu. Jednostavno to im je filozofija igre, i zbog toga su najbolji na svijetu sve ove godine. Ako ti se ne gleda, ne moras niti te ko tjera da pises na temi.
sta treba da budem zaluden ovom kretenskom igrom barselone...i odakle tebi pravo da meni zabranjujes da komentarisem igru jedne moronske ekipe...sta ti odgovara ? da se samo hvalospjevi pisu o barseloni...e malo si se zajebao :D...mene ne zanima pletenje mreze oko protivnickog sesnesterca :lol: taktika koju navodis ....ja hocu da gledam utakmicu koja mi nece dosaditi nakon 15 minuta igre sto se u zadnje vrijeme non-stop desava kada igra barselona :dance:
Last edited by Altsa on 04/04/2012 10:39, edited 1 time in total.
erik2

#11127 Re: FC Barcelona

Post by erik2 »

Pique je zadobio lakšu povredu butnog mišića i možda već u narednom kolu protiv Zaragoze bude spreman za igru!
erik2

#11128 Re: FC Barcelona

Post by erik2 »

Altsa wrote:
Vertig0 wrote:E sta sve neces procitati ovdje. Cuj sad ljude nervira i sto se dodaju i sto toliko dominiraju svaku tekmu pa imaju 60% posjed :lol:
Covjece fudbal je timska igra, jedna ekipa se sastoji od 11 igraca. Ako ne volis timske sportove bujrum gledaj tenis ili nesto drugo.
Barcelonina igra se zasniva na sitnim pasovima, utrcavanjima u prazan prostor, pletenje mreze oko protivnickog 16erca dok ne nadju neku supljinu. Jednostavno to im je filozofija igre, i zbog toga su najbolji na svijetu sve ove godine. Ako ti se ne gleda, ne moras niti te ko tjera da pises na temi.
sta treba da budem zaluden ovom kretenskom igrom barselone...i odakle tebi pravo da meni zabranjujes da komentarisem igru jedne moronske ekipe...sta ti odgovara ? da se samo hvalospjevi pisu o barseloni...e malo si se zajebao :D
http://www.youtube.com/watch?v=cScvfL2TpsA 8-)
Vertig0

#11129 Re: FC Barcelona

Post by Vertig0 »

Prvo niko ti ne zabranjuje, procitaj dobro sta sam napisao. Ako te toliko nervira to zasto gledas i zzasto pises na temi.
Ja ne idem na teme drugih timova da tamo nesto serem jer me ne zanima i nemam kompleks kao sto ga ti imas.
Druga stvar, kao sto sam napisao fudbal je timski sport koji se zasniva na pasovima i to je poenta svega. Zato bolje preispitaj prvo sebe razumijes li fudbal.
Ako drzanje 70% lopte u posjedu protiv Real Madrida nije demonstracija sile onda ne znam sta je. Mnoge ekipe ne bi rukama mogli toliko cuvati loptu.
Haj razligu ako je "kretenski i "mornoski" sve sto znas reci. :run:
Vertig0

#11130 Re: FC Barcelona

Post by Vertig0 »

Altsa wrote:
sta treba da budem zaluden ovom kretenskom igrom barselone...i odakle tebi pravo da meni zabranjujes da komentarisem igru jedne moronske ekipe...sta ti odgovara ? da se samo hvalospjevi pisu o barseloni...e malo si se zajebao :D...mene ne zanima pletenje mreze oko protivnickog sesnesterca :lol: taktika koju navodis ....ja hocu da gledam utakmicu koja mi nece dosaditi nakon 15 minuta igre sto se u zadnje vrijeme non-stop desava kada igra barselona :dance:
Pa onda nemoj ni gledati, niko te ne tjera. Pusti nas neznalice koji ne razumijemo fudbal da uzivamo !
Dobro si to napisao Barselona :dance:
Edit: i pravo je cudo da se svi treneri i strucnjaci dive ovoj igri i usporedjuju se sa Barselonom, ako to sto oni rade nije fudbal.
Zato su takvi kao ti tu, da nam otvore oci. Hvala ti :roll:
Charuga
Globalni moderator

