Serie A
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- cyprus
#11126 Re: Serie A
E ovo sam pitanje vazda htio postaviti - šta ako je 99% lopte u golu, a onaj milimetar iznad linije? Jasno mi je da po doslovnim pravilima to nije gol... Ali gdje je jebote smisao toga? 
-
dzevad gazibara 1978
#11127 Re: Serie A
I bez vara je lopta morala cijelim obimom biti u golu,jel tako ?
Ovo je prvi ovakav slučaj i sad drama kao ne valja VAR
Ovo je prvi ovakav slučaj i sad drama kao ne valja VAR
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#11128 Re: Serie A
mora preći cijelim obimom, a ovdje je u pitanju jedan milimetar k'o u tenisu

ne'a mi mržih pravila od ovih, 1mm nije prešla, kurčić mu u ofsajdu pa nije gol itd.
ne'a mi mržih pravila od ovih, 1mm nije prešla, kurčić mu u ofsajdu pa nije gol itd.
- cyprus
#11129 Re: Serie A
Šta ako dodiruje liniju u jednoj tački? 
- AmiĐa_Idriz
#11130 Re: Serie A
A mislio sam da je Milnerova lopta protiv Bournemoutha bila blizu 

- Tomahawk11
- Globalni moderator
#11131 Re: Serie A
Meni je ovo gol, nek priča ko šta hoće.
Pa cijelim je obimom udarila preko linije, sad se počelo gledati i neka zamišljena zračna linija.
Pa cijelim je obimom udarila preko linije, sad se počelo gledati i neka zamišljena zračna linija.
-
dzevad gazibara 1978
#11132 Re: Serie A
Obim se mjeri na najsirem dijelu tj.na sredini lopte valjda ili sam ja to vise zaboravio
a ne na dnu ...
Ovo bi prije bila sudijska procjena,ovako on nema sta da duma...nije sat zavibriro,vozdra
Ovo bi prije bila sudijska procjena,ovako on nema sta da duma...nije sat zavibriro,vozdra
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#11133 Re: Serie A
Pa ok, nije sat javio i on nije ni razmatrao.dzevad gazibara 1978 wrote:Obim se mjeri na najsirem dijelu tj.na sredini lopte valjda ili sam ja to vise zaboravioa ne na dnu ...
Ali i na usporenom, toliko izgleda kao gol, a nije da nisi u pravu, ako i mikrometar dira, pa i vazdušne linije, nije gol i vozi dalje
-
dzevad gazibara 1978
#11134 Re: Serie A
VAR je najpoštenija opcija,nekad ce odluciti za tebe,nekad kontra ali ce biti postenoTomahawk11 wrote:Pa ok, nije sat javio i on nije ni razmatrao.dzevad gazibara 1978 wrote:Obim se mjeri na najsirem dijelu tj.na sredini lopte valjda ili sam ja to vise zaboravioa ne na dnu ...
Ali i na usporenom, toliko izgleda kao gol, a nije da nisi u pravu, ako i mikrometar dira, pa i vazdušne linije, nije gol i vozi dalje
- Point.
#11135 Re: Serie A
Naravno. Samo što sudija na terenu odlučuje hoće li uzeti pomoć vara ili ne. Tako da ti dođe na isto kad pogledaš.dzevad gazibara 1978 wrote:VAR je najpoštenija opcija,nekad ce odluciti za tebe,nekad kontra ali ce biti postenoTomahawk11 wrote:Pa ok, nije sat javio i on nije ni razmatrao.dzevad gazibara 1978 wrote:Obim se mjeri na najsirem dijelu tj.na sredini lopte valjda ili sam ja to vise zaboravioa ne na dnu ...
- Charuga
- Globalni moderator
- spree
#11137 Re: Serie A
Cuj besmisleno pravilo? Godinama isto pravilo i sad odjednom bezveze. Sta bi trebalo staviti? Da pola lopte predje pa da bude go? I opet za milimetar ni to pola ne predje pa se nadju ljudi da kritikuju. Ovo je posteno, taman se radilo o djelicu milimetra. Kad bi ovakvo nesto covjek vidio? Var zakon.
-
dzevad gazibara 1978
#11138 Re: Serie A
Vecinom se žale oni koji su gurani od sudija desetljecimaspree wrote:Cuj besmisleno pravilo? Godinama isto pravilo i sad odjednom bezveze. Sta bi trebalo staviti? Da pola lopte predje pa da bude go? I opet za milimetar ni to pola ne predje pa se nadju ljudi da kritikuju. Ovo je posteno, taman se radilo o djelicu milimetra. Kad bi ovakvo nesto covjek vidio? Var zakon.
- Logovan
#11139 Re: Serie A
