Serie A

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
cyprus

#11126 Re: Serie A

Post by cyprus »

E ovo sam pitanje vazda htio postaviti - šta ako je 99% lopte u golu, a onaj milimetar iznad linije? Jasno mi je da po doslovnim pravilima to nije gol... Ali gdje je jebote smisao toga? :oops:
dzevad gazibara 1978

#11127 Re: Serie A

Post by dzevad gazibara 1978 »

I bez vara je lopta morala cijelim obimom biti u golu,jel tako ?

Ovo je prvi ovakav slučaj i sad drama kao ne valja VAR :-)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#11128 Re: Serie A

Post by Velkoski »

mora preći cijelim obimom, a ovdje je u pitanju jedan milimetar k'o u tenisu :sad: :mrgreen:

ne'a mi mržih pravila od ovih, 1mm nije prešla, kurčić mu u ofsajdu pa nije gol itd. :mrgreen:
cyprus

#11129 Re: Serie A

Post by cyprus »

Šta ako dodiruje liniju u jednoj tački? :-D
AmiĐa_Idriz

#11130 Re: Serie A

Post by AmiĐa_Idriz »

A mislio sam da je Milnerova lopta protiv Bournemoutha bila blizu :mrgreen:

Image
Tomahawk11
Globalni moderator

#11131 Re: Serie A

Post by Tomahawk11 »

Meni je ovo gol, nek priča ko šta hoće.
Pa cijelim je obimom udarila preko linije, sad se počelo gledati i neka zamišljena zračna linija.
dzevad gazibara 1978

#11132 Re: Serie A

Obim se mjeri na najsirem dijelu tj.na sredini lopte valjda ili sam ja to vise zaboravio :D a ne na dnu ...

Ovo bi prije bila sudijska procjena,ovako on nema sta da duma...nije sat zavibriro,vozdra :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#11133 Re: Serie A

Post by Tomahawk11 »

dzevad gazibara 1978 wrote:Obim se mjeri na najsirem dijelu tj.na sredini lopte valjda ili sam ja to vise zaboravio :D a ne na dnu ...

Ovo bi prije bila sudijska procjena,ovako on nema sta da duma...nije sat zavibriro,vozdra :thumbup:
Pa ok, nije sat javio i on nije ni razmatrao.

Ali i na usporenom, toliko izgleda kao gol, a nije da nisi u pravu, ako i mikrometar dira, pa i vazdušne linije, nije gol i vozi dalje :mrgreen:
dzevad gazibara 1978

#11134 Re: Serie A

Tomahawk11 wrote:
dzevad gazibara 1978 wrote:Obim se mjeri na najsirem dijelu tj.na sredini lopte valjda ili sam ja to vise zaboravio :D a ne na dnu ...

Ali i na usporenom, toliko izgleda kao gol, a nije da nisi u pravu, ako i mikrometar dira, pa i vazdušne linije, nije gol i vozi dalje :mrgreen:
VAR je najpoštenija opcija,nekad ce odluciti za tebe,nekad kontra ali ce biti posteno :thumbup:
Point.

#11135 Re: Serie A

Post by Point. »

dzevad gazibara 1978 wrote:
Tomahawk11 wrote:

VAR je najpoštenija opcija,nekad ce odluciti za tebe,nekad kontra ali ce biti posteno :thumbup:
Naravno. Samo što sudija na terenu odlučuje hoće li uzeti pomoć vara ili ne. Tako da ti dođe na isto kad pogledaš.
Charuga
Globalni moderator

#11136 Re: Serie A

Post by Charuga »

spree

#11137 Re: Serie A

Post by spree »

Cuj besmisleno pravilo? Godinama isto pravilo i sad odjednom bezveze. Sta bi trebalo staviti? Da pola lopte predje pa da bude go? I opet za milimetar ni to pola ne predje pa se nadju ljudi da kritikuju. Ovo je posteno, taman se radilo o djelicu milimetra. Kad bi ovakvo nesto covjek vidio? Var zakon.
dzevad gazibara 1978

#11138 Re: Serie A

spree wrote:Cuj besmisleno pravilo? Godinama isto pravilo i sad odjednom bezveze. Sta bi trebalo staviti? Da pola lopte predje pa da bude go? I opet za milimetar ni to pola ne predje pa se nadju ljudi da kritikuju. Ovo je posteno, taman se radilo o djelicu milimetra. Kad bi ovakvo nesto covjek vidio? Var zakon.
Vecinom se žale oni koji su gurani od sudija desetljecima :thumbup:
Logovan

#11139 Re: Serie A

Post by Logovan »

Tomahawk11 wrote:Meni je ovo gol, nek priča ko šta hoće.
Pa cijelim je obimom udarila preko linije, sad se počelo gledati i neka zamišljena zračna linija.
Pa ta zračna linija je obim. :mrgreen:
spree