#11131 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Altsa wrote:
Plavih_11 wrote:
Altsa wrote:barselona je sa svojim sistemom i nacinom igre postala tako dosadan i iritantan tim da je to za popizdit...jednostavno su ne gledljivi...
Jednostavno rjesenje za to je da ih ne gledas i naravno ne komentarises njihovu igru. Uvijek ima neka druga utakmica ... ;-)
to isto vazi i za tebe...ako se useres u ghace od dragosti kad ih gledas kako se dodaju po 5 minuta onda imas veliki problem u glavi i ne razumijes nogomet ili ti fudbal...njima je to mozda merak ali meni se gadi ta igra...ndam se da ce ih neko sjebat na putu do finala
Ociju ti hajd mi samo nadji gdje sam rekao nesto ovako. Meni sta se ne svidja to i ne gledam a sta ne gledam to i ne komentarisem. Jeli se meni svidja igra Barse i jeli se "userem od dragosti" ne znas i nemoj lupati bezveze.
Obuca9

#11132 Re: FC Barcelona

Post by Obuca9 »

veljaca wrote:Milan nije imao srece u izvlacenju parova . Da je izvukao bilo koga drugoga od preostalih sest cetvrtfinalista - imao bi dobre sanse za prolazak dalje .....
Kakav Milan, ispali su od drugoplasiranog tima Primere. Šta bi im tek uradili oni što su ubjedljivo prvi na tabeli u Španiji...
Charuga
Globalni moderator

#11133 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Obuca9 wrote:
veljaca wrote:Milan nije imao srece u izvlacenju parova . Da je izvukao bilo koga drugoga od preostalih sest cetvrtfinalista - imao bi dobre sanse za prolazak dalje .....
Kakav Milan, ispali su od drugoplasiranog tima Primere. Šta bi im tek uradili oni što su ubjedljivo prvi na tabeli u Španiji...
Oni bi im uvalili petaka ...
19samir92

#11134 Re: FC Barcelona

Post by 19samir92 »

da li je ovo dovoljno da se rasprava zavrsi, u 100 minuti

http://www.youtube.com/watch?v=nAnE7jHw ... r_embedded
sumirprimus

#11135 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

"Povukao sam kako bi ga maknuo s puta jer me blokirao. Ni jedan se igrač nije bunio", rekao je 36-godišnji branič pa prokomentirao utakmicu: "U dvije utakmice smo pokazali da se Barcelona može svladati. Ali oni imaju Messija koji je poseban igrač. Mislim da nije sramota što nas je porazila jedna od najboljih momčadi na svijetu", rekao je Nesta.

`naći sto reci... frajer je u iluziji zescoj,,,prvo,zaboravlja konstantno povlacenje za dres,jasna namjera da bi onemogucio kretanje,protivnickom igracu u sesnaestercu,al na stranu i to... u 4 tekme,isu ih ni jednom pobijedili,nego su izvukli dva iksa, i dvaput izgubili,znaci od mogucih 12 osvojili 2 boga,a barca osam, i oni pokazali,da se barca moze svladati... :lol: :lol:
pa grohotom,grohotom... :dance: :dance:
Da Hood

#11136 Re: FC Barcelona

Post by Da Hood »

Demolirani su,kratko i jasno.Oba penala cista,to sto je nekom cudno da sudija svira 2 penala za ekipu u ovoj fazi takmicenja me bole brige.Oni nisu imali sanse da prodju Barsu,onu su to samo mislili.Statistika je u ovom slucaju nemilosrdna prema Milanu.
5 0 5

#11137 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Parachuting into Defence: The Busquets Role

notbottomline.wordpress.com

Image
sef_mafije

#11138 Re: FC Barcelona

Post by sef_mafije »

ovo je sramota kako prodje barca

neki od komentara sa klix.ba

04.04.2012. u 10:00
Sa ovoliko nepravde i GOŠK bi igrao u finalu Lige prvaka.