Pa ta zračna linija je obim.Tomahawk11 wrote:Meni je ovo gol, nek priča ko šta hoće.
- spree
#11140 Re: Serie A
Ma ljudi vole da kritikuju, pa sta god i koliko god to besmisleno bilo. Ja navijam za Juve i stalno ide ta prica da je Juve guran od strane sudija iako podaci govore drugačije, ali to ti je ono kad se nesto stalno ponavlja, pa postane normalno. Nesto na fazon kobe najbolji cluch igrac ikada. Sad jednostavno navijači drugih klubova ne mogu kenjati na sudije i izmisljati neke teorije zavjere, nego se moraju pomiriti sa realnim stanjem. Uvijek je bilo gresaka sudija, ali zato je var super. Ovo jedva i var procijenio, a kamo li covjek. Jbg moze se nama nesto svidjeti ili ne, ali je posteno. Da je bogdom uveden prije. Barem pred sp u brazilu.dzevad gazibara 1978 wrote:Vecinom se žale oni koji su gurani od sudija desetljecimaspree wrote:Cuj besmisleno pravilo? Godinama isto pravilo i sad odjednom bezveze. Sta bi trebalo staviti? Da pola lopte predje pa da bude go? I opet za milimetar ni to pola ne predje pa se nadju ljudi da kritikuju. Ovo je posteno, taman se radilo o djelicu milimetra. Kad bi ovakvo nesto covjek vidio? Var zakon.
- Muhamed Đakmić
#11141 Re: Serie A
Samo što ovaj VAR koji Italijani primjenjuju nije dobar nego je cirkus jer sudije sami donose odluke.
Sinoć je bila situacija kad je Keita Balde pao u kaznenom prostoru Napolija, frajer nije ni pregledao snimak iako je toliko diskutabilna situacija da je morao glavni donositi odluku a ne kontrolna soba.
Rade Krunić dobio direktan crveni za faul koji nije napravio, sudija nije pregledao VAR. Ovo je cirkus mislim, na način na koji Italijani rade.
Sinoć je bila situacija kad je Keita Balde pao u kaznenom prostoru Napolija, frajer nije ni pregledao snimak iako je toliko diskutabilna situacija da je morao glavni donositi odluku a ne kontrolna soba.
Rade Krunić dobio direktan crveni za faul koji nije napravio, sudija nije pregledao VAR. Ovo je cirkus mislim, na način na koji Italijani rade.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#11142 Re: Serie A
imam pravo da se bunim protiv milimetarskih ofsajda i milimetarskih neprelazaka linije k'o ovo gore! pravila trebaju biti fleksibilna, a ne retardirana 
- spree
#11143 Re: Serie A
Imas pravo, ali opet je bolje nego skroz bez vara. Kontrolna soba bi barem trebala sugerisati da pogleda snimak kada se radi o diskutabilnim odlukama.Muhamed Đakmić wrote:Samo što ovaj VAR koji Italijani primjenjuju nije dobar nego je cirkus jer sudije sami donose odluke.
- AmiĐa_Idriz
#11144 Re: Serie A
Ja imam osjećaj da oni ni nemaju kontrolne sobe.
- Point.
#11145 Re: Serie A
Jebo var ako će sudija odlučivati hoće li ga i kad upotrijebiti. Evo, Krunić zaradi crveni ni kriv ni dužan, još danas dobi dvije utakmice suspenzije za faul koji nije počinio. Gdje var tu? Mogao je sudija izbjeći ovu situaciju pogledati var kad mu 5 igrača govori da je pogriješio ali jok, tvrdoglava mazga neće ni da čuje. Italijani imaju var ali ga ne znaju upotrijebiti. Ne još.spree wrote:Imas pravo, ali opet je bolje nego skroz bez vara. Kontrolna soba bi barem trebala sugerisati da pogleda snimak kada se radi o diskutabilnim odlukama.Muhamed Đakmić wrote:Samo što ovaj VAR koji Italijani primjenjuju nije dobar nego je cirkus jer sudije sami donose odluke.
- MarlboroGold
#11146 Re: Serie A
Opet Italijani štele... pa da makar mogu ovo uraditi da ne izgleda očigledno, ali ovo je smiješno
- AmiĐa_Idriz
#11148 Re: Serie A
Pa i Piplica je bio manje sumnjiv 
- AmiĐa_Idriz
#11149 Re: Serie A
Italy’s deputy Prime Minister, Matteo Salvini, plays down the racism directed at #Napoli’s Kalidou Koulibaly - “Bonucci got booed by #ACMilan fans, is that racism?

- Point.
#11150 Re: Serie A
Kakav lipicaner je ovaj Salvini.