#11140 Re: Serie A

Post by spree »

dzevad gazibara 1978 wrote:
spree wrote:Cuj besmisleno pravilo? Godinama isto pravilo i sad odjednom bezveze. Sta bi trebalo staviti? Da pola lopte predje pa da bude go? I opet za milimetar ni to pola ne predje pa se nadju ljudi da kritikuju. Ovo je posteno, taman se radilo o djelicu milimetra. Kad bi ovakvo nesto covjek vidio? Var zakon.
Vecinom se žale oni koji su gurani od sudija desetljecima :thumbup:
Ma ljudi vole da kritikuju, pa sta god i koliko god to besmisleno bilo. Ja navijam za Juve i stalno ide ta prica da je Juve guran od strane sudija iako podaci govore drugačije, ali to ti je ono kad se nesto stalno ponavlja, pa postane normalno. Nesto na fazon kobe najbolji cluch igrac ikada. Sad jednostavno navijači drugih klubova ne mogu kenjati na sudije i izmisljati neke teorije zavjere, nego se moraju pomiriti sa realnim stanjem. Uvijek je bilo gresaka sudija, ali zato je var super. Ovo jedva i var procijenio, a kamo li covjek. Jbg moze se nama nesto svidjeti ili ne, ali je posteno. Da je bogdom uveden prije. Barem pred sp u brazilu.
Muhamed Đakmić

#11141 Re: Serie A

Post by Muhamed Đakmić »

Samo što ovaj VAR koji Italijani primjenjuju nije dobar nego je cirkus jer sudije sami donose odluke.

Sinoć je bila situacija kad je Keita Balde pao u kaznenom prostoru Napolija, frajer nije ni pregledao snimak iako je toliko diskutabilna situacija da je morao glavni donositi odluku a ne kontrolna soba.

Rade Krunić dobio direktan crveni za faul koji nije napravio, sudija nije pregledao VAR. Ovo je cirkus mislim, na način na koji Italijani rade.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#11142 Re: Serie A

Post by Velkoski »

imam pravo da se bunim protiv milimetarskih ofsajda i milimetarskih neprelazaka linije k'o ovo gore! pravila trebaju biti fleksibilna, a ne retardirana :mrgreen:
spree

#11143 Re: Serie A

Post by spree »

Muhamed Đakmić wrote:Samo što ovaj VAR koji Italijani primjenjuju nije dobar nego je cirkus jer sudije sami donose odluke.

Sinoć je bila situacija kad je Keita Balde pao u kaznenom prostoru Napolija, frajer nije ni pregledao snimak iako je toliko diskutabilna situacija da je morao glavni donositi odluku a ne kontrolna soba.

Rade Krunić dobio direktan crveni za faul koji nije napravio, sudija nije pregledao VAR. Ovo je cirkus mislim, na način na koji Italijani rade.
Imas pravo, ali opet je bolje nego skroz bez vara. Kontrolna soba bi barem trebala sugerisati da pogleda snimak kada se radi o diskutabilnim odlukama.
AmiĐa_Idriz

#11144 Re: Serie A

Post by AmiĐa_Idriz »

Ja imam osjećaj da oni ni nemaju kontrolne sobe.
Point.

#11145 Re: Serie A

Post by Point. »

spree wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Samo što ovaj VAR koji Italijani primjenjuju nije dobar nego je cirkus jer sudije sami donose odluke.

Imas pravo, ali opet je bolje nego skroz bez vara. Kontrolna soba bi barem trebala sugerisati da pogleda snimak kada se radi o diskutabilnim odlukama.
Jebo var ako će sudija odlučivati hoće li ga i kad upotrijebiti. Evo, Krunić zaradi crveni ni kriv ni dužan, još danas dobi dvije utakmice suspenzije za faul koji nije počinio. Gdje var tu? Mogao je sudija izbjeći ovu situaciju pogledati var kad mu 5 igrača govori da je pogriješio ali jok, tvrdoglava mazga neće ni da čuje. Italijani imaju var ali ga ne znaju upotrijebiti. Ne još.
MarlboroGold

#11146 Re: Serie A

Post by MarlboroGold »

Opet Italijani štele... pa da makar mogu ovo uraditi da ne izgleda očigledno, ali ovo je smiješno :D
Nadzorna_ploca

#11147 Re: Serie A

Post by Nadzorna_ploca »

Smecari.
AmiĐa_Idriz

#11148 Re: Serie A

Post by AmiĐa_Idriz »

Pa i Piplica je bio manje sumnjiv :lol:
AmiĐa_Idriz

#11149 Re: Serie A

Post by AmiĐa_Idriz »

Italy’s deputy Prime Minister, Matteo Salvini, plays down the racism directed at #Napoli’s Kalidou Koulibaly - “Bonucci got booed by #ACMilan fans, is that racism?
Image
Point.

#11150 Re: Serie A

Post by Point. »

Kakav lipicaner je ovaj Salvini.
Post Reply