Barça je veceras izgubila dosta simpatizanata
Polako cemo je poceti zvati Farça
pakica_

#11139 Re: FC Barcelona

Post by pakica_ »

oridjidji wrote:Barseloni ne treba padavičarstvo da bi bila šampion Evrope. Jesu najbolja ekipa u Evropi, al jbg previše je u ovakvoj utakmici, svirati onakva dva penala u rasponu manjem od pola sata. I Arsenal su onda slomili krajnje sumnjivim penalom koji je na kraju doveo do toga da Barsa prođe dalje, kao i karton Persiju. Svi zaboravljaju Orebra, Busaku, onoga hadalja što je za nagradu nakon Portugal - BIH, dobio da sudi Milan - Barsa na San Siru, pa i onaj smješni penal na Ćaviju.

Mrzim to što ovo ma koliko bilo slučajno, ružno izgleda, baca mrlju na Barselonu.

Draže bi mi bilo da su ih nabili 5-0 i da su golovi bili plodovi Milanovih grešaka, od toga što su ih dobili nočas ovako kako su ih dobili. Pucati bruku puta na go, a dati samo jedan go iz igre nije nešto ćime se Barsa može hvaliti. Oni jesu nočas rasturili Milan, svaka im čast, ali jbg lakše ti ide kada ti sudija onakve penale da i to treba biti jasno svakome navijacu Barse. Milan nije slomila psihički Barsa, već Kujpers i to pravi razliku.
sve si upravu, al' ovo orebro (ovrebo) me nasmijalo da valja :lol: :lol: pretpostavljam da je gaf, al' eto, nisam mogla a da ne komentarisem :D zensko, jbg haha :D
i ne moze me niko ubijedit da bi milan pros'o sve i da nije sviran onaj drugi penal, koji ja, brat bratu, ne bih svirala jer je ipak 1/4 finala, al' eto.. mora se o necemu pricat.. (najjace od svega je sto se massimo zali na penale, a u seriji a mu je ibra kamaru golova zabio iz najblaze receno sumnjivih penala :P ko o cemu, kurva o postenju)
i ovi decki sto im je dosadna igra barce, nek' brate ne gledaju.. meni su dosadne turske i indijske serije, pa ih obilazim.. isto tako i frankovci.. satrase se pricom da sudije silje za barcu, a to mogu znat samo tako sto gledaju utakmice.. meni real ne naumpadne osim u clasicu, tako da ne'am pojma silje li sudije za njih, jer ih sta- ne gledam :D
i jos nesto- AKO je namjestena sinocnja utakmica da barca prodje dalje, onda je namjesteno i da se real ne pati, nego da prodje preko cska i apoela do bayerna, koji ce se, nadam se, raspametit da bi igrali kuci finale *zvizdim*
Pitarrr82

#11140 Re: FC Barcelona

Post by Pitarrr82 »

pakica_ wrote:
oridjidji wrote:Barseloni ne treba padavičarstvo da bi bila šampion Evrope. Jesu najbolja ekipa u Evropi, al jbg previše je u ovakvoj utakmici, svirati onakva dva penala u rasponu manjem od pola sata. I Arsenal su onda slomili krajnje sumnjivim penalom koji je na kraju doveo do toga da Barsa prođe dalje, kao i karton Persiju. Svi zaboravljaju Orebra, Busaku, onoga hadalja što je za nagradu nakon Portugal - BIH, dobio da sudi Milan - Barsa na San Siru, pa i onaj smješni penal na Ćaviju.

Mrzim to što ovo ma koliko bilo slučajno, ružno izgleda, baca mrlju na Barselonu.

Draže bi mi bilo da su ih nabili 5-0 i da su golovi bili plodovi Milanovih grešaka, od toga što su ih dobili nočas ovako kako su ih dobili. Pucati bruku puta na go, a dati samo jedan go iz igre nije nešto ćime se Barsa može hvaliti. Oni jesu nočas rasturili Milan, svaka im čast, ali jbg lakše ti ide kada ti sudija onakve penale da i to treba biti jasno svakome navijacu Barse. Milan nije slomila psihički Barsa, već Kujpers i to pravi razliku.
sve si upravu, al' ovo orebro (ovrebo) me nasmijalo da valja :lol: :lol: pretpostavljam da je gaf, al' eto, nisam mogla a da ne komentarisem :D zensko, jbg haha :D
i ne moze me niko ubijedit da bi milan pros'o sve i da nije sviran onaj drugi penal, koji ja, brat bratu, ne bih svirala jer je ipak 1/4 finala, al' eto.. mora se o necemu pricat.. (najjace od svega je sto se massimo zali na penale, a u seriji a mu je ibra kamaru golova zabio iz najblaze receno sumnjivih penala :P ko o cemu, kurva o postenju)
i ovi decki sto im je dosadna igra barce, nek' brate ne gledaju.. meni su dosadne turske i indijske serije, pa ih obilazim.. isto tako i frankovci.. satrase se pricom da sudije silje za barcu, a to mogu znat samo tako sto gledaju utakmice.. meni real ne naumpadne osim u clasicu, tako da ne'am pojma silje li sudije za njih, jer ih sta- ne gledam :D
i jos nesto- AKO je namjestena sinocnja utakmica da barca prodje dalje, onda je namjesteno i da se real ne pati, nego da prodje preko cska i apoela do bayerna, koji ce se, nadam se, raspametit da bi igrali kuci finale *zvizdim*

:mrgreen: :thumbup:
Da Hood

#11141 Re: FC Barcelona

Post by Da Hood »

Nije sudija kriv sto Nesta cupa Busketsa.
Platformas

#11142 Re: FC Barcelona

Post by Platformas »

pakica_ wrote: sve si upravu, al' ovo orebro (ovrebo) me nasmijalo da valja :lol: :lol: pretpostavljam da je gaf, al' eto, nisam mogla a da ne komentarisem :D zensko, jbg haha :D
i ne moze me niko ubijedit da bi milan pros'o sve i da nije sviran onaj drugi penal, koji ja, brat bratu,ne bih svirala jer je ipak 1/4 finala, al' eto.. mora se o necemu pricat.. (najjace od svega je sto se massimo zali na penale, a u seriji a mu je ibra kamaru golova zabio iz najblaze receno sumnjivih penala :P ko o cemu, kurva o postenju)

Treba biti objektivan, previse je u zadnje tri godine bilo presedana sto se tice sudijiskih odluka, i to uvijek su u korist Barcelone.

Prvi presedan je Persijev drugi zuti za 'nabijanje' lopte

Sad i ovaj penal, stotine situacija sam gled'o ovakvih kad sudija pridje, upozori igrace i na tome se sve zavrsi ali kad je Barcelona onda je penal.
Da ne spominjem nesretni Celzi iz 09' ili crveni za Inter, al kod Intera nije proslo najbolje :roll:

Najjadnija mi je ova Gvardiolina izjava kako im tamo nisu svirana dva penala i eto kao sad su ih dobili, pa svirajte onda i Celziju tri penala sad u polufinalu kad se susretnu.
Normalno, nisam navijac Barcelone, ali daleko od toga da ih ne podnosim ili mrzim samo sinoc su mi ogadili nogomet i nisam vise ni gledao utakmicu nakon onog II penala, vjerujem da i mnogi drugi nisu.
Preofirno sve ide zadnjih godina.
Da Hood

#11143 Re: FC Barcelona

Post by Da Hood »

Platformas: Kad je Barca onda je penal

skenderija04

#11144 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Opet navala ovih sa selektivnim pamcenjem.Jeste, Obrevo,Frisk, Stark,De Bleekerk......... Za dvadesetak godina ces pricati sinu/unuku da si gledao Barcelonu u kojoj je igrao neki Leo Messi.
5 0 5

#11145 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Platformas wrote: Preofirno sve ide zadnjih godina.
sef_mafije

#11146 Re: FC Barcelona

Post by sef_mafije »

"Svaki bitnije meč Barce je poput španske serije pun preokreta i kraj je srećan sve se završi dobro u korist glavnog junaka(Barcelone)."

Image

Posle toliko ekipa koje je "nepobediva" Barca morala da izbaci iz takmčenja ili da im uzme bodove u ligi na red je došao i Milan. Realno, Barcelona jeste odlična ekipa ima dobre pojedince i tim koji igra zajedno već duže vreme, ali neizostavan deo tog tima su i sudije.

[youtube]http://youtu.be/JvwGT5yZje0[/youtube]

Vratićemo se malo u 2009. godinu i jedan od najvećih skandala u fudbalskoj istoriji, 4 čista penala nesvirana ekipi Chelsija u meču sa Barcelonom. Meč je sudio Tom Ovrebo koji je priča za sebe. Sudije greše, čak i oni najbolji. Ali da li to mora da se dešava u najelitnijem evropskom takmičenju i to najčešće u korist višebudžetnih klubova koji nemaju ponos? Da li su igrači Barcelone zaista tako dobri glumci?

[youtube]http://youtu.be/kKmSTR7v8R4[/youtube]

Svaki bitnije meč Barce je poput španske serije pun preokreta i kraj je srećan sve se završi dobro u korist glavnog junaka(Barcelone). Mislim da bi trebalo da počnemo da skupljamo pare da platimo Busquetsu, Xaviju, Messiju, Iniesti i ostalima lečenje u banji, pogledajte samo kako ih tuku, sirotani... Kad je Barcelona u pitanju videli smo sve elemente ružne strane fudbala. Isprovocirane protivničke igrače, tuče, nezaslužene kartone, nepostojeće ofsajde, čiste nedosuđene ofsajde, nepostojeće penale, čiste nedosuđene penale,nepostojeće smešni faule i još mnogo toga.

I onda Barca je najbolji tim na svetu pa naravno to je jedini tim sa 14 igrača od kojih 3 imaju specijalnu sposobnost da nagrađuju svoje saigrače penalima, slobodnim udarcima, oproštenim ofsajdima, faulima. Konačno došao je red i na najbolji tim u Italiji iako je Barca možda i mogla pošteno pobediti Milan meč se morao rešiti na ružan način jer šta reći... To je ipak UEFALONA.
Platformas

#11147 Re: FC Barcelona

Post by Platformas »

Da Hood wrote:Platformas: Kad je Barca onda je penal

Po cemu su ova i ona situacija od sinoc iste ?
Ovde je lopta bila u igri kad se desilo guranje i ocito isla prema ovom oborenom igracu.

I zasto parcijalno odgovaranje na post, sta je sa Persijem, Celzijem ?
5 0 5

#11148 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Platformas wrote: I zasto parcijalno odgovaranje na post, sta je sa Persijem, Celzijem ?
Da Hood

#11149 Re: FC Barcelona

Post by Da Hood »

Otvorite temu o sudijama i tamo palamudite koliko zelite.Sudija svira kako svira,nekad zakine tebe nekad mene. Oba penala su mogla biti svirana bez ikakve sumnje.a to sto ovdje neki licni osjecaji nadjacaju normalno razmisljanje je druga stvar.Nije pogrijesio sto ih je svirao.
agent_001

#11150 Re: FC Barcelona

Post by agent_001 »

Ništa posebno, jel nabio loptu poslije sviranog nećega, jest, karton, sve super!
čezi
Jeli na toj istoj utakmici Abidal neopravdano iskljućen, jest, opet sve super!
Godinu ili dvije ranije priznat gol čelziju iako je bio čist prekršaj na golmanu, opet sve super!

E sad, što neki selektivno pamte i što su neobjektivini, tipa jesu najbolji ali sudija im pomaže, jest prekršaj ali nje za penala ili nije za ove faze takmičenja!
Ili ove svijetske urote, jadno, smiješno i žalosno!

Da su koji put ošutali prema golu možda su i mogli dalje, ovako, plači kukaj i gledaj polufiale na TV!
Post Reply